Yardım ederseniz çok sevinirim/Yavru İran Kedisi Arıyorum

HasnictirR

ღ нεrşεчίn &#1085
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
1.700
38
158
İstanbul
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 6 aydır safkan yavruu iran kedisi arıyorum..Bulamadın mı diyeeceksiniz çok buldum ama fiyatlar çok abartılı.. :( hani tanıdığı biri olur cüzi bir rakamla sunarsa o kadar mutlu olurum ki anlatamam...Ücretsiz verirse daha da cok mutlu olurum ona çokk iyi bakarım hiç şüpheniz olmasın..İnanın aylardır dert oldu sürekli aramaktan sıkıldım sizin yardım edeceğinizi düşündüğüm için sormak istedim..Şimdiden teşekkürler..:16:

Ohh ne güzel para verin satık alın.Barınalar kedi,köpek kaynıyo..Irk olunca dahamı tatlı oluyor.Yapmayn allah askna.Sokaktan aln yada barınaktan.Siz para verdgnz surece hayvan ticareti devam edicek.yazık!

Neden saf ırk İran kedisi?

Benim de bir tekirim var. Hiç "elalemin İran kedileri ne yapıyor bir de senin şu yaptığına bak" tarzında bir şikayette bulunacağım hareketini görmedim.

Yorumuma bozulmayın ama bence siz kedi almayın çünkü sizdeki bir anlık heves. İran kedileri güzel olduğu için sevecek oynayacaksınız en fazla iki yıl sonra sıkılıp burada konu açacaksınız kedimi veriyorum almak isteyen var mı diye. O kadar da kolay değil kedi sahibi olmak. Bir kere sizi eve bağlıyor. Onunla şehirler arası yolculuk ederken canım çıkıyor. Uçağa binerken kontrol aşaması işkence gibi geliyor. Yemeğine kumuna bir sürü masraf. Yalnız kaldığınız bir anınız olmuyor. Bunlara katlanabilecek misiniz? Çok iyi düşünün benim uzun zamandır kedim var ama bunalıyorum. Bazen keşke olmasaydı da bir de onu düşünmek zorunda olmasaydım diyorum. Tabi sevgim ağır basıyor onu veremem kimseye. Çok iyi düşünün onlarında bir canı var. Onlar canımız istediğinde seveceğimiz sonra bir köşeye bırakacağımız tüy topları değiller. Zaten evde kuralları onlar belirliyor. Bu arada hayvan satılmasına karşı olduğumu da belirteyim.

sokakta bir sürü masum dünya tatlısı yavrular var..yemek bulamayan..içiniz hangisine ısınırsa alın,temizleyin en iyi arkadaşınız olsun..

benimde tekirim vardı müthiş bir kediydi dünyanın en mükemmel safkanına değişmezdim.. :16:

Barınaklar hayvan kaynıyor.
Çoğu da heves uğruna alınıp, sonra kaderine terk edilen ev hayvanları.
Ne cins olursa olsun hayatınıza getirecekleri, size vereceği sevgi aynı.
Hayvan ticaretine, pet shoplara hayır:kkk:

Safkan olsun, yavru olsun ....

İran kedisinin ırk özelliklerini biliyor musun ? Nasıl bir bakım gerekir biliyor musun ? Genetik hastalıklarından haberdar mısın ?

Bence biliyorsun ama önemsemiyorsun çünkü hayvanı evinde barındırıp, biraz mama biraz su sizin gibilere hayvan bakmak gibi geliyor.

Sahipsiz hayvanların milyonları bulduğu bir ülkede, İran kedisi arıyorsun, sizin gibiler hayvan sahiplenmesin daha iyi. Şimdilerde pilli kediler var, oturduğu yerde nefes alır gibi hareket falan ediyor, onlardan edinin bir tane....

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Sız ne kadar onyargılı ınsanlarsınız boylee ınanın sasırdım kaldım..K.k da nasıl boyle ınsnlar olabılır dıyee..Bır tanesı de cıkıp farklı bırsey dememıs herkes bırbırınden gaz almıs...Ne kadar ayıpp..Sız neden o ırktan ıstedıgımı sormuyorsunuz kı bana !! Bunun bır sebebı var sıze bunu anlatmama hıc gerek yok..Duygusal bır sebep cunku anlamazsınız..Ayrıca sız kım oluyorsunuz da benı yargılıyorsunuz??Benım barınakta bır suru baktıgım hayvan var..Istanbul Esenler hayvan barınagına gıdın sorun benı..Acaba kacınız benım kadar onlara yardım ettınız mama goturdunuz.?? Daha gecen hafta gozu cıkmıs bır kedıyı elıme aldım arabaya bınıp goturdum veterınere amelıyat ettırdım ve suan barınakta hep zıyaret ederım...Kım yapar bunu ? Dokunmaya tıksınırsınız..Mıkrop kaparım dersınız..Sız kendınıze bakın arkadaslar..Benı tanımıyorsunuz yargılamayın!!Bır konu acalım dedık burnumuzdan getırdınız..

Sız ne kadar onyargılı ınsanlarsınız boylee ınanın sasırdım kaldım..K.k da nasıl boyle ınsnlar olabılır dıyee..Bır tanesı de cıkıp farklı bırsey dememıs herkes bırbırınden gaz almıs...Ne kadar ayıpp..Sız neden o ırktan ıstedıgımı sormuyorsunuz kı bana !! Bunun bır sebebı var sıze bunu anlatmama hıc gerek yok..Duygusal bır sebep cunku anlamazsınız..Ayrıca sız kım oluyorsunuz da benı yargılıyorsunuz??Benım barınakta bır suru baktıgım hayvan var..Istanbul Esenler hayvan barınagına gıdın sorun benı..Acaba kacınız benım kadar onlara yardım ettınız mama goturdunuz.?? Daha gecen hafta gozu cıkmıs bır kedıyı elıme aldım arabaya bınıp goturdum veterınere amelıyat ettırdım ve suan barınakta hep zıyaret ederım...Kım yapar bunu ? Dokunmaya tıksınırsınız..Mıkrop kaparım dersınız..Sız kendınıze bakın arkadaslar..Benı tanımıyorsunuz yargılamayın!!Bır konu acalım dedık burnumuzdan getırdınız..

Neden iran kedisi istediğinizi sormadığımıza emin misiniz?

Siz de bir hayvan seversiniz demek. O zaman neden size tepki gösterdiğimizi de gayet açık bir şekilde anlamışsınızdır. Dokunmaya tiksindiğimizi nereden çıkardınız ayrıca? Biz hayvanlarla ilgilenmeyen insanlarız ama sırf size muhalefet olalım diye mi buraya yazdık? Bir tek siz mi bu konuda duyarlısınız? Hepimiz hayvanları satın almayın, muhtaç hayvanlar evlat edinin diyoruz. Ve bunu söylemeye de devam edeceğiz. Hem barınaklardaki, sokaktaki hayvanların halinden haberdarsınız hem de hayvan satın almak istiyorsunız. İran kedisi isteme sebebiniz gerçekten bunu kabul edilebilir yapacaksa başlangıçta açıklayabilirdiniz. Aksi takdirde size tepki geleceğini bilmiyor muysunuz sanki.

Son düzenleme:
Neden iran kedisi istediğinizi sormadığımıza emin misiniz?

Siz de bir hayvan seversiniz demek. O zaman neden size tepki gösterdiğimizi de gayet açık bir şekilde anlamışsınızdır. Dokunmaya tiksindiğimizi nereden çıkardınız ayrıca? Biz hayvanlarla ilgilenmeyen insanlarız ama sırf size muhalefet olalım diye mi buraya yazdık? Bir tek siz mi bu konuda duyarlısınız? Hepimiz hayvanları satın almayın, muhtaç hayvanlar evlat edinin diyoruz. Ve bunu söylemeye de devam edeceğiz. Hem barınaklardaki, sokaktaki hayvanların halinden haberdarsınız hem de hayvan satın almak istiyorsunız. İran sebebiniz gerçekten bunu kabul edilebilir yapacaksa başlangıçta açıklayabilirdiniz. Aksi takdirde size tepki geleceğini bilmiyor muysunuz sanki.

Ben sordugunuzu gormedım daha cok elestrı vardı yorumlarda..Sanmıyorum bu kadar cok hayvanları sevdıgınızı (genel konusuyorum)..Ayrıca hayvanların tıcaretını yapanlardan bende nefret edıyorum keske onların uzrınden para kazanılmasa ama ne yazık kı bu cıns kedılerı kımse ucretsız vermıyor..Bır arkadasımın ufak engellı bır yıgenı var yazmadıgı yer kalmadı yıgenı ıran kedısı ıstıyor onların resımlerını gorunce heyecanlanıp aglıyor ve bu hareketlerı genelde ıstedıgı bırsey oldugunda yapıyor...Konuyu actıgımda ben bakacagımdan soz etmıstım...Arkadasımın kucuk yıgenı ıcın ıstedıgını soylemeye gerek duymadım zaten soylemıs olsam da onyargı var ınsanlarda yıne aynı sekılde sınırım bozulacaktı..Ben hayvan konusunda cok hassas bır yapıdayım bunu en ıyı komsularım ve barınaktakı ınsanlar bılır..Lafı daha fazla uzatmak ıstemıyorum..Konuyu dısarı da cıkarmayalım..Iran kedısı olanlar konussun...

Konu başlığı düzenlendi ve ilgili bölüme taşındı,bilginize..

bende hayvanseverim ve barınak gönüllüsüyüm, inanın mama dagıttıgım için mahallenin delisi ilan edildim, kapıma ara ara yaralı yada yavru kedi bırakanlar var deli oluyorum, altı ay önce üç tane siyam bırakmış biri ve biri hamileydi şimdi dogurdu yavrular bir aylık ve yuva arıyorum evimde cok fazla kedi oldu kısırlastırmaya mamalarına yetişemiyorum safkan siyamımda var tekirimde var yavruda var büyükte var barınak gibi oldum :( isteyen olursa ücretsiz ama istanbul içinde ve görmek istediğimde görebilecegim arar ara resimlerini gönderecek birine vericem

İran kedisini ben de 2sene önce çok aradım.
Bu cinsi arama nedenim vardı. Amma gidilmiş arkadaşın üstüne. Şaşırdım ben de.
Oysa ki herkesin birşey isterken bir nedeni var ve herkes etrafındaki tüm hayvanlara yardım etmek zorunda da değil.bunu birilerinden öğrenecek hiç değil
6yasındaki kızlarıma 3,5-4yaslarındayken İran kedisi arkadaş edindik. 3kardeşiz diyorlar şimdi.
İran kedileri cins özelliği olarak daha sakin kediler. Ama çokta tüylüler.
Çocuk varsa bunu da düşünmek zorundasınız tabii. Her ne kadar battaniye tüyünden farksız olsa da zararı.
Parayla hayvan alınmasına ben de karşıyım. B'nde kendi kedimizi bakamayın bir arkadaştan sahiplendim.
Bir de bu daha nazik olan ırk ı gerçekten bakabilen almalı. Çok duyarlılar tüm kediler gibi. Sokak kedilerinden farklılar, bakımları daha ayrıcalıklı.. Kendilerini koruyamıyorlar.. Sokakta asla yasayamazlar.

Ancak uyarım İran kedisi satıyorum veriyorum diyen kimseye güvenmeyin. Bu çok pahalı olan kedileri yavru veren asla olamaz!!!para kaptırırsınız.. 700 dolarlık kediyi birileri size neden bedava ya da 100dolara versin ki??! 700 vermeyecek diye 100den de olabilirsiniz. İran kedilerinin değişik bir piyasası var..

Birgün size yaşlı bir teyze İran kedi yavruları ile çekilmiş fotosuna gönderebilir.. Bak unlar bende fazla hangisini istersin!!?? Der.. Yol parasını yolla evladım sana hemen seçtiğinigöndereyim der :) o kadar sevimlidirki kediler hemen dersin ne kadar? 150-200civarı yolla sen diğer yavrulara da mama alıcım der.. Tamam dersin :)) kadından bir daha ses alamazsın..

Ancak alır bakamaz ve 6-7 aylıkken vermek ister. O da belki.. İnternete düşerim ki bu?? Çok zor.. Bebek gibi onlar.. Tanımadık birine verilecek gibi değiller.

Back
X