Sizce Aileme Anlatmali Miyim?

Adam sizin davranışınızı yabanilik dıye yorumlamış sız bu yorumu ahlaksızlık ve namussuzluk olarak adlandırıyorsunuz.
Bence fazla coskulusunuz.
Peki konussunlar hanimefendi.ben zaten hatali olup olmadigimi tartismaya acmadim.benim icin tehlike arz eden bir durum var mi sizce aileme anlatmali miyim dedim.

Konu acarak hata etmisim.bu anlattigim seye kendim direk sahit olmadim bem.benimle konusan arkadaslarim o kadar sinirliydi ki aslinda belki onlar soylenen seylere degil birseu diyemedikleri icin sinirliydiler.
Burada ben hatali miyim diye konu acmadim.sizce tehllike arz eden aileme anlattiracak kadar buyuk bir konu mu diye sordum.
Hata ben de olsa ne olur.? Hadi beni taslayin,yasli amcaya ayagima kadar kargo getirtmisim.
Onun dedikodu etmesi normal?
Ben ahlaksiz biri olsam, arkamdan konusmayacak miydi? O zaman ahlaksiz oldugum icin haketmis mi olacaktim?
Biri kotuyse yada haksizsa onun yuzune soyleyerek degil de boyle arkasindan konusmak midir isin dogrusu?
Kucucuk birsey icin coskuluyum evet!cunku bu amca ben bir arkadasimi eve cagirsam beni baska turlu gorecek .benim kavgam bu .neden boyleyiz?is belki o raddeye gidecek.ben burda ic huzurumun bozuldugunu soyluyorum,ama dedikoduyu cirkin bulan cok az!
O zaman kotu kalpli olan,benim gibi haksiz olan ,komsumuzun,is arkadasimizin, akrabamizin arkasindan dedikodu edelim.
Arkalarindan dedikodu edildiginde hic "yapmayin dedikodu gunah"demeyelim.sesimizi cikarmayalim.nasilsa hak etti!
Kucucuk bir bozulma ileride birikerek felaket getirir.
Ben sadece bayanlarin oldugu bir forumda ,sadece benim hatama odaklanarak yorum yapilmasina cok kirildim .
Dedikodu kisa bir dedikodu olsa da kotu nir seydir.
Dedikodu edilen sey dogruysa bunun adi giybettir ve o da kotu birseydir.
Gormedigin bir olay hakkinda yorum yapmak,kafa sallamak da kotu birseydir ki masada oturan adamlarin ve bayanin yaptigi sey bu yuzden benim ahlak anlayisima gore kotudur.
Her zaman dedikodu eden insanlar hakli dahi olsalar onlari sevmem.
Kucuk bir olay bu dert etmeye degmez,burada dahi ben suclandiysam ailem bana hak vermeyecektir.hic anlatmayayim.
Bakalim bu amca benim hakkimda baska ne soyleyeccek?
Hani kucuk bir sey icin costum ya, yarin bu adam bu hatami kafaya taktigim icin benim ickili geldigimi de uydurur belki, yaninda oturan insanlar yine gormeden boyle kafa sallarlar
Ben buraya derdimi paylasirim ,bu sefer de "siz de icerek eve gelmeseydiniz"dersiniz.
Cok kirildim ve uzuldum acikcasi:KK61:

Saygısızlık eden sizsiniz adam sizin hizmetciniz degil ayağınıza falan isteyemezsiniz öyle. Kadınlara bakıyo falan demişsiniz e o zaman bıraktırmayıverin gider alırsınız şubeden. Ayrıca komşunun eşinin başının kapalı olduğu bilgisinin hikayedeki önemi ne allahaskına ya iyice saçmaladınız artık

Yok yok ne kadar yaşlı ak sakallı da olsa ben de giremezdim asla. Kimse ama kimse girmemeli. Kapatsa kitlese kapıyı, kime duyurcaksın sesini değil mi sonra da o saatte orda ne arıyomuş demekki niyeti varmış oluyo.
Yaşlı adam, ayağına kargo mu getirtilir diyenlerin gereksiz duyar kastığını düşünüyorum içeri girmem 100 kat daha mantıksız olurdu bence. Devir gerçekten kötü gündüz gözü bile bi yerde bi adamla yalnız kalmayı gözüm yemiyor artık benim.

Ve şuan için ailene söylesen iyi olur ama söylemesen de ölümcül değil durum. Ama ileride iş ilerlerse iyiki zamanında söylemişim dersin, bence söyle. Özgür olmana yeni yeni alışıyor olsalar da illaki alışacaklar etkilemez durumu. Aa sen eline gözüne bulaştırdın dön eve diyecek halleri yok. Bana kalırsa anlat belli olmaz ileride daha çok tersleşebilirsiniz terbiyesiz ahlaksız tipler olduğu belli

Ne münasebet gece 12 de adamın dükkanına gireceksiniz bos muydu? Allah aşkına bayramdan beri 3 8 ve 9 yaşında ki kiz çocukları öldürülüyor tecavüz ediliyor. Emin olun dükkana girseniz yine gece 12 se geldi diye lafını ederler. Hem fesatlik neden düşünüyor demek pis düşündü.
Kargonuzu is yerinize isteyin. Gun icinde dagitim zaten elinize ulaşır.

Bazı insanları cidden anlamıyorum. Konu sahibi neden taşlanıyor acaba?
Gayet de yerinde bi karar,iyi ki içeri girmemişsin, küçük küçük çocuklara bile neler yapıyorlar ülkede!
Konu farklı yapılan yorumlar farklı. Ilginç yani

B Bir iki Dort ordaki insanlarla ilişkini komple kes bundan böyle, selam dahi verme. Dişini sık ve belli bi süre sonra evini sat ve başka yere taşın. Kargonu da iş yerine iste. Cahil insanlar, akılları fikirleri ancak bu bu kadar işte, seviyeleri belli...

İçeri girmeyerek doğru yapmışsınız. Belki sabah alırım, geç oldu diyebilirdiniz getirin yerine, o da büyük problem değil. Milletin kırılması sizin güvenliğinizden önemli değil.
Alo 174 gıda güvenliği hattı diye birşey var bir de gözünüzü seveyim arayın. Ne siz fareli bi apartmanda oturmayı hal ediyorsunuz ne elalem fareli lokantada hazırlanmış yemekleri yemeyi. Haşere mücadele programı başlatıp bitirene kadar kontrol ediyorlar

içeri girmek istememeniz anlaşılır bir durum. ama ayağına istemek doğru değil. yarın sabah geçerken alayım amca gibi bisey desen daha hoş olurdu.

Neler neler duyuyoruz bence içeri girmemkle gayet doğru bir karar vermissiniz. Artık kimseye güven olmuyor. Benim takıldığım nokta komşunun başı kapalı eşi? Neden bunu belirtme gereği duydunuz? Ailenize söyleyıp soylememe sorusu da çok acil yada sonu kötü olacak bişey değil. Söyleyip baska yere taşınmak istediğinizi söyleyebilirsiniz

Toplum yapısının ne kadar bozulduğunu, insanların içten gelerek bir yardım bile yapamayacak hale nasıl geldiklerini, kimselere güvenmemek gerektiğini bu forumdaki herkes biliyor. Tamam dedikodu günah yapılmaması lazım, kırılmış olabilirsiniz kimse dedikodu mübahtır yapılsın sen hak etmişsin demiyor ki. Sadece önce tedbiri alıp sonra sonuca razı olacaksin, yazınızın başından sonuna kadar her satır arasına serpiştirmişsiniz kötü bakıyorlar, gelen arkadaşlarımı süzüyorlar diye, siz merhaba deyip selam alıp verdiniz diye insanların karakteri değişmiyor maalesef kötü her zaman kötü olarak kalmaya devam ediyor. Bakışlarından rahatsız olduğunuz bir adama kargo da bırakmamanız gerekir hatta mümkün mertebe mesafe koyup uzak durmanızda fayda vardır. Bundan sonra çalıştığınız yere verirsiniz adresi, o insanlarla da muhatap olmazsınız yani. Iyilik meleği olup çiçekler börtü böcekler saca saca dolaşmaya gerek yok hele hele içten içe ürktüğünüz kisilere selam vermeye hiç gerek yok. Mesafenizi koyun hala huzursuzlugunuz devam ederse ailenize söyleyip o muhitten taşının bence.

Bende tek yaşıyorum apartmanda kimseyle muhatap olmam sevmem öyle şeyleri sadece görürsem selam veririm hal hatır sorma işlerinede girmem kargoyu filanda iş yerine isterim bu insanların işi gücü yok sadece dedikodu yaparlar o yüzden senin yerinde olsam arkandan konuşmuşlar selam bile vermezdim

O zaman arkamdan dedikodu edilmesini de hakli buluyorsunuz? Ben hataliyim ya tabi konusurlar arkamdan degil mi? Belki benim cok zarif ve naif oldugumu biliyor ondan konusma cesareti oluyor,belki hem deli gibi insanlari tersleyen biri olsam boyle olmazdi? Kargomu biraktirarak,hani komsudan iyilik bekleyerek hata etmisim.
Oradan zten tasinacagim ama ben bunu bir namussuzluk olarak goruyorum,kendim haksiz bile olsam bu davranisin ahlaksiz oldugu gercegini degistirmiyor
Bende tek yaşıyorum bizim millet dedikoducudur bu bir türkiye gerçeği komşuculuk oynamanın alemi yok bence ne kadar samimi olursan o kadar dedikodu yaparlar bazen binaya girer çıkarken birileriyle karşılaşıyorum selam bile vermiyorum sadece yöneticiyi ve yan dairedekileri görürsem selam veririm oda hal hatır bile sormam günaydın yada merhaba der geçerim inan kafam çok rahat bizim millete biraz yüz verince hayatını kurcalamaya başlarlar boş ver kafana takma bence selam bile verme kargo işlerinide iş yerine iste

Back
X