• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin şu görümceme sağlam bir haddini bildirelim nolur

papatyaozge

özge
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
134
2
66
40
İstanbul
ben 5 senelik evliyim eşimle kızımla gayet mutlu bir yaşantım var.eşim daima benim kendi ailesi karşısında bana destek veren bir yapıya sahiptir.oldukça politik canım cicim oynayan ama bundan eminimki arkamda çoook konusan bir kayınvalidem var.görümcem ise kendi eşini ailesinden koparan teyzesini kocasından ayıran yada ayrılmasına büyük bir etken olan her aileye burnunu sokan bir kadın.sürekli hersyi kendi bildiğini hemde en iyisi en en en..... vs bildiğini savunan (annesi kokmus yemeği bile be anlamam kızıma sorım koklasın kokmusmu diyecek kadar)bir kadın.maddi durumu fiziki özellikleri vs çok çok altta olmasına rağmen kendisini sürekli etrafındakileri küçümsemeyi bir görev bilmiş...gelelim bana bende kımseyı kıramaya bana yapılanların söylenenlerın farkında olan ama asla konusmayan susan salak bi tipim salak diyorum çnkü kendime çok kızıyorum...bu yuzden devmlı eşimin basının etini yiyorum senın annen söyle ablan söyle gibi....çocukta ezile ezile bi hal olyr...bununda sebebi bn çok asibiyim birşey dersem çok büyük laf ederim diye hep susuyorum.en son bi hafta evvel bi olay yasadık ve su an konsmuyoruz...ailesi ounla konsmaması gerekırken annesi bize onun için terbıyesız vs derken eskı hayatına onla mutlu mesut devam edyr..aslnda konu çok uzun sizden ricam bu bilmiş görümceme okkalı bir ders vermek nolur söyleyın napımmmmmde bana birdaha bulaşamasın....

dua edin..

insanların hal ve tavırlarını oldugundan fazka ciddiye almayın. görüyorumki onlar amaclarına ulaşmışlar bile.:)) bence sizi cok iyiy çözmüşler. baksanıza. eşinizi kendinizden sogutmaya baslamıssınız. ve sıze olan saygısını hafşfe almasına neden olmussunuz.

hep aynı taktik. eskidir ama etkilidir. kocasına şikayet ettirmek sürekli. ve kocasının gozunde itibarsızlastırmak. kendı tarafına daha cok cekmek. sizle bu oyunu bozalımmı? :)) evet dersenız anlatacagım.

öncelikle kendimden örnek vermek isterim daha iyi kavramanız için bu durumu. eşimin ailesi bana belli bir dönem sürekli surat yapar ve benımle göz teması dahi kurmazdı. beni sürekli tartışma içine sokan bir görümcem vardı. nasıl oluyordu anlamıyordum ama onunla kendımı tartısma halinde buluyordum. sureklı karsı taraftan gelen iğneleyici bir tavır hakimdi. ve cok mutsuzdum. cunku bu hareketlerıne bır anlam veremıyordum. cunku kendımı bılıyorum ben ınsanları kırmayı hıc sevmem. bu durumuda eşimden baska kımseyle paylasamazdım. ona anlatıyordum. uzuluyordu eşimde. bır gun gorumcemın olanları esıme anlattıgına sahıt oldum. oysakı aramzda kalsn bu mesele demsti.

eşime soylenen ne bılıyormusun canım? mavera cok alıngan. bız onu asla kırmak ıcın bır sey demyrz ama cok alınıyor kendısını yabancı gbı hısssedıyor heralde. bızım bır sorunumuz yok onunla. eger olsa laf sokmak yerıne konusuruz karsılıklı.

sence ben alıngan bir insanmıydım gorumcemın bahsettıgı gıbı:)) madem alıngandım neden bu aralar tutmustu bu alınganlıgım. ve madem ben alınganım. ben yanlıs anladıgımda o sözlerini bana iğneliyici cevaplar vermeye devam etmek yerine niye sen beni yanlıs anladın galba demeyi tercih etmedi:))) ortada bır tatsızlık mevcuttu. neden konusmadı benmle bır kenara cekılıp.

şimdi anladınmı canım ne demek ıstedıgımı?

1) kendini asla bu konuma düşürmeyeceksin. nasılmı? onları amaclarına ulaştırmayacaksın. senle tartısma haline geleceklerını sezdiğin andaa gerekırse benm tuvaletım geldi deyip vınn die kacacaksın o ortamdan:)))) derin mevzulara dedıkodulara gırmeyeceksin. o sana laf soktugu zaman hırslanmayacaksın. cunku deger vermeyecksın. bunuda en ıyı gulerek yapabılrsn onlarn laflarını davranslarnı esprıye vurarak. onlar kendılerını nasıl hıssedecek bılıyormusun? :) yav bız buna ne desek bu sınırlenmıyor bızı cıddıye almıyor. bızı onemsemıyor. guluyor:)) bız bunun sınırlerını bozamıyoruz. cnku bızım laflarımıza deger vermıyorkıı.

2) sana ne yaparlarsa yapsınlar ve hatta laf soktukları zaman yap beline sarıll yanaklarını sık cok tatlısın sen yaaa aaa cok komık soyledıklerın dıe 1. maddeyı uyguluyarak esprıye vur onlar sana ne laf sokmak ıstıyorlarsa o sozlerı. ve sakın cok samımı olma. hep bır mesafe olsun asla saygıszılasma .

3) esine gerekmedıkce ANLATMA!! bırak onlar sıkayet etsın seni=))) bıksın kocan sıkayetlerınden onların:))) sana kocan boyle boyle olmus dedıgınde senın ıcın senı svdgm ıcın onlarn kırıcı davrnslarnı hep esprıye vurdgm ıcınmı rahatsz olmuslar yoksa cok uzuldum oysakı ben onlar ıcın ıyı syler dusunmeye bıle baslamstm de :))

bence eşinize içinizi döküceğinize neye kırıldıysanız kime kızdıysanız hemen tepkinizi belli etmek.
gerek şakayla karışık gerekse ciddi ciddi.

eşin belli bi zaman sonra sıkılıcak bunalıcak çünkü.
benim eşim bi gün bana dediki, bana bişey anlatma ne derdin varsa onlara söyle, bana anlatırsan aramız bozulur haberin olsun dedi.
bi karar aldık.artık içime atmıcam direk kime neye kızdıysam çirkeflik yapmadan güzelce söylicem.

benim kaynanamda sorunum yok çok şükür ama görümcem mesela bi gün benim hastalığımla dalga geçmişti.
niye söylemedin evlenirken seni almayız diyemi korktun demişti.

nasıl canım yandı anlatamam.içime attım salak gibi.ama bitti içime atmak.güzel bi dille kibarca uyarıcam.benimle konuşurken sözlerinize biraz dikkat edin diye.
sakın içine atma ve eşine şikayet etme.sonuçta onun ailesi.haksızda olsalar zoruna gider senin şikayetlerin..

Öncelikle tşk ederim emrk verip çok uzunca yazmışsın Allah razı olsun.söylediklerin inan içimi ferahlattı çok haklisin bir an düşündümde ben böyle yapsam şok olur kndini değersiz hisseder ama sunuda söylemeden edemicem onun içi kalbi kötü bugün olmasa yarın yarın değilse öbürgün aynısını yine yapıcak zaten oldukça mesafeliyim en iyisi iyice mesafeyi uzatiyimm. Bazen keske Allah bni pislil terbiyesiz saygısız yaratsaymişta blki millet bnle daha az uğrasır diyorum bu devirde saygı görgü karsı taraf için korkaklık eziklik olarak düşünülyor bnce

Ben de pek birsey anlamadim, bazi yerleri iki kere okumama ragmen.
Ama anladigim kadariyla size bulasan zaten yok. Gorumcenin karakteri sana ters olabilir, belki sorunlu olabilir de... Sizi nasil bu kadar etkiliyor orayi anlamadim. Senin esini sana karsi mi dolduruyor? Evliliginiz bitsin, huzursuz olun diye mi ugrasiyor, gelip size laf mi sayiyor? Bu tur seyler varsa had bildirilir, oteki turlu o kadinin karakteri sizi ilgilendirmez diye dusunuyorum.

Kimseyi kiramam demissin ama esini bol miktarda kirmissin sanirim. Bence "senin annen soyle, kardesin, ailen soyle" diye adamin basini agritmaman gerekiyor. Adam 40 yillik insanlari degistirecek degil. Ya bu deveyi gudersin, ya bu diyardan gidersin der en sonunda, soyliyim.
:ssz:

bence eşinize içinizi döküceğinize neye kırıldıysanız kime kızdıysanız hemen tepkinizi belli etmek.
gerek şakayla karışık gerekse ciddi ciddi.

eşin belli bi zaman sonra sıkılıcak bunalıcak çünkü.
benim eşim bi gün bana dediki, bana bişey anlatma ne derdin varsa onlara söyle, bana anlatırsan aramız bozulur haberin olsun dedi.
bi karar aldık.artık içime atmıcam direk kime neye kızdıysam çirkeflik yapmadan güzelce söylicem.

benim kaynanamda sorunum yok çok şükür ama görümcem mesela bi gün benim hastalığımla dalga geçmişti.
niye söylemedin evlenirken seni almayız diyemi korktun demişti.

nasıl canım yandı anlatamam.içime attım salak gibi.ama bitti içime atmak.güzel bi dille kibarca uyarıcam.benimle konuşurken sözlerinize biraz dikkat edin diye.
sakın içine atma ve eşine şikayet etme.sonuçta onun ailesi.haksızda olsalar zoruna gider senin şikayetlerin..
Bnim eşimde bna dediki bnden sana izin ne istersen cvp ver ama bna değil onlara söylee ve bn eşimi çok bunalttım bnu kabul ediyorum çünkü sayısız hakszliğa uğradim sizin görümcenizde büyük terbiyesîzlik etmiş düşmez kalkmaz bi Allah

Öncelikle tşk ederim emrk verip çok uzunca yazmışsın Allah razı olsun.söylediklerin inan içimi ferahlattı çok haklisin bir an düşündümde ben böyle yapsam şok olur kndini değersiz hisseder ama sunuda söylemeden edemicem onun içi kalbi kötü bugün olmasa yarın yarın değilse öbürgün aynısını yine yapıcak zaten oldukça mesafeliyim en iyisi iyice mesafeyi uzatiyimm. Bazen keske Allah bni pislil terbiyesiz saygısız yaratsaymişta blki millet bnle daha az uğrasır diyorum bu devirde saygı görgü karsı taraf için korkaklık eziklik olarak düşünülyor bnce

canım o aynı hareketı yaptıkca sen dalga gecıp gulceksın:)) hatta ne yap bılıyormusun. bır seyıyle cok ovunuyorsa mesela evı ıle. gulerek yanı deger vermedıgını hıssettirerek evın com guzel gercekten senin kadar evını anlatan ben hıc gormedım herlde evını cok sevıyorsun. ve hatta brırı gelınce bılıyrmn falancının evı cok guzelmıs bıze bıkmadan usanmadan anlatır de o varken gül:)) bak gör öyle bir hale gelcekki yüreği çarpıcak evının bır ozellıgınden bahsederken kendını kotu hıssedıcek susucak. denenmiştir. ve garantilidir dostlar:))) yemek yapmaktan cok ovunuyorsa usanmadan her yerde ne kadar gzl yemek yptgnı anlt ve senn yemeklernıde elestıren bırısıyse oyle bır zaman olcakkkı senın yemeklerını övmeye baslycak cancagzım:)))))))))))) ama bu surec sabır ve sıfır sinir istiyor

canım o aynı hareketı yaptıkca sen dalga gecıp gulceksın:)) hatta ne yap bılıyormusun. bır seyıyle cok ovunuyorsa mesela evı ıle. gulerek yanı deger vermedıgını hıssettirerek evın com guzel gercekten senin kadar evını anlatan ben hıc gormedım herlde evını cok sevıyorsun. ve hatta brırı gelınce bılıyrmn falancının evı cok guzelmıs bıze bıkmadan usanmadan anlatır de o varken gül:)) bak gör öyle bir hale gelcekki yüreği çarpıcak evının bır ozellıgınden bahsederken kendını kotu hıssedıcek susucak. denenmiştir. ve garantilidir dostlar:))) yemek yapmaktan cok ovunuyorsa usanmadan her yerde ne kadar gzl yemek yptgnı anlt ve senn yemeklernıde elestıren bırısıyse oyle bır zaman olcakkkı senın yemeklerını övmeye baslycak cancagzım:)))))))))))) ama bu surec sabır ve sıfır sinir istiyor
Çok hain bir plan çok sevdim:) mutlaka denicem amaişim zor çnkü o hersyi ile övünüyor
:1:

ayrıca oyle hassas konular vardırki cevap verilmesi gerekir hiç çekınme ozaman cevabını ver. ama saygısızlaşmadan. mesela bır akraba bnm esımle olan ılıskım hakknda cok gevezesn sen hrlde demsti eşin senden rahatsz oluyordur. sacma sapan bır sey:) bende demstmkı ozaman gulerek cok dertlenmissin görüyorumki dedim istersem kocamın kafasının etinide yerim benm kocam deglmi dedim. sen evlenince kocana gevezelık yapmazsın olurmu guzelım dedım:) ama bu sivri dilinle pek mümkün gözükmüyor biraz egzersız yapman lazm dedım. ve bnları derken cok sakin ve tane tane soyledım ve sonuc kendı kendını yedi:)))

(Allah korusun) Başına bir şey geldiğinde ilk koşan olmak en güzel kapaktır. Ama tabii kapak olsun diye yapmamak lazım.

Ya bu insanlar niye birbirlerinin işine burnunu sokuyo anlamiyorum aslnda sana yasadıklarımı bi anlatsam varya onlar yuzunden inan bana çok kızar sakin olmami değil hadlerini bi an evvel bildirmemi söylersin ama bn Allahımın adaletine güveniyorum

cunku her zaman gelin gelindir. kaynana görümce hepsi aynıdır. bu ezelden beri var kımse anlasamadı bızmı anlascaz. ben onceden cok sakın bır yapıya sahıptım sımdı anladım evlılık müessesini. o yuzden kendmı zorakide olsa degstrmeye ugrasıyrm. vicdanende cok rahatm cunku esıme her seyı oldgu gıbı cıplaklıgıyla anlatıyorum ne eksık ne fazla.

sunuda unutma eger karsndakı ınsanda ılerde bı ışık görürsen onu bıraz cıddıye al ve deger ver. ozaman belkı her sey cok dha ıyı olur. hıc bır zaman normalde karsımıza cephe acmk ıyı bır sey degldır. ama bu zamanda ınsanlar senn ıyı nıyetını sömürüyor..

ben 5 senelik evliyim eşimle kızımla gayet mutlu bir yaşantım var.eşim daima benim kendi ailesi karşısında bana destek veren bir yapıya sahiptir.oldukça politik canım cicim oynayan ama bundan eminimki arkamda çoook konusan bir kayınvalidem var.görümcem ise kendi eşini ailesinden koparan teyzesini kocasından ayıran yada ayrılmasına büyük bir etken olan her aileye burnunu sokan bir kadın.sürekli hersyi kendi bildiğini hemde en iyisi en en en..... vs bildiğini savunan (annesi kokmus yemeği bile be anlamam kızıma sorım koklasın kokmusmu diyecek kadar)bir kadın.maddi durumu fiziki özellikleri vs çok çok altta olmasına rağmen kendisini sürekli etrafındakileri küçümsemeyi bir görev bilmiş...gelelim bana bende kımseyı kıramaya bana yapılanların söylenenlerın farkında olan ama asla konusmayan susan salak bi tipim salak diyorum çnkü kendime çok kızıyorum...bu yuzden devmlı eşimin basının etini yiyorum senın annen söyle ablan söyle gibi....çocukta ezile ezile bi hal olyr...bununda sebebi bn çok asibiyim birşey dersem çok büyük laf ederim diye hep susuyorum.en son bi hafta evvel bi olay yasadık ve su an konsmuyoruz...ailesi ounla konsmaması gerekırken annesi bize onun için terbıyesız vs derken eskı hayatına onla mutlu mesut devam edyr..aslnda konu çok uzun sizden ricam bu bilmiş görümceme okkalı bir ders vermek nolur söyleyın napımmmmmde bana birdaha bulaşamasın....

Siz zaten görümcenizle çok benziyorsunuz. O eşini ailesinden koparmış, siz koparmaya çalışıyorsunuz. (Sizin yazdıklarınız bunlar)

Sıkıntı nedir ki ? İki cambaz bir ipte oynayamıyor mu ?

Görümceniz=Siz keşke büyük eşit olsaydı da yapabilseydim.

Ne dersi ya ne haddi? Al birini vur ötekine, eşinize üzüldüm

görümcenle ikiniz birbirinize çok benziyorsunuz ama eşleriniz farklı.yazdığına göre görümcen eşini ailesinden koparabilmiş,ama sen başaramamışsın.biraz da bunun için sinirleniyorsun galiba:34:
görümcenin maddiyatını ve allah vergisi fiziğini bile aşağılıyorsun,sende farkında olmadan kimbilir nasıl davranıyorsun:50:
dikkat et seni savunan kocan,artık senden uzaklaşmaya başlamış:34:

Back
X