• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin şu görümceme sağlam bir haddini bildirelim nolur

Ben bu tarz şeylerin karşılıklı olduğunu düşünüyorum.
Görümcenizinde eminim sizde haksız gördüğü şeyler vardır.

Onun yanlışı varsa; en güzel cevap, cevap vermemektir.
yoksa iş karşılıklı atışmaya giderse, siz ona o size
işin içinden çıkamazsınız.

ben 5 senelik evliyim eşimle kızımla gayet mutlu bir yaşantım var.eşim daima benim kendi ailesi karşısında bana destek veren bir yapıya sahiptir.Bu cümleden sonra yazdıkların teferruat.Önemsiz gereksiz.,nsanların tavırlarından hoşlanmıyorsan,saygını bozmadan hoşlanmadığını belirtir,mesafeli davranırsın.Ben kapımı kapattığım zaman içeride eşim çocuğum ve ben kalırım.Dışarıdakiler dışarıdadır.Aile akraba önemlidir ama onların düşünce yapıları fikirleri beni bağlamaz. devmlı eşimin basının etini yiyorum senın annen söyle ablan söyle gibi....çocukta ezile ezile bi hal olyr..Bir insanın kendine yaptığı kötülüğü dünya toplansa yapamazmış.Ben aile huzurumu,eşimin huzurumu görümcem şu bu için niye bozayım ki.Neden eşimi üzüp kafasına takmasına dertlenmesine sebep olayım.Güzel şeyler paylaşmak,güzel vakit geçirmek varken.Çocuğumla ilgilenmek,çocuğumun geleceği için fikirlerimizi eşimle paylaşmak varken.Eşinin gözünde değerin düşecek bir süre sonra sen ne dersen de umursamayacak.Senin görümcen kayınvaliden olabilir.Ama onun annesi ablası.en kendi annen kardeşin için ne hissediyorsan,kızsan bile öfken hemen geçiyorsa,onun ailesi de onun için öyle. bn çok asibiyim birşey dersem çok büyük laf ederim diye hep susuyorum.Valla varsa büyük laf edecek mesele,et susma.Sen annene nasıl kıymetliysen,görümcen de annesine öyle kıymetli.Varsa bir yanlışı uzak durursun umursamazsın.Önemli olan çekirdek ailen.

Burada ben eşit şeyler görüyorum. Görümcem eşini ailesiyle kopardı, teyzesini kocasından ayrılmasına etken oldu filan diyorsunuz yanı şeyi kendiniz yapmak istiyorsunuz mesafe koyucam diyorsunuz yani görümcenizin yaptığını yapıyorsunuz. Ayrıca yok maddi durumu ve fiziği güzel değilmişte yine de kendini övüyormuş olabilir demek ki özgüveni var bu yazınızda bile bir onu aşağılama ve beğenmeme olduğu açık insanları maddi durumu ve fiziği özelliğine göre mi sınıflandırıyorsunuz. Benden çok aşağıda olmasına rağmen diyorsunuz. Size ne zararı dokunuyor onu anlamadım yapıyorsa eşine teyzesine yapıyor teyzesi de kaç yaşında kadın çocuğu yaşındaki kişiden mi akıl alıp eşinden ayrılıyor. Problemi olmadan durduk yerde kimse kimsenin lafıyla ayrılmaz. Yapıyorsa eşine yapıyor eşi rahatsızsa bu durumdan ancak eşi şikayetini dile getirir ona ailevi ilişkileri sizi bağlamaz. Kaynananız tabii ki kızını tutacak öncelik verecek sizin anneniz sizi mi tutar, gelinini mi herşeyi sizin iyi yaptığınızı düşünür öyle görmek ister. Size ne zararı var anlamadım kardeşini mi dolduruyor size karşı, yuvanızı mı bozmaya çalışıyor, başkalarının yanında sizi aşağılıyor mu haddini bildirme derken hani insan size çok çok büyük bir hadsizlik yapıldı gibi düşünüyor. İstemezseniz görüşmezsiniz.

ben 5 senelik evliyim eşimle kızımla gayet mutlu bir yaşantım var.eşim daima benim kendi ailesi karşısında bana destek veren bir yapıya sahiptir.Bu cümleden sonra yazdıkların teferruat.Önemsiz gereksiz.,nsanların tavırlarından hoşlanmıyorsan,saygını bozmadan hoşlanmadığını belirtir,mesafeli davranırsın.Ben kapımı kapattığım zaman içeride eşim çocuğum ve ben kalırım.Dışarıdakiler dışarıdadır.Aile akraba önemlidir ama onların düşünce yapıları fikirleri beni bağlamaz. devmlı eşimin basının etini yiyorum senın annen söyle ablan söyle gibi....çocukta ezile ezile bi hal olyr..Bir insanın kendine yaptığı kötülüğü dünya toplansa yapamazmış.Ben aile huzurumu,eşimin huzurumu görümcem şu bu için niye bozayım ki.Neden eşimi üzüp kafasına takmasına dertlenmesine sebep olayım.Güzel şeyler paylaşmak,güzel vakit geçirmek varken.Çocuğumla ilgilenmek,çocuğumun geleceği için fikirlerimizi eşimle paylaşmak varken.Eşinin gözünde değerin düşecek bir süre sonra sen ne dersen de umursamayacak.Senin görümcen kayınvaliden olabilir.Ama onun annesi ablası.en kendi annen kardeşin için ne hissediyorsan,kızsan bile öfken hemen geçiyorsa,onun ailesi de onun için öyle. bn çok asibiyim birşey dersem çok büyük laf ederim diye hep susuyorum.Valla varsa büyük laf edecek mesele,et susma.Sen annene nasıl kıymetliysen,görümcen de annesine öyle kıymetli.Varsa bir yanlışı uzak durursun umursamazsın.Önemli olan çekirdek ailen.

İşte kendisine gelince eşinin ailesine karşı onu tutmasınıi savunmasını çok hoş görüyor yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyor ama görümcesinin eşi görümcesini ailesine karşı tutunca onu savununca görümce suçlu oluyor. Ayrıca hem eşimin başının etini yiyorum annen şöyle, ablan böyle diye diyor, hemde asabiyim ama susuyorum diyor o kadar tezat ki yazdıkları anlamak mümkün değil. Görümcenin yaptıklarının aynısını insanlar kendiler yapınca neden sorun olmuyor da görümce yapınca eşine bunu bunu yapıyor deniyor. Gerçekten enteresan.

sımdı burda konu sahıbını elestrenler olmusta,ıste hem esının basını yıyor hem gorumcesıne bişey dıyemıyor gibi yorumlar. vala gorumcenız varmı varsada nası bı ınsan merak ettım. benımde bı gorumcem var gorunuste cok ıyı ,canayakın ,gırdıgı her ortamda öne cıkabılen, konusması duzgun cok okuyan cok bilen (!) bı gorumcem var.farklı sehrlerde yasıyoruz ama ordan bıle yetıyor.2.5yıllık evlıyız 1 yıl nısanlı kaldık nısanlılıgımzdan berı hıc huzur vermedı.baslarda esımı cok dolduruyordu esımde etkılenıyodu (agzı cok ıyı laf yapıo nerden gırcenı ıyı bılıo) ama benı hc ezdırmedı eşim.bı gun hatta benı kötulıcek olmus esım agzının payını öyle bı vermıskı özur dılemek zorunda kalmıs.ama bu kadın hala ve hala bızım herseyımıze karısmaktan vazgecmıo.ozellıkle maddı konulara.aılelerden yardım almayız ama esımn aylarca maası yatmadıgı oldu cok cıddı sıkıntılar cektı boyle zmnlarda aıle yardım etmıcekte kım edıcek? babası bıze para verıo destek cıkıo dıe cok sorun cıkardı.neymıs babasının parasını bız harcayamazmışız.benı her gordugunde abla kardes edebıyatı yapar.cok onemlıymıs kardeslk şöyle degerlıymıs (sankı benm kardesım yok ben bılmıyorum ne oldugunu) ki ablalaıgınıda gorduk.zor zamanlarımzda hıc aramayan ınsan bol ve mutlu zmnlarımzdan cok guzel nemalanır.neyse. bende tabı gorumceme bısey dıyemedıgım ıcın (bırazcık cırkeflesebılsem keske ama yapamıorum) kocamın basının etını yıyorum.hamıleyım su anda normalde cok bagırıp cagrmam. gecen gun gene delırttı aptal kadın evı ayaga kaldrdım.smdı gorumcene nıye sölemıosun dıceksınz belkı ama kadın cok akıllı benmle muhatab olmuyo sureklı kocamla halletmeye calısıo(benım hayatımı yönetme ışını) e benım suratıma karsıda cok şirin davranıyo (yapmacıkkkk) e ben ne solicem buna sımdı? ben ona bısey yapmıorum o nıe benmle böle konustu dıye üste de cıkar.. neyse konuyu işgal ettım kusura bakma konu sahıbı arkadasım ama görumceden bende cok dertlıyım coookkk.:43::43::43:

Canım bende gorumcemle cok problemler yasadım,evime aldıgım herseye karısır maddi anlamda hep didikler,olur olmadık yerde konusur,herseyin dedikodusunu yapar,eşime farklı bana farklı konusur......Cok cok sey var hangini anlatayım.Eşim ilk tanıstıgımız gun benim ablam dedikoducudur....herseyi anlattı.Buna ragmen sinir oldugumda eşime gidip anlatırdım bir zaman sonra eşim yeter bana anlatma artık demeye basladı.En sonundada görümceyle tartıstık ben ölümlerden döndüm.Aklım basıma geldi artık onlarla ilgili tek kelime etmiyorum ve gorumcemlede hic görüşmüyorum 1.5 aydır.Evime huzur geldi.Eşin birşeyleri görmesi lazım.O onun ailesi onlardanda koparman mümkün degil...Ben gorusmuyorum,eşim telefonla 2-3 dk görüşüyor.

bazı arkadaşlar görüşmeyin demiş. bence çok yanlış. zaten onların istedikleri o. kocası bu sefer ne diycek biliyormusun?? sen suratsızsın. görüşmüyorsun. birde üstüne kocasına karsı ayy neden gelmıyor cok uzuluyoruz ozluyoruz dedıgınde ne yapcak bu kadın? kocasının karsısındakı konumu ne olcak. kocası ıyıce sogucak. yanı gorumce ve kaynananın ekmegıne bal sürecek.

sımdı burda konu sahıbını elestrenler olmusta,ıste hem esının basını yıyor hem gorumcesıne bişey dıyemıyor gibi yorumlar. vala gorumcenız varmı varsada nası bı ınsan merak ettım. benımde bı gorumcem var gorunuste cok ıyı ,canayakın ,gırdıgı her ortamda öne cıkabılen, konusması duzgun cok okuyan cok bilen (!) bı gorumcem var.farklı sehrlerde yasıyoruz ama ordan bıle yetıyor.2.5yıllık evlıyız 1 yıl nısanlı kaldık nısanlılıgımzdan berı hıc huzur vermedı.baslarda esımı cok dolduruyordu esımde etkılenıyodu (agzı cok ıyı laf yapıo nerden gırcenı ıyı bılıo) ama benı hc ezdırmedı eşim.bı gun hatta benı kötulıcek olmus esım agzının payını öyle bı vermıskı özur dılemek zorunda kalmıs.ama bu kadın hala ve hala bızım herseyımıze karısmaktan vazgecmıo.ozellıkle maddı konulara.aılelerden yardım almayız ama esımn aylarca maası yatmadıgı oldu cok cıddı sıkıntılar cektı boyle zmnlarda aıle yardım etmıcekte kım edıcek? babası bıze para verıo destek cıkıo dıe cok sorun cıkardı.neymıs babasının parasını bız harcayamazmışız.benı her gordugunde abla kardes edebıyatı yapar.cok onemlıymıs kardeslk şöyle degerlıymıs (sankı benm kardesım yok ben bılmıyorum ne oldugunu) ki ablalaıgınıda gorduk.zor zamanlarımzda hıc aramayan ınsan bol ve mutlu zmnlarımzdan cok guzel nemalanır.neyse. bende tabı gorumceme bısey dıyemedıgım ıcın (bırazcık cırkeflesebılsem keske ama yapamıorum) kocamın basının etını yıyorum.hamıleyım su anda normalde cok bagırıp cagrmam. gecen gun gene delırttı aptal kadın evı ayaga kaldrdım.smdı gorumcene nıye sölemıosun dıceksınz belkı ama kadın cok akıllı benmle muhatab olmuyo sureklı kocamla halletmeye calısıo(benım hayatımı yönetme ışını) e benım suratıma karsıda cok şirin davranıyo (yapmacıkkkk) e ben ne solicem buna sımdı? ben ona bısey yapmıorum o nıe benmle böle konustu dıye üste de cıkar.. neyse konuyu işgal ettım kusura bakma konu sahıbı arkadasım ama görumceden bende cok dertlıyım coookkk.:43::43::43:

Bunun görümce olmakla,kaynana olmakla,elti olmakla,gelin olmakla alakası yok.İnsan olmakla alakası var.İnsanları görümceler kötüdür,gelinler kötüdür,kaynanalar kötüdür diye sınıflandıramayız.Ona göre savunma veya suçlama yapamayız.Seni üzen bir insana cevabını vermek seni çirkefleştirmez.Tavrını koymak saygısızlaştırmaz.Bunun için eşinle kavga etmeni gerektirmez.Sana iyi şirin davranasa bile,sen eşime bunu demişsin demesini bilmelisin.Veya eşin bunu sana taşıyacağına ablasına cevabını vermeli.Kimse kimseyi yöenetez ki yaa.Umursamam ben.İsteyen istediğini konuşsun.Aile huzurumu 3.şahılsar yüzünden bozup,onları mutlu etmem.Kötü gününde yanıda olmayanı iyi gününde nemalandırmayacaksın o zaman.İnsanlar sessizi ezerler.Dişliye ses çıkaramazlar.Bak görümcen dişli sesini çıkaramıyorsun hayatını bir hiç uğruna üzülerek geçiriyor eşinle huzurunu bozuyorsun.

Bunun görümce olmakla,kaynana olmakla,elti olmakla,gelin olmakla alakası yok.İnsan olmakla alakası var.İnsanları görümceler kötüdür,gelinler kötüdür,kaynanalar kötüdür diye sınıflandıramayız.Ona göre savunma veya suçlama yapamayız.Seni üzen bir insana cevabını vermek seni çirkefleştirmez.Tavrını koymak saygısızlaştırmaz.Bunun için eşinle kavga etmeni gerektirmez.Sana iyi şirin davranasa bile,sen eşime bunu demişsin demesini bilmelisin.Veya eşin bunu sana taşıyacağına ablasına cevabını vermeli.Kimse kimseyi yöenetez ki yaa.Umursamam ben.İsteyen istediğini konuşsun.Aile huzurumu 3.şahılsar yüzünden bozup,onları mutlu etmem.Kötü gününde yanıda olmayanı iyi gününde nemalandırmayacaksın o zaman.İnsanlar sessizi ezerler.Dişliye ses çıkaramazlar.Bak görümcen dişli sesini çıkaramıyorsun hayatını bir hiç uğruna üzülerek geçiriyor eşinle huzurunu bozuyorsun.

cok guzel söylemişsinde öyle olmuyor işte.benı uzen ınsana cvbımı vermek benı cırkeflestrmez ama ortada yapılan bı kotuluk yok. hcbırımz kotu ınsanlar deılız gorumcemde bana kötuluk yapmıyor ama ewliliğimize parasal durumlarımıza nereye ne zmn gidicez kmle gorusucez, sureklı bızı yonlendırme cabası, hamıleyım gittigim doktora bile karısıyor.ıcımıze sındı bu doktor dıyoruz mesela yok su hast. bu vardı bu hast. bu vardı.oda bızm gıttgımz doktor bıraz pahalı ondan! aılesıne yuk olucaz dıye odu patlıyor ama dedgım gibi hıc bısekılde bız yardım almadık sadece cok sıkıstıgmz zmn bı kac kere.esım bana hıcbısı tasımıyor.yanımda knusuyr telle veya msj atıyo gorumcem whatsuptan göruyorum.eşime de en cok bıze karıstıgı seylere karsı yaptgı acıklamalar benı sınırlendıryor.mesela abla bızım kararımz dusunduk ve bızım ıcın boyle ıyı olacagına karar verdık.sen bızı merak etme dese yemın ederım sesımı cıkartmıcm. ama esımde acıklama yapıo ona hesap verır gıbı ben ona sınırlenıorum.nemalandırma meselesıne gelnce, dedgım gıbı kotu gunmzde hc bıkere bıle bı ıhtıyacnz varmı sormayı gec dogru dugun aramadı bıle.smdı esım daha ıı bi işte calısıo toparlandık hamıle kaldım ve sureklı arayıp hamılellıgımle cok ılglenıomus gıbı hareketler sureklı arayıp sormalar. e şimdi ben buna ne diyim? kotu gunmde aramadın sımdıde arama mı diyim? :50:

bazı arkadaşlar görüşmeyin demiş. bence çok yanlış. zaten onların istedikleri o. kocası bu sefer ne diycek biliyormusun?? sen suratsızsın. görüşmüyorsun. birde üstüne kocasına karsı ayy neden gelmıyor cok uzuluyoruz ozluyoruz dedıgınde ne yapcak bu kadın? kocasının karsısındakı konumu ne olcak. kocası ıyıce sogucak. yanı gorumce ve kaynananın ekmegıne bal sürecek.

Sana kesinlikle katılıyorum canım. Yaşadım biliyorum, aynende öyle oluyor :34:

Görümceleri savunmayın demek böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru. O zaman bir kaynana burada çıksa gelinleri savunmayın diye bir genelleme yapsa doğru olur mu. O ne kadar doğru olmazsa sizin dediğiniz de doğru olamaz. Bu konuyu siz açmış olsaydınız bunları anlatmış olsaydınız yorumlar farklı olurdu çok şeyler yaşamışsınız ama ben burada görümceye haddini bildirecek bir konu göremedim çünkü konu sahibine direkt yapılan birşey yok. Konu sahibi diyor ki görümce eşinin ailesiyle görüşmüyor, hep kendine destek istiyor diyor ama aynı şeyi o da kendi eşinden istiyor görümcesiyle görüşmek istemiyor, kaynanası yüzüne karşı birşey demediği halde ön yargılı davranıp işte hissediyorum bana oynuyor içten pazarlıklı, içinden kimbilir neler geçiriyor diyor, kendi kızını koruyor diye kızıyo ama kim olsa kendi kızını korur yanii. Hem aralarında görümcesiyle bariz bir tartışma olmamış olsa da anlatmamış. Hem ben asabiyim ama susuyorum diyor, hem eşimin sürekli başının etini yedin annen şunu yapıyor kardeşin bunu yapıyor diye diyor ama bir anlatsa ne yapmış görümcesi kişisel olarak konu sahibine ya da kaynanası ne yapmış hep görümcesinin kendi hayatıyla ilgili tasvip etmediği şeyler demiş bu da görümcesini ve eşini ilgilendirir.

ben 5 senelik evliyim eşimle kızımla gayet mutlu bir yaşantım var.eşim daima benim kendi ailesi karşısında bana destek veren bir yapıya sahiptir.oldukça politik canım cicim oynayan ama bundan eminimki arkamda çoook konusan bir kayınvalidem var.görümcem ise kendi eşini ailesinden koparan teyzesini kocasından ayıran yada ayrılmasına büyük bir etken olan her aileye burnunu sokan bir kadın.sürekli hersyi kendi bildiğini hemde en iyisi en en en..... vs bildiğini savunan (annesi kokmus yemeği bile be anlamam kızıma sorım koklasın kokmusmu diyecek kadar)bir kadın.maddi durumu fiziki özellikleri vs çok çok altta olmasına rağmen kendisini sürekli etrafındakileri küçümsemeyi bir görev bilmiş...gelelim bana bende kımseyı kıramaya bana yapılanların söylenenlerın farkında olan ama asla konusmayan susan salak bi tipim salak diyorum çnkü kendime çok kızıyorum...bu yuzden devmlı eşimin basının etini yiyorum senın annen söyle ablan söyle gibi....çocukta ezile ezile bi hal olyr...bununda sebebi bn çok asibiyim birşey dersem çok büyük laf ederim diye hep susuyorum.en son bi hafta evvel bi olay yasadık ve su an konsmuyoruz...ailesi ounla konsmaması gerekırken annesi bize onun için terbıyesız vs derken eskı hayatına onla mutlu mesut devam edyr..aslnda konu çok uzun sizden ricam bu bilmiş görümceme okkalı bir ders vermek nolur söyleyın napımmmmmde bana birdaha bulaşamasın....

benmde 2 görümcem var ikisindende nefret ediyorum ben çareyi görüşmemekde buldum eşimde muhatap olmuyor benim eşime değer vermeyene bende vermem diyor bana destek oluyor çok şükür onlarda eşim beni tutup kendileri umursamadığı için eriyorlar kıskançlığından ama kendiler yaptılar kendi elleriyle ben hep iyiniyetliydim kendiler bana hep olumsuz davrandılar

dedikodumu yaptılar annelerinn cenazesinde bile eşimin kendilerine yakın davranmasından yararlanıp eşimi bana karşı doldurmaya çalıştılar kulaklarımla duydum çok şükr eşim bnem huyumu biliyor da onları umursamıyor eşinle konuş görüşmeyin derim ben huzursuz olacağınıza bırakın o huzursuz olsun

Görümceleri savunmayın demek böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru. O zaman bir kaynana burada çıksa gelinleri savunmayın diye bir genelleme yapsa doğru olur mu. O ne kadar doğru olmazsa sizin dediğiniz de doğru olamaz. Bu konuyu siz açmış olsaydınız bunları anlatmış olsaydınız yorumlar farklı olurdu çok şeyler yaşamışsınız ama ben burada görümceye haddini bildirecek bir konu göremedim çünkü konu sahibine direkt yapılan birşey yok. Konu sahibi diyor ki görümce eşinin ailesiyle görüşmüyor, hep kendine destek istiyor diyor ama aynı şeyi o da kendi eşinden istiyor görümcesiyle görüşmek istemiyor, kaynanası yüzüne karşı birşey demediği halde ön yargılı davranıp işte hissediyorum bana oynuyor içten pazarlıklı, içinden kimbilir neler geçiriyor diyor, kendi kızını koruyor diye kızıyo ama kim olsa kendi kızını korur yanii. Hem aralarında görümcesiyle bariz bir tartışma olmamış olsa da anlatmamış. Hem ben asabiyim ama susuyorum diyor, hem eşimin sürekli başının etini yedin annen şunu yapıyor kardeşin bunu yapıyor diye diyor ama bir anlatsa ne yapmış görümcesi kişisel olarak konu sahibine ya da kaynanası ne yapmış hep görümcesinin kendi hayatıyla ilgili tasvip etmediği şeyler demiş bu da görümcesini ve eşini ilgilendirir.

gorumcelerı savunmayın derken konu sahıbınınde sıkayet ettıgı tarzdakı gorumcelerı savunmayın anlamnda dedım tabıkı.yoksa gercekten ıyı nıyetlı gorumceler ıcın demıorum.genel konustugum ıcın öyle algılandı galıba neyse.smdı konu sahıbıne dırekt yapılan bısı yok dıosunuzda kayınvalıdesı yuzune gulup arkasından konusuomuş.gorumcesıde herseylerıne burnunu sokuyomus.kımselerı begenmıyor kendını herkesten ustun goruyormus.cokta karısık yazmış ama bunları okuduguma emınım. sımdı sızın gorumcelerınızı sıkayet etmenız ıcın sadece sıze veya evlılıgınıze karsı cok buyuk kotuluk mu yapmış olması lazım? mesela gorumcenızden sıkayet etmenz ıcın sızın yuvanızımı yıkmış olması lazım? sızın gorumcenızı veya hayatnzdakı bı baska kısıyı her ısınıze karısıyor herseye burnunu sokuyor dıye hıc sıkayet etmezmısınz normalmı gelır sıze bu tür davranıslar? ben konu sahıbının kısısel göruslerını savunmuyorum mesela kaynanası kım bılır ıcınden neler gecırıyormuş.bunu bılemeyız tabıkı ama gorumcesının herseye karısıo olması bıle sıkayet etmeye yeter.emın olun yaşasanız anlardınız ne kdr sınır bozucu oldugunu.ve tabı dırek bı olay yazıp nası davranması gerektıgını sormamış.ortadan konusmus.bende şöle yap bence böle yap bence dıye bı fıkır sunamıyorum ama gıcık olmuş ve paylaşmış sonucta..

gorumcelerı savunmayın derken konu sahıbınınde sıkayet ettıgı tarzdakı gorumcelerı savunmayın anlamnda dedım tabıkı.yoksa gercekten ıyı nıyetlı gorumceler ıcın demıorum.genel konustugum ıcın öyle algılandı galıba neyse.smdı konu sahıbıne dırekt yapılan bısı yok dıosunuzda kayınvalıdesı yuzune gulup arkasından konusuomuş.gorumcesıde herseylerıne burnunu sokuyomus.kımselerı begenmıyor kendını herkesten ustun goruyormus.cokta karısık yazmış ama bunları okuduguma emınım. sımdı sızın gorumcelerınızı sıkayet etmenız ıcın sadece sıze veya evlılıgınıze karsı cok buyuk kotuluk mu yapmış olması lazım? mesela gorumcenızden sıkayet etmenz ıcın sızın yuvanızımı yıkmış olması lazım? sızın gorumcenızı veya hayatnzdakı bı baska kısıyı her ısınıze karısıyor herseye burnunu sokuyor dıye hıc sıkayet etmezmısınz normalmı gelır sıze bu tür davranıslar? ben konu sahıbının kısısel göruslerını savunmuyorum mesela kaynanası kım bılır ıcınden neler gecırıyormuş.bunu bılemeyız tabıkı ama gorumcesının herseye karısıo olması bıle sıkayet etmeye yeter.emın olun yaşasanız anlardınız ne kdr sınır bozucu oldugunu.ve tabı dırek bı olay yazıp nası davranması gerektıgını sormamış.ortadan konusmus.bende şöle yap bence böle yap bence dıye bı fıkır sunamıyorum ama gıcık olmuş ve paylaşmış sonucta..

Görümcesi herşeyime burnunu sokuyo dememiş ki hadi demiş ne yapmış bunlar okumadık yani bariz bana bunu yaptı şunu yaptı dememiş ki ne demiş, görümcem kendi eşini ailesiyle görüşmüyor hep eşinin ona bı kouda destek vermesini istiyor demiş, kaynanam görümcemin fikirlerine önem veriyor herşeyi ona sormak istiyor demiş, kaynanasının arkasından konuştuğunu gösteren ya da onun yüzüne karşı birşey söylediğine dair bir emare de yok sadece öyle hissediyorum demiş. Bana güzel davranıyor canım cicim diyor aöa kimbilir neler düşiünüyor demiş bu bir ön yargı değil midir. Tamam eğer çok burnunu sokuyorsa mesafemi korurum ama saygımı da korurum sonuç olarak eşime gidip senin karın şöyle böyle demiyor ki övsün dursun kendini beni eşim bilsin yeter eşim benden memnnda hiçte takmam valla. Benim takıldığım, görümcesinin eşinin ailesiyle görüşmemesini ya da mesafeli davranmasını eleştirirken kendisinin de böyle yapması. Haddini bildirelim nolur diyor yani haddini bildirmek bence çok ağır bir kelime. Sürekli eşine annesini kardeşini şikayet edip kafasını şişirdiğini eşinide huzursuz ettiğini kendisi söylüyor. Ben 3. şahıslar yüzünden eşimle aramı bozmam çünkü bu onların ekmeğine bal sürer. Kendisi arkadamdan mı konuşuyor ben bunu duydum mu gider o kişiye sorarım niye arkadamdan konuşuyorsun diye. Yoksa kendini övmüş, üstün görüyormuş görüyorsa görsün, annesi hep onu desteklesin kızı yanii her anne kızını destekler gelini mi destekler ama bariz bana şunu yaptı bunu yaptı onu göremiyorum.

Görümcesi herşeyime burnunu sokuyo dememiş ki hadi demiş ne yapmış bunlar okumadık yani bariz bana bunu yaptı şunu yaptı dememiş ki ne demiş, görümcem kendi eşini ailesiyle görüşmüyor hep eşinin ona bı kouda destek vermesini istiyor demiş, kaynanam görümcemin fikirlerine önem veriyor herşeyi ona sormak istiyor demiş, kaynanasının arkasından konuştuğunu gösteren ya da onun yüzüne karşı birşey söylediğine dair bir emare de yok sadece öyle hissediyorum demiş. Bana güzel davranıyor canım cicim diyor aöa kimbilir neler düşiünüyor demiş bu bir ön yargı değil midir. Tamam eğer çok burnunu sokuyorsa mesafemi korurum ama saygımı da korurum sonuç olarak eşime gidip senin karın şöyle böyle demiyor ki övsün dursun kendini beni eşim bilsin yeter eşim benden memnnda hiçte takmam valla. Benim takıldığım, görümcesinin eşinin ailesiyle görüşmemesini ya da mesafeli davranmasını eleştirirken kendisinin de böyle yapması. Haddini bildirelim nolur diyor yani haddini bildirmek bence çok ağır bir kelime. Sürekli eşine annesini kardeşini şikayet edip kafasını şişirdiğini eşinide huzursuz ettiğini kendisi söylüyor. Ben 3. şahıslar yüzünden eşimle aramı bozmam çünkü bu onların ekmeğine bal sürer. Kendisi arkadamdan mı konuşuyor ben bunu duydum mu gider o kişiye sorarım niye arkadamdan konuşuyorsun diye. Yoksa kendini övmüş, üstün görüyormuş görüyorsa görsün, annesi hep onu desteklesin kızı yanii her anne kızını destekler gelini mi destekler ama bariz bana şunu yaptı bunu yaptı onu göremiyorum.

ya sımdı konu sahıbı evet ortadan konusuyor.gorumcesıyle ılglı sıkayet ettıklerını kendı yapıyorsa o da olmaz tabı.smdı bıde benımde görumce sorunlarım oldugu ıcın ben kendı penceremden baktım yazılanlara, siz daha objektif bakmışsınz ben tabı gorumce lafını duyunca bıle gerısı yalan oluyor benım ıcın.:1: ben zaten konu sahıbının fıkırlerını savunmadım ılk mesajımda dırek kendı dertlerımı anlattım(işgalde ettım konuyu malesef) o yuzden konu sahbının ön yargıları,kaynanasıyla ılglı senaryoları fln bunlarla ılglenmıyorum savunmuyorum.ben kendı derdımı anlattım orda ve benmkıler on yargılara senaryolara dayalı seyler deıl tamamen gercek yasam..o yuzden kendı yasadıklarımla ılglı elestrmek ıstedgınz bısey varsa dinlerım bende belkı bırılerı fıkır verır dıye paylastım cnku.ama konu sahıbının yazdıkları yuzunden gunah kecısı olamıcam yanı.ben onu korumuyorum burda.:6::6:

öncelikle kendimden örnek vermek isterim daha iyi kavramanız için bu durumu. eşimin ailesi bana belli bir dönem sürekli surat yapar ve benımle göz teması dahi kurmazdı. beni sürekli tartışma içine sokan bir görümcem vardı. nasıl oluyordu anlamıyordum ama onunla kendımı tartısma halinde buluyordum. sureklı karsı taraftan gelen iğneleyici bir tavır hakimdi. ve cok mutsuzdum. cunku bu hareketlerıne bır anlam veremıyordum. cunku kendımı bılıyorum ben ınsanları kırmayı hıc sevmem. bu durumuda eşimden baska kımseyle paylasamazdım. ona anlatıyordum. uzuluyordu eşimde. bır gun gorumcemın olanları esıme anlattıgına sahıt oldum. oysakı aramzda kalsn bu mesele demsti.

eşime soylenen ne bılıyormusun canım? mavera cok alıngan. bız onu asla kırmak ıcın bır sey demyrz ama cok alınıyor kendısını yabancı gbı hısssedıyor heralde. bızım bır sorunumuz yok onunla. eger olsa laf sokmak yerıne konusuruz karsılıklı.

sence ben alıngan bir insanmıydım gorumcemın bahsettıgı gıbı:)) madem alıngandım neden bu aralar tutmustu bu alınganlıgım. ve madem ben alınganım. ben yanlıs anladıgımda o sözlerini bana iğneliyici cevaplar vermeye devam etmek yerine niye sen beni yanlıs anladın galba demeyi tercih etmedi:))) ortada bır tatsızlık mevcuttu. neden konusmadı benmle bır kenara cekılıp.

şimdi anladınmı canım ne demek ıstedıgımı?

1) kendini asla bu konuma düşürmeyeceksin. nasılmı? onları amaclarına ulaştırmayacaksın. senle tartısma haline geleceklerını sezdiğin andaa gerekırse benm tuvaletım geldi deyip vınn die kacacaksın o ortamdan:)))) derin mevzulara dedıkodulara gırmeyeceksin. o sana laf soktugu zaman hırslanmayacaksın. cunku deger vermeyecksın. bunuda en ıyı gulerek yapabılrsn onlarn laflarını davranslarnı esprıye vurarak. onlar kendılerını nasıl hıssedecek bılıyormusun? :) yav bız buna ne desek bu sınırlenmıyor bızı cıddıye almıyor. bızı onemsemıyor. guluyor:)) bız bunun sınırlerını bozamıyoruz. cnku bızım laflarımıza deger vermıyorkıı.

2) sana ne yaparlarsa yapsınlar ve hatta laf soktukları zaman yap beline sarıll yanaklarını sık cok tatlısın sen yaaa aaa cok komık soyledıklerın dıe 1. maddeyı uyguluyarak esprıye vur onlar sana ne laf sokmak ıstıyorlarsa o sozlerı. ve sakın cok samımı olma. hep bır mesafe olsun asla saygıszılasma .

3) esine gerekmedıkce ANLATMA!! bırak onlar sıkayet etsın seni=))) bıksın kocan sıkayetlerınden onların:))) sana kocan boyle boyle olmus dedıgınde senın ıcın senı svdgm ıcın onlarn kırıcı davrnslarnı hep esprıye vurdgm ıcınmı rahatsz olmuslar yoksa cok uzuldum oysakı ben onlar ıcın ıyı syler dusunmeye bıle baslamstm de :))

Bu süpermiş.. Ama hiç kendinizi tutamadınız bi yerden sonra sinirlendiğiniz anlar olmuyor mu? O zaman ne yapıyorsunuz ? :18:

bu yuzden devmlı eşimin basının etini yiyorum senın annen söyle ablan söyle gibi.
görümceniz kendini beğenmiş,bilmiş vs vs.
tamamda bunun sinirini eşinizden neden çıkarıyosunuzki???ne yapıcak kardeşinin huyunumu değiştiricek.
öyle bilmişlik falan yaptığı zaman gereken cevabı verirsiniz olur biter.kimseyi değiştirmek mümkün değil çünkü....

Back
X