yapıcı olmayan aile büyükleri

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
selam kızlar. daha önceden konu açmıştım bu konuyla ilgili ama sorunu çözemedigimiz için hortlatıyorum malesef. 2 yıllık evliyim çocugum yok tedavi görmeye başladım.benim eşimle bi problemim yok genel olarak iyi aramız gayet güzel anlaşıyoruz ta ki bu anlatacagım konu gündeme gelene kadar. biz yeni evliyken eşim bi gün köyde yaşayan annesine kayınbabam istanbulda çalîşıyor diye gel bizle yaşa kızları da burda okula yazdırırız dedi cinnet gecirdim tabi. sonra bu konu kapandı o krizden sonra.22 yaşında da ortanca görümcem var. kpss yapamadı evde sıkılıyormuş, memlekette de sürekli isteyen oluyormuş evi kaynanama dar ediyor of puf. ben de başka ile atandım burda yaşıyoruz.sık sık görümcemde geleyim arka odanızı bana açın falan saçmalıyordu kaale almıyordum. geçen akşam kaynanam aradı ağlayarak kız kardeşine yardımcı ol onu kanatlarının altına al falan yaptı. tabi sabaha kadar kavga ettik eşimle çünkü o gelsin istiyor. görümcem ne benim anlaşabilecegm ne buna degecek bi tip. dügünümde dışarda arkadaşlarıyla geziyordu düşünün. ve hepsini gectim eşimin ailesi ne dügün ne nişanda bir iğne katkısı olmayan insanlar bir tam altın almıştı eşim sıkışınca o bile geri istendi. imkanları yoktu diye büyütmedim altın geri istenene kadar. ben görümceme bizde kalmadısını uygun görmedigimi mesaj attım.görümcem de ben böyle bişeyi asla anlayamıycam kardeşimin benim başımın üstünde yeri vardır dedi. dedim alayinız bana yerleşin o zaman. eşim küstü tabi mesaj attım diye. ama ben o konuşmadigı için konuştum ara bulmaz çünkü asla. aramız iyi gbi ama mesafe oluştu. bu konuyu da açmıyor artık. konuşmak istesem artık aynı şeyleri konuşacak halim kalmadı.

Çok iyi yapmışsınız
Hani mecburi bir durum olsa neyse gelsin bir süre kalsın
Ama sırf can sıkıntısı diye olmaz
Eşinizle de aranız düzelir hiç merak etmeyin
Sonuçta anneside babasıda sağ görümceniz sokakta kalmadı ya canım
bu konu 3. defa falan açılıyor canım. eşim arası bozulmasın ailesiyle diye sessiz kalıyor. düzgünce anlatsa anlayacaklar ama yok. ben hayırsız evlat oldum ailemin gözünde diyor. hanqi ailenin gòzünde dagılmak üzere olanın mı dedim.

ohhh çok iyi yapmışsınız 22 yaşında kazık kadar kız istenmediğini anlamıyor mu ya?
böyle bir şeyi asla anlayamazmış , anlar anlar bal gibi anlıyorlar işlerine gelmiyor
sorunu kaynağında çözmek çok iyi olmuş
eşinizle aranız illaki düzelir hep küs kalacak değilsiniz ya
sindirme politikası bunlar
evli evine köylü köyüne herkes yerinde dursun

bu konu 3. defa falan açılıyor canım. eşim arası bozulmasın ailesiyle diye sessiz kalıyor. düzgünce anlatsa anlayacaklar ama yok. ben hayırsız evlat oldum ailemin gözünde diyor. hanqi ailenin gòzünde dagılmak üzere olanın mı dedim.
eşini heyyyt sus bakayım kardeşim anam gelecek işte o kadar deyip pısıp sindirip beraber oturmaya zorlayarak mı hayırlı evlat olacak?
size sormadan anasına gel bizimle yaşa demeden önce düşünecekti
hayır birde siz yeni evliyken oluyor bunlar
anasının kardeşinin korunup kollanmaya ihtiyacı vardı madem evlenmeseydi kol kanat gerseydi ailesine

Hiçç takma bence
En iyisini yapmışsın
Hem artık siz bir ailesiniz
Önce sizin ve huzurunuz önemli
Daha sonra kardeşlerinin gönlü

Vallahi anlayamıyorum bu insanları.
Bir abim var, bu yıl sözleşmeli olarak çalıştığı kurumda başlama ihtimalim vardı daha doğrusu konuşuluyordu ama sınava girmedim. Kv laf arasında “abinde kalırsın 1 sene canım” demişti. Halbuki maddi olarak ihtiyacımız yoktu. :KK57: Abim evlenecekti ama nişan attı, atmasaydı şuan evliydi yani. Kv’ye “evli insanlara misafirlik uzun sürmez şahsen ben istemezdim” diye sert çıktım. O gün şükrettim eşimin tek çocuk olduğu için yoksa kayın,görümce bana doluşacaktı herhalde.
Sizin kv de benimki gibi demek ki evrilemez onlar:)) Allah sabır versin canım iyi yapmışsın mesaj atmakla. Herkes çocuğuna kendisi baksın.

Ay harikasınız bayıldım valla kimse kırılır üzülür düşünmeden dan dan dan gerçekleri herkese haykırmışsınz süprr valla :KK9::KK9: aynen devam boşver kardeşinin tabi ki başının üzerind yeri olacak ama o görümce evli olsa abisi bekqr olsa her günn evine alır mıydı?

Kanatlarının altına al ne demek yahu bir abi anne babası hayatta değilse yapar bunu onun haricinde herkes kendi çocuğunu kanatları altına alsin. Keşke eşiniz ailesiyle konuşabilseydi ama madem o yapmamış sizi mecbur bırakmış yapılacak birşey yok,taviz vermeyin bu konuda.

zaten eşime süre verdim bugün konuştun konustun ben sürekli aynı mevzuyu kafama takamam ben konuşucam diye. konuşmam dedi. kaynaktan çözdüm problemi. bide görümcem ben öyle bişey istemedim diyerek suç bastırıyor şimdi.eşim ailesini aramıyo yanımda aramıyo tabi.benlede konuşmuyo bakalım ne olacak.

zaten eşime süre verdim bugün konuştun konustun ben sürekli aynı mevzuyu kafama takamam ben konuşucam diye. konuşmam dedi. kaynaktan çözdüm problemi. bide görümcem ben öyle bişey istemedim diyerek suç bastırıyor şimdi.eşim ailesini aramıyo yanımda aramıyo tabi.benlede konuşmuyo bakalım ne olacak.
hazır gorumcu ile konuşmuşken kaynana ile de konusun
ben kesinlikle kimseyle beraber yaşamak istemiyorum kendi kendinize hayaller kurmayın deyin

Okul hayatı bitince insan kendi öz ailesine bile yük oluyormuyum diye düşünüyor.

Gidip yengeye belirsiz bir süre boyunca kapak atmak nasıl bir yüzsüzlük... İyi yapmışsın. Ailesi ile yaşamak istemiyorsa ya evlenip kendi evine çıkacak, ya da çalışıp hayata atılacak.

Son düzenleme:
Evlenirken farklı karakterlerde olmamak lazımmış bunu anladım.
Mesela ben olsam asla görümceyi sorun etmem alırım yanıma, haaa nereye kadar gider bilmem ama alırım, aynı şekilde eşimin de aynı tavrı göstermeseni beklerim. Şimdi ben bu huyda iken eşimin başka huyda olması o evliliği zedeler.
Allaha şükür ki biz bu konularda aynı taraftayız.
İsteyeni de istemeyeni de anlarım ve her tarafta kendi açısından çok çok haklı.
Eşinizle aranız elbette bir gün düzelir ama inşallah aynı durumla siz kalmayın da eşiniz de bu olayı koz olarak kullanmasın.

Zaten siz gerekeni eş ailesine söylemişsiniz, eşinizle de konuşmuşsunuz, artık olayın üstüne gitmek lüzumsuz bence.

yok. para kazanip harcıyım gezeyim abim zaten karışmaz bana kafasında.

para kazanabiliyorsa abi ile oturup ne yapacak ki

hani misafir olarak gelsin amenna da iş bulunca neden sizinle kalacak

kira fatura ödemeyecek evde yemek pişip temizlik yapılacak o da orada takılacak

yok öyle bir dünya

Köyde sıkıldıysa İstanbul da babasının yanına yerleşsin.
Sahipsiz kimsesiz olsa Allah rızası için idare edin derim ama bu şekilde bende kabul etmem. Doğru tavır takınmışsınız. Geri adım atmayın.

Doğru yapmışsınız sizin tavrınızda bir yanlışlık göremedim. Eşiniz hayır diyemeyen bir yapıda sanırım. Ama böyle olmazki herkese her şeye tamam denirse insanın tepesine çıkarlar ki çıkmaya çalışıyorlar. Görünen o ki şimdilik olayı bastırmışsınız ama bu istekler bitmez fikrimce.

Back
X