• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yapılanın yanlarına kalmasından korkmaktayım

bakıyroumda froumdaki herkes avukat hakim bilir kişi vicdan sahibi melek fakat konu sahibi tukaka sizde kadınsınız eger basınıza bu eziyet gelrse abnlarsınzı konum burda kapanmıstır.herkes baska forumda gunah cıkartsın

arkadaşım çok tutarsız konuşuyorsun hem diyosun 650 tl ilk eşe nafaka ödüyoruz ...
hemde kirasını karşılıyoruz diyorsun sana çocukları yanına al sen bak diyoruz bunada olumlu yaklaşmıyorsun diğer eşin düzenini darmadağın etmişsiniz....

ilk eşin ne yapmasını bekliyordunuz iyiki böyle yapıyorsunuz deyipte alnınıza madalyamı takacaktı vsen istiyorsunki hem kocayı sana bıraksın hem çocukları alıp baksın hemde evi size bıraksınlar....

sizde mutlu mesut yaşayıp gitmek istiyorsunuz ...
.
ama şunu unutmayın başkalarının mutsuzluklarının üzerine mutlu bir yuva kurulmaz kul reva görse hak teala bunu reva görmez

Ara sıra girip okuyup çıkıyorum... Ellerimi klavyenin üzerinden zor çekiyorum. Dayanamayacağım artık yazacağım. Bir arkadaş demişş aynen kabul ediyorum ben evleneceğim adamın benle birlikteyken devam eden bir boşanma davası ve bakmakla yükümlü olduğu iki çocuğu varken kesseler evlenmezdim. Hadi diyelim sen herşeyi göze aldın ve evlendin. (Ki evlilikler resmen bitmeden her iki tarafında yaşadığı ikinci bir birliktelik kesinlikle aldatmadır bana göre) Nasıl ki insanların nikahları kıyılana kadar karı-koca olarak ilişiklendirilmesi yanlışsa nikah akidleri bitirilmeden ayrıymış gibi düşünmeleri de hatadır bence. Henüz bitmemiş bir evliliğin enkaz yığını arasına kendinizi bilerek ve isteyerek atmışsınız. Bu arada ayrılan eşlerin ve özellikle erkeklerin karılarına ne gibi iftiralar attığına bir çok kez tanık olmuş bir insan olarak eşinin onu aldatıp aldatmadığının da muallakta olduğu kanaatindeyim. Siz bu adamla evlenirken sapsız üzüm diye evlenmeyip iki çocuğunun olduğunu bilerek evlendiniz. Bugün çocuğuna bakmayıp, yuvalara vermeyi göze alan o haysiyeti tartışılır baba yarın size kim bilir neler yapar çok merak ediyorum... Ve kimbilir geçmişinde çocuklarının annelerine neler yapmıştır...O babanneyi çileden çıkaran mutlaka birşeyler olmuştur gibime de geliyor. Anladığım kadarı ile anne sahip çıkmıyor, baba sahip çıkmıyor, ikinci eşin umrunda değil bütün yük babannenin omuzunda. Yaptığı yanlış olsa da o kadının yaptıkları sadece torunlarına kol kanat germeye çalışmak gibi geliyor bana. Filler tepişiyor çimenler eziliyor. Olan her zaman ki gibi masum çocuklara oluyor. Bir de korkmadan bu adama bir çocukta sen veriyorsun :46: Medeni cesaretinden dolayı vallahi helal olsun. Tabi bu arada çocuklar laf taşıyor diye eşini uyarıyorsun bir ara.Vallahi yazıklar olsun. Canları feda olsun ya. Adı üzerinde çocuk bunlar. Ablalık yapaydın da yanlış yaptıklarını öğreteydin çocuklara. Çok mu zordu?Bir adam ki çoluğuna çocuğuna sahip çıkmayacak ben de koca diye onu başımda tutacağım... Hadi oradannn...

Son sözünüze ek olarak bir adam nasıl kendi 2 canını tecavüzlerin, tacizlerin, şiddetin, açlığın olduğu yuvaya terkedip yeni bebeği olacağı için sevinir de bir kadın da bu çelişki karşısında korkmaz anlayamıyorum.

bakıyroumda froumdaki herkes avukat hakim bilir kişi vicdan sahibi melek fakat konu sahibi tukaka sizde kadınsınız eger basınıza bu eziyet gelrse abnlarsınzı konum burda kapanmıstır.herkes baska forumda gunah cıkartsın

Diğer oturdukları evede kira veriyorlarmış madem kira veryorsunuz neden başka ev tutmuyorsunuz evim diye konu açtınız ...

konuyu tamamen okuyamadım ama ben kayınvalidenizin size neden bu kdr tepkili olduğunu anlayamadım durduk yere mi sizi beğenmedi o yüzden mi ? yoksa eski eşinden ayrılmasına sebep mi oldunuz bu kdr tepkililer birtaz aydınlatsaydın iyi olurdu :26:

Son düzenleme:
ben bilerek ve isteyerek hamile kalmadım hatta ladıracaktım eşimin haberi olmadan bakamayacagımı düşündgmzden fakat gittm hastanede eşiminde imzasını istediler eşimde onay vermedgi için yapamadım neden bileek veya isteyerk yapayım daha altı aylık evliyken evliligi yasamak varken borcum varken taksit öderken onuda bırak zaten bakılması gereken tane sabi varken ?

esin aldirmak istemediginde peki konustun mu onunla bunu nasil bakicaz olay dogurmak degil sadece daha iki cocugu-muz-n var kendimizi gecindiremiyoruz demedin mi?

canim bak dedigim gibi eski esle kocanla hepberaber oturun konusun bi cozum bulun. ha bulamazsan da o zaman bencil ol kac kurtul.. hem sen kurtul hem onlar.nciddiyim boyle dusuncesizce tartmadan dusunmeden evlilik denolamaz cocouk da dogurulmaz. herkese yazik gunah. bak ben iki taraf icin de diyorum kendini dusunsen bile azicik bu kadar yuk altina girmezsin.. girdiysen de gucluyum kaldiririm yaparim ederim diye girerdin. yanlis miyim?

karamsar olmak istemem ama herkes icin durum cok kotu resmin tamamina baktigimda.. eski es icin felaket ..bosan yerinden yurdundan kocandan duzeninden cocuklarindan ol...

kayinvaliden icin zor baskasi icin bosanmis bi ogul iki cocuk.. kac yil yasar nasil ne kadar saglikli bakar o cocuklara muamma..

kocan icin acikcasi bilemiyorum adamin herseyi deni sanki umursamaz geldi bana... ne bir caba ne bir cozum.. ki hepinizi bu yola o sokmus.

senin icinse .. baktim 26 yasindasin eger bilgilerin dogruysa.. bekar bi kiz gitmis guvenip bosanmakta olan bi adamla iliskiye baslais belki vaad edilenler cok farkliydi sana.. gelecegin kurmak istedigin aile hayati coluk cocuk gecincemenhicbirini gorememissin..

farkinda misin bu mantiga sigmayan iliski herkesin hayatini nasil mahvetmis durumda.. kactir diyorum bencil olsan buna kalkismazdin diye.. sadece kendini dahi dusunsen aklinla hareket etsen girmezdin bu ortamlara da bu yuklin altina da...

bak ben sana resmi anlatayim... dagilmis-dagitilmis bi yuva... tam o zamanda adamin aklini celen ve adamin aklini celdigi bi genc kiz... ortada rezil olan iki cocuk.. tum bunlara seyirci olan ve ofke doldukca ofke dolan bir ogul annesi(kv).. mantiksizca hic bir hakki olmadigi halde karar yetkisi eline verilmis kizma ama -ikinci kadin- yani sen.

sen dogurmadin sen bakmadin karari verecek sen degilsin kizma bozulma. ortada sonucta senin de yuzunden rezil olan iki cocuk var. azicin aklini basina al ne seni ite kakanaldirdiklari sorumluluklari ustlen ne de bu adama guven. keske zamaninda aklin basinda olaydi da bu adamla benim omrum heba olur bile diyebileydin..

olan olmus biten bitmis e mecbursun da artik bu evliligi surdurmeye kendi bebegin icin o zaman girerek iyice dagittigin ve huzursuzlastirdigin ve huzursuzlastigin bu ortami duzeltmek icin elinden geleni yap.

daha ne diyim basima agrilar girdi.. aklin nerdeydi be guzelim senin evlenirken... ne vardi simdi efendi ailesiyle iyi gecinen colugu cocugu olmayan bi adamla evli olsan huzurlu mutlu yuvan olsaydi...

onunde yollar vardi ve sen bunu sectin. yapacagin seyler artik sinirli.l ya evladindan vazgecip donup kendi yoluna gidersin..ya evladindan vazgecmeden kendi ayaklarinin ustunde durup kendi basina bir yol cizersin ki bak senin ailen sana destek olabilecek bir aileymis sanirim.( bu kadar vicdansiz bi adamla guvenip de evlilik yurutulmez daha kararlarini bile kendi alma yetisine sahip degil sana pasliyor bu seni dusundugunden degil kactigindan sorumluluk almak istemediginden)

ya da otur hem kendini ye hem o sabilerin hayatini ye.l senin adamin umru olmaz ona dert olacqk bisey olacagini sanmiyorum olan yukarda yazdigim gibi o adam haric hepinize olsun...

artik basima agrilar girdi onu desen yok bunu desen yok. Allah akil fikir vmis vicdani da hadi gectim artik.. azicik aklini kullan bari.

medusase haklı olduğun bir konuda topic açsaydın burdaki herkes sana destek olurdu o kadar yapmış olduğunuz hataya karşı çoğu arkadaş sana burda doğru olanı göstermeye çalıştı senin amacın kendi egolarını tatmin etmek için burdaki arkadaşların sana sen haklısın demesini bekledin konuyu biz neresinden ele aldıysak elimizde kaldı çünkü hatalar zinciri bu zincirin başındada eşinle sen varsın kusura bakma senin egonu tatmin etmeyeceğim dahada tek kelime yazmıyorum çünkü sonuna kadar haksızsın RABBİM o çocukların ve karnındaki çocuğun yardımcısı olsun

ne kadar yazık ki,çocukların yuvaya bırakılıp bırakılmama insiyatifi size bırakılmış!
yeri geliyor insan komşusunun çocuğuna bile kol kanat geriyor...
sözlerim kifayetsiz kalıyor,konusursam şayet kulubden atılırım..
ben haberlerde izlerken inanamıyorum,al işde karşımda bu zihniyiyetten biri...!!!!!!!!!!!!

Çıkarılacak günahım bildiğim kadarı ile yok. Bilmeden yaptıysam da allah affetsin... Ama siz burada bile isteye yaptığınız günahları çıkartmaya çalışırken size çanak tutamadığım için kendi adıma özür dilerim konuyu tartışmaya açan ama haklı olduğunun zaten sonuna kadar farkında olan sayın konu sahibesi...
Bayılıyorum ''Konu kapanmıştır''lara da... İşimize gelmedi yaa...

forumdaki kimse avukat yada hakim değil!sadece içinde vicdanını ve merhametini çok şükür kaybetmemiş İnsanlarız...
Allah dogru yoldan ayırmasın,ayırırsa şayet gördüğünüz gibi o yol bulanık ve mutsuz olur!!!!
böyle çırpınırsınız işde ne ekersen onu biçersin....

1.kadına evi verin kiraya çıkın dedik görmezden gelindi

2.çocukları yuvaya verme dedik bilmiyorum denildi

3.kadına nafaka vermek ağırına gidiyor

4.adamın yuvasını yıkmışsın istesende istemesende o adam o nafakayı verecek..

5.sadece çocuk için değil eşe de nafaka ödenir

6.o çocuk altına işiyor üstünü değiştirmiyorsun sonra gelmiş yedirdim içirdim muhabbeti yapıyorsun ayrıca sinirlenirsem onlardan hıncımı almaktan korkuyorum diyorsun

7.kadıın kocasını elinden alan sensin ama kadın eşimi aldattı dedin

8.ne hikmetse kadının kocasını aldattığını eşinle elbirliğiyle ispatlayamadınız.kadın boşanmış hala ortada kimse yok herhalde meçhul sevgili

9.hem kendi ilişkini açıklayamazken hala kadını kötülüyorsun

10 sana iyi konuşanları fikir önerenleri de görmezden geliyorsun..

evet çok tutarlı mantıklı bir insansın

1.kadına evi verin kiraya çıkın dedik görmezden gelindi

2.çocukları yuvaya verme dedik bilmiyorum denildi

3.kadına nafaka vermek ağırına gidiyor

4.adamın yuvasını yıkmışsın istesende istemesende o adam o nafakayı verecek..

5.sadece çocuk için değil eşe de nafaka ödenir

6.o çocuk altına işiyor üstünü değiştirmiyorsun sonra gelmiş yedirdim içirdim muhabbeti yapıyorsun ayrıca sinirlenirsem onlardan hıncımı almaktan korkuyorum diyorsun

7.kadıın kocasını elinden alan sensin ama kadın eşimi aldattı dedin

8.ne hikmetse kadının kocasını aldattığını eşinle elbirliğiyle ispatlayamadınız.kadın boşanmış hala ortada kimse yok herhalde meçhul sevgili

9.hem kendi ilişkini açıklayamazken hala kadını kötülüyorsun

10 sana iyi konuşanları fikir önerenleri de görmezden geliyorsun..

evet çok tutarlı mantıklı bir insansın

süper takip edip tespit etmişsin bacım:1: konu sahibi kapatsa bu konu burda kapanacağa benzemiyor :9:

alıntıdır : erkek olmakla adam olmak farklıdır!biri ilahi mecburiyet diğeri o mecburiyetin hakkını berebilmektir...

bi de ben bu hatunun ve kocasının yasını merak ettim ya :52:

o sabah cocgun biri altına işemiş neden temizlemedn diye kavga etti benimle bende ben cocuk istemedm onların velayetini sen istedn biz öle aldık ben hastayım kendime bakamıyrm dedm bende cevap verince daha kudurdular hamile oldugumu biliyorlardı ve özellikle yaptılar diye düşünüyrm canm :(

darp edilme sebebi de bu..yanlış anlaşılmasın şiddeti savunmuyorum...

ama sebep bu yani kayınvalide bu yuzden saldırmış...

bir önceki sayfada diyorki eşim arada kalıyor benim suçum yok ki diyor...

yedirdim içirdim çocuklar bana hep ismimle hitap etti diyor anne mi diyeceklerdi?

benimde üvey annem var 1 kere bile anne demedim hep adıyla hitap ettim hala da adıyla hitap ediyorum 40 yaşında kadın.

ne diycekti ya o çocuklar? anne mi deseydi

Son düzenleme:
Bosverin arkadaslar

bir erkek bosanmadan onunla uzun uzadiya flort eden konu sahibi ne kadar haddini bilmez laflar ediyor gormuyormusunuz
"cocugumu ayricalikli yapan benden olmasi"
aciklamaya bakarmisiniz?
bu sozleri sarf eden bir insana ne anlatilabilir ne paylasilabilir?

Allahin en masum varligi olan COCUK altini islatiyorve konu sahibi kayinvalidesine gonderiyor
cocugun o halini goren yasli kadin tabiiki köpürüyor
"neden temizledin" diyor hakli olarak
gelen cevaba bakin " siz bakarim dediniz siz temizleyeceksiniz ben temizleyemem"
bu vicdansizlik karsisinda gorumce-kayinvalide kiziyorlar ve maalesef hakliyken haksiz duruma
dusuyorlar konu sahibine vurarak!

aklimi kurcalayan altini islatan cocugun 6-7 yaslarinda olmasi
demekki cocugun korkulari yada bir rahatsizligi var
cunku o yasta cocuklar altini islatmaz keyiften!

evlenmeden once kayinvalide bakacagini soylemis
kayinvalideye guvenerek evlenilmis demekki
daha bosanma asamasinda olan bir adamla flort eden
bir kadin herseyi goze almistir demektir

zaten ne oldugunuz ne olacaginiz ortada
bu yuzden ALLAHA HAVALE etmekten baska bir diyecek yok
ve sanirim sizde PISKIN PISKIN tesekkur etmekten baska bir diyeceginiz yok!

başımıza bir gün böyle eziyet gelme ihtimali sıfır...:31:

biz bekarken.. kalkıp 2 çocuklu,asgari maaşlı,henüz boşanmamış, evlenirse maaşını eşine nafaka olarak verecek, evini geçindirmeye maaşı yetmeyecek bir erkekle katiyyen görüşmezdik.:ssz:

O SABAH ÇOCUGUN BİRİ ALTINA İŞEMİŞ NEDEN TEMİZLEMEDİN DİYE TARTIŞDIK VE HASTAYIM KENDIME BAKAMIYORUM DEDİM ...........
inanılır gibi değil,bu ne rahatlık be ne genişlik,gevşeklik,vicdansızlık,merhametsizlik gerçekten bu satırları daha yeni okudum ve şook oldum!
siz bir çok şeyi hakediyorsunuz!!!

birde rahat rahat hiçbişey yokmuş gayet normal bir durummuş gibi buraya yazıyorsun ya neyse....!!!

ya o cocuklara nasil kiyiyorsun cocuk altina isemis vicdanin nasil rahat ettide oyle biraktin pes ya ALLAH GONLUNE MERHAMET VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

O SABAH ÇOCUGUN BİRİ ALTINA İŞEMİŞ NEDEN TEMİZLEMEDİN DİYE TARTIŞDIK VE HASTAYIM KENDIME BAKAMIYORUM DEDİM ...........
inanılır gibi değil,bu ne rahatlık be ne genişlik,gevşeklik,vicdansızlık,merhametsizlik gerçekten bu satırları daha yeni okudum ve şook oldum!
siz bir çok şeyi hakediyorsunuz!!!

birde rahat rahat hiçbişey yokmuş gayet normal bir durummuş gibi buraya yazıyorsun ya neyse....!!!

neden gevşek olmasın ki,
çocukları o doğurmamış...:19:
o çocuklar doğarken bi tarafı sancımamış...:19:
beşiğini o sallamamış...:19:
nerden bilsin evlat kıymeti,evlat tadı...:19:

sokakta hiç tanımadığım bir çocuğun ayağı takılıp düşecekken,
benim sırtımdan ateş çıkıyor... sanki benim çocuğummuş gibi..
işte o ateşi sırtında hissetmemiş bir insanda, annelik merhameti olmaz..:19:

Back
X