Yapabilirsin demenize ihtiyacım var

Vemoriah

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
128
33
98
Öncelikle şöyle başlayayım kk kadınları ben 2017-18 mimarlık mezunuyum. Hiç çalışma deneyimim olmadı mezun olduğumdan beri.
Bir arkadaşımın iş yerinde mimar aranılıyormuş bana haber verip cv istediler, yolladım. Maaşı ve diğer şeyler çok uygun. Görüşmem olacak çarşambaya. Olacak gibi hissediyorum arkadaşım da çok acil aranıyor zaten dedi ama durum şu ki ben çok çook özgüvensizim yapamayacağım arkadaşıma beni önerdiği için yarı yolda bırakacağım gibi gibi şeylerden dolayı kafayı yiyorum. Mezuniyetimden beri elime pc sürmedim ve bilenleriniz vardır mimarlık sadece 3 boyutlu programlar ve çizimden ibaret. Elim çok yavaşlamış çoğunu unutmuşum. Fazlaca panik içerisindeyim. Sizce ne yapmalıyım. Ailem herkes böyle başlıyor emin ol herkes işi iş yerinde öğreniyor desede olmuyor kendimi ikna edemiyorumrahatlatamıyorum. Çok istiyorum bu işi bana destek olun ne olur yaparsın ben de öyleydim hikayelerine ihtiyacım var. Sizce başarabilir miyim ne dersiniz? Özgüvenimi nasıl yükseltebilirim? İş yükü ağır dedi bu arada arkadaşım yani başlar başlamaz hızlı şekilde çizmem gerekecek projeler teslim edilecek.
Şimdiden okuyanlara teşekkür ederim.

Öncelikle şöyle başlayayım kk kadınları ben 2017-18 mimarlık mezunuyum. Hiç çalışma deneyimim olmadı mezun olduğumdan beri.
Bir arkadaşımın iş yerinde mimar aranılıyormuş bana haber verip cv istediler, yolladım. Maaşı ve diğer şeyler çok uygun. Görüşmem olacak çarşambaya. Olacak gibi hissediyorum arkadaşım da çok acil aranıyor zaten dedi ama durum şu ki ben çok çook özgüvensizim yapamayacağım arkadaşıma beni önerdiği için yarı yolda bırakacağım gibi gibi şeylerden dolayı kafayı yiyorum. Mezuniyetimden beri elime pc sürmedim ve bilenleriniz vardır mimarlık sadece 3 boyutlu programlar ve çizimden ibaret. Elim çok yavaşlamış çoğunu unutmuşum. Fazlaca panik içerisindeyim. Sizce ne yapmalıyım. Ailem herkes böyle başlıyor emin ol herkes işi iş yerinde öğreniyor desede olmuyor kendimi ikna edemiyorumrahatlatamıyorum. Çok istiyorum bu işi bana destek olun ne olur yaparsın ben de öyleydim hikayelerine ihtiyacım var. Sizce başarabilir miyim ne dersiniz? Özgüvenimi nasıl yükseltebilirim? İş yükü ağır dedi bu arada arkadaşım yani başlar başlamaz hızlı şekilde çizmem gerekecek projeler teslim edilecek.
Şimdiden okuyanlara teşekkür ederim.
Çok kısa sürede elin tekrar hızlanır, rahat ol.
Ps:mimarım.

Deneyiminiz olmadığını biliyorlar en nihayetinde,sizi alırlarsa bir süre iş ögrenmeniz (pratikte)gerektiginin de farkındadirlar.
Kendinizi yapamam ,yavaşım vb şekilde şartlamayın,istekli olmaya bakar işi yapıp yapamamanız ki egitiminiz var bir yerden başlamalısınız artık.
Kendinize inanın.
Başarilar dilerim.

Iş yerine ilk isin olduğunu belirt zaten anlayışlı davranirlar.Cok heyecan yapmayin halledeceksinizdir ınş

Bence elinizin alışması için tekrardan çalışmaya başlayın, eski kullandığınız programlara göz atın özgüveniniz daha da yükselir daha rahat hissedersiniz, umarım iş sizin olur :KK200:

İlk 3 ay alışma sürecidir.
Ondan sonrasında zaten yaparsın.
:KK68:

Sağlık sektöründe çalıştım hem özelde hem devlette. Herhalde hızlı çalışmayı sağlık kadar seyir sektör yoktur. Hasta tecrübeden anlamaz gelir :) emin olun en sıkışık zamanda bile gelene sıfır gözüyle baktık devlette de özelde de . Sizin tecrübesiz olduğunuzu bildiklerine sizi birkaç ay yok sayacaklarına fakat sonra tabiri caizse at gibi koşturacaklarına emin olun. Rahat olun ilerde koşacağınız günlere sayın :)

Çok kısa sürede elin tekrar hızlanır, rahat ol.
Ps:mimarım.
İlk görüşmede sizce deneyimsizliğimden bahsetmeli miyim cv den belli ama tecrübesiz olduğumla ilgili konuşmalardan kaçınmalı mıyım? Tam bilmediğim programları açıkça söylemeli miyim?
Tabi ki yaparsın.
Bu heyecan telaş normal.
Başlayana kadar.
Başladın mı gerisi gelir.
Zaten bir çok şeyi çalışırken öğreneceksin bunu onlar da biliyor.
çok teşekkür ederim umarım sizin gibi iyi niyetlilerdir

Sağlık sektöründe çalıştım hem özelde hem devlette. Herhalde hızlı çalışmayı sağlık kadar seyir sektör yoktur. Hasta tecrübeden anlamaz gelir :) emin olun en sıkışık zamanda bile gelene sıfır gözüyle baktık devlette de özelde de . Sizin tecrübesiz olduğunuzu bildiklerine sizi birkaç ay yok sayacaklarına fakat sonra tabiri caizse at gibi koşturacaklarına emin olun. Rahat olun ilerde koşacağınız günlere sayın :)
Mezun olur olmaz başlasaydım böyle hissetmezdim ama işte böyle oldu zamanlada kendime mesleki açıdan güvenim zedelenmiş

Kimse okulda öğrenerek çok iyi olmuyor.
Mesleğe atılın ve kendinizi geliştirin inanın 1 ay sonra çok şükür hayatımın en doğru kararı diyeceksiniz :KK6:

Sen başla gerisi gelir elbet sen bile şaşırırsın hatta. Okul okuduk diye kimse tecrübeli olmuyor maalesef çalışa çalışa, yanlışlarımız olursa düzelte düzelte oluyor bu tecrübeler. Rahat ol , olumlu düşün

Kimse okulda öğrenerek çok iyi olmuyor.
Mesleğe atılın ve kendinizi geliştirin inanın 1 ay sonra çok şükür hayatımın en doğru kararı diyeceksiniz :KK6:
Çok iyi geliyor yorumlarınız çok teşekkür ederim :))

Mezun olur olmaz başlasaydım böyle hissetmezdim ama işte böyle oldu zamanlada kendime mesleki açıdan güvenim zedelenmiş

mezun olduğunuzda da esasen bir şey bilmiyorsunuz

maalesef meslek okurken değil yaparken öğreniliyor

yaparsınız sıkıntı olmaz düşürmeyin kendinizi

lakin ben merak ettim neden hiç çalışmadınız

KPSS falan mı çalıştınız zira işe alım sürecinde de bu soru ile karşılaşırsınız muhtemelen

mezun olduğunuzda da esasen bir şey bilmiyorsunuz

maalesef meslek okurken değil yaparken öğreniliyor

yaparsınız sıkıntı olmaz düşürmeyin kendinizi

lakin ben merak ettim neden hiç çalışmadınız

KPSS falan mı çalıştınız zira işe alım sürecinde de bu soru ile karşılaşırsınız muhtemelen
Mezuniyet senemde bir takım zorluklar yaşadım hem maddi hem manevi. Üstelik özelde okuyorken bitirme projemden kaldım. Bir mobilya magazasında çalışıp mezun oldum ama çok yıprandım. Mezun olduktan sonra çok şükür yoluna girdi bazı şeyler ama ben meslekten soğudum bir sene kadar pc bile görmek istemedim. Magazadan 9 da çıkıp çizim yapıyordum evde üstelik pazar günü de tam gün çalışıyordum. Sadece projemi göstermeye giderken iziliydim. Böyle böyle o dönem çok yoruldum. Sonrasında da kendim iş aradım bulamadım. Yine bir mobilya magazasında güya mimar olarak girip tezgahtarlık yaptım. Kısaca hiç mimarlık yapamadım. Ama şimdi istiyorum. Her şey için umarım geç değildir. Bizim meslek acımasız unutuluyor üzerinde durmadığınızda bazı programlar.

Yaparsın korkma iş gerçekten işte öğreniliyor. Sen de o zamana kadar ev de uygulama pratık bıseyleryap çalış gene

Mezuniyet senemde bir takım zorluklar yaşadım hem maddi hem manevi. Üstelik özelde okuyorken bitirme projemden kaldım. Bir mobilya magazasında çalışıp mezun oldum ama çok yıprandım. Mezun olduktan sonra çok şükür yoluna girdi bazı şeyler ama ben meslekten soğudum bir sene kadar pc bile görmek istemedim. Magazadan 9 da çıkıp çizim yapıyordum evde üstelik pazar günü de tam gün çalışıyordum. Sadece projemi göstermeye giderken iziliydim. Böyle böyle o dönem çok yoruldum. Sonrasında da kendim iş aradım bulamadım. Yine bir mobilya magazasında güya mimar olarak girip tezgahtarlık yaptım. Kısaca hiç mimarlık yapamadım. Ama şimdi istiyorum. Her şey için umarım geç değildir. Bizim meslek acımasız unutuluyor üzerinde durmadığınızda bazı programlar.
Haa bu arada mezuniyetten sonrada pc satmak zorunda kaldım. Bu soru beni o günlere götürdü... evde kendi kendime çizim yapıp geliştirecek bir pc de kalmamıştı yani. Düşününce şimdi meslekten soğumakta değilde yaşamaktan soğumaktı. Toparlandım şimdi. Hala pc de yok üstelik:))) ama bu burada sizin önünüzde kendime sözüm olsun işe alınırsam ilk maaşımla kendime pc alacagım.

zaten emin olun size suresiz sozlesme yapip tum projeyi size baglamayacaklardir.

Deneme sureniz olacaktir,
bu surede de yaptiginiz isler baska kisiler tarafindan kontrol edilecektir,
bu da sizi bir nebze rahatlatir bence, bu deneme suresinde kazanacaginiz deneyim de size her zaman kazanctir, ister bu sirketle devam edin ister etmeyin,
hayirlisi olsun deyin,
elinizden geleni yapin, caninizi sikmayin, pozitif olun.

Back
X