Yardım edin

yanliz herkes kayinaileye kizmis ama,
onlarin bir sucunu goremedim ben.

onlar davet eden taraf,
siz de hayir demeyen taraf.

Siz hayir dediniz de zorla mi evlerine getirttiler sizi?

bizim ailede de bu durum coktu, cok yakin oturdugumuz icin, hadi gel sunu yapalim muhabbeti cok gecerdi, ama musait olmayan veya istemeyen hayir demedikten sonra kim ne bilsin davet etmese daha iyi olacagini.

yanliz herkes kayinaileye kizmis ama,
onlarin bir sucunu goremedim ben.

onlar davet eden taraf,
siz de hayir demeyen taraf.

Siz hayir dediniz de zorla mi evlerine getirttiler sizi?

bizim ailede de bu durum coktu, cok yakin oturdugumuz icin, hadi gel sunu yapalim muhabbeti cok gecerdi, ama musait olmayan veya istemeyen hayir demedikten sonra kim ne bilsin davet etmese daha iyi olacagini.
Kesinlikle katılıyorum. Siz konuşmadan reddetmeden bir tepki göstermeden onlardan ne bekliyorsunuz ki. Belki onlarda mutlu olduğunuzu düşünüyor bu durumdan rahatsızlığınızı bilmiyorlar sonuçta

İyi niyet hep suistimal edilir.
Gelinden hep gard almak zorundasınız.
Bu hale getirmek çok saçma.
Biri de cikip niye bunlar burada demiyor ne koca ne kocanın ailesi?
Çünkü siz hariç herkes memnun o yüzden siz itiraz edeceksiniz.

Eşime söylemeye çekiniyorum açıkcası yanlış anlıcak diye ama artık gerçekten sıkılmaya başladım hergün hergün koltuğun bi köşesinde sığıntı gibi oturmaktan eşimde anlıyo yavaş yavaş sen babamlara gittiğimizde değişiyosun diyo ama ne yapabilirim ki
Eşten çekinmek nedir ya? Ona fikrinizi bile söyleyemiyorsanız ne diye evlendiniz? Ben dümdüz söyledim ta en başından, sevmem böyle şeyleri diye. Şimdi kendi gider hep, beni karıştırmaz. Ben de arada giderim.

Bizde benim kendi ailemle böyle bir dönem geçirdik .
Ama bizim sebebimiz çok ayrıydı ..
Eşimin isi bozuldu.
Ben yeni doğum yapmıştım.
Hiç bir şekilde maddi anlamda birikimimiz kalmamıştı .
Ailem sahip çıktı.
6 ay neredeyse birlikte oturduk .
Sonra evimize döndük ..
Ona rağmen gerginlikler olabiliyordu.
Herşey düzeldi ..
Sizde sakin bir ses tonuyla konuyla alakalı annecim, biz bu hafta sonu dışarıda arkadaşlarımızla kahvaltı yapacağız muhtemelen tum gün birlikte oluruz dersiniz.
Diğer hafta hava soğuk , kırgınlık var covid olmayalım derseniz.
Obur hafta sizin ailenize gidersiniz.
Hafta içi arada uğrar cay sohbet i yaparsınız..
Olur biter

Ben evleneli neredeyse 1 sene olucak evlenmeden önce eşimin babası rahazsızlıklar geçirmeye başladı evlendikten 1 hafta sonra biz balayındayken eşimin babası kalp rahatsızlığı geçirdi ve ameliyat oldu kaynamda 1 hafta izin aldı işten izni bitince ben baktım bu süre zarfında orda yemek yedik evimize sadece uyumak için gittik neyse kayınpederim iyileşti ama bu durum değişmedi sürekli bize gelin bize yiyin yemekleri felan işim vardiyalı çalışıyo vardiya döndüğü zaman gitmiyoruz ama sürekli arıyo gelin diye kaynanamla kayınpederimle bir sorunum yok iyi anlaşıyoruz ama evimdeki gibi rahat değilim orda evleneli 1 sene olucak eşimle toplasan 10 defa evimizle pazar kahvaltısı yapmamışızsır ne yapmalıyım sizce

Eşiniz çok isteyerek gidiyorsa, gitmek istemediğinizde çok yüksek ihtimalle sorun çıkacak. Etrafımdaki tüm evliliklerde hep aynı sorunu görüyorum, erkek ailesine gitmek gitmemek mevzusu .

Gitme araya mesafe koy, başbaşa kalın biraz böylr evlilik olmaz, onlarla evlenmediniz sonuçta, pazar uyanın kahvaltı hazırlayın eşinize yada dışarı çıkın, siz ikiniz bir aile oldunuz artık eşinin bunu kabul etmesi lazım

Back
X