- 17 Eylül 2013
- 429
- 405
- 86
- Konu Sahibi deniziminincisi
-
Merhaba arkadaşlar..
Benim uzun zamandır içinden çıkamadığım bir sorunum var. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
Ben 24 yasindayim bu yıl kısmet olursa eğer üniversite sınavına gireceğim. Onun dışında ingilizce dil kursuna gidiyorum bir yılda o devam edecek. Buraya kadar herşey normal. Ama benim sorunum ders çalışamamak :/ hoş ömrüm boyunca ders çalışmayı sevmedim pek çalıştığımda söylenemez. Ama bunu yapmam gerekiyor. Dersleri konulari öğrenmeyi çok seviyorum. Fakat ders çalışmaya kalktığımda hemen sıkılıyorum. Sınavlar beni aşırı strese sokuyor. Yani ders çalışmak sınavlar vs tam bir işkence haline dönüşüyor. Çalışmaya başlamam lazım elip bir türlü kitaplara gitmiyor. Buna anlam veremiyorum. Acaba hepsini gözümde çok büyüttüğüm içinmi böyle oldu. Yada çocukluğumda ders çalışma alışkanlığı edinmememden mi kaynaklı. Yahut kendimi ders çalışmaya mecbur hissetmek mi sebep oluyor buna anlayamıyorum... Tek bildiğim artık bu durumdan çok sıkıldığım :/ Önerilerinizi bekliyorum..
Merhaba arkadaşlar..
Benim uzun zamandır içinden çıkamadığım bir sorunum var. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
Ben 24 yasindayim bu yıl kısmet olursa eğer üniversite sınavına gireceğim. Onun dışında ingilizce dil kursuna gidiyorum bir yılda o devam edecek. Buraya kadar herşey normal. Ama benim sorunum ders çalışamamak :/ hoş ömrüm boyunca ders çalışmayı sevmedim pek çalıştığımda söylenemez. Ama bunu yapmam gerekiyor. Dersleri konulari öğrenmeyi çok seviyorum. Fakat ders çalışmaya kalktığımda hemen sıkılıyorum. Sınavlar beni aşırı strese sokuyor. Yani ders çalışmak sınavlar vs tam bir işkence haline dönüşüyor. Çalışmaya başlamam lazım elip bir türlü kitaplara gitmiyor. Buna anlam veremiyorum. Acaba hepsini gözümde çok büyüttüğüm içinmi böyle oldu. Yada çocukluğumda ders çalışma alışkanlığı edinmememden mi kaynaklı. Yahut kendimi ders çalışmaya mecbur hissetmek mi sebep oluyor buna anlayamıyorum... Tek bildiğim artık bu durumdan çok sıkıldığım :/ Önerilerinizi bekliyorum..
Ders çalışmak yerine ne yapıyorsun mesela ? Gezmek mi,uyumak mı,internet mi,tv mi...
Çalışmana mani olan ne ise ondan kopmaya çalışabilirsin.
Bir hedefin var mı bilemiyorum.Bazen hedefi olmayan öğrenciler sınava odaklanamaz.
İstediğin bir bölüm veya bölüm seçmende etken olacak bir meslek var mı ?
Daha önce sınava girdin mi ? Sonucunu mu beğenmedin yoksa hiç mi kazanamadın ?
Uzun bir süre ara vermişsiniz bu ders çalışma mevzusuna, zaten içmde de pek yoktu diyorsunuz.Öncelike şevkiniz için alkış, hiçbir şey için geç değil.Yeter ki içinizden gelsin...Bence bu tarzda bir kursa gidebilir misiniz şansınızı zorlayın, böyle kurslar kalem, defter şu bu derken, eyvah hoca bana bir şey mi soracak derken sizi birden çalışmaya motive edebilirBaşarılar , kolaylıklar dilerim...
Canım benim. Şöyle düşün 10 torba kömürü bir ara da götüremezsin ama tek tek torbalar halinde taşıyabilirsin
Hedefini tek kalıp halinde zihninde canlandırma böl yani hedeflerini
Güne, haftaya veya aya.
Kısa vadede hedeflerini gerçekleştirdiğini görünce alışacak hatta kendin bitirmek isteyeceksin
Sabah 8 de derse oturacağım ikindide kalkacağım şeklinde değilde, bugün bir konu + şu kadar soru şeklinde planını yap ve uygula
Çok teşekkür ederim. Mutlaka dikkate alacağım bunları..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?