Yapılan bir hata ve gebelik şüphem

Namasteee

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
131
108
18
29
Merhaba arkadaslar.
Bundan 10 gün önce bir hata yaptım, alkollüyken sevgili bile olmadığım bir adamla ilişkiye girdim maalesef.
Ve o gece 2 defa icime bosaldı.
Sabah olduğunda ertesi gün hapı satın aldım, hapı ağzımda tuttum bir süre dilimin altındaydı, yutup yutmamak konusunda çok tereddüt ettim ama yaklasık 10 saniye hap ağzımda kaldı, sonuç olarak yutmaktan vazgeçip hapı attım çöpe.
ağzımda kalan acı tat yüzünden de su içtim üzerine.
Bu ay adetimin baslangıc tarihi 10 ekim
İlişkiye girdiğim tarih 19 ekim
Bugün: 25 ekim ve sabah koyu renkli bir kanamam oldu hala devam ediyor az az.

Bu yerleşme kanaması mıdır, yoksa ben ertesi gün hapını ağzımda bir süre tutup üzerine su içtiğim için ilaç etkisini yine de göstermiş midir sizce?
(ertesi gün hapları ara kanama yapabiliyor)
Çok stresliyim, bilgisi, deneyimi olanlar benimle paylaşabilir mi? İlacın ağzımda kalmıs olması bile etki göstermiş olabilir mi?

Korunmamışsınız, ertesi gün hapını da almamışsınız, kısaca tüm ihtimallere açıksınız. Hamilelik olabilir, hastalık kapmak olabilir. Biz buradan tahmin yürütürüz ancak, o da %50 ihtimalle tutar. Hapın etkisini göstereceğini de hiç sanmıyorum, sonuçta ilaçların dozajları bellidir, boş yere belli ölçülerde alınmıyorlar.

ilacin etkisi degildir,
yerlesme kanamasi olma ihtimali de cok dusuk,
muhtemelen regl oluyorsunuz.

ama yine de bir jinekologa gorunun,
madem partneriniz sevgiliniz degildi, korunmadiniz da,
hamilelik disinda baska seylerden de suphelenebilirsiniz.
en guzeli gidip muayene olmak.

Ilaclarin etki edebilmesi icin kanda belli bir konsantrasyona ulasmasi gerekiyor. Onun az da olsa altinda bir miktar bile etki gostermezken bu sekilde suyunun suyu konsantrasyonunun etki gostermesi ihtimal dahilinde degil.

22 yaşında gencecik bir kızsın

Keşke olmasaymış ama olmuş ama anlamadığım hapı neden içmedin hamile olmak mı istiyorsun

B

Back
X