• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılanı çok fazla yanlış buldum, artık gidesim de gelmedi

Of ne var bunda ya, düğün arefesi buna mı taktınız gerçekten? Kadın davet etmemiş değil ya alt tarafı size ulaşması için birine vermiş, kaldi ki ben de hep böyle yapmıştım. Böyle saçma sapan şeylere takmak için nasıl bir enerjiniz var hayret ettim

Sanırım kültürden kaynaklanıyor. Mesela annemin akrabalari icin davetiye namus gibi bisey djskskdk baska sehre bile goturup elleriyle veriyorlar. Oyle mektupla veya whatsapp fotosuyla, baskasi araciligiyla göndermek kufur etmek gibi bişey.
Bence ise cok gereksiz alinganliklar.. teyzenin kendisi mi evleniyor çocuğu mu? Altinin buyugunu takmak kayınvalidenizin vazifesi bence. O bilezik veya yarim falan takiyorsa, sizin ceyrekten fazlasini takmaniza gerek yok diye düşünüyorum.

Yorumu simdi gordum. Annene davetiye vermeyip, sadece senin davetiyeni annene birakmasi cok ayıp.
Anneniz uzak, davet etmemesi normal. O zaman davetiyeyi de birakmamasi lazim. Ayip diye birsey var

Aynen işte anlattı ve bana bir ara ufak çaplı laf sokmuştu ben ona yordum açıkcası belki bunlar olmazsa takılmazdım sonuçta ben kaç gün önceden hazırlığımı yapmaya başladım düğün için🤣
Boşver tak takıştır git takmamak lazım insanları fazla önemsemek iyi değil sanırım 😉

Sanırım kültürden kaynaklanıyor. Mesela annemin akrabalari icin davetiye namus gibi bisey djskskdk baska sehre bile goturup elleriyle veriyorlar. Oyle mektupla veya whatsapp fotosuyla, baskasi araciligiyla göndermek kufur etmek gibi bişey.
Bence ise cok gereksiz alinganliklar.. teyzenin kendisi mi evleniyor çocuğu mu? Altinin buyugunu takmak kayınvalidenizin vazifesi bence. O bilezik veya yarim falan takiyorsa, sizin ceyrekten fazlasini takmaniza gerek yok diye düşünüyorum.

Yorumu simdi gordum. Annene davetiye vermeyip, sadece senin davetiyeni annene birakmasi cok ayıp.
Anneniz uzak, davet etmemesi normal. O zaman davetiyeyi de birakmamasi lazim. Ayip diye birsey var
Başka şehire götürmek mii 🤦🏻‍♀️ Ay ne abartıyoruz şu düğün dernek işlerini. Benim annemin memlekette bide davetiye yanına hediye koyulur yakın akrabaya😑 Düğün yapanlar borçtan batsın gitsin ölsün yani😀

Böyle bir dönemde düğün lafı bile duysam urperiyorum , umarım yakınım düğün yapmaz..

Nikah işte en iyisi...

Anneniz neden davet edilmedi ? Ve evet anneniz gelmeyecekkken davetiye vermesi hoş olmamış.

Son düzenleme:

Bende işte en son dediğinize takıldım yoksa ben davetye beklemiyorum zaten gidilecek bir düğün davetye olsun olmasın ben hazırlığımı zaten baya önceden yapmaya başladım benim tam olarak takıldığım nokta sizin en son yazdıklarınız

Bende işte en son dediğinize takıldım yoksa ben davetye beklemiyorum zaten gidilecek bir düğün davetye olsun olmasın ben hazırlığımı zaten baya önceden yapmaya başladım benim tam olarak takıldığım nokta sizin en son yazdıklarınız
O zamam söyleyin valla. Benim davetiyeyi anneme birakirken, annemin davetiyesini vermeyi unuttunuz herhalde, biraz uzuldum bu durumu telafi edersiniz herhalde falan de bence.
En azından yaptığı ayıbın farkinda olduğunuzu belli etmis olursunuz

O zamam söyleyin valla. Benim davetiyeyi anneme birakirken, annemin davetiyesini vermeyi unuttunuz herhalde, biraz uzuldum bu durumu telafi edersiniz herhalde falan de bence.
En azından yaptığı ayıbın farkinda olduğunuzu belli etmis olursunuz
Aynen görürsem bir şeyler söylerim artık bilemiyorum🤷🏻‍♀️ zaten annemi çağırsada gitmez hasta ama yani anneme vermiyorken gidipte benim davetyeyi vermek de ne bilim yani hiç verme daha iyi

Ne var bunda gitmişken annenize vermiş, tamam size de verebilirdi gelip ama o sırada öyle yapmış. Bozulacak, kırılacak yer arıyorsunuz.

Ben davetye beklemedim bile hatta düğün için hazırlık bile yaptım sadece anneme vermesini garipsedim annem çağırılmıyorken anneme vermesi garip yani

O an başka bir iş vardır ellerinde, uğramışken bırakmışlardır. Merak ediyorsanız ben sizin yerinizde olsam telefon açar sorardım neden anneme bıraktınız diye

Ne var bunda gitmişken annenize vermiş, tamam size de verebilirdi gelip ama o sırada öyle yapmış. Bozulacak, kırılacak yer arıyorsunuz.
Anneme vermedi işte benim davetyeyi verdi annemi çağırmadılar ki çağırmak zorunda değiller ama çağırmadığın birine çağırdığın birinin davetyesi verilmesi saçma

Anneme vermedi işte benim davetyeyi verdi annemi çağırmadılar ki çağırmak zorunda değiller ama çağırmadığın birine çağırdığın birinin davetyesi verilmesi saçma
O zaman tuhaf evet, ben anneninkini verirken sizinkini de vermiş sandım. Ayrıca annenler ne kadar gitmeyecek bile olsa, çağırmadığın birine çağırdığın kişinin davetiyesini vermek ayıp. Ama takılmayın bence boşverin

bi ara aşağa indiğimde teyzesi laf sokmuştu seni hiç göremiyoruz nerelerdesin diye bende evdeyim bir yere gittiğim yok demiştim ben ona yordum belki yanlış yormuş olabilir bilemiyorum ama garipsedim
Verdiğiniz örnek laf sokma değil ki tam tersi sohbet açma cümlesi.🤷‍♀️ aranızın iyi olduğuna emin misiniz?

Back
X