Yanlış

sudan sebep kavgalar.
gerek yok.
sende uzatma ara ailesini (sorun yoksa) hopörleri açın ailecek muhabbet edin ne var bunda.
kv arar oğlunu ,telefona beni ister, oğlundan çok benle konuşur muhabbet eder.
aradaki bağ için (sıkıntı yoksa)bunlar gerekli.
(tenzihen söylüyorum ondan mal paylaşımına gelince gelinler şaha kalkıyor.
gocamın hakkını vermediler diye.
arayıp iki kelam ettin mi, nükte ettiniz mi, bi hoşbeşiniz oldu mu ? yooo olmadıı...)
arayın ,sorun baş sıkışsa ilkönce analar,babalar koşuyor evlatlarının arkasından (istisnalar hariç)

Ailesi ve benim ailem bambaska insanlar farkli kafa yapilari vs. Aile ortamini sevmiyorum acikcasi 15 gun orda kaldik daha 4 aylik evliyken zorla kaldim ve burnundan getirmis olabilirim biraz. Surekli ordan vuruyor beni. Yok aramiyormusum deger vermiyormusum . Annesini ariyorum sık sık da babasini arayip ne konusayim onu da bayramlarda seyranlarda ariyorum zaten. Velhasil yasayis tarzlarini sevmiyorum esim de bunu hissediyor. Onlara "tepeden bakiyorsun" diyor. Ev ortami karisik evde halalar amca baabaanne birlikte yasiyorlar, kufur o bicim , surekli sigara duman alti bir ortam, kadinlara deger verilmeyen bir ortam, babasi asiri alkol tuketiyor ki tuketebilir banane ama evlenmeden once bunlari konustugumuzda herhalde senin yanindayken icmez demisti adam kalkti benim yanimdayken icti. İcsin kendi evi ozgur diyebilirsiniz ama ben ordayken bunu yapmasi bana saygisizlik. Yarin obur gun cocugum olsa ben o ortamda buyumesini istemiyorum. 😖
Katı kuralını koyacaksın. Herkesin özel yaşamı kendine. Sigara ile saygı olmayacağı gibi içkinin de bir saygısı yok ama edebi var. Eşinin ailesi sevmek zorunda değilsin saygı duymak zorundasın sınırın ile de bie şey öreceksin hepsi bu. Biraz katı dur bakalım kim sana ne yapıyor benden sana tavsiye. Ayrıca yeğenlerimin büyükbabası evde sigara içiyor ben gitsem içmez mesela doğru balkona,neden çünkü bir kere bir diyaloğa girdim ister sevsin ister sevmesin orası kendi içindeki problemi. Herşey tavizden geçer. Taviz verirsen başına fes diye koy. Fevrilik yok,kendinizi yıpratırsınız. Üçüncü şahıslar illa bir kadın bir erkek olacak diye kaide yok,ama bu şahısları araniza sokmayın. Senin hamlelerini doğru yapman gerekiyor. 🙏

Bazı sorular da ilginc
Kim onceden annemi babami arayacaksin der ki
Yada aileme asiri duskunum der
Yada surkeli aileme gidecez
Bunlari evlenmeden bilmek mumkun degil
Evlilik tam kumar
Denk gelme meselesi
Oyle olmasa 7yil sevgili olanlar evlenince 3ayda ayrilamzdi
Evlenince cok faktor devreye girer
Aile parasal sikinti sorumluluk
Dışarda sevgiliyken hersey 10numara
Ye ic evine dön
Suan komsu kizi 17yillik evliliig bitridi sevrek evlendiler 17yil sonra noldu da ayrıldılar demekki sevme yetmiyor
Hoş kimsede dusmaniyla evlenmiyor
Sevme ayrı kültür farki ayri
Herksin aile dinamiği cok farkli
Saygi kultur uyumi onmeli buda olmayinca sıkıntı çıkıyor
Ve erkekler ailesini cokguzel saklıyor

Mesela bneim esimin ailesi bize geldiginde efendi sıradan insanlar dedim
Aile üyeleri hakkinda olumsuz dusunmedim
Sonra evlendik evlerine gittim gorgusuzlukte nirvana meğersem yabanci ev diye ciddi takilmislar
Konusmalari esprileri yasamlari iğrenç ötesi
Oyuzden ayni evde yasamadan bilmek zor

Sonra evlendik evlerine gittim gorgusuzlukte nirvana meğersem yabanci ev diye ciddi takilmislar
Evlilik öncesi evlerine gitmediniz mi hiç?

Ay
Aynen oyle. İnsanlar yillarca sevgili oldugu erkekle kadinla evlenince bile hayal kirikligina ugrayabiliyor. Ayni evde yasayinca bambaska oluyor. Ben ailesinin yasam tarzini ayni evde kaldigimizda nasil davranabileceklerini tahmin edemedim.

Evlilik öncesi evlerine gitmediniz mi hiç?
Gittim gordum ortalama insanlardı hic kufur etmediler yanında mesela
Bana is buyurmadilar arayip rahatsız etmediler hicbir dönemde
Yada evlerine gidince kaynanam hic kafami utulemedi gayet misafirperverdi
Evlendim kaynatam yengeni niye aramiyon dedi bana
Evlendim evlerinne gidince ilkgunden kaynanam is buyurdu sacmasapan şeyler

O sizin anne/babanızı arıyor mu?
Cidden merak ettim arıyor mu,hallerini hatırlarını soruyor mu?
Şayet arıyorsa sizde arayıp nasılsın, iyimisin iki kelam edin.
Aramıyorsa şayet sen benim babamı/annemi aradın mı diye üste çıkabilirsiniz pekala.

Ay

Aynen oyle. İnsanlar yillarca sevgili oldugu erkekle kadinla evlenince bile hayal kirikligina ugrayabiliyor. Ayni evde yasayinca bambaska oluyor. Ben ailesinin yasam tarzini ayni evde kaldigimizda nasil davranabileceklerini tahmin edemedim.
Asla bilemezsin cunku saklıyorlar
Bneim esim uzkata okumus mesela yazdanyaza gitmis memlektine
Yanında saatlerce aielsiyel gorusmedi
Evlendik gunde kacsaat yegenim napti abim napti dırdır
Ben bunlari evlenmeden nerde bilecem
Kıyafete yada esyada birgram karismadialr mesela
Bende hep böyle olacak sandim

Gittim gordum ortalama insanlardı hic kufur etmediler yanında mesela
Bana is buyurmadilar arayip rahatsız etmediler hicbir dönemde
Yada evlerine gidince kaynanam hic kafami utulemedi gayet misafirperverdi
Evlendim kaynatam yengeni niye aramiyon dedi bana
Evlendim evlerinne gidince ilkgunden kaynanam is buyurdu sacmasapan şeyler
Çok mu yumuşak huylu davrandınız acaba evlilik öncesi?

Çok mu yumuşak huylu davrandınız acaba evlilik öncesi?
Suratimi görsen kaçarsın
Dik bir karakterim ben
Esimede catcat soylerim
Ama aielsi cidden anlayışsız
Tuhaflar
Görgü anlayis sifir
Ben suan zaten mesafeliyim
İlk kaynanam is buyurdugunda agzinin payini verdim
Ama diyorumya lafarsizi

Suratimi görsen kaçarsın
Dik bir karakterim ben
Esimede catcat soylerim
Ama aielsi cidden anlayışsız
Tuhaflar
Görgü anlayis sifir
Ben suan zaten mesafeliyim
İlk kaynanam is buyurdugunda agzinin payini verdim
Ama diyorumya lafarsizi
Hah en azından sonradan tepki koymuşsunuz sevindim. Kendi yaşantılarında gördüklerini karşı taraftan bekleyen tiplerden anlaşılan.

kv ararım ama eşim bana asla aradın mı ara demez bende demem . bu tur seyleri demeye gerek yok bence. 4 aylık evliyim biz hiç onu ara bunu ara demedik birbirmize. İçinden geliyor ise arar ararım.. bazen aradığımı da bilmez. eşim ara annemn selamı var der. hee tartıştık mı buyuk olmasa da evet genelde aile yuzunden oluyor çok takılmayın. Oturur..

Back
X