Evde 4 kedim var. 6-5-3,5 ve 1,5 yaslarinda.6 yildir ne bir cizik ne bir isirik ne esyamda tirnak izi ne de esyada kirilma yasamadim. Biz mi cok sanliyiz bilmiyorum masallah cocuklarima. Benim cocuklarim sokaga cikmaz bu sebeple tirnaklara ihtiyaclari yok. Duzenli olarak tirnaklarini keseriz. Bir buyuk yukarilara kadar tirmanacaklari birde kucuk tirmalama tahtalari var. Onun haricinde olduki bazen bosluklarina gelip koltuga tirnak gecirirler şştttt yapariz birakirlar. Bebekken simdi dis degistirme zamani ellerini isirmaya calisir isirinca elinizi cekin ve hayir deyin sert ses tonuyla sonra yeniden oyuna devam edin yine ayni seyi yaparsa oynamayin isirmadan oynamayi ogrenecek. Duslerini kasiyacak oyuncaklar var onlardan alabilirsiniz.Bizimkilerin birseyi yere atma huyu hic olmadi nasil bas edilir bilemedim bir muddet atilabilecek herseyi kaldirin. Aksam isten gelince oynayin lutfen daha cok bebek cani sikiliyordur. Hatta en iyi yontem ise daha kucukken alisma surecleri daha hizli olur yanina kardes.