Yapabilir miyiz?

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.043
138
Ayni blokta bir baska firmada calisan bir beyefendi ile gorusuyorum. Pek bir ilgili. Cogu konuda bana destek olmaya calisiyor. Egitimi iyi. Artik evlenmek istedigini soyluyor. 39 yasinda.

Adam akilli ki bir erkekte en cok aradigim sey budur. Cakal biri degil. Olgun da.

Kafamda bir soru isareti var ama bastan soyleyeyim kimse polemik yaratip konumu mahvetmesin lutfen. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Bu adam namazli niyazli biri. Ben ise bu konulara yakin degilim. Bunun farkinda. Bu farklilik sorun yaratir mi?

Evlenmeyi istiyorum artik ama yapabilir miyiz sizce? Daha once karsilastigim, hayat tarzima uygun erkeklerin yarattigi husrani dusununce neden olmasin diyorum ama siz ne dusunuyorsunuz? Cevrenizde var mi benzer ornekler?

Ayni blokta bir baska firmada calisan bir beyefendi ile gorusuyorum. Pek bir ilgili. Cogu konuda bana destek olmaya calisiyor. Egitimi iyi. Artik evlenmek istedigini soyluyor. 39 yasinda.

Adam akilli ki bir erkekte en cok aradigim sey budur. Cakal biri degil. Olgun da.

Kafamda bir soru isareti var ama bastan soyleyeyim kimse polemik yaratip konumu mahvetmesin lutfen. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Bu adam namazli niyazli biri. Ben ise bu konulara yakin degilim. Bunun farkinda. Bu farklilik sorun yaratir mi?

Evlenmeyi istiyorum artik ama yapabilir miyiz sizce? Daha once karsilastigim, hayat tarzima uygun erkeklerin yarattigi husrani dusununce neden olmasin diyorum ama siz ne dusunuyorsunuz? Cevrenizde var mi benzer ornekler?
Var ben 😃

Var biz:KK53:

İki taraftan birini kötülemek için asla söylemiyorum. Fakat gerçekler var;

Yılbaşı gecesi gibi günlerde alkol alır eğlenir misiniz? O eğlenmeyecek.
Tatillerde bikini giyer misiniz? Yüksek ihtimal hoşnut olmayacak?
Bankaların faiz gelirinden yararlanıyor musunuz? O istemeyecek.
Bir sürü böyle soru sorulabilir.

Ve iki taraf da kendine göre haklı. Bu durumdan yorulmayacak mısınız?

İyi olmanın namazla niyazla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Ki sadece bdv yi takip etmeniz bile size sayısız örneklerini sunacaktır
Farklılıklar tabiki sorun olacaktır
Aslında sizin kendinizden ne kadar üdün verdiğinize bağlı değişir
Ben bu riski asla almazdım

Evlenmek istiyorsanız kriterlerinize uygun ise
Neden olmasın

Görüşün bir süre. Sadece namaz değil ama hayati yasama şekli siz uyar mı veya sizinki ona uyar mı bakın. Dini hassasiyetleri olan bir insan ise sizden de bazı noktalarda aynı hassasiyeti bekleyebilir. Mesela ben alkol tüketmiyorum, alkol tüketen biri ile evlenmezdim de. Onun gibi şeyleri görüşün. Ortak noktada buluşursanız neden olmasin

Son düzenleme:
Bu konu kapanır bence ama neyse.

Uçurum varsa olmaz. Yani birbirinizin hayatina saygı gösterirsiniz ama yaşayış farklı ise ortak nokta bulunamazsa hep dindar olmayan tarafın dindar olan tarafa uyması beklenir.

Mesela senin eğlence anlayışın iki tek atıp dans etmektir. Tatil anlayışın bikini giyip güneşlenmektir. Adam bunlara gelemez, sorun yaşarsiniz.

Bir de çocuk olunca nasıl yetişecek, kime göre yetişecek?

Adam baskı kurar mi? Bence kurar. Yani benim gördüğüm genelde dindar olan taraf baskı kuruyor.

Bir de ortada bir aşk göremedim ben, mantık evliliği gibi sanırım.

Bu konuyu ben de takipteyim.
Benim ilişki modellerimde sizin adam ben oluyorum. :KK53: açıkçası ben bu mevzuya çok önem veriyorum. Yani karşımdakinin de dini yönden benim gibi olmasını isterim. Bi ara yurtdışında yaşadım bir sürü -annemin tabiriyle- gavurla tanıştım hepsi de çok yakışıklıydı fakat reddetmek zorunda kaldım. Hele bi tane İtalyan vardı öfff :KK14:
Zira gelecek düşünüyorsam dizi romantikliğinden çıkıyorum. Önemli arkadaşlar sosyo-kültürel ve ekonomik yapıların denk olması.
Bence yani... davul bile dengi dengine.

ama bu adam sizin dini konulara yatkınlığınızın olmadığını bilmesine rağmen ilgisini belli ediyorsa ya bunu sorun etmiyordur ya da “amaan evlenince ben onun hakkından gelir, eline tesbihi tutuştururum” diye düşünüyordur ki ikincisi çok tehlikeli. Lütfen ama lütfen kontrollü ilerleyin!

Bu namaz niyaz hususunun da dereceleri var. Yani kimisi cumaya bayram namazına gidecek kadar namazlı mesela genelde sorun olmaz hayatlarındaki kadının dini hassasiyetleri.

Kimisi kendine kadar namazlı oluyor. Benim dini vecibelerden çok uzak bir kız arkadaşım var mesela, gayet beş vakit namaz kılan biriyle evli ama çocuğun ağzını açıp laf söylediğini hiç duymadım, gayet güzel bir ilişkileri var.

Kimisi de korkulan tür baskıcı. Sen de yap sen de kıl diye zorlayan kesim. Ama genelde açık veriyorlar ilişki esnasında bi deneyebilirsiniz o açıdan. Aile çok önemli bu konuda bağnaz boğucu bi ailede büyüdüyse baskı kurmaya çalışıyorlar genelde.

Bi de bence sizin bu tarz vecibelere bakışınız da çok önemli. Baskıdan uzak bi şekilde size anlatmak da isteyebilir sonuçta siz hayatındaki kişisiniz ve inandığı kurallarda bu vecibelere yerine getirmemenin bi cezası da var. Benim eski sevgilim bana anlatırdı mesela zorlamak babında değil ama anlatmak şeklinde. Ben zaten dine ilgisi olan biri olarak bu durumdan hoşnuttum ama siz bundan bile hoşlanmayabilirsiniz. Denemek lazım diyorum ben 🤘🏻

Biraz anlatir misiniz peki? 😊
Tabi🥰🥰
Bizde taraflar tam tersi ama. Ben elimden geldiğince dinimizin gereklerini yerine getiririm. Eşim oruç tutmaz, namaz kılmaz cumaya bile gitmez. Bunları yapmak isteyipte nefsine yenildiği için değil yapmak istemediği için yapmıyor. Allah inancı vardır ama çok zayıftır. Her anlamda söylüyorum bunu o doğu ben batı değil taaa vahşi batıyım.
Birbirimize karışmayız saygı duyarız. Kendisi tutmaz ama bana sürpriz sahur yemekleri hazırlar bazen.
Benim yaptığım ibadetler beni bağlar onun yapmadıklarıda onu bağlar. Kimse kimsenin sevabınada günahınada ortak değil sonuçta. Haa içimi sorarsan her duamda onuda Allah yoluna davet ediyorum o ayrı :-) nasip bu işler. Bizi birbirimize yazanda Rabbim sonuçta. Vardır bir bildiği.

Benim ailem dini konulara uzaktır ben daha yakınım alkol tüketmiyorum sigara kullanmıyorum ve öyle birini istedim eşimde ne alkol ne sigara var namazında niyazında, ama bana asla baskı yapmaz hiçbir konuda. Ben hep derim Allahım Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın diye umarım karşınızdaki kişi de öyledir. Baştan konuşun herşeyi, ama daha farklı yaşıyorsanız Hayatı illaki sıkıntılar yaşarsınız.

Bu namaz niyaz hususunun da dereceleri var. Yani kimisi cumaya bayram namazına gidecek kadar namazlı mesela genelde sorun olmaz hayatlarındaki kadının dini hassasiyetleri.

Kimisi kendine kadar namazlı oluyor. Benim dini vecibelerden çok uzak bir kız arkadaşım var mesela, gayet beş vakit namaz kılan biriyle evli ama çocuğun ağzını açıp laf söylediğini hiç duymadım, gayet güzel bir ilişkileri var.

Kimisi de korkulan tür baskıcı. Sen de yap sen de kıl diye zorlayan kesim. Ama genelde açık veriyorlar ilişki esnasında bi deneyebilirsiniz o açıdan. Aile çok önemli bu konuda bağnaz boğucu bi ailede büyüdüyse baskı kurmaya çalışıyorlar genelde.

Bi de bence sizin bu tarz vecibelere bakışınız da çok önemli. Baskıdan uzak bi şekilde size anlatmak da isteyebilir sonuçta siz hayatındaki kişisiniz ve inandığı kurallarda bu vecibelere yerine getirmemenin bi cezası da var. Benim eski sevgilim bana anlatırdı mesela zorlamak babında değil ama anlatmak şeklinde. Ben zaten dine ilgisi olan biri olarak bu durumdan hoşnuttum ama siz bundan bile hoşlanmayabilirsiniz. Denemek lazım diyorum ben 🤘🏻
Çok güzel anlatmışsınız.

Biz de durumlar birinci anlattığınız gibi. Yani eşim hep anlatırdı namazın , orucun vs güzellikleri..
Sonra hep “herkesin çukuru ayrı olacak ölünce”derdi. Baskı kurulmadığı sürece olabilir.

İki taraftan birini kötülemek için asla söylemiyorum. Fakat gerçekler var;

Yılbaşı gecesi gibi günlerde alkol alır eğlenir misiniz? O eğlenmeyecek.
Tatillerde bikini giyer misiniz? Yüksek ihtimal hoşnut olmayacak?
Bankaların faiz gelirinden yararlanıyor musunuz? O istemeyecek.
Bir sürü böyle soru sorulabilir.

Ve iki taraf da kendine göre haklı. Bu durumdan yorulmayacak mısınız?

Alkolden pek hoslanmiyorum ama "Kesinlikle icmem" tarzindaki keskin yaklasimlar hic hosuma gitmiyor aslinda. Ara sira sarap ictigimi soyleyince "Iyi, sen icersin o zaman" seklinde tepki verdi.

Diger konulardaki dusuncelerini bilmiyorum ama nasil bir cevrede buyudugumu, nerede egitim aldigimi biliyor ve bunlardan yola cikarak nelere tolere edip etmeyecegimi tahmin etmeli diye dusunuyorum.

Simdiden dusundurmeye basladi zaten.

İyi olmanın namazla niyazla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Ki sadece bdv yi takip etmeniz bile size sayısız örneklerini sunacaktır
Farklılıklar tabiki sorun olacaktır
Aslında sizin kendinizden ne kadar üdün verdiğinize bağlı değişir
Ben bu riski asla almazdım

Evlenmek istiyorsanız kriterlerinize uygun ise
Neden olmasın

Akilli ve durust olmasi temel kriterlerim ama bu durum da yadsinacak bir durum degil iste. Bunalmaktan korkuyorum.

Görüşün bir süre. Sadece namaz değil ama hayati yasama şekli siz uyar mı veya sizinki ona uyar mı bakın. Dini hassasiyetleri olan bir insan ise sizden de bazı noktalarda aynı hassasiyeti bekleyebilir. Mesela ben alkol tüketmiyorum, alkol tüketen biri ile evlenmezdim de. Onun gibi şeyleri görüşün. Ortak noktada buluşursanız neden olmasin

Karsimdaki inancli olsun yeter kafasinda biri ama ben biraz bu derin mevzulari gundeme getireyim bakalim. 😊

Back
X