Konu acarak hata etmisim.bu anlattigim seye kendim direk sahit olmadim bem.benimle konusan arkadaslarim o kadar sinirliydi ki aslinda belki onlar soylenen seylere degil birseu diyemedikleri icin sinirliydiler.
Burada ben hatali miyim diye konu acmadim.sizce tehllike arz eden aileme anlattiracak kadar buyuk bir konu mu diye sordum.
Hata ben de olsa ne olur.? Hadi beni taslayin,yasli amcaya ayagima kadar kargo getirtmisim.
Onun dedikodu etmesi normal?
Ben ahlaksiz biri olsam, arkamdan konusmayacak miydi? O zaman ahlaksiz oldugum icin haketmis mi olacaktim?
Biri kotuyse yada haksizsa onun yuzune soyleyerek degil de boyle arkasindan konusmak midir isin dogrusu?
Kucucuk birsey icin coskuluyum evet!cunku bu amca ben bir arkadasimi eve cagirsam beni baska turlu gorecek .benim kavgam bu .neden boyleyiz?is belki o raddeye gidecek.ben burda ic huzurumun bozuldugunu soyluyorum,ama dedikoduyu cirkin bulan cok az!
O zaman kotu kalpli olan,benim gibi haksiz olan ,komsumuzun,is arkadasimizin, akrabamizin arkasindan dedikodu edelim.
Arkalarindan dedikodu edildiginde hic "yapmayin dedikodu gunah"demeyelim.sesimizi cikarmayalim.nasilsa hak etti!
Kucucuk bir bozulma ileride birikerek felaket getirir.
Ben sadece bayanlarin oldugu bir forumda ,sadece benim hatama odaklanarak yorum yapilmasina cok kirildim .
Dedikodu kisa bir dedikodu olsa da kotu nir seydir.
Dedikodu edilen sey dogruysa bunun adi giybettir ve o da kotu birseydir.
Gormedigin bir olay hakkinda yorum yapmak,kafa sallamak da kotu birseydir ki masada oturan adamlarin ve bayanin yaptigi sey bu yuzden benim ahlak anlayisima gore kotudur.
Her zaman dedikodu eden insanlar hakli dahi olsalar onlari sevmem.
Kucuk bir olay bu dert etmeye degmez,burada dahi ben suclandiysam ailem bana hak vermeyecektir.hic anlatmayayim.
Bakalim bu amca benim hakkimda baska ne soyleyeccek?
Hani kucuk bir sey icin costum ya, yarin bu adam bu hatami kafaya taktigim icin benim ickili geldigimi de uydurur belki, yaninda oturan insanlar yine gormeden boyle kafa sallarlar
Ben buraya derdimi paylasirim ,bu sefer de "siz de icerek eve gelmeseydiniz"dersiniz.
Cok kirildim ve uzuldum acikcasi