yapışıklık nedeniyle 2.histeroskopi için sizce bülent urman mı yücel karaman mı?acil

AYTUG08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
213
4
96
İstanbul
Herkese merhaba,çok ciddi bir rahim yapışıklığı sorunum var (rahim filminde rahimin yarısı görünmüyor),ilk histeroskopimi yapan dr açtım dedi ve östrojen tedavisi verdi ancak yine endometrium kalınlaşmayınca 2.histeroskopi şart dedi.fakat içime kurt düştü ve 4 profesöre gittim,4'ü de kullanılan aletin yanlış olduğunu,açtım dediği hiçbir yapışıklığı açmadığını söyledi,böylece artık tüp bebeğe başlayabileceğimi düşünürken yine başa döndüm.şu anda 2.histeroskopi için bülent urman (amerikan hastanesinde) ve yücel karaman arasında çok kararsızım.her ikisiyle de görüştüm ve ikisi de çok güven verdi ama daha derin bir araştırma yapınca histeroskopi yapanların da kendi içlerinde branşlaştığını gördüm.yücel bey'in laparoskopide ve rahimde perde yada yarım rahim vakalarının histeroskopisinde daha iyi olduğunu,bülent bey'in ise yapışıklıkta daha iyi olduğunu duydum.1 hafta sonra 2.histeroskopiyi olmam gerek ve hala karar veremedim ve çok zor durumdayım.nolur bildiklerinizi,duyduklarınızı benimle acil paylaşırsanız çok sevinirim:( çok teşekkürler.

inanmıyorum yazını okuyunca acaba bunu benmi yazdım diye düşündüm nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz bende şu anda araştırıyorum bürüksel tüp bebek formuna yazmıştım ama cvp veren olmamış..umarım burda cevap yazan olur..
banada dr 2. amaliyatımda aynı şeyi söyledi ilk amaliyatında yapışıklıklar açılmamış dedi tekrar etme durumu değil dedi ama şu anda yine benim rahmim çok ince kalınlaşmıyor...ben 3. amaliyatımı olacağım eğer yapışıklık varsa..şu anda beklemedeyim inşş herşeyin hayırlısı olur..

inanmıyorum yazını okuyunca acaba bunu benmi yazdım diye düşündüm nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz bende şu anda araştırıyorum bürüksel tüp bebek formuna yazmıştım ama cvp veren olmamış..umarım burda cevap yazan olur..
banada dr 2. amaliyatımda aynı şeyi söyledi ilk amaliyatında yapışıklıklar açılmamış dedi tekrar etme durumu değil dedi ama şu anda yine benim rahmim çok ince kalınlaşmıyor...ben 3. amaliyatımı olacağım eğer yapışıklık varsa..şu anda beklemedeyim inşş herşeyin hayırlısı olur..

amin canım inşallah hayırlısıyla biz de kavuşalım bebişimize....umarım dediğin gibi bi cevap veren olur..psikolojim çöktü doktor doktor gezerken,belki bu başka birşey der diye bi ümit,bi heyecan ama maalesef herkes aynı görüşte.peki sen neyi bekliyorsun şimdi,spiral falan mı takıldı?mesela bana takılması gerekirmiş ama takılmamış:( bence hiç vakit kaybetmeden yaptırmak gerek.aslında rahime yapılan her girişim zarar verse de histeroskopi bizim için tek çözüm maalesef,bu arada benim endometrium en fazla 5,4 oluyor ama tek bi yerde,geri kalan bölgelerde 3 var,2.3 var ,çok düzensiz yani,senin ne kadar oluyor en fazla?bi aile dostumuz var uzman tüp bebek doktoru,o da baktı ve sen kesinlikle hocaların histeroskopi yapması gereken bir vakasın,el çok önemli,sakın herhangi bir doktora gitme dedi ve yücel bey'in de çok iyi olduğunu söyledi ama bu tarz vakalarda bülent urmanı tavsiye etti.ben aslında yücel bey'e karar vermiştim ama bu noktada kafam karıştı işte.sen bülent urman'a da gittin mi sadece yücel bey'le mi görüştün? çok sordum canım kusura bakma,yine yaz olur mu?şimdiden tşkler...

Rahim yapışıklığı benim de muztarip olduğum bir dert fakat bu konu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim.Kasım ayında 9 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.Bildiğiniz gibi 45 gün bekleme süresi verildi hastalanmazsam doktor tekrar görmek istedi ve ben hastalanmadım doktora gidince rahim yapışıklığı olduğunu söyledi ancak bana bu rahim içi film falan çekilmedi doktor muayene etti ve rahim ağzında yapışıklığın olduğunu söyledi,olabilecek en iyi yerde diye ekledi. ve 21 günlük ilaç tedavisi verdi ilaç bittikten sonra 15 gün bekleyip gelmemi söyledi rahim operasyonla açılıp spral yerleştirilecekmiş.İlacın kullananı 1 hafta olmuştu ki çok şiddetli ağrım oldu 2gün boyunca doktorum kanamaya çalıştığını rahimi açmaya çalıştığını söyledi .Sonra ağrılar kesilde ve şimdi pazartesi benim ilacım bitti şu anda bekleme sürecimdeyim ve hala hiç bir şey yok.Beni endişelendiren doktorun tavrı sanki çok normal küçük bir operasyonla halledilecek basit bir şey gibi tavrıydı ama burada yazılanları okuyunca açıkçası endişelerim arttı.Kadıköy Şifa hastanesinde Egemen hanıma gidiyorum bu konuda ne kadar iyi hiç bir fikrim yok.Doktoru da değiştirmeyi düşünüyorum ama çok kafam karışık.Yardımcı olmanızı istiyorum.

Rahim yapışıklığı benim de muztarip olduğum bir dert fakat bu konu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim.Kasım ayında 9 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.Bildiğiniz gibi 45 gün bekleme süresi verildi hastalanmazsam doktor tekrar görmek istedi ve ben hastalanmadım doktora gidince rahim yapışıklığı olduğunu söyledi ancak bana bu rahim içi film falan çekilmedi doktor muayene etti ve rahim ağzında yapışıklığın olduğunu söyledi,olabilecek en iyi yerde diye ekledi. ve 21 günlük ilaç tedavisi verdi ilaç bittikten sonra 15 gün bekleyip gelmemi söyledi rahim operasyonla açılıp spral yerleştirilecekmiş.İlacın kullananı 1 hafta olmuştu ki çok şiddetli ağrım oldu 2gün boyunca doktorum kanamaya çalıştığını rahimi açmaya çalıştığını söyledi .Sonra ağrılar kesilde ve şimdi pazartesi benim ilacım bitti şu anda bekleme sürecimdeyim ve hala hiç bir şey yok.Beni endişelendiren doktorun tavrı sanki çok normal küçük bir operasyonla halledilecek basit bir şey gibi tavrıydı ama burada yazılanları okuyunca açıkçası endişelerim arttı.Kadıköy Şifa hastanesinde Egemen hanıma gidiyorum bu konuda ne kadar iyi hiç bir fikrim yok.Doktoru da değiştirmeyi düşünüyorum ama çok kafam karışık.Yardımcı olmanızı istiyorum.

canım anlattıklarından anladığım kadarıyla sadece muayene ve ultrasonla yapışıklık olduğunu anlamış doktorun ama bence mutlaka histeroskopi olmadan önce rahim filmi de istemesi gerekirdi.benim doktorum da istemediği için ağzım çok yandı.histeroskopiden sonra çekilen rahim filmi çok yol gösterici olmuyor çünkü operasyondan öncesinin daha mı iyi daha mı kötü olduğunu bilemiyoruz.kısacası mutlaka rahim filmi çektir histeroskopiden önce.bir de benim anlamadığım yapışıklığın olabilecek en iyi yerde demesi,bildiğim kadarıyla rahim ağzındaki yapışıklık muayenede ya da ultrasonda görülebilen birşey değil ki.daha dün ultrason sırasında dr ile aynı şeyi konuştum ordan biliyorum.rahimin içindeki yapışıklığı bile ultrason tam olarak göstermiyor,sadece duvarın düzensiz olduğunu ve yeterli kalınlıkta olmadığını görüyorlar bu da onlara yapışıklık olma ihtimalini gösteriyor,ardından çekilen rahim filmi ile teşhisi koyup histeroskopi ile de yapışıklığı açmaya çalışıyorlar.spiral takılması da rahimin operasyon sonrası tekrar yapışmamasına yardımcı olmak için ama kesin çözüm değil sadece yardımcı.bildiklerim bunlar canım,verdiği ilaç tedavisi hakkında yorum yapamıycam çünkü inan bilmiyorum.doktorunu tanımıyorum ama istersen histeroskopi yaptırmadan önce daha aydınlatan ve açıklama yapan bir doktora görünebilirsin.ama şu kadarını söyleyebilirim ki yapışıklık sorunu kesinlikle küçük bir sorun değil canım ve histeroskopi çok ehil bir el tarafından yapılması gereken bir operasyon.yardımcı olabilmişimdir umarım.

Teşekkür ederim .Doktor zaten yapışıklığın ultrasonda anlaşılamayacağını söyledi.Muayene etti hatta canım bayağı yanmıştı.Söylediği rahim ağzında yapışıklık olduğu bilemiyorum artık belli olucak 1 hafta falan sonra tekrar teşekkürler.

amin canım inşallah hayırlısıyla biz de kavuşalım bebişimize....umarım dediğin gibi bi cevap veren olur..psikolojim çöktü doktor doktor gezerken,belki bu başka birşey der diye bi ümit,bi heyecan ama maalesef herkes aynı görüşte.peki sen neyi bekliyorsun şimdi,spiral falan mı takıldı?mesela bana takılması gerekirmiş ama takılmamış:( bence hiç vakit kaybetmeden yaptırmak gerek.aslında rahime yapılan her girişim zarar verse de histeroskopi bizim için tek çözüm maalesef,bu arada benim endometrium en fazla 5,4 oluyor ama tek bi yerde,geri kalan bölgelerde 3 var,2.3 var ,çok düzensiz yani,senin ne kadar oluyor en fazla?bi aile dostumuz var uzman tüp bebek doktoru,o da baktı ve sen kesinlikle hocaların histeroskopi yapması gereken bir vakasın,el çok önemli,sakın herhangi bir doktora gitme dedi ve yücel bey'in de çok iyi olduğunu söyledi ama bu tarz vakalarda bülent urmanı tavsiye etti.ben aslında yücel bey'e karar vermiştim ama bu noktada kafam karıştı işte.sen bülent urman'a da gittin mi sadece yücel bey'le mi görüştün? çok sordum canım kusura bakma,yine yaz olur mu?şimdiden tşkler...

canım benim yaşadıklarım okadar uzunki anlat anlat bitmez ben 2008 temmuzda kürtaj oldum hala uğraşıyorum ve benimde rahmimin tamamına yakın kısmı yapışıktı..ben hep ankarada dr a gittim aslen ankaralıyım ama konyada yaşıyorum..ilk amaliyatım histeroskopi oldu spiral takıldı 4 ay sonra spiral çıkarıldı ofis histeroskopi yapıldı rahim çok ii yapışıklık yok denildi 3 aya kadar hamile kalırsın dediler ben ondan sonra ilk ay geç adet oldum sonrasında hiç olamadım yaza geldiği için o dönem kendi dr um tatildeydi başka dr lara gittim sayısını bilmiyorum en son şu anki dr um ulturasyonla muane etti bi hiteroskopi yapalım dedi yine ofis rahmin durumunu görmek için..ben bana yapılan herşeyi dosyaya koymuştum onu gösterdiğimde sana bunlar yapılmışda nasıl şimdi bu haldesin dedi açılmamış yapışıklıkların dedi nese histeroskopi oldum sadece sağ tarafın 1 /3 ü açık dedi laparoskopi yapacam dedi ama çok ümitlenme açılmayabilirde dedi ben elimden geleni yapacağım dedi nese amaliyat oldum çok başarılı geçmiş tamamen açtım dedi tüplere kadar indim dedi tüpler açık dedi hemen bebek tedavisine başladık..1 sene olmadı tüp bebek denedik yine olmadı..benim adet miktarım çok azaldığı için ben şu anda yapışıklıktan şüpheleniyorum..kendi dr umda başkasına gitmemiştim hiç bu süre içinde ama artık o bana faydalı olamıyor diye düşünüyorum şu anda bıraktım tedaviyi..yazın yücel beye gitmeyi düşünüyorum mail attım cvp vermiş tedavi şeklini anlatmış..ama sonradan bi kaç kişi aklımı karıştırdı kararsızlığa düştüm..bu işleri her dr beceremiyor malesef çok ii karar vermek lazım yapışıklık hastaları zor sınıfa giriyor..öleki bazı dr lar uğraşmak bile istemiyor baştan kestirip atıyor..ben konyada yaşadığım için yücel beyle yüz yüze görüşemedim yazı beklemek zorundayım..şu anda ilaçları herşeyi bıraktım vucudumu çok rahatlamış hissediyorum..çok uzun süredir hep bişeyler yapılıyo o yüzden şimdilik dinlenmedeyim..dr araştırıyorum..inş hakkımızda hayırlısı olsun...

Teşekkür ederim .Doktor zaten yapışıklığın ultrasonda anlaşılamayacağını söyledi.Muayene etti hatta canım bayağı yanmıştı.Söylediği rahim ağzında yapışıklık olduğu bilemiyorum artık belli olucak 1 hafta falan sonra tekrar teşekkürler.

rica ederim canım,bütün bildiklerimi anlatmaya çalıştım.inşallah hemen açılır histeroskopiyle ve ardından hemen hamile kalırsın,yine paylaş durumunu olur mu?çok geçmiş olsun tekrar.

canım benim yaşadıklarım okadar uzunki anlat anlat bitmez ben 2008 temmuzda kürtaj oldum hala uğraşıyorum ve benimde rahmimin tamamına yakın kısmı yapışıktı..ben hep ankarada dr a gittim aslen ankaralıyım ama konyada yaşıyorum..ilk amaliyatım histeroskopi oldu spiral takıldı 4 ay sonra spiral çıkarıldı ofis histeroskopi yapıldı rahim çok ii yapışıklık yok denildi 3 aya kadar hamile kalırsın dediler ben ondan sonra ilk ay geç adet oldum sonrasında hiç olamadım yaza geldiği için o dönem kendi dr um tatildeydi başka dr lara gittim sayısını bilmiyorum en son şu anki dr um ulturasyonla muane etti bi hiteroskopi yapalım dedi yine ofis rahmin durumunu görmek için..ben bana yapılan herşeyi dosyaya koymuştum onu gösterdiğimde sana bunlar yapılmışda nasıl şimdi bu haldesin dedi açılmamış yapışıklıkların dedi nese histeroskopi oldum sadece sağ tarafın 1 /3 ü açık dedi laparoskopi yapacam dedi ama çok ümitlenme açılmayabilirde dedi ben elimden geleni yapacağım dedi nese amaliyat oldum çok başarılı geçmiş tamamen açtım dedi tüplere kadar indim dedi tüpler açık dedi hemen bebek tedavisine başladık..1 sene olmadı tüp bebek denedik yine olmadı..benim adet miktarım çok azaldığı için ben şu anda yapışıklıktan şüpheleniyorum..kendi dr umda başkasına gitmemiştim hiç bu süre içinde ama artık o bana faydalı olamıyor diye düşünüyorum şu anda bıraktım tedaviyi..yazın yücel beye gitmeyi düşünüyorum mail attım cvp vermiş tedavi şeklini anlatmış..ama sonradan bi kaç kişi aklımı karıştırdı kararsızlığa düştüm..bu işleri her dr beceremiyor malesef çok ii karar vermek lazım yapışıklık hastaları zor sınıfa giriyor..öleki bazı dr lar uğraşmak bile istemiyor baştan kestirip atıyor..ben konyada yaşadığım için yücel beyle yüz yüze görüşemedim yazı beklemek zorundayım..şu anda ilaçları herşeyi bıraktım vucudumu çok rahatlamış hissediyorum..çok uzun süredir hep bişeyler yapılıyo o yüzden şimdilik dinlenmedeyim..dr araştırıyorum..inş hakkımızda hayırlısı olsun...

canım ben de çok benzer sıkıntıları yaşadım,anlam veremiyorum neden açamadıkları yapışıklıkların ardından sanki açmış gibi tedavi ettiklerine.belli ki fayda etmeyecek ve bizim moralimizi ve vaktimizi kaybetmekten başka bi işe yaramayacak.ben de histeroskopiyi olalı 5 ay oldu,sadece son 2 reglimi ilaçsız kendi kendime olabildim.dinlenmeye bırakmakta çok iyi etmişsin,hem bedenin kendini yeniler,hem de daha sağlıklı düşünebilirsin.ben de 2.histeroskopiyi ocakta olacaktım ama biraz daha dinlenip bu aya bıraktım.senin anlattıklarında kafama bişey takıldı,rahim filmi çektirdin mi?onda ne görünüyor?çünkü bu işin kilit noktası o benim anladığım.rahim filminde yapışıklığın tam yeri ve derecesi görünüyor ve bu çok yol gösterici oluyor.bir de laparoskopin iyi geçmiş doktoruna göre,belki de artık yapışıklık yoktur,belki de adet azalmasının başka bi nedeni vardır.yücel bey ne tedavisi önerdi peki?histeroskopi mi yapacak?
doktor seçimi de çok zor bu konuda,dediğin çok doğru,yapışıklık en zor vakalar bence.ben yücel beyle yüzyüze görüştüm,doktorluğuna söyleyecek hiçbişeyim yok ama çok yoğun ve vakti çok kısıtlı olduğu için sorulara pek vakti yok.sadece yapacaklarını anlatıp bitirdi benim görüşmemi.bu iş kısmet işi,bazısına iyi gelen doktor bazısına iyi gelmiyor.bu siteden takip ettiğim kadarıyla memnun olanlar olmayanlardan daha çok.ama ben aile dostu doktorumuzun bana söylediğinden yola çıkarak 2.histeroskopimi sanırım bülent urman'a yaptıracağım,yapışıklık vakalarında daha iyi olduğunu söyledi.iletişimde olalım.ben sanıyorum 23-25 şubat civarı histeroskopiyi olmuş olacağım,sana bildiririm sonucu.hakkımızda hayırlısı canım...

canım ben de çok benzer sıkıntıları yaşadım,anlam veremiyorum neden açamadıkları yapışıklıkların ardından sanki açmış gibi tedavi ettiklerine.belli ki fayda etmeyecek ve bizim moralimizi ve vaktimizi kaybetmekten başka bi işe yaramayacak.ben de histeroskopiyi olalı 5 ay oldu,sadece son 2 reglimi ilaçsız kendi kendime olabildim.dinlenmeye bırakmakta çok iyi etmişsin,hem bedenin kendini yeniler,hem de daha sağlıklı düşünebilirsin.ben de 2.histeroskopiyi ocakta olacaktım ama biraz daha dinlenip bu aya bıraktım.senin anlattıklarında kafama bişey takıldı,rahim filmi çektirdin mi?onda ne görünüyor?çünkü bu işin kilit noktası o benim anladığım.rahim filminde yapışıklığın tam yeri ve derecesi görünüyor ve bu çok yol gösterici oluyor.bir de laparoskopin iyi geçmiş doktoruna göre,belki de artık yapışıklık yoktur,belki de adet azalmasının başka bi nedeni vardır.yücel bey ne tedavisi önerdi peki?histeroskopi mi yapacak?
doktor seçimi de çok zor bu konuda,dediğin çok doğru,yapışıklık en zor vakalar bence.ben yücel beyle yüzyüze görüştüm,doktorluğuna söyleyecek hiçbişeyim yok ama çok yoğun ve vakti çok kısıtlı olduğu için sorulara pek vakti yok.sadece yapacaklarını anlatıp bitirdi benim görüşmemi.bu iş kısmet işi,bazısına iyi gelen doktor bazısına iyi gelmiyor.bu siteden takip ettiğim kadarıyla memnun olanlar olmayanlardan daha çok.ama ben aile dostu doktorumuzun bana söylediğinden yola çıkarak 2.histeroskopimi sanırım bülent urman'a yaptıracağım,yapışıklık vakalarında daha iyi olduğunu söyledi.iletişimde olalım.ben sanıyorum 23-25 şubat civarı histeroskopiyi olmuş olacağım,sana bildiririm sonucu.hakkımızda hayırlısı canım...

canım umarım bu son olur senin için..ben rahim filmi çekinmedim hiç amaliyattan sonra dr um gerek görmedi birde yapışıklık için filmdense histeroskopi önerdi gittiğim bütün dr lar...dr um bana dediki sende şuanda yapışıklık olduğunu düşünsem nasıl söylemem benim vicdanım buna elvermez dedi..çok ii bir dr aslında ama artık bana faydalı olamadığını düşünüyorum..yücel beye mail attım durumumu anlattım oda cevap olarak doğru ellerde yapılırsa yapışıklığın tekrar etmeyeceğini histeroskopi olmam gerektiğini eğer yapışıklık varsa açıp gerek görülürse spiral takılacağını bu sırada hormon ilaçları kullanacağımı daha sonra balon yapılacağını anlatmış..birde bu sorunlardan önce dr um rahmimin küçük olduğunu söylemişti bunun amaliyatı türkiyede sadece yücel bey yapabiliyormuş aslında onu istememin sebebi birde bu durum her ikisinide halledebilecek ii bir el diye düşünüyorum..bende çok araştırdım memnun kalan kişi sayısı daha fazla..şimdiki dr um yumurtalıklarımdada sorun olduğunu bu yüzden az adet olduğumu söylüyor yapışıklık olmadığını her seferinde bastıra bastıra söylüyor ama histeroskopi olmadan içim rahat etmeyecek..rahmim 10. gün 2mm düşünsene çok ince.eylülde tüp bebek yaptırdık ama olmadı malesef rahim kalınlaşmaması tutunmamasına sebepdi..kalın değildi madem neden yapıldı oda ayrı soru..tüp bebekden sonra 3 ay estrofem progestan tedavasi gördüm 2 aydır o ilaçlarıda kullanmıyorum şuanda herşey ii gidiyor gibi ilaçsız günümde adet olabiliyorum miktarı geçen aylara göre daha ii gibi..bence sende beklemekle çok ii yapmışsın biraz dinlenip düşünmek en iisi..doğru karar vermek çok önemli..ikimizin durumu çok yakın birbirimize benim sağ rahmin 1/ 3 ü gibi kısım açıktı sadece diğer taraflar tamamen yapışıktı sende nasıldı..birde sendeki demi kürtajla oldu?

Bugün doktoruma gittim.İçim rahatladı biraz,şu anda ben gebe kalmayı düşünmediğimden zamana bırakmamı söyledi. Ultrasonda rahim kalınlığı filan gayet normal büyük ihtimal rahım ağzında yapışıklık öyle gözüküyormuş.Ama tabi içerdede az da olsa olma ihtimali olabileceğini söyledi.ilaç kullanırken ağrı çekmiştim.Bu iyiye işaretmiş eğer tamamen yapışma olsa böyle bir şey olmayacağını söyledi.Her ay kontrol altında olucam en küçük bir kahverengi bile olsa lekelenmeyi adetten sayıp bir daha ki ay yine böyle bir lekelenme bekliyecekmişim.Olmazsa hafif bir anestezi altında muayene koşullarında orayı açıyorlarmış.İçim rahatladı tabii.Paylaşmak istedim.Allah herkeze sağlık ve isteyene bebek nasip etsin.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, ben de 1 sene önce kürtaj oldum 5 haftalık düşük yaptıgım icin ama Dr konusunda bilgim olmadıgı icin özel bir hastanede bir doktora gidiyordum ve o doktor yaptı kurtajimi sonrasında 6 ay adet olamadım her adet zamanında cok şiddetli ağrılar çektim ilaclarla cok zor adet oldum ama bu sefer adetim cok az oluyordu ve sonrasin da o kadar önemsemedim bede olsa adet oldum diye ama cocuk düşünmeye başlayınca 7 aydır istiyoruz olmayınca başka iyi bir doktora gittim testler falan hersey normaldi Dr en son 2 ay önce rahim filmi istedi ama ben inatla cektirmedim bir daha doktorada gitmedim ve bu siteden aldığım bilgilerler sogan kuru uyguladım gecen ay adetime 15 gun kala 15 günlük kur yaptım ve bu seferki adetimin cok daha fazla geldigini gördüm birde cok asiri sancılı oldum adetimin 2. Günü'de corekotu bal tarcin kuru yaptım yumurtlama günüme kadar ve hiç bir ay yaşamadığım belirtileri yasıyorum şimdi goguslerim şişti uçları acıyor açık SARI akıntım var ve adetime 13 gun varken kasıklarımda cok şiddetli olmayan ağrılar başladı hala devam ediyor adetime 5 gun var. Sormak istediğim yapisikliga sogan kuru kullanan varmi ve etkisini gordumu benim bu belirtilerim hamilelik olabilirmi

Öncelikle çok geçmiş olsun.Bende kürtajdan sonra adet olamadım fakat senin kadar yani 6ay beklemedim.Çünkü kürtajdan sonra eğer 45gün gibi bir sürede adet olamiyorsan bir sorun var demektir.Doktorun bunu söylemesi gerekirdi sana.Bende ilaç tedavisi sırasında çok şiddetli ağrı çektim.Yapışıklık olduğu için açmaya çalışıyor kanama bu yüzden şiddetli ağrı yapıyor.Bence senin çok büyük bir sorunun olduğunu düşünmüyorum.Çünkü adet görmüşsün.Ben soğan kürü kullanmıyorum ama yazını okuyunca kullanmaya karar verdim.Bir de bildiğim kadarıyla bu soğan kürü hamilelik esnasında kullanılmadığı hamileysen kan testinden öğrenebilirsin.Böyle bir ihtimal varsa ben bu kürleri bırakman gerekir her ihtimale karşı ve kesinlikle doktorunla diyaloğa geç herşey iyi olur inşallah.

Arkadaşlar dün yücel karaman'a gittim gerçekten harika bir doktor.kafamdaki soru işaretlerini tamamen kaldırdı.ayrıca belçika 'da çalışması büyük bir artı.çünkü teknoloji anlamında yenilikleri getirmesi eşim ve benim çok dikkatimi çekti.ayrıca çok babacan bir yapısı var.ticari düşünmüyor.bunlar bizim için çok önemli.tedaviye adetimin 2. Günü başlayacağız.içim çok rahat kesinlikle tavsiye ederim...

Herkese merhabaalar ben 34 yasindayim ( hatta agustosta 35, 77liyim) 2007 yilinda oglumu kucagima aldim oglum normal yolla ve normal dogumla oldu, ben hep sezeryandan korkuyordum zaten ama iceride pihti kalmis doktorm ilac verdi rahim kasilip atar diye olmadi sonra oglum 55 gunlukken kurtaj yontemyle beni uyutup aldi o pihtiyi. Oglum 3 yasini doldurdugunda ona bir kardes dusunduk korunmayi biraktik ben korunuyordum hap ile ama 5-6 ay denememize ragmen olmuyordu hatta doktorum estrofen, cycloprognova gibi ilaclar vermesine ragmen adet olamiyordum histerekopi yapildi yapisiklik var dedi doktorum ama acmadi cunku ameliyathane ortami degildi, sonra 2011 ocakta tekrar histereskopi oldum tabi ben bu histereskopiyi olana kadar denemedigim bitkisel birsey kalmamisti hayit tohumu, polen v.s. Hatta kaplica dediler kaplicaya bile gittim neyse 2011 ocakta ameliyat oldum ameliyatta spira takildi tekrar yapisiklik olmasin diye subat sonu cikti ve martta ikinci bebisime hamile kaldim ama malesef omru yokmus 21+2 de rahim agzi yetmezliginden kaybettim doktorm bu ameliyatin da bazen boyle seylere sebep olabilecegini soyledi..dokuz ay oldu bebegimi kaybedeli simdi tekrar istiyorum ama esimi ikna edemiyorum

Diycegim su histereskopi dendiyse yaptirin kacmayin lutfen, basit bir operasyon sonrasinda cok kolay hamile kalinabiliyor

Hee bu arada konuyu acan arkadas bulent urman demis ben de gitmistim ama memlun kalmadm hic bana senin ameliyatini sadece ankarada bir dr yapar onun sonucunda da kesin cocugn olur diyemeyiz deyip kestirip atmisti ilgilenmedi bile
Sonra ameliyatimi amerikan hastnesinin yakininda muaynehanesi olan ismail cepni yapti o cok iyi ilgilendi benimle tavsiye ederim ama evime uzak diye ikinci hamileligimde medical park goztepe mehtap hn a gidiyordum, ilk dogumumu da levent jinepol basak hanim yaptirdi

Merhaba 3. Histeroskopi mı olacagim rahmin yarısı yok denecek kadar yapışık , tavsiyelerinizi bekliyorum :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu arada bulent urman sadece Tani ameliyatı icin 11000 istedi hastaneyle görüştüm Coook fazla geldi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba menzil5453, ameliyatı nerede oldun ve sonrasında nasıl bi tedavi uyguladılar , paylaşırsan sevinirim ben de bayramdan sonra ameliyat olmayı planlıyorum ,Yücel Karaman a olucam,

Back
X