Yardım edebilir misiniz?

Imjustadreamer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2025
24
8
1
32
Kızlar merhaba bugün hormon testi ve ultrasonla muayene oldum. 11 günlük regl gecikmem var. Ultrason muayenem,TSH, HCG prolaktin vs normal ama FSH değeri 3,6 çıkmış düşük gözüküyor sizce neden olur FSH doktorla görüşürken henüz çıkmamıştı doktor yarın gel dedi ama gidemeyecegim. Bilen biri varsa beni bilgilendirebilir mi?

Kızlar merhaba bugün hormon testi ve ultrasonla muayene oldum. 11 günlük regl gecikmem var. Ultrason muayenem,TSH, HCG prolaktin vs normal ama FSH değeri 3,6 çıkmış düşük gözüküyor sizce neden olur FSH doktorla görüşürken henüz çıkmamıştı doktor yarın gel dedi ama gidemeyecegim. Bilen biri varsa beni bilgilendirebilir mi?
öyle aman aman da düşük değil 5-10 arası normal kabul ediliyor 4 sınırda sizin de 4e yakın çıkmış. yüksek olması daha kötü 3.6 öyle kötü bir değer değil zaten kısa zamanda düzeltebilirsiniz. yüksek olunca fazla uyarıldığı için fazla yumurta tüketiliyor ki benim yüksek çıkar hep mesela kısa zamanda çok yumurta kaybettim o yüzden. yani yüksek olmasının verdiği hasarda dönüş yok ama düşük olması ise hormonal dengesizlik ya da yumurtlama sorunlarına işaret ediyor. bu da çözümü olan bir durum. genelde stres, ani kilo alıp verme, aşırı egzersiz gibi durumlarda düşer. beslenme alışkanlıkları uyku düzeni ve kilo kontrolü ile kolayca düzeltilebilir. endişe etmeyin yani zaten siz düzeltmeseniz bile ilaçları var:)

öyle aman aman da düşük değil 5-10 arası normal kabul ediliyor 4 sınırda sizin de 4e yakın çıkmış. yüksek olması daha kötü 3.6 öyle kötü bir değer değil zaten kısa zamanda düzeltebilirsiniz. yüksek olunca fazla uyarıldığı için fazla yumurta tüketiliyor ki benim yüksek çıkar hep mesela kısa zamanda çok yumurta kaybettim o yüzden. yani yüksek olmasının verdiği hasarda dönüş yok ama düşük olması ise hormonal dengesizlik ya da yumurtlama sorunlarına işaret ediyor. bu da çözümü olan bir durum. genelde stres, ani kilo alıp verme, aşırı egzersiz gibi durumlarda düşer. beslenme alışkanlıkları uyku düzeni ve kilo kontrolü ile kolayca düzeltilebilir. endişe etmeyin yani zaten siz düzeltmeseniz bile ilaçları var:
Stres uykusuzluk hiç dinlenememe ve istahsizliga bağlı kilo kaybı yaşadım bu ay çok da sinirli ve yorgun geciyor. Saydıklarınizin hepsini yaşadım. Ama sayenizde için rahatladi teşekkür ederim 🙂

Stres uykusuzluk hiç dinlenememe ve istahsizliga bağlı kilo kaybı yaşadım bu ay çok da sinirli ve yorgun geciyor. Saydıklarınizin hepsini yaşadım. Ama sayenizde için rahatladi teşekkür ederim 🙂
o yüzden düşük çıkmıştır bu saydıklarınızın sadece biri bile tek başına etken olabiliyor zaten çok düşmemiş 1in altında olunca sıkıntı oluyordu zannedersem. bu stres olayı gebelikte de sıkıntı aşmaya baksanız daha iyi olur umarım beklediğiniz güzel haberleri peş peşe alırsınız

Back
X