Teşekkür ederimEllerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederimEllerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederimElinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim. Sana da başarılar dilerimEline ve emeğine sağlık.
Farklı bir tarif seçmişsin.
Sunum çok hoş.
Başarılar sana.
SağolTeşekkür ederim. Sana da başarılar dilerim
Ellerine sağlık canım. Son zamanlarda kağıtta döner çok yapılıyor nette. Tavuk döner neden olmasın dedim, yapmışsınArkada tavuk görseliyle çok tatlı olmuş sunum. Başarılar dilerim
Rica ederim cnm
Hep et görüyordum tavuklada olması güzel olmuşMerhabalar;
Son zamanların viral tarifi kağıtta yaprak döner tarifi ile geldim. Yapımı çok kolay, kıymalı şeklini denedim ve çok beğendim. Tavuklusunuda yarışma vesilesiyle denemiş oldum. Kolaylığıyla bütün ev yapımı döner tariflerinin önüne geçer bence.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 3678847
600 gr tavuk kıyması (yarı göğüs yarı but eti)
Orta boy bir soğanın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
2.5 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber
Toz kırmızı biber
Toz kişniş ( eklemeyebilirsiniz )
2 yemek kaşığı yoğurt
3 adet hazır ekmek hamuru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İlk aşamada baharatlar, kıyma, yoğurt, tuz ve soğan suyunu yoğurup 1 saat buzdolabında dinlendirdim.
Eki Görüntüle 3678848 Eki Görüntüle 3678849
Ardından iki yağlı kağıt arasına alıp kenarlara doğru incelttim.Eki Görüntüle 3678850 Eki Görüntüle 3678851
Rulo şeklinde sarıp 220 derecelik ısıtılmış fırında 20 dk pişirdim.Eki Görüntüle 3678852
Eki Görüntüle 3678853
İkinci aşamada 45 dakika dinlenmiş hamurları 3'e bölüp gelişigüzel büyüttükten sonra yarısını yağlayıp diğer yarısını üzerine kapattım.Eki Görüntüle 3678854 Eki Görüntüle 3678855 Eki Görüntüle 3678856
Eki Görüntüle 3678865
Eki Görüntüle 3678858 Eki Görüntüle 3678859 Eki Görüntüle 3678860 Eki Görüntüle 3678861
Sağolun teşekkür ederimHep et görüyordum tavuklada olması güzel olmuşemeğinize sağlık
Teşekkür ederimÇok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Ben de sürekli görüyordum iki gün önce kıymalı halini yaptım. Bir kısmı çok pişmişti iç kısımları çiğdi. Sizinki güzel pişti mi?
Benim ince oldu rulo yapınca en alta koydum tepsiyi belki pişmiştir ama beyazdı rengi o kısmını yenidem tepsiye koyup pişirdim. İnternetteki videolarda gayet güzel pişmiş görünüyordu. Ben mi yapamadım dedim ama iç tarafları daha geç pişer onlar nasıl yapıyor anlamadım.Teşekkür ederim
İkiside iyi pişti ama tavada tereyağıyla biraz daha kızarttım. Tarifi çok hızlı yazdım o kısmı atlamışım. Kalınlığını ne kadar ayarladınız? Tavuk biraz kalın oldu mesela en az 3 ruloya pay etmek gerekmiş. Tek ruloda 150-200 gr ideal.
Benim ince oldu rulo yapınca en alta koydum tepsiyi belki pişmiştir ama beyazdı rengi o kısmını yenidem tepsiye koyup pişirdim. İnternetteki videolarda gayet güzel pişmiş görünüyordu. Ben mi yapamadım dedim ama iç tarafları daha geç pişer onlar nasıl yapıyor anlamadım.