Yardım edin bebeğim ile ilgili anksiyetelerim..

Ah ah hele bir doğsun da biri uyutsa bende yatsam diye insan arar gözlerin :) şuan hissettiklerin de çok normal. Bu hisler geçecek yenileri yerini alacak. Endişelenme. Yat uyu dinlen .

Merhaba arkadaşlar
Lütfen başından geçenler bana psikolojik olarak destek olabilir mi?
36+4 haftalık hamileyim ama Doğum korkum bile yok çünkü en büyük korkum bebek doğunca çok samimi olmadığım ve ya ailede sevmediğim insanlar onu kucağına alacak sallayacak istemediğim şeyler yapacak diye gerginim sürekli evet çok saçma biliyorum ama engel olamıyorum kendime örneğin bir yastık görünce k.validem bu bende kalsın bendeyken bunla sallarım bebeği deyince çok bozuluyorum ben sallamak istiyor muyum acaba diye belki ondan önce ben sallayarak uyutmayı deneyeceğim ama etraftan herkese karşı çok hassasım kimse karışsın istemiyorum çok gereksiz biliyorum ama bunu kontrol edemiyorum kendi annem dahil birinin fikir vermesi bile kızdırıyor beni kimse karışmasın istiyorum :KK43:
Nolur yardım edin,morallerinize fikirlerinize çok ihtiyacım var siz nasıl geçirdiniz bu dönemi :KK43:
Bütün çekincelerini dile getir. Anında söyle, zor değil ki. Allah ağız vermiş konuş canım. Yoksa böyle şeyler çok duyacaksın.

Merhaba arkadaşlar
36+4 haftalık hamileyim ama Doğum korkum bile yok çünkü en büyük korkum bebek doğunca çok samimi olmadığım ve ya ailede sevmediğim insanlar onu kucağına alacak sallayacak istemediğim şeyler yapacak diye gerginim sürekli evet çok saçma biliyorum ama engel olamıyorum kendime örneğin bir yastık görünce k.validem bu bende kalsın bendeyken bunla sallarım bebeği deyince çok bozuluyorum ben sallamak istiyor muyum acaba diye belki ondan önce ben sallayarak uyutmayı deneyeceğim ama etraftan herkese karşı çok hassasım kimse karışsın istemiyorum çok gereksiz biliyorum ama bunu kontrol edemiyorum kendi annem dahil birinin fikir vermesi bile kızdırıyor beni kimse karışmasın istiyorum :KK43:
Nolur yardım edin,morallerinize fikirlerinize çok ihtiyacım var siz nasıl geçirdiniz bu dönemi :KK43:

öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. Bebek doğduktan sonra ne kadar boşuna kendimi yıpratmışım diyeceksiniz emin olun ve hamileliğin son zamanlarinin tadını çıkarın, o kadar yorgun ve uykusuz olunuyor ki bazen, biri gelip alsa da biraz uyuyup dinlensem diyor insan. Artı eklemeden geçemeyeceğim, bebeğim keske sallanmaya ve emzige alışsaydı.. O kadar pismanimki milleti dinledigime. Çünkü emziği ben oldum, beni emmeden mümkün değil kimse uyutamıyor:( çok isterdim kv sallasın ben de rahatca uyuyayim:mad:

Bende böyleydim :D şimdi 1 aylık oldu bebeğim zaten kontrol bende. Anne olduğunda zaten senin kontrolünde yürüyor herşey. Ben doğumdan önce herkese pimpirik biri olacağım sinyalleri ini alttan alttan verdim. Ve lafımı falan esirgemiyorum. Yani sallanmayacaksa sallanmayacak diyorum. Ve netim. Sende öyle oldun mu zaten çekinirler karışmazlar. Ben herkese siz onu sadece sevin. Geri kalan hiç bir şeyine karışmayın ben yardım istersen yanımda olursunuz demiştim.

O neyse dogumdan sonrada oluyo bende oyleydim kimse karismasin ben cok iyi bilirim modundaydim kv ile tartismamiz bile oldu bu konuda dogurmayi biliyosam bakmayida bilirim demistim:) zamanla gecti ama simdi rahatsiz olmuyorum. Ikinci bebegim oldu tamamen gecti hosuma bile gidiyo simdi ilgilenmeleri

yo bence hic sacmalamiyorsun. istemiorsa acik net de istemiyorum de. yada bahane hazir doktorum izin vermedi....

ilk alti ay bende cok dikkat ettim fazla elletmedim verdiklerim ellemeden ellerini yikadi vs. simdi taslana bilirim ama ben annesiyim ben karar veririm. kararinin arkasinda dur ona he buna yok dersen alinirlar ama bastan net herkeze ayni davranirlarsa anlayis gösterirler belki.

sallamak zaten gercekten cok sakincali... cocuklarin basina bu sallama yüzünden neler geliyo dedi doktorum. agladiginda sallama saril evde gezin dedi...

he bak vermedim vermedim bi kere is arkim tutsun cok istedi dedim. isyerine gitmistim. yazin cocuk agla agla catladi hemen herkez ayyy vermiosun ya cocuk yadirgadi dedi. 4. aylik cocuk nerde yadirgicak. eve geldim baktim dizler hep cizilmis hatta brz kanamis. kadinin üzerindeki pullar mahfvetmis cocugu...

Merhaba arkadaşlar
Bende senin gibiyim sanki ;) hatta eşim azıcık sakar onada diyorum sana vermeyecem çocuğu ama bunlar işin şakası doğunca hersey yoluna girer diye dusunuyorum.. bence her annede az yada çok vardır benzer dusunceler...

Senin bu gerilmelerin yuzunden gereksiz yere bebegin etkileniyor hem de cok. Bi de boyle dusun. Bebegine zarar veriyorsun kendini gere gere. Ne gerek var ya, yani neee gerek vaaar?? Hele bi saglikla kucagina al da, keske birisi biraz ilgilense de yarim saat uyusam diceksin.

Gülüm iki cocugum oldu. Dogumdan sonra vücütdan öyle bir hormonlar geciyor ki mutluluktan,böyle seyleri düsünmezsin bile. Hamileligin gerginligi bunlar. Gececek. Insanlar cok konusur zaten. Kulaklari tikarsin olur biter. Ama bunu da düsünmen lazim: Senin cocugun, ama onlarin da torunu,yegeni vs. Benim ailem cocuklarima deli oluyor. Hepsi sagolsunlar dogumdan önce ve sonrasi yardim etti, sevip, sarmaladi. Seninkiler de size yardimci olmak isteyecektir. Izin verirsin yeri geldi cok faydasini görürsün. Rabbim hayirlisiyla kucaga almayi nasip etsin

Back
X