• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin lutfennn

Alessa_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
725
864
138
Hanimlar merhaba
2011 eylul ayi dogumlu bir kizim var.Ben calisiyorum babaannesi bakiyor.Cok yalniz sıkıliyor diye krese verdik ama bitik durumdayiz gitmek istemiyor.Ogretmenimiz ilk etapta bunlarin olabilecegini uyum haftasinda oldugunu duzelecegini soyledi ama benim kizi goturmek nafile.Okula gitmiycem diye bas bas bagiriyor gece uykuda sayikliyor.Kres guzel guvenilir kameradan falan baktim gayette mutlu gorunuyor ama eve gelince yaygara kopuyor.Nasil bir yol izlemeliyim lutfen yardim edinn

Benim yeğenimde kreşte büyüdü şimdi ikinci sınıfta hala sabahları ağlıyor okula gitmem diye.Erken kalkmaktan nefret ediyor yoksa okulla sorunu yok bir sürü de arkadaşı var.Okulların kapanmasına yakın bizi kandırıp 4 gün okula gitmemişti öğretmen gelmeyin dedi diye bizde yemiştik bi güzel.Yanii alışacak yapacak bir şey yok ve çocuğunuz gibi bir sürü çocuk var yalnız değilsiniz bu konuda.

Benim yeğenimde kreşte büyüdü şimdi ikinci sınıfta hala sabahları ağlıyor okula gitmem diye.Erken kalkmaktan nefret ediyor yoksa okulla sorunu yok bir sürü de arkadaşı var.Okulların kapanmasına yakın bizi kandırıp 4 gün okula gitmemişti öğretmen gelmeyin dedi diye bizde yemiştik bi güzel.Yanii alışacak yapacak bir şey yok ve çocuğunuz gibi bir sürü çocuk var yalnız değilsiniz bu konuda.
Ne yapicam nasil bir yol izliycem
Tam gun dedim yarim gune donduk
Gonderme amacim arkadas edinsin sosyallessin cunku hic arkadasi yok
Bizim gibi sansli degil apartman cocuklari sokaklarda oynayarak buyudum ben
Uzuluyorum yalnizligina
Nasil ustesinden gelirim aklim durdu
Okul lafini duyunca midesi bulaniyor offff

Ne yapicam nasil bir yol izliycem
Tam gun dedim yarim gune donduk
Gonderme amacim arkadas edinsin sosyallessin cunku hic arkadasi yok
Bizim gibi sansli degil apartman cocuklari sokaklarda oynayarak buyudum ben
Uzuluyorum yalnizligina
Nasil ustesinden gelirim aklim durdu
Okul lafini duyunca midesi bulaniyor offff
Zor bi durum ogretmeni yada arkadaslariylami bi sikinti yasiyo yoksa sadece erken kalkip gittigi icin mi?

Zor bi durum ogretmeni yada arkadaslariylami bi sikinti yasiyo yoksa sadece erken kalkip gittigi icin mi?
Zaten erken kalkar
Maasallah 7:30 da ayaktayiz
Bu zamana kadar aneanneye dahi birakmadim ozguven sorunumuz var galiba
Yada nazi niyazi bize

Sabah mi gidiyor krese? Belki uykusunu alamadigi için huysuzluk ediyordur. Ogleden sonra gidiyorsa baska bir sikinti olabilir, nedenini ogrenmeye calisin.

Nasil ogrenicemi bilemiyorum
Neden istemiyosun diyorum sebep yok gitmiycem diye deliriyor
Koku sorunu var kizimin 2.gun kahvaltiya gitti yumurtali ekmek yapmislar bayagi bir sarmisti koku ne olduysa o kokudan sonra oldu bulandi kustu kusunca agladi simdide gitmem diye deliriyor

Zaten erken kalkar
Maasallah 7:30 da ayaktayiz
Bu zamana kadar aneanneye dahi birakmadim ozguven sorunumuz var galiba
Yada nazi niyazi bize
Olabilir belki bi uzmanla gorustrrseniz bi kac seans o zmn size daha bi yardmci olur cnm hm ozgven sorununu halletmis olursunuz

Kreste psikolog var sabirli ol duzelicek alisacak diyor.
Mide bulantisina nefes teknigi yapacaklarmis

Sıkıntı her ne olursa olsun.. İster sabah erken kalkmak ister arkadaşları isterse öğretmeni.. Sonuç olarak çocuk gitmek istemiyor. Uykusunda bile sayiklayacak kadar gitmek istemiyor. Eğer bakacak biri varsa bence zorlmayin. Sonuçta mecburi bi eğitim değil. Onun yerine koyun bir de kendinizi. Kameradan mutlu görüyorum diyorsunuz. Gerçekten mutlu olsa ertesi sabah gitmek için can atar. Öyle çocuklar da var. Ben uzman yada doktor değilim ama sanki bu tarz zorlmalar çocukta etki bırakır gibi. Bi düşünsenize çocuğun okul ve toplum hayatına dair hatırladığı ilk şey her sabah ağlayarak gitmek ve gitmek istemiyorum dediği halde ailesinin zorla onu götürmeye çalışması. Belki fazla duygusal bi yaklaşım ama ben bu çocuğun böyle devam ederse eğer okulu seveceğini düşünmüyorum.

Gitmek istemiyorsa bir müddet göndermeyin derim..ben çocukken annem zorla anaokuluna gonderirdi hergün ya numaradan Karnım ağrır ya ağlardım gittim ne oldu ilkokul 4.sinifa kadar benimle bir okula geldi gitti okul korkusu oluştu bende çünkü 6 saat sınıf kapısının önünde 4 sene bekledi. .

ağlayacak,tepinecek,duygu sömürüsü yapacak.. ama paşa paşa gidecek ,annesiniz hassassınız çok iyi anlıyorum sizi ama okula gitmenin onun keyfiyetinde olmadığını anlayacak ,ilerde eğitiminde sorun çıkmasın istiyorsanız şimdiden bunu çözün ..öğretmeni söylemiş gerçi ama ben de söyleyeyim geçiyor,sabırlı olun

:) alışır ya.. siz göndermeye dewam edin.

Back
X