Yardım edin bebeğim ile ilgili anksiyetelerim..

Evet doğuma az kalmış lohusalık başlamış şimdiden öyle olurmus son haftalarda lohusalık kendini gösterirmiş ben hamileyken de demislerdi:) tek derdin bu olsun bi sağlıkla al kucağına kendine çok dert etme inan ki sağlıkla doğması tek önemli şey sonra bakarsın ne yapacağına.

Zaten başka şeylerle meşgul oluyorsun bir çok şeyle bakalim bunları düşünmeye fırsatın olacak mi diyim için rahatlasin:)

Ha bir de hastalanınca her şeye burnunu sokan şunu bunu yap diyen yahu tamam deyin dwyinde niye diretiyorsunuz ya
Birde büyüklerde ben bilememkaç tane çocuk büyüttüm bilmişliği sanki her çocuk büyüten en doğru en mükemmel şekilde büyütüyor eli ayağı sağlam çocuğu olan pedagog kesiliyor başımıza

Allah
Evet doğuma az kalmış lohusalık başlamış şimdiden öyle olurmus son haftalarda lohusalık kendini gösterirmiş ben hamileyken de demislerdi:) tek derdin bu olsun bi sağlıkla al kucağına kendine çok dert etme inan ki sağlıkla doğması tek önemli şey sonra bakarsın ne yapacağına.

Zaten başka şeylerle meşgul oluyorsun bir çok şeyle bakalim bunları düşünmeye fırsatın olacak mi diyim için rahatlasin:)
Allah razı olsun inşallah öyle olur içim nasıl rahatlıyor böyle yorumlarda :)

Allah

Allah razı olsun inşallah öyle olur içim nasıl rahatlıyor böyle yorumlarda :)
Ama bak öpme konusunda kükresen haklisin baştan söyleyebilirsin ama kırılıyor karşı taraf çok zor o işler ya öpme konusu fena elini yıkamadan dışardan gelenler için dezenfektan koymuştum girişe :))) ama suanki aklım çok saçma geliyor hepsi lohusalıktan valla bak emdi mi doydu mu kaka yapti mi senin öncelik konun olacak demişti dersin diğer konuları unutursun bile

Ama bak öpme konusunda kükresen haklisin baştan söyleyebilirsin ama kırılıyor karşı taraf çok zor o işler ya öpme konusu fena elini yıkamadan dışardan gelenler için dezenfektan koymuştum girişe :))) ama suanki aklım çok saçma geliyor hepsi lohusalıktan valla bak emdi mi doydu mu kaka yapti mi senin öncelik konun olacak demişti dersin diğer konuları unutursun bile
Ahh inşalllahhh gerçekten bir insan saçmaladığını bile bile nasıl bu denli saçmalamaya devam eder anlayamıyorum yaptıklarım hiç mantıklı değil biliyorum ama engel olamıyorum :(

Sevsinler ne olacak onlarda zaten durmayacak tek sende susacak:)ama o zaman alsınlar da dinleniyim diyeceksin ilk zamanları zor ama alisiyosun:)))iyi doğumlar

Sevsinler ne olacak onlarda zaten durmayacak tek sende susacak:)ama o zaman alsınlar da dinleniyim diyeceksin ilk zamanları zor ama alisiyosun:)))iyi doğumlar
Değil mi ya :) hem onlarda durmaz hemde ay ben bir emZireyim deyip deyip alırım :halay:

Bu donemi bol bol cirlayarak geciriyorum
Kaba tabir oldu ama gercekten cirliyorum
Ellemeyin opmeyin sallamayin minciklamayin
Ya 5 aylikken irmik helvasi tattirmayi teklif eden oldu
Cildirdim
Birisi bebegimi kucagina aliyorum
Maksimum 3 dk sonra gidip geri aliyorum:anne:
Kizim farketmis
Anne maymunlar gibisin ayni
Yavrunu aliyorlar ya vermiyorsun yada hemen geri aliyorsun dedi:KK70:
Ama yavas yavas atlatiyorum

Merhaba arkadaşlar
Lütfen başından geçenler bana psikolojik olarak destek olabilir mi?
36+4 haftalık hamileyim ama Doğum korkum bile yok çünkü en büyük korkum bebek doğunca çok samimi olmadığım ve ya ailede sevmediğim insanlar onu kucağına alacak sallayacak istemediğim şeyler yapacak diye gerginim sürekli evet çok saçma biliyorum ama engel olamıyorum kendime örneğin bir yastık görünce k.validem bu bende kalsın bendeyken bunla sallarım bebeği deyince çok bozuluyorum ben sallamak istiyor muyum acaba diye belki ondan önce ben sallayarak uyutmayı deneyeceğim ama etraftan herkese karşı çok hassasım kimse karışsın istemiyorum çok gereksiz biliyorum ama bunu kontrol edemiyorum kendi annem dahil birinin fikir vermesi bile kızdırıyor beni kimse karışmasın istiyorum :KK43:
Nolur yardım edin,morallerinize fikirlerinize çok ihtiyacım var siz nasıl geçirdiniz bu dönemi :KK43:
Bu durumu her kadın yaşıyor ama korkucak birşey yok :)
Uygun bir dille ben sallamayı düşünmğyorum de kafana takmak yerine.
Bebeğin geldiğinde onu korumak için zaten mecbur konuşursun :) içine atma söyle düşüncelerini güzel güzel. Kötü bir durum yok endişelenme ben neler neler düşünüyorum.
Geçen gün bebeği düşürür müyüm diye saçma sapan şeyler geçti gözümün önünden :)
Kucağına da gelen giden almasın.
Hala teyze kv vs ufak ufak alabilir tabi de,başkalarına vermeyin uzaktan baksınlar :))

Bebeginiz dogduktan 1 ay 2 ay kadar sonra beden olarak artik sinyal vermeye basladiginizda Allahim biri yardim etse de bebege baksa 5 dk uyusam dinlensem diyeceksiniz. O anda kayinvalideniz de anneniz de gözünüzde ışık saçan kurtarıcı olacak :) net.... Dua edin huysuz aglayan bebegini olmasın.

45 gün önce Doğum yaptım. Bende de aynı düşünceler vardı. Bazı şeylerden küçük yalanlar söyleyerek kurtulun. Mesela doktor şöyle yapmayın dedi deyin.
Benim bebeğimi de hiç sevmediğim insanları gelip görmeye geldi. Hep diplerinde durdum. Gözünde şişlik olmuştu bi kaç gün öncesinde gözünde şişlik oldu dedim buna rağmen öpen oldu tabi şapur şupur deli oldum. Ama tekrarlamak isteyince sert çıktım hayır öpmek Yok dedim baya bi bozuldular tabi. Sert olun. Çocuğa bi enfeksiyon grip bulaşınca siz uğraşacaksınız bırakın kim darılırsa darılsın. Yenidoğan bebeği öpmek nedir anlamam. Bazı şeylerin önüne geçilemiyor maalesef ama bahaneler uydurun hasta deyin gözünde enfeksiyon var deyin. Eğer eşinizin kucağına alıp öpmesine izin vermediğinizde darılacak Kişiler varsa doktorun yanında eşiniz varken sorun. Bebeği kucağa almak öpmek zarar verir mi diye mahsustan sorun. Doktor tabi zararlı diyecek. Erkekler bazı şeyleri eşinden değil başkasından duyunca dikkate alıyor. Bu konuda da çekindiğiniz şeyleri rahat bir şekilde Doğum sonrası çocuk doktoruna sorarsanız doktorun dediğini dikkate alır. Bebeği sallamak beyin sarsıntısına neden oluyor mesela çok ciddi şeyler

Ben 2 ay önce dogum yaptım. Doğuma 1 ay kala başladı kabuslarim aman şu olmasın aman bu olmasın kendi annemle ilgili bile ya şuna alistirirsa :-)
Valla öyle bir an geliyor ki amaaan diyip salıyorsun doğumdan sonra kendini zaten psikoloji berbat bir odanın içinde hapissin memen sürekli açık ağrı desen gırılaa..
Göğüsler kanayarak emzirme her kafadan zaten farklı bir ses sonra bi baktım ayagimda çocuk salliyorum.
Yok başka türlü uyumuyo :) yastık ben ve bebeğim bütün olduk ha ama emzige alıştıran olmamış demek gözlerinden kaçtı :-) kolik bir bebeğim var sallaninca sakinlesiyor başka türlü ses telleri kisilana kadar bağırıyor düşünsene yeni bir anne için travma. Napacagini sasiriyosun.
O yüzden rahat ol canm inşallah bebeğin sakin ve uslu bir bebis olurda kendi kurallarini uygulayabilirsin diğer türlü inan sende yapmam asla dediğin şeyleri deniceksin sırf o biraz sussun diye.
Aglamasindan rahatsız olduğun için değil aglayinca ona bisey olacak korkusuyla.

Merhaba arkadaşlar
Lütfen başından geçenler bana psikolojik olarak destek olabilir mi?
36+4 haftalık hamileyim ama Doğum korkum bile yok çünkü en büyük korkum bebek doğunca çok samimi olmadığım ve ya ailede sevmediğim insanlar onu kucağına alacak sallayacak istemediğim şeyler yapacak diye gerginim sürekli evet çok saçma biliyorum ama engel olamıyorum kendime örneğin bir yastık görünce k.validem bu bende kalsın bendeyken bunla sallarım bebeği deyince çok bozuluyorum ben sallamak istiyor muyum acaba diye belki ondan önce ben sallayarak uyutmayı deneyeceğim ama etraftan herkese karşı çok hassasım kimse karışsın istemiyorum çok gereksiz biliyorum ama bunu kontrol edemiyorum kendi annem dahil birinin fikir vermesi bile kızdırıyor beni kimse karışmasın istiyorum :KK43:
Nolur yardım edin,morallerinize fikirlerinize çok ihtiyacım var siz nasıl geçirdiniz bu dönemi :KK43:
Bebek ilk doğduğu dönemlerde keşke biri 10 dakika baksa da uyuyabilsem diye dört gözle beklediğin günler olacak tüm hamileliğini ve lohusalığını yapayalnız geçirmiş ve bebeği hiç uyumayan biri olarak söylüyorum 10 dakika uyumak lütuftu çoğu zaman... Sıcak yemek yemek , çay içmek hayal olacak işte o zaman beş dakika bebeği bakana minnet duyacaksın:halay:

Bende ikinci bebegim de böyleydim sürekli kafamda kurdum durdum
O böyle derse bunu böyle yaparsa ...falan diye
Zaten kv uzakta yasiyor.kendi annem ve ablam geldi yardima ama onlar bile sinir etmeye yetti beni.sallamayin şu bebegi dedikce ben wc ye gitsem sallamaya basladilar.tabi çocuk alisti şuan da ayagimda salliyorum :(

Sonucta ne oldu kirildik birbirimize agladim logusaligi dibine kadar yaşadim :)

Düsünmeyin simdiden diycem ama olmuyor kendimden biliyorum

Back
X