• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi yardım,akıl,fikir...artık ne derseniz istiyorum..lütfen!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

hasibe27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
11
0
86
Ankara
:bbo:

merhabalar,16 aylık evliyim. hiç korunmadık.ama çocuk da yok ortada.şubat 2009 da doktora gittik kadın doğum dr.una sen sağlıklısın dedi tahlil sonuçlarına göre.eşim için de gittik aynı zaman da iki ayrı dr.a ikisi de sol varikosel var amaeliyat olması gerek dediler. ameliyat öncesi sperm sayısı 32milyon du. canlılık da %55 ,normal sperm %75 . 13 mart 2009 da ameliyat oldu eşim.ağusta sperm testi yaptık sperm sayısı 20 milyondu.enson iki hafta önce tekrar yaptırdık.21milyon çıktı.canlılık%70,normal %80.ikinci test5 sonrası benım dr.a gittik normal bunlar iiiidir.çocuk olur normal yolla dedi.son test sonrası da eşimin dr.una gittik .o da iiiii bunlar dedi. normal bi sonuç dedi.ama biz rahat edemedik çünkü sayı artsın derken azaldı.başka bi üroloğa gittik iki gün önce baktı muayene etti.test sonuçlarına da baktı.neden ameliyat oldunuz bu sayıyla dedi.öyle dediler dedik.ilaç verdi L-arginin sabah açkarnına 1 bardak,akşam evocap 200mg tok .bunları kullanmasını söyledi. dopler istedi tahliller verdi. bana da dr tavsiye etti.....vs.şimdi moralim bozuldu çok eşim boşuna mı ameliyat oldu.güvenmemek mi lazım naapmalı...

neden moralini bozoyorsun anlamadım değerler artmış bence benim eşimde ameliyat oldu bizde sayıda sorun yok harekette var ağır kanlı pıtırcıklar yani sayıya pek tama kafanı kalitesi de önemli ayrıca stress yapma yaptıkça kafaya taktıkça geri kaçıyor hayırlısı ne zamansa o gelir zaten hem daha yeni evli sayılırsınız bizim 5 sene oldu hala bebiş yok ama 3yıl istemedik 2 yıl kendi olmasını bekledik bu yaz araştımya başladık varikosel çıktı yani siz daha yenisiniz rahat ol biraz dünyanın sonu değil ya

canım sayı durumu dönem dönem değişebilir ama bak canlılık artmış
kafanıza takılıpta üzülmeyin
hayırlısıyla doğal yoldan bebeğinz gelir
stres en büyük düşman unutmayın

bildiğim kadarıyla ameliyattan sonra değerler yavaş yavaş yüksekliyor acele etme telaş da etme . bence haline yat kalk şükret üzülme . normal yolla hamile kalabilirsin. benim eşim azosperm sperm sayımız sıfır.....stres yapacak bir durumun yok

:emir_bebek:

cevapsız bırakmadığınız için teşekkür ederim.dr neden bu sayıyla ameliyat oldunuz diyince moralimiz bozuldu yanlış mı yaptık acaba diye.kötü hissettik.bir de her ay adet görünce yine mi diyorum içimden artık.dr un biri ameliyet diyo diğeri ne gerek vardı diyor .kafa akrışıklığı işte.yeni tahliller yaptırcaz bu günlerde bakalım hayırlısı.

ameliyattan sonraki 3 ayı bekleyin bazen 6 ay sonra değerler yükseliyor ,beni eşimede dr varikosel başlangıcı demişti ama ameliyat olmadı eşim sayımız ilk testte 14 mlyn sonrakinde 7 mlyndu
evikap,çinko hapı ve keçiboynuzu kürü uygulayarak eşimin sayısı 60 mlyna çıktı aşılama oldum ama tutmadı, tüm ilaçları ve kürleri bıraktık saldık yani anlıycan şimdi hamileyimm üstelik tüp bebek için hazırlanıyorduk, yani umutsuz olma dr verdiği ilaçları kullan spermleri tüp bebek merkezinde yaptırın daha doğru sonuç alırsınız birde onlar daha detaylı bakıyorlar..

teşekkürler 'ukla'.dr çinko hapı vermedi henüz.eşim de biraz nazlı kür yaptım içmedi.l-arginin ve evicap kullanıyo şuan

hasibecim öncelikle sayı iyiyken ameliyatı pek önermiyorlar..
ancak ağrısı varsa ameliyatı onaylıyorlar..
sizin değerler oldukça iyiyken neden hemen ameliyat demişler bende anlamadım..
şimdiki durumunuzda iyi..
stres yapmayın..
adetlerin düzenliyse eğer yumurta akı kıvamında gelicek akıntını takip et..
o zamanlar yumurtaların çatlamış olucaktır..
sen rahim filmi falan çektirdin mi sadece hormonlara göre mi birşey yok dediler..
hayırlısı canım ama sakın üzülme..
ilaçlar da takviye olur daha da iyi olur inş..
3 aylık süre dolunca tekrarlayında ilacın etkisini görün ters etki ederse bırakırsınız..

hayır dr benden sadece kan hormon tahlili falan istedi.muayene etti.ama bilemediğim bişi varki çatala çıkardı ve sanırım ultrasondu kullandığı cihaz ki onunla içime baktı ve normal oldugunu söyledi.eşimdede testislerden birinde küçülme olduğu ve varikosel ameliyatı olması gerektiği söylendi 2 ayrı dr tarafından bizdemadem öle olalım dedik.ben de şimdi yeniden dr agidicem .

hayır dr benden sadece kan hormon tahlili falan istedi.muayene etti.ama bilemediğim bişi varki çatala çıkardı ve sanırım ultrasondu kullandığı cihaz ki onunla içime baktı ve normal oldugunu söyledi.eşimdede testislerden birinde küçülme olduğu ve varikosel ameliyatı olması gerektiği söylendi 2 ayrı dr tarafından bizdemadem öle olalım dedik.ben de şimdi yeniden dr agidicem .

rahim filmi farklı birşey canım..
tüplerin açık mı kapalı mı olduğunu rahmin şeklini gördükleri bir film..
sana yapılan vajinal ultrason..
bazı doktorlar hemen istiyor bazıları da biraz deneme yaptırdıktan sonra istiyor..
ama içim rahat etsin tüplerimin durumunu da öğreneyim dersen..
adetin 3 ve 21. günü hormon testlerini yaptırıyorsun..
sonraki adetinin 8 ile 11. günü arası rahim filmi çektiriyorsun..
gittiğin doktora bunu danışabilirsin..
ameliyat olayını kafana takma..
iyi de olsa kötü de olsa sonuçta olmuş artık geri dönüşü yok..
boş yere stres yapmayın..
bir çok kişinin değerleri yanında bende dahil sizinki şahane..

tüliny çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.gittiğim dr um benden adetin 3.günü kan tahlili yaptırmamı istemişti.herhalde ordan bakarak normal durumun demişti.ama ben bu sefer sorcam söylediklerini ve o filmden de bakılması gerekip gerekmediğini danışcam.umarım hepimizin dileği gerçekleşir..

amin canım..
Allah yardımcınız olsun..
normal yoldan da gelir sizin bebeğiniz..

:roflol:

arkadaşlar,dün dr a gittik eşimle.doppler çektirdik ve tahlillerini yaptırdık.yeni dr umuz baktı ve evet solda varikosel var.sayı da öncekine göre düşmüş dolayısıyla bu düşüş devam edebilir .bunu durdurmak için tekrar ameliyat olması gerekiyor dedi.moralim bozuldu.ameliyat olalı 1 sene olmadı daha nasıl iş bu böyle.diğer işini tam yapmadı o zaman dedim .tekrarlayan bişi dedi bu.iiii de bu kadar çabuk mu.neyse 2 ay sonra tekrar spermiyogram yapıp bakalım sayı ne durumda dedi.ona göre ameliyata karar verelim dedi.ama birisinden bi laf duymuştum.dr lara gide gele iiiiice kısırlaştım diye...offf ya canımı sıktı bu iş.korktum da.fermuar diil ki bu açıp kapatasın sürekli.kandırıldın mı yoksa.bazan gaza geliyorum önceki dr a ne diiiiyeceğimi bilemiyorum yani.varsa yanlışı Allah ın dan bulsun..

evet varikosel tekrarlayabiliyor canım..
ama süresi nedir bu kadar kısa sürede olur mu bilemiyorum..
eşimde ağrısı olduğunu söylüyor sanırım bizde de tekrarladı..
ameliyat için ehli birini bulmak şart..
bizim ameliyat için başarılı olmuş demişlerdi diğer doktorlar ya bilmiyorum yine de..
hakkınızda hayırlısı inş..
inş testte düzelme görülürde şimdilik gerek kalmaz..

:teselli:

tüliny yine yetiştin cevabınla.inanın iii geliyo yani çare olmasa da birilerine anlatmak karşısında yorum da iii geliyo.ben yeni üye sayılırım.yeni kullanmaya başladım burayı en azından ve senin hikayeni bilmiyorum .ancak söylemlerinden daha zor durumda olduğunu biraz anlayabiliyorum.kimileri için çocuk bi geceye bakarken kimileri için uzun ve zahmetli günler yaşamak demek galiba.hepimizin Allah yardımcısı olsun.. teşekkürler..

Back
X