yar bana bir eylence medet

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.802
1.799
408
Sorunum tamamen açlık sınırını yerle bir ederek fakirliğe doğru emin adımlarla gidiyor olmam :D
İşin ciddi kısmına gelirsek ben şuan sözlüyüm bazen forumda nişanlım diye bahsederim ama sözlü lafı pek bi gıcık geliyor bana o yüzden yoksa yalancııı yalancıııı diye başlamayın hemen kızlar :63:
Yaza doğru sözlümle nişan yapmak istiyorum :KK23: Anne tarafım çok kalabalık olmadığı için nişanı evde yapmak istedim ve karşı çıkan olmadı ama ev kurulurkende beyaz eşya yatak odası falan kız tarafına aitmiş.
Sizden isteğim şu; bi düğünde ve nişanda ortalama ne kadar masraf ettiniz??

Ben şuan asgari ücretle çalışıyorum sizce yaza kadar bunların altından kalkabilir miyim daha çeyizimde tam değil :KK12:
Ailemi soracak olursanız babamla annem ayrı. Anneciğimin geliri anca eve yetiyor.

öncelikle eylence değil eğlence :KK53:

düğün ve nişan için kriterlere göre fiyatlar da değişir.. evde mi, salonda mı, otelde mi v.s.
evet bende konuyu açtıktan sonra farkettim :) başlık düzenlemeyide öğrenirsem no problem ben sadece bayanlardan kendi düğünlerinde ortalama ne kadar masraf ettiklerini merak ettim kim nerde yaptıysa o çok önemli değil ortalama bi fikir :)

Sorunum tamamen açlık sınırını yerle bir ederek fakirliğe doğru emin adımlarla gidiyor olmam :D
İşin ciddi kısmına gelirsek ben şuan sözlüyüm bazen forumda nişanlım diye bahsederim ama sözlü lafı pek bi gıcık geliyor bana o yüzden yoksa yalancııı yalancıııı diye başlamayın hemen kızlar :63:
Yaza doğru sözlümle nişan yapmak istiyorum :KK23: Anne tarafım çok kalabalık olmadığı için nişanı evde yapmak istedim ve karşı çıkan olmadı ama ev kurulurkende beyaz eşya yatak odası falan kız tarafına aitmiş.

Ben şuan asgari ücretle çalışıyorum sizce yaza kadar bunların altından kalkabilir miyim daha çeyizimde tam değil :KK12:
Ailemi soracak olursanız babamla annem ayrı. Anneciğimin geliri anca eve yetiyor.
Canım hayırlı olsun mutluluklar dilerim..
Şu durumda borçlu evlenmem gerekecek çeyiz bir mobilya parası tutuyor ..
Beyaz eşyaları ve yatak odasını en mütavazi şekilde aldın diyelim 3000 TL civarı tutar ..
Karşı taraf anlayışlı ise bazı şeyleri evlendikten sonra yavaş yavaş almayı teklif et sonuçta durumunuz ortada ..
Babanla bilmiyorum ilişkin nasıl ama bi zahmet bi yardım etsin sana ..
Allah yardımcın olsun tatlım ..

Çeyizde ne kadar eksiğin var ona bağlı birazda.Çeyizi ıvır zıvırla doldurmazsan yaklaşık 5000 tl ile işini halledebilirsin gibi geliyor.
Tabii yatak odası istikbalden felan olursa yetmez.Biraz daha makul fiyatlı şeyler bakabilirsiniz.

Mutluluklar şimdiden!! Yaza 7 ay var, çok rahat yatak odasını alırsınız. Tüm beeyaz eşyayı size yıkmasınlar, bir buzdolabına el atın yeter bence :)

Birde yatak odasını anladımda beyaz eşya ne alaka yani?Beyaz eşya denince buzdolabı,ç.makinası. bul. makinası kıza mı ait oluyormuş?
Mutfak eşyası+isterse kız bul. makinesi+yatak odası yapılır (durumu müsaitse) diye biliyorum ben.

yemek takımı ve tencere takımı eksik sadece ben birazda atıyorum sadece düğün için ortalama on bin harcadm gibi bişi merak ediyorum :)

bende tam bilmiorum ki k.validem öle dedi ama ısrarda ediceklerini sanmıyorum fazlası için :))

beyaz eşya için k. validem öle dedi bu arada konuya baya karöaşık cevap verdim ama :)

Yatak odasi, beyaz esya, nevresimi yatak ortusu gibi, tenceresi tabagi iviri ziviri rahat bi 10.000 gider bence:KK14:
Allah yardimcin olsun zor isler..Mutlu ve huzrlu bir yuvan olur insaallah..

Kiz bence uyanik ol beyaz esyanin birini al bari ya da sende o zaman haaliya perdeye falan karisma..:KK53:sen herseye heee dersen oooo...

bak ne diyecem benim kaynana kina gecesi elbisemi almisti ve demistiki aslinda kiz tarafi alir ama ben aldim parasini vercektim vertirtmedi..megerse onlarda zaten erkek tarafi alirmis diger gelinllere de almis:KK53:

uyanik olcen bacim gerci ben yapamamistim cunku uyaranim olmadiydi sonradan ogrendimhep..ailecek safmisiz be ya..:anneadayı:

yemek takımı ve tencere takımı eksik sadece ben birazda atıyorum sadece düğün için ortalama on bin harcadm gibi bişi merak ediyorum :)
Ayrıntılı istiyorum diyorsun yani:)
Yemek takımı,kaşık takımı ve tencere takımı (hepsi bir arada olan makul setler var)=ortalama 600-1000 tl arasında.
Bulaşık mak.=400-1000 tl arasında (marka ve program sayısına göre değişiyor fiyatı)benimki altus marka 7 senedir kullanıyorum çizmiyor bile 4 programlı 470 tl ye aldım spot tan.
Y.odası +baza+yatak 3000 tl ye aldım.
Sonracımaaaaa halılarımı yatak odası takımı + salon +mutfak +hol =800 tl ye aldım.
Düğün yapmadık nikah yaptık.
Davetiyelerim ve nikah şekerim 400 tl tuttu.

Ayrıntılı istiyorum diyorsun yani:)
Yemek takımı,kaşık takımı ve tencere takımı (hepsi bir arada olan makul setler var)=ortalama 600-1000 tl arasında.
Bulaşık mak.=400-1000 tl arasında (marka ve program sayısına göre değişiyor fiyatı)benimki altus marka 7 senedir kullanıyorum çizmiyor bile 4 programlı 470 tl ye aldım spot tan.
Y.odası +baza+yatak 3000 tl ye aldım.
Sonracımaaaaa halılarımı yatak odası takımı + salon +mutfak +hol =800 tl ye aldım.
Düğün yapmadık nikah yaptık.
Davetiyelerim ve nikah şekerim 400 tl tuttu.

şuanki profil bana iyi gözüktü :)

şuanki profil bana iyi gözüktü :)
:)
Sadece çok araştırman gerek ve mümkün mertebe evlendiğinde borçsuz olmaya bak.
Misl benim yemek odası takımım yok.Mutfakta masa sandalyem var.Kiracıyım zaten ordan oraya taşınırken inan eşyaların ağzı gözü yamuluyor en kalitelisini de alsan bu böyle.
Kendi evin olacaksa şayet az ama güzel kullanışlı eşyalar bakabilirsin.
Bu arada kv de çok uyanıkmış hani.
Beyaz eşyayı laf arasında söylemiş.

Daha yaza çok var annenizin geliri eve yetiyorsa şimdiden alıp ki kışın daha ucuz olur yavaş yavaş ödemeniz. Buzdolabı hariç çamaşır ve bulaşık makinesini alabilirsin gerçeği bu konuda nişanlınla da anlaşabilirsiniz bu konuda belki siz çamaşır makinesi fırın alırsınız o bulaşık makinesi alır evde nişana da kimse ses etmemiş zaten halledilir merak etmeyin.

Canım en güzeli taksitle almak bunları. Kız tarafı yatak odası ve mutfağı yapar. Bi yatak odası nerden baksan 3000 desek, mutfak eşyaları da tabağıydı çatal kaşığıydı tencere tava bardak blender murfak robotu falan... aşağı yukarı 1-2 bin de o tutsa. Masa örtüsü, nevresim, yatak örtüsü, ıvır zıvır... 1000 lirada o tutsa.. 5-6 bini bulur. Ya yavaş yavaş al bi kenara koy yada taksitle alacaksın. Kredi kartı yoksa ev-kur ev-shop gibi mağazalar var ordan senetle taksit yapılıyor. Bide akrabalarınıza arkadaşlarına falan söyleyebilirsin, altın takma onun yerine şu eksiğimi al falan diye. Ben bi kaç şeyini öyle almıştım. Allah kolaylık versin tatlım. Mutluluklar dilerim

Kız yatak odasını sen alıcaksın, mutfak eşyaları çeyizin içinde sen alacaksın, banyo takımları yine çeyizin içinde, bir de beyaz eşyaları da mı sen alacaksın? Oğlan tarafı ne alıcak bir salon takımını mı? Normalde böyle adetlere eşyalara vs. Takılmam, ama kayınvalide madem eski usül kız tarafı, oğlan tarafı mantığıyla ev kurmak istiyor. Bir zahmet seni kazıklamaya çalışmasın. Beyazeşyslar kız tarafının diye adet mi olur allahaşkına? Beyaz eşyaların ortasınıf evlerde yayılması taş çatlasa 50 yıl öncesine dayanır, ne ara böyle bir adet çıkmış

Back
X