Yardım edermisiniz

bukili

papatya
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
989
117
333
Ankara
Merhaba herkese
Ben 35+2 günlük hamileyim
Iki sorum var birincisi ellerim ayaklarım çok agriyo özellikle ellerimi yumruk yaparken sizlama oluyo
Geceleri de hiç uyuyamiyorum artık
Sürekli eklem ağrısı çekiyorum
Dr a defalarca söyledim her hamilelikte olur dedi
Bilgi sahibi olan varmı?
Ikinci sorum ise bebeğimle ilgili
Dr bebek kilolu olduğu için sezeryan olmalisin dedi
Ama ben sezeryan daha çok korkuyorum
Kilosu ileri sanırım cidden
34.haftada 3 kilo çıktı
Acaba ultrason yaniliyo olabilirmi
Herkese çok teşekkür ederim

Ultrasonun doğruluk payı %70tir. Ayrıca bebeğin kilolu görünür ama ince uzundur belki. Normal dogum denemeden sezeryan demesi bende şüphe uyandırdı. Başka doktora da görün istersen.

Ultrasonun doğruluk payı %70tir. Ayrıca bebeğin kilolu görünür ama ince uzundur belki. Normal dogum denemeden sezeryan demesi bende şüphe uyandırdı. Başka doktora da görün istersen.
Bulundugum yerde çok fazla secenek yok
Dr normal doğum yanlısı
Sürekli normal doğum yaptiriyo ama bana pek normal doğum yaparız falan demedi hiç
Hatta dayanamam diyosan son dk beni sezeryana alın diyceksen iki doğumu da yaşamış olursun yazık olur falan dedi
Su ara da kiloyu sorun yapiyo

Birde boyunu hiç söylemedi
Ultrasonda boyu hep yanlış çıkar falan dedi

Birde boyunu hiç söylemedi
Ultrasonda boyu hep yanlış çıkar falan dedi
Ben hep boy ölçüsü alıyorum bu hafta 36 cmdı mesela. Doktorun hastane doktoru mu? İşleri kolay bitsin diye hemen sezeryan yapıyorlar çünkü o 15 dklık iş. Madem normal istiyorsun neden denemiyorsun? Ben normal istediğim için doktorumu değiştirdim geçen hafta.

Ben 35+5'te doğum yapmıştım.
Bebeğim çok iriydi ve suyum gelerek doğuma gittim, bebeğin durumu riskli olduğu için sezeryan oldum.
1. konu, sezeryan korkulacak birşey değil, bende korkuyordum, çok şükür oğlum sağlıklı bende çok sağlıklıyım.
2. konu, şimdiden bunları düşünme, Rabbim hayırlısı ile doğum zamanında en hayırlısını nasib eder. Bende normal diyordum, normal istiyordum, ama ummadığım şekilde ve ummadığım anda sezeryan oldum... Buna şükür...
3. konu, bel ağrıların, eklem ağrıların, el ağrıların normal. Benim de ellerim çok uyuşurdu ve bebeğin gerçekten iri. Benimki erken doğmasına rağmen 3,270 gr doğdu. Doktor daha vaktinde doğsaydı 5 kg görmüştük dedi. Eşimin tarafına çekmiş, onlar hep iri...
4. konu, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasib etsin inşallah... Hamileliğinin tadını çıkart. Uykusuzlukların da normal. Son aylara yaklaştıkça ne uyku kalıyor ne de rahat bir pozisyonda yatabiliyor insan...

Kibristayiz biz hastane de özel
Ama Dr herkese normal doğumu öneriyomus sezeryanı sayılı yapmış okadar cok duydum ki bunu
Ama işte benim durumum tam tersi
Bidahaki kontrolde 40.haftaya kadar beklemek istediğimi soyliycem
Ben 4 kilo derim ama belki daha fazla çıkar
Kafası cikip omuzlari takılabilir bu ihtimaller de var falan dedi korktum

O zaman doktoruna güveneceksin.

Çok güzel aciklamissiniz cidden ☺
Tabi herşey kısmet ama insan bilemiyo acaba dememek istiyorum sonra.
Ben biraz evhamliyim bunu Dr a da yansıttım sanırım
Bide canım çok tatlıdır belki ondan öyle dusunmustur.
Biz bu bebek için çok ugrastik 3 yıl tedavi gördüm ama tam tüp bebek yapılacağı ay Rabbim kendiliğinden verdi melegimizi
Onun için hep bi korku evham var içimde.
Rabbim evladınızı size bagislasin

Amin inşallah cümlesinin.
Benim hep stresli, kanamalı, sorunlu bir hamileliğim oldu oğlumda.
Doktoruma da sormuştum sizce normal doğum mu yoksa sezeryan mı olacak diye.
Doktorumun dediği tek cevap doğum anında ne olacağını kestiremiyoruz. Normal doğum diye alırız, ama bir komplike olur sezeryana döner. Sezeryan istersin ama bir bakarsın ki suyun geliyor rahmin istenen düzeyde açılır normal doğuma yönlendiririz. Sen bunları şimdi takma kafana, o gün gelsin herşey belli olur... demişti.
Adamın dediği de çıktı. Biliyordu benim de evhamlı, endişeli olduğumu.
Fakat dediği gibi normal doğumu kaldıramazdı benim oğlum, doğumdan sonra 1 hafta küvezde kaldı. Kilolu olmasına rağmen.

O yüzden kafayı takmayın bu tarz şeylere ve stres yapmayın. Rabbim kararlamıştır...
Allah sağlıkla doğup büyütmeyi nasib etsin inşallah... Sen kendinin ve bebeğinin sağlığına dikkat et yeterli bence.

Insan stres yapmadan duramiyo son anlar hersey geliyo akla
Gerçekten de hangisi hayırlı olacaksa o olsun
Biz istediğimiz kadar normal veya Sezeryan diyelim o neyi uygun görürse o olcak
Kilo olayı da bi süre aklıma takilmisti ama artık ulrtasonun yanilabilecegini de düşünüyorum
Bakalim nasıl gelişçek sureç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…