• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin lütfen:(((((((((

caylakkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
236
10
38
35
İstanbul
arkadaslar eşim aşırı derecede savruk parayı düzgün harcamayı asla bilmiyo kavga etmekten anlatmaktan artık çok yoruldum ya ikimizde calışıyoruz benm maasa dokunmuyoruz araba alcaz die onun maası yetıyo normalde ama yok ona aylık 600 harçlık ayırıyoruz dısarda yiyo gec geliyo 6 gun calışıyo yol falan yetcek sekılde ayarladık 15 gun oldu mu para bitiyo ben 300 lirayla ay sonunu getircem die oluyorum kartları aldım elınden nakıt harca karttan ne kadar harcadıgını bilmiyon die yıne yok yok yok bende mutfagı faturaları hallederken 3 kurusun hesabını yapmaktan bıktım ya nereye harcadıgınıda bilmez her ay harcamıycam der yıne aynı yıne kavga cok yoruldum ya faturaları yatır die para verıyorum onu harcıyo açık öğretım için harc parası veriyorum harcıyo ne yapcam ben bu adamla ya yıne bitmiş parası bu aksam yıne kavga etcez:((((((((((( uf esini düzeltebilen var mı

zor bir durum olsa gerek, Allah kolaylik versin ama benim cevremde gordugum boyle baslayan iliskilerde sonralarda kocalar iyice rahata alisiyor ve hersey biz kadinlarin basina kaliyor.
harcayacaginiz meblalari onceden belirleyip hesap yapmaniz guzel ama bence parayi kontrol eden siz olmayin. kartlari kontrol etmeyi odemeleri yapmayi hele hele faturalarin odenmesini hic ustunuze almayin oyle yapisir kalir ustunuze.
belki bir miktar paraniz gider bu yil degilde belki seneye alirsiniz arabanizi ama esinizin kendi kendine para hakimiyetini ogrenmesi lazim bence. cocugunuz gibi pesinde devamli kontrolde olursaniz uc bes yil sonra iyice biktrir bu evlilik bence.
harcayacagi kadarini soyleyin tabiki ama kontrolu ay sonu yapin mesela her gun pesinde olmayin. zorda kalinca nasil yetistirecegini kendisi dusunsun. bebeginiz yoksa bir kac gun dogalgaz kesilsin bakalim nasil odenecek dusunsun bence.
gercekten boyle giderse uc bes yil sonra o cocuk siz ebeveyn gibi olursunuz, buda biktirir insani.

zor bir durum olsa gerek, Allah kolaylik versin ama benim cevremde gordugum boyle baslayan iliskilerde sonralarda kocalar iyice rahata alisiyor ve hersey biz kadinlarin basina kaliyor.
harcayacaginiz meblalari onceden belirleyip hesap yapmaniz guzel ama bence parayi kontrol eden siz olmayin. kartlari kontrol etmeyi odemeleri yapmayi hele hele faturalarin odenmesini hic ustunuze almayin oyle yapisir kalir ustunuze.
belki bir miktar paraniz gider bu yil degilde belki seneye alirsiniz arabanizi ama esinizin kendi kendine para hakimiyetini ogrenmesi lazim bence. cocugunuz gibi pesinde devamli kontrolde olursaniz uc bes yil sonra iyice biktrir bu evlilik bence.
harcayacagi kadarini soyleyin tabiki ama kontrolu ay sonu yapin mesela her gun pesinde olmayin. zorda kalinca nasil yetistirecegini kendisi dusunsun. bebeginiz yoksa bir kac gun dogalgaz kesilsin bakalim nasil odenecek dusunsun bence.
gercekten boyle giderse uc bes yil sonra o cocuk siz ebeveyn gibi olursunuz, buda biktirir insani.

aynen dediğin gibi annesi gibi hissediyorum kendimi elektrik kesildi hıç tın yok parası bitsin benden habersiz borc alıyo harcıyo ay basında vercekmıs çok güzel bi çözüm yolu dimi hersey ustumu kaldı 2 yıldır yıprandım yorumun için cok tesekkue ederım bebek yok o olsa düşünemiyorum arabayı almamız gerekiyo ben işe gidip gelirken cok zorlanıyorum mesela araba için 16 bin bütcemiz var 22 binlik arabalara bakıyo uffff anlatırken sinirleniyorum

Günlük ver harcayacağı parayı kimseden de borç almasın bir de ne harcarsa yazsın küçük bir defter tutsun kontrol etsin.

tesekkur derım canım bunu deneyecem inşallah işe yarar ya inş Allahım bu sorunlar ne zaman bitcek:((((((

Canım bence eşin başka şeyler karıştırıyo olablir geç geliyo dışarda yiyo para yetmiyo diyosun benim aklıma başka şeyler geldi :26::26:

tesekkur derım canım bunu deneyecem inşallah işe yarar ya inş Allahım bu sorunlar ne zaman bitcek:((((((

Kardeşimin iş arkadaşı erkek aynı eşin gibi sorumsuz onun da eşi artık günlük veriyormuş 3 5 tl ancak işte sigara yemek parası bi de eşi bırakıp götürüyor. Adam bi sürü kredi borcuna girmiş kadın öyle duruma el koymuş ordan geldi aklıma.

Ne kadar da sıkıcı bir durum eşiniz için adamın yediğinin bile hesabını yapıyorsunuz.
Pes yani adama çocuk muamelesi yapıp kendinizde annerolüne girmişsiniz.
Böyle hayat mı geçer ya

Bana göre acilen borca girmeniz sorunu çözücektir. Olmayan parayı harcayamayacağına göre. :34:

arkadaslar eşim aşırı derecede savruk parayı düzgün harcamayı asla bilmiyo kavga etmekten anlatmaktan artık çok yoruldum ya ikimizde calışıyoruz benm maasa dokunmuyoruz araba alcaz die onun maası yetıyo normalde ama yok ona aylık 600 harçlık ayırıyoruz dısarda yiyo gec geliyo 6 gun calışıyo yol falan yetcek sekılde ayarladık 15 gun oldu mu para bitiyo ben 300 lirayla ay sonunu getircem die oluyorum kartları aldım elınden nakıt harca karttan ne kadar harcadıgını bilmiyon die yıne yok yok yok bende mutfagı faturaları hallederken 3 kurusun hesabını yapmaktan bıktım ya nereye harcadıgınıda bilmez her ay harcamıycam der yıne aynı yıne kavga cok yoruldum ya faturaları yatır die para verıyorum onu harcıyo açık öğretım için harc parası veriyorum harcıyo ne yapcam ben bu adamla ya yıne bitmiş parası bu aksam yıne kavga etcez:((((((((((( uf esini düzeltebilen var mı
Eşine bir dur demelisin bence
ikinizde çalışıyorsanız ve eşin bu kadar umursamaz davranıyorsa bu hazmedilemez
tavrını koy,gerekirse kavgada et
her ay bi dünya ödeme yapmak gerekirken parayı savurmakta ne demek
sizin çocukta yokken birikim yapmanız lazım
parayı savurmanız değil

dışarıda yiyor, geç geliyor... nasıl yani dışarıda keyfi mi takılıyor gibi?
İnsan bir bilmez iki bilmez üçüncüde takip eder nere harcadığını. koca adam. nasıl hesabını bilemez ki?

Zor bir durum sizin acinizdan, fakat malesef ki idare tek tarafli olmuyor maddi anlamda, karsilikli fedakarlik istiyor.
Misal faturalari neden otomatik odemeye almiyorsunuz?
Boylelikle faturalarinizi hem odendi mi diye dusunmezsiniz, hem de esinizin eline para verdiginizde acaba harcadi mi SIKINTINIZ olmaz.
Madem esiniz bu kadar elindeki parayi harcayabiliyor, nicin odemeleri ona yaptiriyorsunuz?
Kendiniz odemeleri control altina alin derim...
zaten kredi kartlarina el koymussunuz, bence en mantiklisi olmus, bu sekilde biraz daha belki harcamalari control altina alabilirsiniz.

Fakat dedigim gibi yine de bunu konusarak halletmeniz gerekecek, nasil yaparsiniz bilmiyorum, esinizi en iyi siz tanirsiniz, ama anlamasi onemli, aksi halde maddi idareyi saglamaniz zor. Bir taraf tutumlu bir taraf daha savruk olmaz...
Ya da anlamasi icin bir ay sizde onun yaptigi gibi umursamaz davranirsaniz harcamalarinizda ve biraz dara duserse belki akillanabilir... :31:

Bana göre acilen borca girmeniz sorunu çözücektir. Olmayan parayı harcayamayacağına göre. :34:

aynen bende böyle düşünüyorum ama eşime güvenemiyorum işte:((((........yıne sıkıntıyı ceken ben olurum diye...kayınpederde aynısı hayatta dikkat etmez kayınvalide bi ömür sıkıntı cekmiş

Zor bir durum sizin acinizdan, fakat malesef ki idare tek tarafli olmuyor maddi anlamda, karsilikli fedakarlik istiyor.
Misal faturalari neden otomatik odemeye almiyorsunuz?
Boylelikle faturalarinizi hem odendi mi diye dusunmezsiniz, hem de esinizin eline para verdiginizde acaba harcadi mi SIKINTINIZ olmaz.
Madem esiniz bu kadar elindeki parayi harcayabiliyor, nicin odemeleri ona yaptiriyorsunuz?
Kendiniz odemeleri control altina alin derim...
zaten kredi kartlarina el koymussunuz, bence en mantiklisi olmus, bu sekilde biraz daha belki harcamalari control altina alabilirsiniz.

Fakat dedigim gibi yine de bunu konusarak halletmeniz gerekecek, nasil yaparsiniz bilmiyorum, esinizi en iyi siz tanirsiniz, ama anlamasi onemli, aksi halde maddi idareyi saglamaniz zor. Bir taraf tutumlu bir taraf daha savruk olmaz...
Ya da anlamasi icin bir ay sizde onun yaptigi gibi umursamaz davranirsaniz harcamalarinizda ve biraz dara duserse belki akillanabilir... :31:

tesekkur ederim canm faturalar otomatık ödemede hesaptaki parayı cekmiş benm haberım yok ben yatırmak için parayı aldım vaktım olmadı al yatır dedm so ödeme tarihi gecmeden sordum yok harcadım dedi bana....artı her ay oturup hesabı kitabı ben yaparım onun harcamaları hariç hiç sıkıntı olmaz ama harclıgını 15 gunde bitirir mutfagı idare et işi idare et derken hersey bana kalıyo bi fatura ödiycek ya bi fatura herseyı ben yapmaktan sıkıldım ona gorede ben haksızım onu yönetmeye calışıyomusum :((((( Allahım yaaaaaaaaaaaaaaa

kızlarrrrrrrrrrrr dun aksam yıne kavga ettık elındekı 3 gunluk harclıgını harcamıs bıde ustune arkadasından borc almış 100 lıra ya bi aksam once 2 saat konuştuk tamam dedı dıkkat etcem dedı borc almayalım dedım olur dedı yok ya naptın dıyorum gözlerımın içine bakıp harcadım dıyo ya okadar..............sinirden delırdım resmen harcadıgında degılım tavrı benı delı ettı..........gıttı yattı bende bagırıp durdum yaaaaaaaaaaa ben bu adama guvenıp nasıl borca gıreyım yaaaaaaaaa..............kendımı enayı gıbı hıssedıyorum yaaaaaaaaaaa yemın ederım enayı gibi o istedıgını yıyo içiyo ohhhhhhh ne guzel bende herseye dıkat et ama evde yıyelım sonra alırım diye ugrasıp duruyom uf aynı babası ya oda oyle 62 yasında hala borcla yasıyo kımseye hesap vermez harcar durur evdekılır aclıktan olse o gidip kuzu kavurma yer.................NAPCAM YAAAAAAAAAAAAAAAA

Soyle bi yontem dusunun bence esinizin maas kartini elinden alin,bir tane hesap acin her ay harcligini oraya gonderin baska turlu olmaz sanki bu is, bide en azindan para isleri sizde bana esim hem vermiyor hemde cok kotu para islerinde, bi arkadasim yukaridaki yontemi yapiyor baya para kontrolu sagladi

Soyle bi yontem dusunun bence esinizin maas kartini elinden alin,bir tane hesap acin her ay harcligini oraya gonderin baska turlu olmaz sanki bu is, bide en azindan para isleri sizde bana esim hem vermiyor hemde cok kotu para islerinde, bi arkadasim yukaridaki yontemi yapiyor baya para kontrolu sagladi

canım ne kadar kart varsa elıme almak zorunda kaldım adam 15 gun sonra harclıgım bitti diyo napcan vermezsen baskasından borc alıyo bılmıyosun bıle delı edıyor benı her ay ya ben zaten kendı maasıma hıç dokunmuyorum araba alcaz diye almasakta butun kazandıgımızı harcamıycaz herhalde....ya cebındekı parayı harcamadan duramıyor yaaa bu sabahta aynı muhabbet param bitti kredı kartını ver dedı ben o kredı kartının borcunu ödemek ikin kaç ay calıştım veremem dedım napayım cıkardım yıne kendı harclıgımdan verdım napayım ya napayım sınır hastası yaptı artık benı her konuda kı rahatlığı

Cuzdaninda para bulundur haftalik ver hayir neye harciyor bunu ogrenmen lazim , bu ne para ver oss cocugu annesinden para istiyor sanki kredi kartlarinin hepsini kapattirin bence, kredi karti aklinda bi secenek kalmasin sadece nakit harcayacaginizi dusunsun ya da araba icin kredi cekip esinizin maasinin bi kismini oraya baglayin birde baska konuda askeri personel demissiniz yani ne harcamasi olabilir ki sigara felan olsa bilirsiniz, acaba kendi aralarinda dusuk miktarlarda oyun oynuyor olabilirler mi esinizde kaybediyor felan ya ne biliyim aklima bisi gelmiyor benim esim elektronik oyun alir genelde

Cuzdaninda para bulundur haftalik ver hayir neye harciyor bunu ogrenmen lazim , bu ne para ver oss cocugu annesinden para istiyor sanki kredi kartlarinin hepsini kapattirin bence, kredi karti aklinda bi secenek kalmasin sadece nakit harcayacaginizi dusunsun ya da araba icin kredi cekip esinizin maasinin bi kismini oraya baglayin birde baska konuda askeri personel demissiniz yani ne harcamasi olabilir ki sigara felan olsa bilirsiniz, acaba kendi aralarinda dusuk miktarlarda oyun oynuyor olabilirler mi esinizde kaybediyor felan ya ne biliyim aklima bisi gelmiyor benim esim elektronik oyun alir genelde

bitane kart var var zaten onlada bılgısayar aldık butun harcamalarımızı nakıt yapıyoruz sigara bu ara kullanıyor....oyun falan yok tatlım aklına ne gelırse canı ne cekerse yıyor alıyor arkadasları hesabı buna ödetır ohhhhh...........bak gecen sıkışıktık haftasonu mesaiden cıktı 1 gibi beni aradı gel dıye kahvaltı yapta gel dedı tamam ben yaptım evde gıttım kendısı acık büfe kahvaltı yapmış sınırsız cay falan bide doymamış bi cafeye oturduk kendıne tost söyledı yaaaaaaaaaaaa...............cebımde mutfak parası var bı tek bi restaurant var 2 ayda bı gıttıgımız bıraz pahalı oraya gidelim diye tutturdu bu kadar düşünmez yanniiiiiii.............................

Back
X