Yardım eder misiniz

Umutsuzlukdiyari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
511
120
53
Merhaba kızlar ben iki aydır regl görüyorum hatta şu an regl oldum 4. Günüm ama alt karnimda bir şişlik ve memelerde büyüme var gibi memelerim aslında hep dolgun ama bu şişlik beni korkutuyor hamile olma ihtimali regl olmama rağmen olabilir mi öyle yazılar görüyorum bazen korktum
Yarın hormon bozukluğu için tahlil veriyorum orda progesteron falan da çıkar mı çok yüksek olursa regl olunca hamilelik ihtimali kalkmaz mi ortadan yardım edin lütfen beni aydinlatin

En iyi cevap
Korkmayın, hamile olma ihtimaliniz yok.
Prolaktin yüksekliği var sizde. Pcos olma ihtimaliniz de var.
Kadın doğuma ya da endokrinoloji bölümüne muayene olun. Prolaktin için ilaç veriliyor.

Bu durumun gizli kalma durumu var sanırım o yüzden çekiniyorsunuz bu kadar korkuyorsunuz. Yaşınız da küçük.
İçiniz rahat etmiyorsa, sağlık ocağına giidp betahcg değerine baktırabilirsiniz.
Ya da eczaneye gidip gebelik testi alabilirsiniz 5-6 TL birşey zaten. Alın, yapın. Sırf içiniz rahat etsin diye söylüyorum bunu. Yoksa teste de gerek yok. Hamile değilsiniz.
Adet olmussunuz bazen az bazen çok gelebiliyor fazla evham yapıyorsunuz kendinize dert ariyorsunuz . Hormon testi yaptırın adetliyken doğru sonuç alırsınız

Sadece yardım istedim sizden bu şekilde tepki vermeniz gerekiyor muydu yani iki ay adet oldum demem neyi değiştirdi
Mantıksız sorunuzu değiştirdi. 2 kez adet olmuşsunuz daha ne olmasını bekliyorsunuz en iyisi 9 ay bekleyin doğurmazsanız emi in olun. Ayrıca Az oldum demişsiniz prolaktin hormununuz yüksekse regl az olur ya da hiç olmaz.

Haklısınız ama bende bilmediğim için ya da emin olamadığım için tecrübesi olan kişilerden duymak yardım almak için yazıyorum yani sağ olun yorumunuz için üstüne görme diye bir durum zaten korkuttu beni regl olunca olmaz hamilelik kesin diye biliyordum ama araştırınca bunu gördüm

Hamile değilsin. Ama kaygı ya da anks. Sorunun olabilir bununla alakalı mutlaka destek almalısın kendi beynine düşüncelerine yazık

Regl döneminde memelerde şişlik ve hassasiyet olur. Regl olmanıza rağmen hamile olmanız mümkün değil. O hamileyken adet görme durumlarında çok daha hafif kanamalar oluyor ve kadın bunu reglim bu ay hafif geçti şeklinde yorumlayabiliyor. Hormon tahlillerinde zaten bHCG de çıkıyor. Orada da görürsünüz hamile olmadığınızı.

Progesteron hamilelik hormonudur.

Adet belirtileri değil mi yaşadıklarınız. Normalde ağrısız mı oluyor adetleriniz.

Cildiye hormon testi istemişti bhcg istememiş ya baktım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…