- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.002
- 798
Çok da konu sahibinin üstüne fazla gitmemek lazım. Evet yapılması gereken tek şey boşanması. Başka çaresi kalmamış ama diyorum ya onu en iyi ben anlayabilirim. Aldatılınca insan önce kendini suçluyor. Değişik bir psikoloji, ancak o acıyı yaşayınca insan anlayabiliyor. İnsan bir süre çaresiz kalıyor, kendinde suç arıyor. Neyim eksikti de başkasına gitti diyor. Neden bana sevgisi bitti diyor, sevmediğini kabullenmek istemiyor. Beyni kabullense de kalbine laf geçiremiyor. Hele bir de seviyorsa ve de ortada çocuk varsa iş daha da zorlaşıyor. İnsan kendine olan güvenini yitiriyor. Bunca yılın alışkanlıkları, düzen... Yeni bir hayat, tek başına çocuk büyütme, çocuğuna gelecek hazırlama... Herşeyi düşünüyorsunuz. Nasıl yapacağım diyorsunuz. Erkek için mesele değil, çünkü o nasılsa istediğinde çocuğunu görebilecek, çocuğunu büyüten de var nasılsa. Karısı olmasa da o bir başkasıyla hayatına devam edecek.
Lütfen konu sahibi kendi onurunu kurtar. Evden sen gitmek zorunda değilsin, orası senin yaşam hakkın. Düzenini bozma, işine devam et. Bırak evden eşin gitsin, o kendine yeni bir düzen kursun. Sen oğlunla kal. Boşanıp boşanmamaya karar verene kadar, hatta boşandıktan sonra da o evde yaşayabilirsin, bir yere gitmek zorunda değilsin ama önce onurunu kurtar. Seni cepte bilmesin. Yoksa bu hep böyle devam edecek inan bana. Allah öyle büyük ki, inan yardım ediyor. Dua et. O sana yol gösterecektir.
Lütfen konu sahibi kendi onurunu kurtar. Evden sen gitmek zorunda değilsin, orası senin yaşam hakkın. Düzenini bozma, işine devam et. Bırak evden eşin gitsin, o kendine yeni bir düzen kursun. Sen oğlunla kal. Boşanıp boşanmamaya karar verene kadar, hatta boşandıktan sonra da o evde yaşayabilirsin, bir yere gitmek zorunda değilsin ama önce onurunu kurtar. Seni cepte bilmesin. Yoksa bu hep böyle devam edecek inan bana. Allah öyle büyük ki, inan yardım ediyor. Dua et. O sana yol gösterecektir.