yardım....bıktım bu batıl inanışlardan...

chen_lee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
133
0
46
Sivas
kızlar bana yardım edin lütfen...
benim ilk hamileliğim....yakın çevremden ailemden sürekli batıl inanşlar konusunda uyarı alıyorum...
yok nara el degemeliymişim..ete ellememeliymişim..çocugun biyerinde leke oluşurmuş..
çirkin olan şeylere bakmamalıymışım...
kıllı olan şeylere bakmamalıymışım....
daha neler nelerr...paranoya oldum artık yaaaa....
böyle hamilelik bitmezzz yaaa((

dogruluk payı varmı cidden????

Son düzenleme:
çüşş bukadarınıda ilk defa duydum ozman seni bi odaya kapatsınlar kimseyi görme hiçbişeye elleme ölee ott gibi yemeğini versinler suyunu versinlerr bebek doğana kadar...
çok fazla dinleme sen onlarııı he heee de geçç

kesinlikle saçma ben o kadar nar yerdim ki kızımda hiç leke yok takma kafana konuşup dursunlar banada aman hamileyken saç kesme çocuğun aklı kıt olur dediler ama ben kestirdim aklımın kabul etmediği hiçbir şeyi yapmam ne alakası var boş insanların uydurduğu laflar

böyle şeylere lütfen inanmayın.bir kere nar bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besin kaynaklarından ben özellikle narı hergün tüketiyorum malum bu aralar grip salgını var çok şükür hiç hastalanmadım.ete dokunmamak nasıl olacak haftada en az üç dört öğün et yemek hamilenin yararınadır ve daha geçen hafta kurban bayramıydı bir sürü etle uğraşıldı.bunlar hurafelrdir.

Bana da çok uyuma çocuk sarılık olur dediler

Nasıl uyumayacaksın vücudun ihtiyacı o işte

Sırf bunlar yüzünden hamileliğimi daha kimseye solemedim
annem biliyor bir tek
kayınvalideme filan 3 aydan sonra söylmeyi düşünüyoruz...

Ben de saçlarımı kestiremiyorum ya,neymiş çocuğun ömrü kısa olurmuş,bir şey olyrsa vicdan azabından kurtulamazmışım siz suydunuzmu böyle bir şey?

Ben de saçlarımı kestiremiyorum ya,neymiş çocuğun ömrü kısa olurmuş,bir şey olyrsa vicdan azabından kurtulamazmışım siz suydunuzmu böyle bir şey? Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar kim artık böyle şeylere inanır bu nasıl bi mantıktır allahım!!

Ben de saçlarımı kestiremiyorum ya,neymiş çocuğun ömrü kısa olurmuş,bir şey olyrsa vicdan azabından kurtulamazmışım siz suydunuzmu böyle bir şey?

Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar kim artık böyle şeylere inanır bu nasıl bi mantıktır allahım!!

Siz söylenenlere gülüp geçin. Ben de yeni dogum yaptım sürekli bi seyler söylüyorlar.
Karşılarında sağlam durup, kendi bildigimi okuyorum. Eskisi kadar bi sey demeye cesaret edemiyorlar :)
Digerlerini bilmem ama, çig ete çıplak elle dokunmamaya fayda var gebelikte. Hele de elinizde bir kesik, yara varsa. Etten hastalık geçebilir çünkü.
Ben hamileliğim boyunca yemek yaparken eti hep eldivenle yıkadım, kestim .

Bence de ete dokunma cig ete.. ben hamileligim boyunca ne cig et yedim salam sosis vs ne de cig ete dokundum. Toxoplasma diye aratirsan detayli bilgi bulursun canim.

Mantıksal ve bilimsel bir temele dayanmayan inanç ve davranışlar oldugu icin batil inanclar deniliyor arkadasim,dolayisiyle inanma boyle seylere,gulumse ve gec)

walla bencede cok ssacm akımseye takılma ınadına gıt nar elle et elle cırkınlere bak kıllılara bak hemde bunları soleyenlerın yanında yapp sacmalıktan başka bışı deıl cunku kndınde dıosun batıl işteeeee

bence cig ete dokunma derken toksoplazmadan bahsetmıolar cunku bılmıolardr muhtemelen onlar et lekesı şklınde ben olmasın bebekte dıe solerler genelde

Aynı model kaynanadan bide bende var. Ben artık peş peş cevap verdiğim ve ısrarla hoşlanmadığımı söylediğim zaman üstelemiyor. Saçımı kestirdim biliyordum önceden söylesem eşimi dolduracak vazgeçirecek beni, biliyor ben kafama koyduumu yaparım, eşimden yana oynuyor. ilk hamileliğimde düşüğüm oldu, ozaman saçımı kestirmedimde neden düştü peki madem kısaltıyor ömrünü, haşa saçımmı veriyor çocuğa ömrünü yoksa Allahmı? Görünce bi bozuldu saçınımı kestirdin dedi, evet dedim kestirmeseydin dedi, neden dedim, neyse neyse aklına getirme, bende kestirdim hamileykende banada kestirdikten sonra sölediler. ee geçmiş ola, Allaha şükür çocukların hala hayatta. Ne diye söylüyon bana. İlk haber verdiğimde bilgisayarımda telefonumda hayvan resmi varsa silcekmişim emrini buyurdu. Bende annemin anlattığı olayı anlattım, anneannem anneme hamileyken hayvanat bahçesine gitmiş, yorulunca oturmuş, oturduğu yerde maymun kafesinin oraymış. Annemin maymuna benzer tarafı yok dedim. olsun olsun öle derlermiş ya. yinede silcekmişim. Hani eşimin aklından acabalar geçmese hiç cevap vermeye bile tenezzül etmicem ama kafa aynı kafa. Acaba doğrumu diyor. Valla ben kafama yatmayanı hiç sallamıyom. Sanki olsa ondan sebep diyebilirmiyizki.

Sadece bi yere gittiğimde ev sahibinden habersiz bişi yersen, elini ilk dokunduğun yerde lekesi kalırmış diye duydum ona dikkat ediyorum. Onada inandığıma diilde haram lokma geçmesin diye dikkat ediyorum.

Geçende söylediği bak, narı alıp hiç dökmeden yersem çocuk çok güzel olurmuş, yanıma nar koydu evde yiyim diye bide ya. Demekki bu tarafta nara dokunmak sıkıntı yaratmıyor

Birde illa iki kişilik yememi bekliyorlar. Ya midem bulanıyor onu geçirecek kadar yesem yeter. Eşimde çok takılıyordu doktora gittik, doktor 1.dünya savaşında yada 2.dünya savaşında yemek karneyle dağıtılırmış ve günlük 600 kalorilik yemek verirlermiş, oda bizim 1 öğünümüzden daha azmış yani. Ozaman bile doğan bebeklerde sadece 300-400gr farketmiş. Sen yemesende çocuk senden alır dedi yani. Oda kapak olsun beni sevenlere

Canım takma onları içini ferah tut batıl inançlar bunlar .Sen duymazlıktan gel bizdede derler yok ciğer elleme yok o yok bu ama duy ama inanma yani.

Banada aynı şeyleri söylüyorlar. Yok nar yeme nar leke yaparmış, ciğer elleme, ciğer gibi leke olurmuş bebekte.
BEn 55kg ile hamile kaldım, şimdi 58 kiloyum, doktorum çok iyi dedi ama gel görki eşimin tarafına bunu anlat nereme almışım o kiloyu çok yemek yicekmişim yoksa cılız bir çocuk doğururmuşum.
Ey Allahım sabır diliyorum onların yanında...:)

Eti tabi ki ellemeyeceksiniz. Bu batıl değil, bakteri geçişini önlemek için. Çoğu dr. çiğ ete dokunmayı yasaklıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…