yanlis yapilan eft

amber88

yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
2.089
1.687
198
Arkadaslar konu basligindaki gibi yanlis bi hesaba eft yaptim. Şöyle ki, bir hesabimdan baska bir banka hesabima para gonderecektim. Gonderecegim bankada da iki hesabım vardi birini kapatmistim aylar once. Ama bankamatik uzerinde yazan iban kapanan hesaba aitmis. Ben bi an bosluguma gelip o iban a yani kapattigim hesabima yolladim parayi. Internette eger oyle bi hesap yoksa para en gec bi hafta icinde geri iade edilir gibi bir sey okudum. Bilgisi olan var mi bir sey yapmam gerekiyor mu yoksa bekleyeyim mi

Kapalı olan hesaba para geçmez. Ayrıca online girerek işlemin ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Yada direkt bankayı arayın bilgi alın.

Aynısını yaptım daha once. Hesabı kapatmıs olduğunuz subenin havuzunda kalıo. Yani hangi subeden hesap kapattıysanız orayı arayın geri donuyor para

Arkadaslar konu basligindaki gibi yanlis bi hesaba eft yaptim. Şöyle ki, bir hesabimdan baska bir banka hesabima para gonderecektim. Gonderecegim bankada da iki hesabım vardi birini kapatmistim aylar once. Ama bankamatik uzerinde yazan iban kapanan hesaba aitmis. Ben bi an bosluguma gelip o iban a yani kapattigim hesabima yolladim parayi. Internette eger oyle bi hesap yoksa para en gec bi hafta icinde geri iade edilir gibi bir sey okudum. Bilgisi olan var mi bir sey yapmam gerekiyor mu yoksa bekleyeyim mi

gidip bankadan çekin. bir de yanlış işlemler de 1 gün sonra geri dönüyor para. hatta müşteri hizmetlerini arayıp halledebilirsiniz de.

ben de yanlış bir eft yapmıştım, eft bilgilerinde iban ve isim uyumsuzmuş, parayı geri gönderdiler.

şöyle oluyor, eft çıkışı sizden olduktan sonra bir havuza gidiyor, oradan da diğer bankanın hesabına geçiyor. sizin verdiğiniz bilgilere karşılık bir hesap yoksa o havuzdan geri dönüyor. ama o havuz ortak olduğu için, sizin bankanızın ya da alıcı bankanın yapabileceği pek bir şey yok, bekleyeceksiniz prosedürü.

ben de yanlış bir eft yapmıştım, eft bilgilerinde iban ve isim uyumsuzmuş, parayı geri gönderdiler.

şöyle oluyor, eft çıkışı sizden olduktan sonra bir havuza gidiyor, oradan da diğer bankanın hesabına geçiyor. sizin verdiğiniz bilgilere karşılık bir hesap yoksa o havuzdan geri dönüyor. ama o havuz ortak olduğu için, sizin bankanızın ya da alıcı bankanın yapabileceği pek bir şey yok, bekleyeceksiniz prosedürü.

Sorun degil beklerim,yeter ki geri gelsin:) acil ihtiyacim yok o paraya.

müşteri hizmetlerini arayıp direkt geride çekebilirsiniz beklemenize gerek yok

Bankadan iptal ettirebilirsiniz

problem olmaz
en gec hesabınıza para geri gelir içiniz rahat olsun

iban yada hesap numarasında yanlışlık varsa banka aynı gün iade ediyor, bazı bankalar 1 saati bile bulmuyor hatta

Tesekkur ederim herkese cevaplar icin:)oyle olacagini tahmin ediyordum ama yine de icim rahatladi.

Kapalı hesaba para geçmez.. Eft işlemine onay verecek olan banka yetkilisi durumu farkedip bilgilendirme için arar müşteriyi yani biz öyle yapardık hep bankada . İadesi yapılır.

Başlığı görünce, iş yerinde yanlış bir hesaba eft yaptı sandım. Gitti paracıklar dicekdim ki, Allahtan öyle değilmiş.

Eski bir bankacı olarak cevap vereyim. O bilgilerin (isim baba adı vs) alınma sebebi yanlışlıkların ortadan kaldırılmasıdır zaten. Iban numaranızın son kısmı hesap numaranızdır. O kısım göndermek istediğiniz hesap numarası olarak sisteme yazılır. Alakasız bir isim yahut hesap çıktıysa o eft geçilmez hesaba. Zaten kapatılmış bir hesaba siz isteseniz bile eft geçilmez. :) Göndermeye çalıştığınız hesaba geri dönecektir o para.

Back
X