Yanlış Sevgili

Eurielle

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
173
133
628
Herkese iyi forumlar. Benim kardeşim 17 yaşında ve daha gönül ilişkilerin çok acemi. İlk defa bir sevgilisi oldu. Sevgilisi 20'li yaşlarda. Açıkçası gönül ilişkilerini normal karşılıyorum. Fakat gözüm hiç tutmadı. Kardeşime attığı birkaç fotoğrafı gördüm: Sigara içerken, alkol tüketirken ve yarı çıplak yani üstsüz fotoğraflar. Kendi yorumumu söyleyecek olursam alkol ve sigara tüketince adam olduğunu sanan tiplerden biri. Ben kardeşimi uyardım, sonradan pişman olacağı bir şeyler yapmaması için. Televizyonlarda görüyoruz, haberlerde okuyoruz. Kardeşimin de başına öyle şeyler gelmesini istemem. Şuan kendimi araftaymış gibi hissediyorum. Çaresiz, ne yapacağını bilemez halde. Bir şekilde engellesem görüşmesini daha kötü olaylara sebep olurum diye korkuyorum. Sessiz kalsam, akışına bıraksam her şeyi göz göre göre uçuruma sürüklenişini izlemek istemiyorum.

Ay ne alaka uçurum filan. 2-3 fotograftan ucurumda oldugunu nereden cikarttiniz?
29 yaşimdayim. Ergen yaşlarda çook flortum, sevgilim oldu. Çoğu da siagara içmese de alkol kullaniyordu. Ustu ciplak fotograflar zaten erkeklerin klasiği ozellikle spor filan yapiyorlarsa o yaşlarda sosyal medyalarinda da oluyor oyle fotograf. Hiçte uçurumun kenarinda değildik gayet normal gençler, ergenlerdik. Her şeyi drama yapmayin. Ha başka başka şeyler de görüp duyduysaniz bilemem.

Uçurumdan kastım: Bir hevesle evlenip ikisinin de hayatını heba etmesi. Etrafımızda çok duyarız öyle olaylar. Bir hevesle evlenirler, cicim aylarında çocuk yaparlar, geçim derdinden evlilikleri mutsuz sürer. Olan doğan çocuğa olur. Bende sizin gibi düşünüyorum, hepimiz ergen olduk ve şimdi o günleri hatırladıkça gülüp geçiyoruz. Benim asıl tedirginliğim evliliği, aşkı, sevgiyi bir kaçış olarak görmesi ve bunun sonucunda yanlış kararlar vermesi. Umarım dediğiniz gibi gereksiz drama yapıyorumdur, bunun gereksiz bir kuruntu olmasını gerçekten çok istiyorum.

Evde kaçacagi bir şeyler mi var? 17 yaşinda bir insan durduk yere "kaçış" olarak evlenmez.
Bu yaşta evliliği kaçış görebilecegini dusunuyorsaniz flört ettigi cocugun fotosuna vs takilmak yerine kardeşiniz ne için kaciş arayabilir, evde ne sorunu var onlara bakin, gerekirse terapi destek görsün. Bu gun bu kişiden ayirsaniz yarin başkasini bulur kaçiş olacak.

Son sınıf ve sınava girecek. Hiç ders çalışmıyor. Evde annem ve babam çalışması için baskı yapmıyor. Ne zaman okul, sınav kelimesini kullansak alınıyordu. Biz de evde o konuyu açmamaya başladık. Yani ben de bilmiyorum ne gibi baskı hissediyor. Annem ve babam özellikle dikkat ediyor onunla konuşurken çok sakin konuşuyorlar fakat çok agresif, çok asi.

Kardeşiniz 18 yaşın altında ve yasal olarak çocuk sayılıyor. 20 li yaşlarda biriyle ilişki kurması doğru değil.

Evleneceklerini nereden çıkardınız ?

Kardeşiniz 18 yaşın altında ve yasal olarak çocuk sayılıyor. 20 li yaşlarda biriyle ilişki kurması doğru değil.

Evleneceklerini nereden çıkardınız ?
Evet çocuk ve karşı tarafın bu durumdan faydalanmasından korkuyorum. İstismar etmesinden korkuyorum. Bir sürü senaryo dönüyor kafamda. Ya iyi niyetle yapılan bir uyarıda gereksiz yere asilik yaparsa. Yasaklanan şey her zaman cazip gelir. Gördüğüm kadarıyla yeni jenerasyon ergenler "senin için zararlı" denmesini bile yasaklama olarak görüyor.

Anne babanıza bilgi verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…