- 17 Ağustos 2011
- 24.629
- 155.109
- 798
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Seninki gibi olacağı kesin olsa tabii ki beklesin bir sene. Ama seneye ne olacağı belli değil ki. Ben üniversite zamanlarını geceli çok oldu. Benim de çevremde vardi mesela hukuk istediği için, tıp - diş hekimliği istediği için mezuna kalan arkadaşlarım. Neredeyse hiçbiri kazanamadı, hatta ilk sınavında girebilme ihtimali olana yerlere yetecek sıralamaya giremeyenler oldu.mezundan ne cok korkan var yahu? ben 2014 girişliyim, ilk sene 15 bin oldum ikinci sene ilk 1000'e girdim. zaten dandik bişe okuyacağına hiç okumasın üniversite. üniversite adam gibi bi yerde okunmayacaksa okunmamalı. türkiyede maksimum 5-6 üniversite var.
çalışacaksa, kendine güveniyorsa, amacı varsa kalsın tabiki mezuna. oyle sandığınız gibi bişe değil mezuna kalmak. ama kalıp aylaklık edecekse tabiki kalmasın. öğrenciyi tanımadan kal kalma denmez. ailesine tabiki söyleyin, onlara yorum yapmıyorum bile. siz üzerinize almayın sorumluluğu.
Bu büyük bir risk.
Bu hayatini etkileyecek riski de cocuk alsın, konu sahibi iyi niyetiyle yönlendirme yapar ama ikinci senesinde yine o güzel yerleri kazanamazsa kimse çocuğum kazanamadı demez, o çocuk dahil cileklivanilin'e suç bulur , bin pişman olur . Ama kazanırsa kimse aferin vaniline,o olmasa kıytırık okula gidecekti demez, aferin yavruma kazandı. Biz dershaneye gönderdik kazandı falan derler.
Bence hiç risk almaya değmez. Benim ablam sınavla girilen ama Anadolu lisesi olmayan bir lisede okumuştu. Çok yakin arkadaşımın da puanı güzel değildi. Ablamla konuşup onun okulunu anlattım. Güzel bir yer istersen onu yaz diye öneride bulundum. Ama yasitiz yani, ben rehber hocası değilim bir şey değilim, arkadaş önerisi.
Sonra kız o okulu kazandı. Bana defalarca 'okulda kız çeteleri var sen güzel demistin/ burası ne biçim okul öğretmen öğrenciyle sevgili' falan diye yakındı durdu. Ablam 4 yıllık kazandı o okul sonrası, arkadaşım kazanamadı. Katsayı vardi o zamanlar, iki yıllığa girdi. Onda bile yine içten içe beni suçladı. O yüzden böyle hayati konularda yorum yapmayı çok küçük yaşta bıraktım..herkese de aynısını tavsiye ederim:) kendi hayatın hariç kimsenin hayatında bir konuda çok ısrarcı olmamak lazım.