yaralı kartalıma maşallahh!!!

zelibon

İKİZ ANASI :)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
8.630
6.513
37
:nazar:
11054849_1599338760345238_6019936456421759363_n[1].jpg

siz benim kartalımın son haline baksanıza :KK68: mucize oldu hepinizin duaları sayesinde...ısrarla veterinere sardırdım 2 gün durdu..tabi yaramazım hep sökmeye çalıştı...başında Yasin bile okudum..sonra sargıyı çıkardık yara yapmış ayağını gittik batikon aldık..hergün 2 -3 kere sürdük..cumartesi eve bir geldik bizim yaralı kartalımız sek sek yürüyor...:KK9::KK9:
buarada tüneklerin hepsini çıkardık..odada saldık uçuyor konuyor..topal gibi yürüyor ama eski halinden çook daha iyi..
bize daha çabuk alışması için neler yapabiliriz..şuan odada uçuyor ama omuzumuza falan konmuyor..sürekli ötmüyor..daha yeni tabiki ama sabırsızım işte :KK73:

:nazar:Eki Görüntüle 1546821

siz benim kartalımın son haline baksanıza :KK68: mucize oldu hepinizin duaları sayesinde...ısrarla veterinere sardırdım 2 gün durdu..tabi yaramazım hep sökmeye çalıştı...başında Yasin bile okudum..sonra sargıyı çıkardık yara yapmış ayağını gittik batikon aldık..hergün 2 -3 kere sürdük..cumartesi eve bir geldik bizim yaralı kartalımız sek sek yürüyor...:KK9::KK9:
buarada tüneklerin hepsini çıkardık..odada saldık uçuyor konuyor..topal gibi yürüyor ama eski halinden çook daha iyi..
bize daha çabuk alışması için neler yapabiliriz..şuan odada uçuyor ama omuzumuza falan konmuyor..sürekli ötmüyor..daha yeni tabiki ama sabırsızım işte :KK73:
maşallah ona maşallah çekoslavak mı Hollanda mı acaba cinsi ikisinede benziyo :KK66:

internete baktim canim ve söyle öneriler veriyorlar:
- öncelikle kus yeni ortama alismali. Alismasi icin zaman tanilmali yani üstüne gitmemeli.
- evinize ve yeni ortami tanimali. yani evin icinde ucmaya gezmeye baslayip alistiktan sonra elinize biraz yem alip onu kendinize ceke bilirsiniz ... elinize yakininiza gelmeye böylece alisicak mis :KK52:

Ah ne güzel haber bunlar :)):KK71:

Alışmış bence. Baksana kafesin dışında ürkmeden bakıyor. Daha da iyi olacak. İyi ki o gün karşılaşmışsınız yolda.

kesinlikle iyiki karşıma çıkmış..bizim kısmetimizmiş..kuş almak gibi bir niyetimiz yoktu ama artık bizim kuşumuz oldu :)
dışarısını çok sevdi.2 gündür her akşam çıkarıyoruz..

bizde eve kuş almayı düşünüyoruz babam da senin gibi çok kıyımsız ben onun ufacık biyerine bişey olsa bi hafta uyuyamam diyor:) bi balığımız öldü adam 2 gece uyumadı üzüntüden.:)
tatlış size mutluluk versin :)

ayy babacığınada maşallah:nazar: nekadar yufka yürekli...

internete baktim canim ve söyle öneriler veriyorlar:
- öncelikle kus yeni ortama alismali. Alismasi icin zaman tanilmali yani üstüne gitmemeli.
- evinize ve yeni ortami tanimali. yani evin icinde ucmaya gezmeye baslayip alistiktan sonra elinize biraz yem alip onu kendinize ceke bilirsiniz ... elinize yakininiza gelmeye böylece alisicak mis :KK52:

Ah ne güzel haber bunlar :)):KK71:

yem aldım elime birkaç kez ama kaçtı..kafesin içinde elime kondu ama azcık durup kaçtı..
üstüne gitme konusundada sanırım kendimi frenlemeliyim...:KK23:

ayy maşallah ona düzeldi demek bayağı kötüydü ayağı, sevginle iyileştirmişsin onu. ama dişi olduğu için çokta alışmasını bekleme dişiler hırçın ve agresif oluyolar çokta ısırıyolar, kafasıda bayağı açılmış bi kaç aylık var, 1 aylık falan olsaydı daha kolay olurdu. çok samimi olamazsınız ama yinede birbirinize arkadaş olursunuz :)

Günün sevindirici haberi bu oldu:) Veterinerlerin "düzelmez" laflarına inanmamak gerektiğini bir kere daha gördüm. Hazır konusunu bulmuşken şiiri yine paylaşayım dedim, her yerde paylaşıyorum ama hala okumayan kaldıysa :)

sana ben geldim, sen seçmeden beni.
şimdi soruyorum sana, sonuna kadar bakacak mısın bana?
yaşamım biraz kısa olabilir, belki beş on yıl ya da.
ya ben arzuladığın dost olmadığımda, hayal kırıklığına uğradığında,
sevecek misin ondan sonra da?

şirinim biliyorum, güzellikler getireceğim yüreğine,
ama bana şefkat gösterecek misin tüm zor günlerde?
üzüntülerim beni sürüklediğinde ve haykırdığımda zorluklarda,
umutsuzluk kapanları kurulduğunda,
hala rüyanda canlanan dostun olacak mıyım?

ve hala sevgi dolu bakacak mısın bana ve acılarımda yardım edecek misin?
seni yeniden güldürünceye, stresim geçinceye kadar yanımda kalacak mısın?
hastalıklarımda yoluna git deyip başından mı savacaksın?
sonra da bugün nasıl ıztırap çektiğini anlatıp,
benim kötü olduğumu, sana yakınlaşmadığımı söyleyip yasımı mı tutacaksın?

ne yapacağını söyleyemem, karşı da koyamam, hayatım ellerinde,
ama minicik birşey sorabilirim, anlayabilir misin beni lütfen?
üzerime titremene rağmen tüylerimi yolduğumda, tüm olumsuzluklar beni sardığında,
hala güzel olduğumu düşünür ve gurur duyar mısın varlığımla?

tüm bunları verebilecek misin ve karşılıksız sevebilecek misin beni?
son yolculuğum gelip çattığında huzur duymam için izin verebilecek misin bana?
zamanımızın dolduğunu gördüğünde ve gitmem gerektiğinde,
beni o çaresizliğimde ve son anlarımda lütfen tutar mısın avuçlarında?

bu küçük şeyleri yapabilirsen, tüm emeklerinin boşa gittiğini düşünmezsen,
kederlerine, umutsuzluklarına rağmen verdiğin coşku dolu sevgiden pişmanlık duymazsan,
tüm yaşamım boyunca dünyadaki meleğim olabilirsen,
şimdi ve sonsuza dek, ben de senin meleğin olacağım.

ayy maşallah ona düzeldi demek bayağı kötüydü ayağı, sevginle iyileştirmişsin onu. ama dişi olduğu için çokta alışmasını bekleme dişiler hırçın ve agresif oluyolar çokta ısırıyolar, kafasıda bayağı açılmış bi kaç aylık var, 1 aylık falan olsaydı daha kolay olurdu. çok samimi olamazsınız ama yinede birbirinize arkadaş olursunuz :)
dişi mi kuş veteriner erkek büyük ihtimal dedi bizde oğlum diye seviyoruz :)
sakin hırçın kartal..saf daha arkasını kollayamıyor..:)) ayna koymuyoruz ozaman bizi unuturmuş..

X