• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin :(

Irem87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
50
0
86
37
Kırklareli
Merhaba arkadaslar,

ben 22 yasinda bir genc kizim.

16 yasindayken biriyle tanistim. Birbirimize deliler gibi asiktik. 20 yasindayken evlilik kararini aldik, ama bu karari aldiktan bir kac ay sonra ayrildik, benim ailem onu istemiyordu, onunda cevresi de beni.

3 sene oluyor, ve bu zaman icersinde tanistigim kimseye asik olamadim. Icimde tam gögüsümün orta yerinde öyle bir agri, yanma hissediyorumki anlatilmasi cok zor. Icim resmen hergün parcalaniyor.
O suan nisanli ve bir kac ay sonra dügünü olucak.
Nisanlandigini duydugumda icim rahatlamisti haydi dedim kendime, sende asik olabilirsin ama sanki kendimi kandiriyormusum gibi geliyor. Ne yapsam ne etsem olmuyor.
Yine biriyle tanistim, ayni memleketteniz. Cocuk karakter olarak cok iyi ama iste sorun bende, ona yaklasamiyorum.
Hep aklimda eski sevgilim, ne yapsam ne etsem silemiyorum onu. Kendimi zorluyorum, elimden gelen herseyi deniyorum ama bir türlü hep icimde.

Sizce ne yapmaliyim?
Bir kez daha asik olabilirmiyim?

üzüldüm canım,aileler neden istemediki?unutursunda 1az zaman lazım aklına getirmemeye çalış

ah canım benim....söyleyecek bişey bulamadım,çocuk evleniyormuş sonuçta,onunla ilgili bişey yapman ahlaki olmaz ama kendi ruhunda değişiklik yapman lazım.tabi ne,onu bilemiyorum,sabırlı olmaya çalış...

tabiki tekrar asık olabilirsin bak o asık olmus evleniyor ama sende artık onu düşünmeyi bırak illaki bu karsına cıkan olmak zorunda değil ama acele etmene gerek yok ama artık gecmişi unut

Unutmaktan başka çaren yok canım.:1no2:
Senin de karşına sevebileceğin insan çıkacaktır mutlaka.

tekrar aşık olabılırsın ama zamana ihtiyacın var. kendıne eziyet etme, şuan birine değil, kalbini boş bırakmaya ihtiyacın var bence. kalbin doluyken üzerine birini daha koyamazsın. önce kalbının yükünü hafiflet canım. bu acıyla yüzleş ve kurtul. o gitti, bitti. ve yeni biri asla o olmyacak belkı daha iyisi olacak, belkı sen görmuyordun eskı sevgılın bu kadar değeri haketmıyordu, yasak oldugu için aşık olmuştun...bunlarla yuzleş. bak nasıl rahatlayacaksın.

tabi ki tekrar aşık olasbilirsin.. ama kafanda kendini eski sevgiline şartlandırmassan... eğer sürekli onu düşünürsen kendini engelleyemeyecek derin düşüncelere dalarsın yine sen üzülürsün...
o birini bulmuş sevmiş aşık olmuş evleniyor sıra sende.. sende aşık olacaksın ve evleniceksin...

Ailelerin istememesi gerçekten çok üzücü bir durum
Ama artık çok fazla üzülmemeye çalış baksana o hayatını biriyle birleştircek
O yaptıysa sende yaparsın,Tabiki başkasın aşık olabilirsin ama ha dediğinde olmazki

Her ilişkine de bu şekilde düşünerek başlamamalısın zaman ver kendine
Akışına bırak herşeyi bence..

Son düzenleme:
üzüldüm canım,aileler neden istemediki?unutursunda 1az zaman lazım aklına getirmemeye çalış

Bürsürü dedikodu cikti, cevremde arkadas, dost dedigim kisiler annemi kiskirtip üstüme saldilar, ondan ayrilayim diye. aslinda sacmasapan seyler, benim ailem gurur yapip vermek istemediler. Sonuc: Iki genc birbirini sevdigi halde ayrilmak zorunda kaldilar. Ve suan ailemi kiskirtan kizlar, kendileri evlenme asamasinda, ve ben icimdeki aciyla baka kaliyorum. Sayet zamani bana geri verseler, alir ben kiz halimle sevdigimin elinden tutup giderim. Belki sevdigimin dedigi gibi marsa kacamayiz ama, kendimize dair mutlu bir hayatimiz olurdu bari.

Ayrica, sevdigim kisi görücü usülü evleniyor, oda cevresindeki baskilardan dolayi evlenmek zorunda. Kendisi bir hoca yani imam, ve nurculardan onlar. ( yani bu da bir sebebdi, onun cevresi de bu yüzden beni istemiyordu. Benim basimin acik oldugu icin)

Hepinizin cevabi icin tsk ederim, insallah bir cikis yolu bulurum.
Zaman diyorum zaman ilac olmuyor
Sarki dinliyorum, sarkilarda artik eslik etmiyor
siir yazayim diyorum oda olmuyor, kalemim tükenmis
Bir roman okuyayim diyorum, ondada her actigim sayfa, gecmisim...

nelerden vazgecmiyoruz ne acılar dinmiyor ki hayatta
önce sakin kalmayı deneyin, elbette üzüleceksiniz, sonra sabredecek, olmadıysa olmamıstır diyecek, kabul edeceksiniz. bu sürede yeni bir insanla ilişki kurmanız elbette zordur, imkansız değilse de bence bir süre kendinizi dinleyin. beklentilerinizi, hayallerinizi oluşturun.
zaman geçtikçe bunları hiç yaşamamış gibi olmayacaksınız elbette, ama sizin böyle bir şey yaşamanız gerekiyormuş, demek bunu öğrenmeniz gerekiyormuş, şuan hissettikleriniz sizin mizacınızı şekillendirecek. zaman ancak size sizi öğretecek, ve eskisi gibi acımayacak, çünkü siz eskisi gibi biri olmayacaksınız. bu kötü değil:)

canım ya çok üzüldüm.Ama hep geriye bakarak devam edemezsin ki hayatına.Bak o nişanlanmış evlenecek diyorsun,sen niye bi şans vermiyorsun kendine?Belki ondan daha çok seveceksin,belki tüm geçmişi herşeyi unutturacak yeni birisi sana..Bence kendinede,karşındakinede bir şans ver...
çok kızıyorum böyle ailelere ya.Sen kapatamazmıydın başını sevdiğin için sanki,insan neler yapıyo sevdiği uğruna..nasıl çocuklarının mutluluğunu hiçe sayabiliyorlar?Allahım görüyo hepsini canım sen sabret ve bir şans ver.Zaman herşeyin ilacı....

canım ya çok üzüldüm.Ama hep geriye bakarak devam edemezsin ki hayatına.Bak o nişanlanmış evlenecek diyorsun,sen niye bi şans vermiyorsun kendine?Belki ondan daha çok seveceksin,belki tüm geçmişi herşeyi unutturacak yeni birisi sana..Bence kendinede,karşındakinede bir şans ver...
çok kızıyorum böyle ailelere ya.Sen kapatamazmıydın başını sevdiğin için sanki,insan neler yapıyo sevdiği uğruna..nasıl çocuklarının mutluluğunu hiçe sayabiliyorlar?Allahım görüyo hepsini canım sen sabret ve bir şans ver.Zaman herşeyin ilacı....

Aile basimi kapatmama karsi, dedigim dedikler malesef. Aslinda onlar kafalarinda kurmuslar, benim hayatimin nasil olacagini.
Biz üc kiz kardesiz. Ablam sevdigine kacti ve suan 3 yasinda bir kizi var ve cok mutlu. ablam kactiktan 5 ay sonra baristilar, yani ablam ve ailem. Ailem onlar icin bir ev düzdü kendileri karsiladi bütün masrafi ve halende yardim ediyorlar onlara. Kücük kiz kardesim de kendi dedigini yapan tiplerden. annemi babami hic takmaz. Ama ben cocuklugumdan beri onlarin sözünden hic cikmadim. Onlar icin hayirli evlat olayim dedim. Oldumda, ama olan sonucta bana oldu.

Benden suan evlenmemi bekliyorlar, annem hep der bul birni evlen diye. Annemin bu lafi dediginde her defasi bir hancer saplaniyor kalbime. Diyorumki icimden ben bir kere sevdim, bir kere evlenmek icin size geldim, ve uzun süre mücadele ettim sizlere karsi. O mücadelede bir kere saygisizlik etmedim, sizleri de anlamaya calistim. hep size iyi evlat olayim diye cirpindim. Sizler icin okadar cok sey yapmisken, siz neden benim yoluma tas koydunuz. Hani birkerelik ablama kol kanat gerdiginiz gibi bana da geremezmiydiniz.

Cok sey geciyor aklimdan. O dönemlerde beni bir görseydiniz, bir taraftan ailem, bir taraftan akrabalar, arkadaslar diger taraftan da sevdigim cekeleyip durdu beni. Herkez benim hayatimi kendi hayatlarina benzetmeye calistilar. Yipranan sonunda ben oldum. Kimse durupda bu kiz ne düsünüyor demedi. Buna sevdigimde dahil. Ayni seyi o da yapti, hep herseyi benden bekledi, basini kapat, disariya cikma, sunu yap bunu yap. Ama bir kere olsun, seninle böyle tanistim seni böyle sevdim demedi. O benden benim aileme karsi gelmemi beklerken, kendisi cevresindeki insanlara, yani ``patronlarina`` karsi gelemedi (onun ailesi beni istiyorlardi, kendi ailesi kapali degil, ayni benim ailem gibiler. iclerinde tek dinine bagli olan oydu).

neden aşık olmayasın be güzelim..
bu dünyada bi hissi sadece bi kez yaşamak gibi bi kuralımız yokki..kendi kafanda olamıyorum işte diyip bunu benimsersen,sürekli kendini u anlamda kontrol eder ve didiklersen olamazsın..aşkın yeri yok zamanı yok..belki yolda giderken,belki yıllardır tanığın birine aşık olacaksın elbet.. o ağrıların geçecek ve mutluluk hissi kaplıcak içini..yine kalbin deli gibi çarpıcak ayakların yerden kesilecek..aşk bu dünyadaki en güzell duygu..bu duyguan mahrum etme kendini..

Zaman herşeyin ilacı. Zaman geçtikçe silinmez ama kabuk tutar yaraların, hergün birazdaha az acıtır canını. Şimdi bu acıyı çekmelisin, çekmelisin ki kabuk tutasın.
Dibe vurduğunu düşünürsün kendini boş bomboş hissedersin ama inan her karanlığın ardından güneş doğar. Bir an önce atlatman dileğiyle.

O kendine uygun birini bulmuş ve yolunu çizmiş bellki. . .
bu Saatten sonra birlikte olamazsnz zaten.
Sende düşünmemeye çalış onu. o aklına geldiği anda hemen kendine başka uğraşlar bul
Mutlaka karşına seveceğin biri çıkar!!

Arkadaşlık dönemlerinizdeki ilişkiniz hangi boyuttaydı,merak ediyorum,
sizi kırmadan sormak istiyorum aslında,birliktelik yaşadınız mı??
sormamdaki neden de,acaba onun için mi kopamıyosunuz diye aklıma geldi...
adam nişanlanmış,evlenecekmiş bile,bunun size ders olması lazım,
inadına yaşamak,inadına daha çok mutlu olmalısınız...
hayatta hiçbir erkeği,hayatınızın merkezi haline getirmeyin lütfen,
yoksa heeep üzülürsünüz...
sevgiler...

Son düzenleme:
Arkadaşlık dönemlerinizdeki ilişkiniz hangi boyuttaydı,merak ediyorum,
sizi kırmadan sormak istiyorum aslında,birliktelik yaşadınız mı??
sormamdaki neden de,acaba onun için mi kopamıyosunuz diye aklıma geldi...
adam nişanlanmış,evlenecekmiş bile,bunun size ders olması lazım,
inadına yaşamak,inadına daha çok mutlu olmalısınız...
hayatta hiçbir erkeği,hayatınızın merkezi haline getirmeyin lütfen,
yoksa heeep üzülürsünüz...
sevgiler...

Hayir bir birliktelik yasamadik, allaha sükür. O beni hep gözleriyle severdi, bana yanlis bir harekette de bulunmadi. Hani pembe dizilerde cikarya, sevgililer bir birine bakarda birbirlerini gözleriyle severler, aynen o bicimdi .

canım insan hayatta oldugu sürece herkesin yokluguna alısıyor yada alısmak zorunda kalıyor..ben kücücük bi cocukken babamı kaybettim.kanserden vefat etti.babamın yokluguna alısmak zorunda kaldım.cünkü hep aglarsam hayatta kaybeden ben olacagım..sevdiklerimi kaybettim,dostlarımı,arkadaslarımı..sonra kendime hep dedimki..sen babanın yokluguna gögüs germiş birisin bunlarada gögüs gerersin...işte böyle diye diye unuttum herseyi..sende böyle düsün canım.hepimiz ölüm acılarına gögüs geriyoruz.ask acısınada gögüs gererim de..tabiki tekrar asık olacaksın,evleneceksin..yeterki eski sevgilini unutmak için kendini kuvvetlendir unutacagına inan..

Canım benim cok sevmişsin ama
aşk her zaman yeterli olmuyor bak onlar nurcu gibi birsey demişsin
kapalı fln sanırım katı kuralları var..(öyle tahmin ediyorum)
eger o cocukla sen evleniyor olsaydın hayatın biterdi
köle olurdun o sülaleye sana bu kadar söyleyeyim
zamanla acın hafifleyecektir
eminim çok seveceksindir yine
ama biraz zaman..

olan olmuş artık bak çocukta nişanlanmış yakında düğünü var...sende artık kendine yeni bir sayfa açsan..eskiyi düşünmemeye çalışsan..

Back
X