Yanlışlıkla fazla demir içmek

Sultan2323

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2022
37
10
34
Kızlar ben günlük 100 mg demir içiyorum hamilelikten dolayı ama bugün içtiğimi unutım akşam tekrar içtim yani 200 mg içmiş oldum bşy olur mu acaba ya çok korkuyorum sonradan fark ettim hafifte midem bulamıyor gece fark ettim midem bulanınca

Bi şey olmaz biraz mideniz bağırsağınız rahatsız olur. Süt ürünleri emilimini azaltıyor isterseniz yoğurt falan yiyin diyeceğim ama ne zaman iötiniz belki de emildi çoktan😊 Tabi gebelikte mide iyice hassas çok kusmanız olursa acile gidersiniz.

Valla 7 saat oldu emilim olmuştur heralde bende süt içtim ama sanki geçti artık. Erken fark edemedim gece uyandım midem bulamıo o zaman fark ettim. Demir zehirlenmesi olmaz değil mi. 72 mg filan fazla demir almış oldum

Valla 7 saat oldu emilim olmuştur heralde bende süt içtim ama sanki geçti artık. Erken fark edemedim gece uyandım midem bulamıo o zaman fark ettim. Demir zehirlenmesi olmaz değil mi. 72 mg filan fazla demir almış oldum
Yok zehirlenme olacğını sanmıyorum, zaten vücudunuzda olması gerekenden az olduğu için kullanıyorsunuz. Ama demir ilacı rahatsız edici bir ilaç, gebelikte daha da rahatsız ediyor. O etkileri biraz fazla hissedersiniz. Yine de kötü hissederseniz gidersiniz doktora.

Kızlar ben yeni hamileyim ve uzun süredir istifra ediyorum.Buhunde öyle oldu istifra ettikten hemen sonra ağzımdan paslanmış demir kokusu çıkıyor çok kötüyüm.carsamba günü doktora gideceğim yarında aile hekimine gözükecek bir bilginiz var mı acaba ?

X