slm arkadaşlar, 5 aylık hamileyim ve dün biraz kanamam oldu, ilk defa oldu tabi çok tedirgin olduk, doktorumuzu aradık hemen, bugün doktora gideceğiz, sizce böyle bi durumda doktor alttan muayene eder mi? sadece ultrason ile mi muayene olur, bilen ya da yaşayan var mı yardımcı olun lütfen:ecrin_bebek:
slm arkadaşlar, 5 aylık hamileyim ve dün biraz kanamam oldu, ilk defa oldu tabi çok tedirgin olduk, doktorumuzu aradık hemen, bugün doktora gideceğiz, sizce böyle bi durumda doktor alttan muayene eder mi? sadece ultrason ile mi muayene olur, bilen ya da yaşayan var mı yardımcı olun lütfen:ecrin_bebek:
hamileliğin ilk haftaları hariç alttan kontrol sakıncalıdır diye doktor alttan bakmaz.. sadecce doğum zamanı doktor çatı muayenesi yapar.. benim 2 hamileliğimde de kanama oldu ve doktor karın ultrasonu ile baktı.. Genelde erkek bebeklerde kanama oluyor gerçi senin bebeğinin cinsiyetini bilemiyorum ama..
Önemli birşeyy yoktur inşalah canım.. çok geçmiş olsun yerimseniben
ayy çok tşk ederim içimi ferahlattın, evet bebeğimin cinsiyeti erkek :) inşallah endişelenecek bir durum yoktur, tüm hamişler sağlıkla bebeklerini kucaklarına alır
alttan muayene konusunda bende hassatım fakat 15 gün önce böbrek sancımdan ötürü dr rahimde açılma varmı diye alttan elle muayene yaptı. bende bir zararı olmazmı dedim rahat ol eşinle ilişkiye girdiğinde aynı şeyi yaşıyorsun dedi.. ohaoldumsmile
alttan muayene konusunda bende hassatım fakat 15 gün önce böbrek sancımdan ötürü dr rahimde açılma varmı diye alttan elle muayene yaptı. bende bir zararı olmazmı dedim rahat ol eşinle ilişkiye girdiğinde aynı şeyi yaşıyorsun dedi.. ohaoldumsmile
ayy inanmıyorum çok kötü şeyler söylüyorlar yaa, bi doktor bunu nasıl söyler, eşimle giriyoruz muayenehaneye böyle birşeyle karşılaşsak kesin bi tartışma çıkarır eşim,klava: sen nasıl konuşuyorsun öyle diye, arkadaşım devlet hastanesinde mi yaşadın acaba bunu çok merak ettim?
bende 6 aylıkken lekelenmem olmuştuda 4 aylıkken de baskı olmuştu altdan muayene oldum ama problem olmadı çok şükür gerekmedikce altdan bakmıyor doktorlar çok geçmiş olsun allahın izniyle korkulucak bişey yokdur.
ayyy arkadaşlar doktora gittiimmm ve alttan muayene etti, öyle çok utandım ki,
ama mecbur bakmak zorundaymış, rahim ağzına baktı, açıklık olabilir önemsememek olmaz dedi, ciddi bi durum olur die bi cesaret dua edip girdim çok şükür bişey çıkmadı, bebek de ben de çok sağlıklıyız, ama çok utandım, oğlum da rahatsız olmuştur eminim o da utandı :)
Alttan kontrol tehlikeli degilki, doktorunda dedigi gibi sonucta iliskiye girildigindede ayni sey oluyor, ama tabi bu sekilde bir ifade bir doktora hic yakismamis, kinim kinim kiniyorum :) Sonucta ultrasyon aletini cok sokmuyorlar, buyudugunde biraz girdiginde hemen hersey gozukuyor zaten.
ayy inanmıyorum çok kötü şeyler söylüyorlar yaa, bi doktor bunu nasıl söyler, eşimle giriyoruz muayenehaneye böyle birşeyle karşılaşsak kesin bi tartışma çıkarır eşim,klava: sen nasıl konuşuyorsun öyle diye, arkadaşım devlet hastanesinde mi yaşadın acaba bunu çok merak ettim?
evet bayan doktordu ve benim sürekli doktorum değil neyse ki acil en yakın hastaneye gittik özel ve iyi bir hastane aslına bakarsanız ama dr öyle tabir etti. kaldı ki ben asıl doktorum müsade ettiği halde eşimle ilişkiye girmiyoruz hem utanıyoruz hem korkuyoruz.. buna benzer şeyler oluyor geçen 5 aylık hamile biriyle konuştum bebeğin cinsiyetini hala görememiş ve demişki doğunca öğrenirsinizlmaz:
evet bayan doktordu ve benim sürekli doktorum değil neyse ki acil en yakın hastaneye gittik özel ve iyi bir hastane aslına bakarsanız ama dr öyle tabir etti. kaldı ki ben asıl doktorum müsade ettiği halde eşimle ilişkiye girmiyoruz hem utanıyoruz hem korkuyoruz.. buna benzer şeyler oluyor geçen 5 aylık hamile biriyle konuştum bebeğin cinsiyetini hala görememiş ve demişki doğunca öğrenirsinizlmaz: