yanlıştan nasıl kurtulurum?

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.418
23.893
598
selam kızlar pek derdımı acmam buraya ama bu sefer işin altından nasıl kalkacagımı bılemedım:(
ben eylul ayında mezun oldum okulumu ıkı sene uzatarak yanı ıkı senedır evde oturuyorum bır ıs deneyımım oldu ancak calıstıgım yerden paramı alamamak bende ozguven eksıklıgı yarattı ve bırdaha işe girme girişimim olmadı
kımya muhendıslıgı mezunuyum bolumumu de cok severek okumadım
şımdıkı sıkıntım ıse işe girmek ıstemıyorum
evet bılıyorum dusuncem yanlıs yarın bırgun evlenınce kendı ayaklarımın uzerınde durmalıyım paramı kazanmalıyım falan fılan bunları bılıyorum ama işe girip calısmaktan korkuyorum ve evde oturmak bana daha rahatmıs gıbı gelıyo:(zaten bu yuzden evdekılerle de kavga ettım sorun su ki bu psıkolojıden nasıl kurtulurum?

Mesleğini sevmediğin için mi yoksa çalışma hayatını sevmediğin için mi çalışmak istemiyorsun? Paranı alamamana çok şaşırdım, sert bir üslubun var aslında mapusta çok zaman geçiriyorsun kkda.

Çalışmak kadar güzel bişey yok
Ailemin durumu çok iyi olmasına rağmen ünide başladım çalışmaya
25 yaşındayım 7 yıldır aralıksız çalışıyorum
Sadece evlenince 2 ay ara verdim işe
Kendi işyerimi açmıştım onu kapattım bunalıma girdim 2 ay evde oturdum delirdim

Evde oturunca insan herşeyi kafaya takıyo
Arkası yarın gibi kuruyorsun kafada

Mesleğini sevmediğin için mi yoksa çalışma hayatını sevmediğin için mi çalışmak istemiyorsun? Paranı alamamana çok şaşırdım, sert bir üslubun var aslında mapusta çok zaman geçiriyorsun kkda.
calısma hayatı bana zor gelıyor sanırım yanı tembellık rahatlık daha kolay gelıyo:KK48:
ben o paramı vermeyen şahsa neler neler ettım:KK53: ama sadece benım degıl kımsenın parasını odemeyıp kactıgı ıcın baska elımden bısey gelmedı:110:
bu arada eskı uyesınız ama ben sızı tanıyamadım?

Çalışmak kadar güzel bişey yok
Ailemin durumu çok iyi olmasına rağmen ünide başladım çalışmaya
25 yaşındayım 7 yıldır aralıksız çalışıyorum
Sadece evlenince 2 ay ara verdim işe
Kendi işyerimi açmıştım onu kapattım bunalıma girdim 2 ay evde oturdum delirdim

Evde oturunca insan herşeyi kafaya takıyo
Arkası yarın gibi kuruyorsun kafada
aslında bende bı baslayabılsem emınım banada ıyı gelıcek ama paslandım ben galıba:)

Zengin koca bulsan bile çalış.
Yarın sana neler getirir bilinmez.
Bir iflas, bir hastalık Allah korusun bir kaza senin maaşına mahkum edebilir evliliğini bilemezsin.

Ailen haklı bir yerde.
Okuttular, meslek sahibi oldu kızımız diye sevinirken evde yatmaya meraklı evlat görmeyi hiç birimiz istemeyiz.

Evlenmeden evvel de maaşınla aileni sevindir, hediyeler al bence.
Sen de mutlu olursun onlar da..

Yorgunluk, çalışmak zor ama.
Zor kazandığın parayı harcamak daha zevkli, o parayla içtiğin kahve daha tatlı,
aldığın elbise daha anlamlı bence.

Bakışını değiştir diyorum. İlk başta zor gelir ama iyi bir kaç iş arkadaşı edinsen koşa koşa gidersin işe de
değişiklik olur her anlamda ;)

selam kızlar pek derdımı acmam buraya ama bu sefer işin altından nasıl kalkacagımı bılemedım:KK43:
ben eylul ayında mezun oldum okulumu ıkı sene uzatarak yanı ıkı senedır evde oturuyorum bır ıs deneyımım oldu ancak calıstıgım yerden paramı alamamak bende ozguven eksıklıgı yarattı ve bırdaha işe girme girişimim olmadı
kımya muhendıslıgı mezunuyum bolumumu de cok severek okumadım
şımdıkı sıkıntım ıse işe girmek ıstemıyorum
evet bılıyorum dusuncem yanlıs yarın bırgun evlenınce kendı ayaklarımın uzerınde durmalıyım paramı kazanmalıyım falan fılan bunları bılıyorum ama işe girip calısmaktan korkuyorum ve evde oturmak bana daha rahatmıs gıbı gelıyo:KK43:zaten bu yuzden evdekılerle de kavga ettım sorun su ki bu psıkolojıden nasıl kurtulurum?
neden daha önce çalıştığın yerden paranı alamadın bu suç eğer sigortanı yaptılarsa bankaya maaşını yatırmak zorundalar eğer sigortanı yapmadılarsa sigortasız çalıştırıyorlar diye dava aç. psiklojinde düzelir böylece :KK14:

Bir iflas, bir hastalık Allah korusun bir kaza senin maaşına mahkum edebilir evliliğini bilemezsin.

Ailen haklı bir yerde.
Okuttular, meslek sahibi oldu kızımız diye sevinirken evde yatmaya meraklı evlat görmeyi hiç birimiz istemeyiz.

Bakışını değiştir diyorum. İlk başta zor gelir ama iyi bir kaç iş arkadaşı edinsen koşa koşa gidersin işe de
değişiklik olur her anlamda :KK66:
evet bunların boyle olacagını bende bılıyorum ama mesela sabah erken kalmak butun calısmak bıde evlenınce ev ışıde olucak tabı yanı ne bılıyım zormus gıbı gelıyo dusuncemı degıstıremıyorum:(

neden daha önce çalıştığın yerden paranı alamadın bu suç eğer sigortanı yaptılarsa bankaya maaşını yatırmak zorundalar eğer sigortanı yapmadılarsa sigortasız çalıştırıyorlar diye dava aç. psiklojinde düzelir böylece :KK14:
yaptık rapısa ya avukat bıle tuttuk ama olmadı malesefkı:(

Tipik yeni mezun sendromu şekerim:) ALışırsın.. ben de ilk mezun olduğumda öyleydim ama çalışmak inanılmaz bir özgürlük.. güç!

Ailen haklı bir yerde.

değişiklik olur her anlamda :KK66:
aynen benimde evde psikolojim bozuluyor

Tipik yeni mezun sendromu şekerim:) ALışırsın.. ben de ilk mezun olduğumda öyleydim ama çalışmak inanılmaz bir özgürlük.. güç!
gercektenmı?bende bıtek kendımı bu duyguları yasıyomus gıbı hıssedıyorum sankı ogrencılık buyuk nımetmıste ben onu kaybetmısım gıbı:)

evet bunların boyle olacagını bende bılıyorum ama mesela sabah erken kalmak butun calısmak bıde evlenınce ev ışıde olucak tabı yanı ne bılıyım zormus gıbı gelıyo dusuncemı degıstıremıyorum:KK43:

Canının kıymetini bilirsen hiç sorun olmaz.
Sen çalışan bir bayansan mükemmel ev hanımı olman gerekmiyor.
Bu beklentide olan insanlara ver ağzının payını.
Hem çalışan maddi yükü paylaşan hem de dört dörtlük ev hanımı eş bulmak isteyenlere kapıyı göster.

Evin temizliğinden önce sağlığım ve keyfim gelir valla..

aslında bende bı baslayabılsem emınım banada ıyı gelıcek ama paslandım ben galıba:)

İlla mezun olduğun işi yapmak zorunda değilsin ki
Yani kimya okudun kozmetik firmasına gir lab. Da olma reklam bölümünde ol
Satışında ol
Koltuğun köşesinde oturma ortasında otur anladın mı ?

Back
X