Yapamıyorumm :(( Herkes yüzüyor ben yüzemiyorum önerisi olan var mıı lütfen

Ah ah çekmeyen bilmez tabi. Yüzebilen bazı insanlar da yüzemeyenleri arkadan itince sanki can havliyle yüzmeyi öğrenecekmiş gibi davranıyorlar.
Denizde daha kolay olacağını biliyorum ama nafile. 2-3 senedir kolluklarla çıkarıyorum denizin tadını. Yoksa tatile gitmenin hiç bir anlamı yok zaten. Resmen küçük çocukları kıskanıyorum.
Her sene bir cesaret geliyor ama tam ayaklarımı yerden kesecekken dizlerimin bağı çözülüyor ve yapamıyorum. :KK43:
Eşim de ben sırt üstü durmak isterken benim dengemi sağlamama yardım edecekken hemen bırakmanın derdine düşüyor. O yüzden o da güven vermiyor. Nasıl öğreneceğim bilmiyorum.

Öncelikle şunu düşünün bir dere üzerinde kuru bir yaprak ya da çalı çırpı nasıl da sakin sakin suyun üzerinde duruyor. Zihninize onları getitdikten sonra da sırt üstü yatın havuza ya da denize. Bir önerim olacak gözlük ve de burunlukla bu işi çok daha rahat çözersiniz burnunuz kapalı olacağından gözünüzde de gözlük olacağından ay su yutucam burnuma kaçıcak diye bir durum söz konusu olmayacak. İlk etapta havuz bu konuda daha rahat çünkü dalga yok. Herneyse sırt üzeri gözlük ve burunlukla yatağınızda nasıl ayaklarızı ve kollarınız açıp yatıyorsanız aynı şekilde yatın rahat olun su zaten koskoca yük gemilerini bile kaldırıyor sizi mi kaldırmicak. Rahat rahat yatmayı gerçekleştirdikten sonra ellerinizi yanlara doğru getirip tekrar bacaklarınza doğru getirin bunu yaptıkça ilerliceksiniz ve yüzmenin ne kadar da basit bir şetçy olduğunu ve o zamana kadar neden korktuğunuzu anlamayıp gülümseyeceksiniz. Aynı şeyi ön taraftan da yapabikirsiniz örneğin kurbağalama ön kollarınızı açın batmaktan korkmadan kolları tekrar aynı hizaya getirirken bacakları açın. Açın netten kurbağanın yüzüşüne bakın.Kendinizi sakin sulara bırakın ve gerisi kendiliğinden gelir

Konu yu beğendim faydalı. Bende deniz tuzlu su öneririm.havuz dibe çekiyor.her denize gittiğimde tam rahat yüzmeye başlayınca tatil bitiyor.önce simitle kıyıda boy aşmayan hizada eğleniyorum.batmaz.sonra çubukla kıyıya doğru kulaç atarım ayaklar yere değebilcek.ve su altında yüzerim.yanmda bilen ve bilmeyenler olur tek gitmem.ve tam yüzerim bir gün tatil biter.kıyıda senin gibi bilmeyen çok olur daha rahat edersin.bir de yüzme fikrini aklından çıkar suyun tadını çıkar serinle.zamanla alışırsın :KK5:

nerden aldınız acaba o mayoyu
İnternete batmayan mayo yazarsanız çıkıyor haşema aslında ama açık olanlar da suya alışmak için kullanabilirler. Simit kolluk takınca herkes bana bakıyor zannediyorum ben. Bunun belinde kendinden sosisleri olduğu için suya girer girmez yüzüyorum en azından millet anlamıyor sosisle yüzdüğümü.

Yüzme hocamız suya iki çöp atmıştı birini dik, birini yatay. Yatay olan suyun üstünde yüzdü, dikey olan battı bir süre sonra çıktı. Yani suyun üzerine uzanırsak kaldırıyor, çivi gibi dikdik durmaya çalışırsak kaldırmıyor. Ne güzel öğrenmişim bunu ama uygulayamıyorum o ayaklarımı ne öne ne arkaya uzatamıyorum. Daha bugün o kadar uğraştım suyun içinde yok o ayaklar hep yere dik.. Batmayan mayoya talim

Ben once yuz ustu kafam suyun icinde yatarak ogrenmistim kafam surekli suya batiyordu.sonra cok yorylmusumda yataga yatar gibi raht birakip.popoyu suyun ustunde tutunca kafada suyun hstunde kaliyor yavasca cirp bacaklarini kollarini sipidik sipidik yuz:)

şipidik sipidik :D

Back
X