Yardim eder misiniz?

kardelenlerinsesi01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
113
43
98
Herkese merhaba. 23 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Eşimle problemlerim olduğu için bebek düşünmüyorum çünkü ben boşanmış bir ailenin kızıyım. Babam aktif babalık yapmadığı ve evlenirken destek olmadığı için ailede hor görüldüm ve görülüyorum. Ailem destek olmadığı icin eşyali akrabalarinin bir evine oturduk eşim polis.ve kendi memleketinde çalışıyor.Herseyimizi ailesi planlıyor ne yapmamız gerektiğini. Kültür olarakda bize çok farklilar ćok özgür bir aile utanma sınır edep mesafe hicbirsey yok. En müstehcen konular ulu orta konusulur eğitim seviyesi sıfır. Görgü yok. Hayatlarını para ve yemeğe adamişlar. Esas konuya gelelim. Eşim ailesi icin beni kac kere bosayacak oldu
Kul köle hizmetçi olmami istiyor. Onlara gidince gözlerime bakıyor surekli soru sorduklarinda tereddüt icinde cevap veriyorum acaba yine eve gidince kavga çıkar mı diye. Gidecek bir yerim yok. Bu yüzden katlaniyorum.onlisan mezunuyum tamamlamak istiyorum ailesi peeeh ne okulu yetter gayri hele diyorlar aynı bu şekilde oda sinav parası bile vermiyor bana. Kpssye girdim atanmak istiyorum il dışı tercih yaotirmiyor.e bu ilde her zaman atama yok alım yok ben nr yapayim. Iki senem gitti atanmadan. Yeni onlisans sinavina gireceğim ve yine başladı bak baska il yazamazsin gelmem diyor. Şeytan diyor yap tercihini boşan defol git. Ama 23 yaşında dul kalmaktan da korkuyorum. Ailem yok. Kisacasi kendime güvenemiyorum.esime hic guvenmiyorum bir gelecek göremiyorum bana ne tavsiye edersiniz ne önerirsiniz?

23 yaşında dul kalmak ya da başka bir yaşta dul kalmaktan kormana gerek yok eğer evliliğinin yürümeyeceğine inanıyorsan ki öyle gözüküyor yap başka ile tercihini baş git daha çok genç çok yolun başındasın. Boşanmasan bile işin olmalı kendi ayakların üzerinde durmalısın. Çocuk konusunu ertelemeye devam et.

Dar kafalı olmak zor, dar kafalılar yanında durmak daha zor. Yanlış anlaşılmasın, bakış açısı anlamında demek istiyorum.

Bu adam polis, yarın öbürgün çok uzağa göreve de gidebilir. Siz ona dur, bırak mesleği deseniz size vereceği tepki azbuçuk canlanıyor kafamızda bence.

Çalış, didin, uğraş ve ayakların üstünde dur. Değil koca, ana babanın bile eline bakmamalı. Anlatabildim değil mi?

Güçlü durmalısım elbette ki hayatının güzelleşmesini istiyorsan..

Dar kafalı olmak zor, dar kafalılar yanında durmak daha zor. Yanlış anlaşılmasın, bakış açısı anlamında demek istiyorum.

Bu adam polis, yarın öbürgün çok uzağa göreve de gidebilir. Siz ona dur, bırak mesleği deseniz size vereceği tepki azbuçuk canlanıyor kafamızda bence.

Çalış, didin, uğraş ve ayakların üstünde dur. Değil koca, ana babanın bile eline bakmamalı. Anlatabildim değil mi?

Güçlü durmalısım elbette ki hayatının güzelleşmesini istiyorsan..
Çalışıyorum ama korkuyorum. Kimsesiz kalacağım. Hayat bana neler göstericek. Ama bir yandan da bu aile varken yapamıyorum zaten evliliğim annesine olan bir tavrıma bir sözüme bakıyorsa ne beklenilirki. Ailesine tapiyor resmen. Atanıp kurtulmak istiyorum

23 yaş daha hayatin başi canim ya.
Once şu eziklik hissinden çik kendine güven.Ailen bosanmiş babandan babalik görmemiş olabilirsin unut boşver bunları.
Kimsenin kolesi hizmetçisi değilsin kendi geleceğini guvence altına al.
Kendini kendine ispat et ve kararini ver elini ve ailesinin kolesimi olacaksin hayatini kendi eline mi alacaksın.
Boşanmaktansa gucunu göster.

bence atan ve direk git eşin mecbur gelir rest çek belki hayat boyu böyle ezilme sana yeter maaşın anne babanın uzakta olsa seni gözeteceğini biliyorum lojman veriolarsa takma böyle mutszsun

Ben yerinizde olsam başka şehre atanırdım
Eğer eşim gelmezse zaten hiç evli olmamışız demektir

Eğer gelirse ailesinden uzakta evliliğime bir şans daha verirdim.

Gelmezse ben de onsuz yaşayabiliyor muyum ona bakardım.

Sanırım en sonda da düzenimi oturtup boşanırdım. Mutsuz olduğunuz apaçık belli

Ben çalışıp buraya atanmaya çalışacağım deyip giderdim giderken de. Polismiş ne yapacağı belli olmaz çünkü.

Ben yerinizde olsam başka şehre atanırdım
Eğer eşim gelmezse zaten hiç evli olmamışız demektir

Eğer gelirse ailesinden uzakta evliliğime bir şans daha verirdim.

Gelmezse ben de onsuz yaşayabiliyor muyum ona bakardım.

Sanırım en sonda da düzenimi oturtup boşanırdım. Mutsuz olduğunuz apaçık belli

Ben çalışıp buraya atanmaya çalışacağım deyip giderdim giderken de. Polismiş ne yapacağı belli olmaz çünkü.
aynen...üniverste için tek gidiliyorsa atama içinde gidilir arkadaş bulunur tooparlanıp yola devam eedersin gizliden tercih yap kocamu yine bulunur hemde daha anlayışlısı

güzelim inşallah sınavın iyi geçer de bir yere atanabilirsen, neden bu kadar kendine çektirdiğine üzüleceksin. daha hayatının çok başındasın ve kendi paranı kazanabilmek, bir mesleğin olması ki özellikle memur olmak sana öyle bir güç verecek ve öyle dik duracaksın ki seni mutsuz edenlerin karşısında, kendin bile bu değişime inanamayacaksın. az kaldı sanırım sınavına bunları hiiiç düşünme şimdi sadece sınavına çalışmana bak. gerisini sonra düşünürsün. genç yaşta dul olmak kötüdür gibi düşünceleri de aklından çıkar, yok öyle bir şey. genç yaşta hiçbir çaba göstermeyip ömür boyu mutsuz bir evlilik yaşamak çok kötüdür. kendine çıkış yolları yapmaya bak. al puanını, nereye istiyorsan oraya git. severse gelir, sevmezse sevmesin zaten anlattığın kadarıyla çekilir gibi değilmiş.

İnsanlara kul köle hizmetçi olmak, hayallerinizi eşinizin baltalamasına izin vermek boşanmaktan daha mı iyi yani?
Eşiniz ailesi için sizden ayrılmayı düşünmüş, bu durumda siz nasıl o kisiyi eş diye hala yanınızda bulundurursunuz?
Evli kalmanız kendinizden daha degerli birşey mi?

"Dkalmak" meselesine ise girmek dahi hiç istemiyorum. Ancak rica ediyorum azıcık düşünce yapınızı geliştirin.
En azından kendiniz için yapın bunu, sonrasında emin olun bu saydıgınız sorunlarınızın çözümü de sırasıyla kendiliginden gelecektir...

ca
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Biraz rahatladım. Kendimi kötü hissetmistim. Demekki boşanmayi düşünmek suç değil.

boşanınca tekrar evlenilebilir hergün birbirine nefret duyan insanlar daha suçlu mutluluğu erteliolar herkes aynadaki eşini bulmalı çekerek rahasz olmaktansa çocuk yok eline takılan yok balık baştan kokmuş,başarılar atan farzetki üniye gtcen

Back
X