• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin nolur ne yapmam lazımmmmm

tusemim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2012
1.253
315
163
merhaba arkadaslar ben 5 yıllık evliyim 1 sene vajinismusu asmak için ugrastım ve cok sükür astım simdide 4 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ama sonuc alamıyoruz malesef hiç korunmadık 4 kez asılama yapıldı sonuç negatif malesef bugunde amh testim yapıldı bu tüp bebek için gereklimi bilmiyorum tüp bebek yapılırken neler yapılıyo bilenler bilgilendirebilirmi bide pozitif sonuç almak için yapabilecegim bişey varmı kızlar yasayanlar bilgilendirsin lütfen cok kafam karısık alllahım inş tutar yaaa

merhaba arkadaslar ben 5 yıllık evliyim 1 sene vajinismusu asmak için ugrastım ve cok sükür astım simdide 4 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ama sonuc alamıyoruz malesef hiç korunmadık 4 kez asılama yapıldı sonuç negatif malesef bugunde amh testim yapıldı bu tüp bebek için gereklimi bilmiyorum tüp bebek yapılırken neler yapılıyo bilenler bilgilendirebilirmi bide pozitif sonuç almak için yapabilecegim bişey varmı kızlar yasayanlar bilgilendirsin lütfen cok kafam karısık alllahım inş tutar yaaa

Öncelikle geçmiş olsun. Sizde sorun neydi, yazsan daha çok yardımcı ola bilirdik.

AMH testi yumurtalık rezervini gösteren testir. Eğer yumurtalık rezervin azalmaya doğru gidiyorsa derhal tüp denemesine başlamak gerekiyor.

Pozitif sonuç almak için yapa bileceğin en iyi şey bir az rahatlaman, stressden uzak durman, hormonları neqatif etkilediği için ve bol-bol dua etmen.

Tüp bebek tedavisine başlanırken öncelikle rahim filmi, bazı kan testleri isteniyor.

Aşamalarına gelirken... başka bir sorun yoksa adetin 2 ve ya 3. gününden itibaren ilaçlarla yumurtalar geliştiriliyor, adetin 14-15. günü gelişmiş yumurtalar anestezi altında toplanıyor, toplanmış yumurtalar aynı gün eşinden alınan spermlerle mayalandırıldıktan sonra embrioların gelişimine göre 2. , 3. ve ya 5. gün embriolar anne rahmine veriliyor. Bu işlemden (transferden) 12 gün sonra kanda b hcg testi ile tutunup-tutunmadığı anlaşılıyor.

Bu işlemlerin hepsi de kolay işlemlerdir. Yani korkulucak bir şey yok.

Daha doğru bilgi almak içinse google da arama yapıp tedaviyi ve aşamaları doktorlardan dinleye bilirsin.

allah yardımcın olsun
tüp bebekten önce forumda aratma yap istersen çakşır otu ve hayit suyu
bunlarlla hamile kalanlar var

ayrıca eşinizin sperm sayısını arttırmakk için arı sütü ve keçiboynuzuda tüketmelisiniz-yani eşiniz tüketebilir

FSH, LH, E2 (adetin 2. veya 3. günü), TSH, PRL ile gerekirse DHEAS, Total-Testosteron hormon testlerinin tüp bebek tedavisi öncesi bu hormon tesleri, rahim filmi ve AMH testi yapılıyor canım

Back
X