Bebek Beslenmesi Yardim edermisiniz??

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_a_h
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Peki normalde iki aylik bebekler kac kilo oluyo ?
Googlada aratirsan bununla ilgili ortalama grafikler var ama senin boyunla, kemik yapinla benimki farkli oldugu gibi bebeklerin de boyu kilosu farkli oluyor. Su an net hatirlayamiyorum sayisal olarak ama benim bebegim mesela boyda ortalamadan uzundu ama kiloda ortalamanin altinda kaliyordu o donem. Cevrenden seni bu konuda rahatsiz eden olursa doktorum bebek gayet iyi durumda sut de yetiyor dedi sorun yok de gec. Kimseyi ilgilendirmez.

Arkadaslar kizim 52 gunluk, anne sutu veriyodum dun geceye kadar halada vermek istiyorum cunku baya sutul oldugunu dusunuyorul hani normal bebekler olsa doyar diycem ama kizimin kilosu sanki biraz onde gibi. 52 gun icin 6.200 kg fazla degilmi bu konuda bilgisi olan anneler varmi?
Ve birde dun eltim dedi nekadar cok sut gelirse gelsin doymuyo olabilir dedi. Iki gundur resmen memeyle kavga ediyo veriyorum agzina daha fazla gelmesini ister gibi kizmaya baslio sanki aglamakli oluyo gibi.
Simdi sorul su, birazdan eczaneden mama almayi dusunuyorum, doktora danismaya gerek varmi sadece denemek icin yani sutumun yetip yetmedigini anlamak icin.
Ve alirsam nutrilonmu almaliyim ek olarak siz ne onerirsiniz?
Bebeğin 6 kilo maşallah neye yetmeyecek sütün, sakın mama verme, ayrıca internetten araştır bebeklerde atak dönemleri oluyor ondan huzursuz olabilir, eltini dinleme kıskanıyor olabilir neler duyuyoruz, Tomris in emzirme notları var nette onu da oku mutlaka

Ya hu bi sakin ne maması.
Memede kavga ediyorsa gazı vardır, gaza dair önlem alın.
Kilo alımı iyi bebeğe mama mı verilir durduk yere.

Bebeğini 2 saatte bir sakince emziren anneler emzirme açısından şanslı anneler oluyor.
Emzirmek öyle kolay bir olay değil.
Tepeden tırnağa terleyeceksiniz de, kıyafet engel olmasın diye üşürken soyunacaksınız da, ne bileyim yeri gelecek hoplayıp zıplayıp emzireceksiniz ve bazen emziremeyeceksiniz.
Normal bunlar.
Tabii inşallah siz de sakince emzirebilenler grubunda olursunuz ama bunlara da hazırlıklı olun.

Şimdiden meme reddini araştırın, yaşarsanız hemen mama verirsiniz muhtemelen, vermeyin, çabalayın.

kendim rahat ederim ne demek ya.. sütün besleyici ve yeterli sakın mama verme.. oyuncak bebek almadınız herhalde yorulacaksınız tabi.
Ya sirf kendim icin degil tabikide ama onada uzuluyodum iki saat yoruluyo oda bende diye hani gece uyumadan mama belki cabucak doyurur guzelce uyur diye dusunmustum ama sizlerin yorumlarina guveniyorum memeye davam

bebek ilk 2-3 ay sütün yetse de seni ister

doymuyor diye saçmalamayın

kilosu bu kadarken nereden çıkartıyorsunuz

annelik kursu almayanın anne olması yasaklanmalı

sizin gibiler yüzünden bebeklikte alınan mamalar yüzünden obez patlaması olacak

her söylenene kanmak nedir
eltiniz dediyse dedi
sütünüz var, internet var televizyon var heryerde anne sütünün bağışıklığı ne kadar yükselttiği, anne sütünün kansere bile iyi geldiği yazıyor ama anne sütünüz varken (ki çoğu kişi stresten sütü bile olmuyor şükür edin)
sizin bebeğinize mama sunmanız bebeğinize yağacağınız en büyük kötülük
her söylenen doğru değildir
o çok bilmiş konuşanlar çocukla ilgili bir problemde yanında olmayacak ama boş boş konuşmaya devam edecek

not: ilk 2-3 ayın anne sütü yeterli olsa da annenin kokusunu istediği için (ten temas özellikle önerilir) bebeğin emme süresinin uzaması kucağınızdan inince uyanması normaldir. bunu bilmeyen cahiller yok kucak delisi yok süt yetmiyor der
inanmayın

Ya hu bi sakin ne maması.
Memede kavga ediyorsa gazı vardır, gaza dair önlem alın.
Kilo alımı iyi bebeğe mama mı verilir durduk yere.

Bebeğini 2 saatte bir sakince emziren anneler emzirme açısından şanslı anneler oluyor.
Emzirmek öyle kolay bir olay değil.
Tepeden tırnağa terleyeceksiniz de, kıyafet engel olmasın diye üşürken soyunacaksınız da, ne bileyim yeri gelecek hoplayıp zıplayıp emzireceksiniz ve bazen emziremeyeceksiniz.
Normal bunlar.
Tabii inşallah siz de sakince emzirebilenler grubunda olursunuz ama bunlara da hazırlıklı olun.

Şimdiden meme reddini araştırın, yaşarsanız hemen mama verirsiniz muhtemelen, vermeyin, çabalayın.
+1 Meme reddi donemine dikkat. Gecici bir donem cogu anne yasar sonra eski haline doner. Sakin memeyi reddediyor diye mama verme ileride.

Arkadaslar kizim 52 gunluk, anne sutu veriyodum dun geceye kadar halada vermek istiyorum cunku baya sutul oldugunu dusunuyorul hani normal bebekler olsa doyar diycem ama kizimin kilosu sanki biraz onde gibi. 52 gun icin 6.200 kg fazla degilmi bu konuda bilgisi olan anneler varmi?
Ve birde dun eltim dedi nekadar cok sut gelirse gelsin doymuyo olabilir dedi. Iki gundur resmen memeyle kavga ediyo veriyorum agzina daha fazla gelmesini ister gibi kizmaya baslio sanki aglamakli oluyo gibi.
Simdi sorul su, birazdan eczaneden mama almayi dusunuyorum, doktora danismaya gerek varmi sadece denemek icin yani sutumun yetip yetmedigini anlamak icin.
Ve alirsam nutrilonmu almaliyim ek olarak siz ne onerirsiniz?
ya gercekten sutun az geliio lafi sakiz gibi herkesin agzinda...
sutunun oldugunu soyluyorsun ama cocuk belli ki memeyi ya kavrayamior ( damagina yapisturip emmeli) ya sutun akışı yetersiz yada gercekten sutun az, yada sut kanallarında sıkıntı var.
memede cok sut varsa, veya sutun az ise sagma makinesi al. ve kendini devamlı sag.
işe giderkende bu sütü sagıp evde bırak mama yerine anne sütü almış olur.
eger sutun az veya cokluktan ötürü kanallarda sıkıntı olmuş ise : sıcaga yakın suyla dus alacaksın, dus sırasında memeye masaj yapacaksın ( meme masajı icin yıutube yaz. gelişi guzel ovalayayım ile masaj olmuyor- bunu her gun yap) . sonra eger daha olmaz ise gogsune sıcak havlu koyacaksın.
mama içinde lutfen en kotu ihtimal ile saglık ocagına git. seni yonlendirirler.
eger emzirme de cocuk bakımında bilgin az ise saglık ocagında ebeler olur ve sana egitim verirler.

bebek ilk 2-3 ay sütün yetse de seni ister

doymuyor diye saçmalamayın

kilosu bu kadarken nereden çıkartıyorsunuz

annelik kursu almayanın anne olması yasaklanmalı

sizin gibiler yüzünden bebeklikte alınan mamalar yüzünden obez patlaması olacak

her söylenene kanmak nedir
eltiniz dediyse dedi
sütünüz var, internet var televizyon var heryerde anne sütünün bağışıklığı ne kadar yükselttiği, anne sütünün kansere bile iyi geldiği yazıyor ama anne sütünüz varken (ki çoğu kişi stresten sütü bile olmuyor şükür edin)
sizin bebeğinize mama sunmanız bebeğinize yağacağınız en büyük kötülük
her söylenen doğru değildir
o çok bilmiş konuşanlar çocukla ilgili bir problemde yanında olmayacak ama boş boş konuşmaya devam edecek

not: ilk 2-3 ayın anne sütü yeterli olsa da annenin kokusunu istediği için (ten temas özellikle önerilir) bebeğin emme süresinin uzaması kucağınızdan inince uyanması normaldir. bunu bilmeyen cahiller yok kucak delisi yok süt yetmiyor der
inanmayın
Canim kursta aldim biraz yargisiz infaz yazma. Ama iste bizim milletimiz hele hele esimin ailesi ac bu cocuk ac diye diye ister istemez insana psikolojik baska yaratiyo, cahil biriside degilim zaten direk gidip mama almadim baska annelerin fikrinide ogrenmek icin buraya basvurdum ama saolsun arkadaslar fikrimden vazgecirdi bile

Mis gibi emziriyorsun işte çocugun kilosu da iyi mama olayına hiç bulaşma. Ne kadar çok emzirirsen o kadar da sütün gelir. Bol su iç. Çocugun zaten rutin kontrolleri vardır o zaman kilo ve gelişiminde sıkıntı varsa söylerlerki sanmıyorum kilosı gayet iyi gibi. Çocuk aç değilde bence emmek istiyo sadece çok ihtiyaç duyuyorsa emzik deneyebilirsin.

Mis gibi emziriyorsun işte çocugun kilosu da iyi mama olayına hiç bulaşma. Ne kadar çok emzirirsen o kadar da sütün gelir. Bol su iç. Çocugun zaten rutin kontrolleri vardır o zaman kilo ve gelişiminde sıkıntı varsa söylerlerki sanmıyorum kilosı gayet iyi gibi. Çocuk aç değilde bence emmek istiyo sadece çok ihtiyaç duyuyorsa emzik deneyebilirsin.
Malesef emzik almiya cok istedim almasini ama israrla istemiyo, halada deniyorum arada alicakmi diye ama bir iki ceviriyo meme saniyo bos oldugunu anlayinca agliyo atiyo

Canim kursta aldim biraz yargisiz infaz yazma. Ama iste bizim milletimiz hele hele esimin ailesi ac bu cocuk ac diye diye ister istemez insana psikolojik baska yaratiyo, cahil biriside degilim zaten direk gidip mama almadim baska annelerin fikrinide ogrenmek icin buraya basvurdum ama saolsun arkadaslar fikrimden vazgecirdi bile

52 günlük bebek 6,200
kendine maaşallah çek
ve anne sütü dışında hiçbirşey verme

bildiklerinin yanlışlığı bir iki kişinin lafıyla sorgulama ;)

anneler, sonradan en çok da o bir iki kişi yüzünden pişmanlık yaşıyor

Malesef emzik almiya cok istedim almasini ama israrla istemiyo, halada deniyorum arada alicakmi diye ama bir iki ceviriyo meme saniyo bos oldugunu anlayinca agliyo atiyo
Bir kaç çeşit emzik denemen lazım bazı bebekler o konuda seçici oluyor. Genelde en ucuz emzikleri seviyolar:)

Bir kaç çeşit emzik denemen lazım bazı bebekler o konuda seçici oluyor. Genelde en ucuz emzikleri seviyolar:)
3-4 tane farkli emzik denedim zaten ama yok almiyor garibim sut gelecek saniyo gelmeyince aglayarak atiyo bende daha fazla onu uzmemeye karar verdim.

Peki normalde iki aylik bebekler kac kilo oluyo ?

3920 doğan kızım(3850 ye dusmustu dpgumdan sonra cok kaybı olmadı) 42 günlükken 5610 muş, 2 aylık ölçümü yok ama 6200-6300 diye hatirlıyorum.
bebeğin doğum kilosuyla alakalı sonraki kilosu da.
maşallah kilo artısı boyle olduguna gore doyuyordur merak etmeyin, sütün yetmiyordur diyenlere de kulaklarınızı tıkayın.

Yok zaten doyuyo, dedigim gibi ama kilosu biraz fazla zaten oyle az biraz emip birakmiyo elinden gelse uc dort saat emer heralde yok demez . Ama bi sure sonra sut dogal olarak bitiyo cunki az araliklarda emiyo.

Bebegin sütden doymasa anlarsin zaten hem kilosu cokmu diye soruyorsun hem doymuyor diye telaslaniyorsun. Bosuna telaslanma cocuguna sadece anne sütü verdigin icin kilosu fazla olma ihtimali yok. Evet belki baska cocuklar 52 günlükken daha zayifdir ama kilolu diye de korkma. Mama alma sakin bebegin doymasa gelisiminde fark edersein bebegin zayif olursu sütün doyurmasa emmezdi iterdi. Sütünü emmerken zorlaniyor olabilir ama sen ona simdi biberondan mama verirsen mama kolayca akar biberondan ve emzirmek istediginde sütünü red etmesi büyük ihtimal cünkü kolayliga alismis olur bence bu riske girme

sımdıye kadar bebeklere sakın yalancı emzik vermeyin deniordu. sımdı ne oldu da emzik ilk 10'a geri yükseldi. (ek: arastırıp okumadım ve hic sormadım.
2-3 teorim var
1 -damagi -dis gelisimine katki mi saglior acaba (emzik emip diş ve damagı yamuk olsn , emmeyip de dişleridsmagı cok duzgun cocukkar var. kaldi ki diş ve damak yapısı genetik.)
2 -emme kalibetini mi geliştiyor ( kardesimim super eşi bebegini dogurdugu ilk gun agzına emzik soktu. ve cocuk annesini hiç emmedi. ama yalancı memeyi cok sevdi.
gorumce oldugum için, bir kaç anneye süt konusunda koçluk yapmış biri olarak verdigim tavsiyelerimi gelincik red etti. cocukda mamayla buyudu)
3- uyusun dalsın oyalansin da rahat edelim mi????
lutfen biri bana yazsın..

sımdıye kadar bebeklere sakın yalancı emzik vermeyin deniordu. sımdı ne oldu da emzik ilk 10'a geri yükseldi. (ek: arastırıp okumadım ve hic sormadım.
2-3 teorim var
1 -damagi -dis gelisimine katki mi saglior acaba (emzik emip diş ve damagı yamuk olsn , emmeyip de dişleridsmagı cok duzgun cocukkar var. kaldi ki diş ve damak yapısı genetik.)
2 -emme kalibetini mi geliştiyor ( kardesimim super eşi bebegini dogurdugu ilk gun agzına emzik soktu. ve cocuk annesini hiç emmedi. ama yalancı memeyi cok sevdi.
gorumce oldugum için, bir kaç anneye süt konusunda koçluk yapmış biri olarak verdigim tavsiyelerimi gelincik red etti. cocukda mamayla buyudu)
3- uyusun dalsın oyalansin da rahat edelim mi????
lutfen biri bana yazsın..
Bazen durduk yere mizmizlaniyodu ozamanlar vermek isiyodum, zaten aciktigi zaman aman bes dk emzikle idare etsin gibi dusunmedim kesinlikle. Ama ilk baslarda cok gerekliydi simdide gerekli aslinda yemegi bile hemen onu uyutup o arada yapiyorum yoksa beni salonda gelip gecerken yada otururkrn gormeyince bagirmaya basliyo resmen gel suraya dermis gibi. Benim gorumce almadigini gore gore ver ver bisey olmaz diyo onun yuzunden bebegimi kusturamal bazen israrla vermek isteyince kusuczk gibi oluyo.
Almasada okadar onemli degil zaten, bende almamisim hic bebisim annesinin izinden yuruyo

Ya sirf kendim icin degil tabikide ama onada uzuluyodum iki saat yoruluyo oda bende diye hani gece uyumadan mama belki cabucak doyurur guzelce uyur diye dusunmustum ama sizlerin yorumlarina guveniyorum memeye davam

aynen devam.. ciddi söylüyorum sütün maşallah çok besleyici çocuğa mama verip ziyan etme.. :KK66:

Bebegin sütden doymasa anlarsin zaten hem kilosu cokmu diye soruyorsun hem doymuyor diye telaslaniyorsun. Bosuna telaslanma cocuguna sadece anne sütü verdigin icin kilosu fazla olma ihtimali yok. Evet belki baska cocuklar 52 günlükken daha zayifdir ama kilolu diye de korkma. Mama alma sakin bebegin doymasa gelisiminde fark edersein bebegin zayif olursu sütün doyurmasa emmezdi iterdi. Sütünü emmerken zorlaniyor olabilir ama sen ona simdi biberondan mama verirsen mama kolayca akar biberondan ve emzirmek istediginde sütünü red etmesi büyük ihtimal cünkü kolayliga alismis olur bence bu riske girme
Oyle memeyle savastigini gorunce doymuyo sanmistim ama azonce arkadastzn ogrendimki dzha bir suru sebebide oluyomus

3-4 tane farkli emzik denedim zaten ama yok almiyor garibim sut gelecek saniyo gelmeyince aglayarak atiyo bende daha fazla onu uzmemeye karar verdim.

emzik biberon lütfen bunlara alıştırmayın..zaten istememiş .. ilk 6 ay onun emziği sensin :) bence bunu kabullen böylece daha kolay olur..

Back
X