Tüm iyi niyetimle, sizi haklı bulmak iteyerek yorum yapmak istiyorum ama 4 yıldır tanıyorum dediğin eşin evlenmeden 1 yıl önce ayrılmış,
ister istemez bu yuvanın yıkılmasına senin sebep olduğun ihtimali yükseliyor.
Kayınvaliden bakıcak diye kabul etmişsin çocukları sonra bakmamış haklı olabilirsin ama yetişkin bir insan olarak bunu göz önünde bulundurman gerekirdi.
O çocuklara bakmak kayınvalidenin sorumluluğu değil, eşinizin, çocuklarının annesinin ve sizin sorumluluğunuz.
Eşim hukukçu o yüzden kanunları az çok bilirim, eşiniz nafaka vermeyi kabul etmişse boşanma bu kadar uzun sürmezdi, yani sizin dediğiniz gibi tanıştığınızda boşanma aşamasında olması ihtimali çok düşük.
Kayınvalidenin sizi ismemesi, rezillik çıkarması da sizin eşinizin evliliğini bitirme nedeniniz olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor.
Ayrıca eşiniz asgari ücret alıyorsa, maaşın belli bir kısmı nafaka olarak verilir eşiniz nerdeyse maaşının tamamını veriyor bu mantıklı değil, velayet babadaysa çocuklara nafaka ödenmesi imkansız bu arada.
Ya eşiniz sizi kekliyor ya da siz kendinizi haklı çıkarmak için bunları söylüyorsunuz.
Diğer yorumcular anneye acıdıklarını söylemişler ama ben annenin de masum olduğunu sanmıyorum çünkü hiçbir anne yaşarken, çalışırken, nafaka alırken/alabilecekken çocuklarını üvey anneye teslim etmez, bu kadının kendi ailesi yok mudur? O işe gittiğinde çocuklarına bakabilecek bir yakını. Kusura bakmayın ama ben o anneyi konu sahibinden daha vicdansız buluyorum.
Evimize bir iki kez temizliğe gelen bir kadın vardı, eşinden boşanma aşamasındaydı iki çocuğu vardı, kirasını devlet ödüyordu, kadın da temizliğe giderek çocuklarına bakıyordu ve öyle bir kadındı ki hakkından biraz fazlasını verdim diye itiraz etmişti, helallik dilemişti. Daha sonra kocasıyla barıştı, temizliği bıraktı.
Bir anne bütün erkeklerden ve kadınlardan daha güçlüdür, çocukları için yapamayacağı şey yoktur.
Konu sahibine dönersek, diyelim ki hepsi doğru, siz boşanma aşamasında ve iki çocuğu olan bir adama aşık oldunuz, adam boşandı bütün maaşını eski eşine nafaka olarak veriyor, demek ki siz bütün bunlara katlanacak kadar çok seviyordunuz eşinizi, kayınvalidenizin gönlünü hoş etseydiniz, çocuklara iyi davransaydınız, evinizden olmasaydınız gül gibi geçinseydiniz iyi olmaz mıydı?
O çocuklar gözü dışarda olan babalarının, umursamaz annelerinin, kişisel kıskançlık ve kaprislerinde boğulan babanne ve üvey annenin bütün günahını çekmek zorunda mı?
Biraz vicdan.