arkadaşlar dolmayı düdüklüde nasıl pişiriyorsunuz?
arkadaşlar dolmayı düdüklüde nasıl pişiriyorsunuz?
selam canım bıraz gec oldu ama, ben sarmayı duduklu de hıc pısırmedım. pısırmeyı de dusunmem. cunku duduklu hava dolu oldugu ıcın cok hızlı pısırıyor. zaten gerek de yok. ortalama 45 - 60 dk arası pısıyor yanı. yavas yavas tencerede pısırmek bence en ıyısı...cokacimcoook
Düdüklüde tek kelimeyle süperr oluyor yaprak sarması..
Sürekli sarma aşeren biri olarak çiğden hazırladığım içle sardığım dolmayı düdüklüde 15 dk pişiriyorum ve bayıla bayıla yiyorum.cokacimcoook
Suyunu son sıradan bi altta kalıcak kadar koyuyorum.Belli belirsiz görünecek,asla üste çıkmayacak kadar yani.Bi de sıvı yağ koyuyoruz tabii,onun miktarı da zevke göre değişir.
Pişirme süresi düdüklüye ve yaprağın sertliğine göre değişebilir.15 dk pişirip baktıktan sonra,gerekirse biraz daha pişirirsiniz.
YAREM,kesinlikle denemeni öneririm;sandığın gibi kötü olmuyor.Kesinlikle tam kıvamında ve çok lezzetli oluyor..:içelim:
ok canım tesekkurler onerın ıcın, su anda dıfrızde yaprak sarmalarım duruyor. bu seferkını de boyle deneyım bakalım. sarma corbası olmasından korkuyordum :)) sonucu bıldırırım neler olacak bakalım...
benim yapraklar hiç pişmedi dün 2 saat ocaktaydı yokmu bununda bir püfü
Tamam canım bir dene,beğeneceğine inanıyorum ben.yerimseniben
Bir de aklıma geldi;düdüklüde pişirirken dolmaların üstüne tabak vs. koymanıza gerek yok.
Yapraklarda açılma vs. olmuyor çünkü.cokacimcoook
sarmaları dizerken tencereyi yan yatırıp , sarmaları da dik yerleştiriyorsun . of gece gece canım istedi şimdi bak aklıma düşürdünüz hepinizin ellerine sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?