yardım edin:((((

Valla çok iyi niyetli olunca ağzının payını alıyorsun ben daha bir kaç gün önce yaşadım..Biraz diş göstermek gerekiyor ne yazık ki..

bazı erkeklere sert çıkışlar işe yaramıyor dahada aksileşiyorlar.mesela eşin küstü yatıyor hiç görmemezliğe gel çünkü sana pisikolojik savaş açıyor,sen o gün alışverişemi gideceksin git,sana küsüyormu küssün sende konuşma sen onun üstüne düştükçe barışmak için o hep böyle olacak.bi müddet bu taktiği uygula istersen.mesela bayramda annenlerden dönerken ona kocacığım 4 günün yorgunluğu çöktü üstüme biran önce evimizi gidelim yatalım dersen ne olur istersen dene.mesela benim eşim eve bişey almayı sevmez ben ona söylemeden alırım o birkaç gün söylenir ona alacağım şeyi önceden asla söylemem o hayır derse alamam çünkü.ve artık alıştı aldığım şeylere söylenmiyor ama ben hala önceden ona alacağım şeyleri söylemem.aslında biz onlardan çok akıllıyız ama duygularımıza,sinirimize yeniliyoruz,sakin düşünemiyoruz.

hangi gelin 3 gün kaynanasında kalmak isterki! demem oki
tatlı dilden anlamıyor,beraber psikolağa gitmeyide önerdim oralı bile değil,ikimizde aynı iş yerinde çalışıyoruz.biraz önce kendime yeni iş baktığımı söyledim,neden dedi sıkıldım başka yerde çalışmak istiyorum dedim.YANİ ONA SORMADAN KARAR ALDIM tıpkı onun bana 2 senedir yaptığı gibi,kara kara düşünmeye başladı,ses tonu değişti,daha yumuşak oldu KEDİ GİBİ :) inşallah bu işe yarar,bu arada onu takmıyormuş gibi davranıyorum.yorumlarınız için herkese teşekkür ederim,rahatladım biraz kendimi suçlu hisediyordum ,daha doğrusu o bana öyle hissetmemi saglıyordu.şimdi ayaklarım daha saglam basıyor,tekrar teşekkürler.

bunca senelik evliliğim de öğrendiğim şey asla ondan izin almamak,o hatayı yeni evliyken bir kere yaptım tepeme çıktı ''bana sordunmu ''diye.sadece ona ben şuraya gideceğim veya ben şöyle yapacağım derim.çünkü eşlerden hangisi sessiz kalırsa o eziliyor.biz acıyoruz,biz üzülüyoruz onlara,biz öyle yaptıkça onlar bizi eziyor.o sana küsüyorsa sende küs o evde oturuyorsa sen gez bak göreceksin bulunmaz hint kumaşı olmadığını anlayacak.evvelden ben söylenirdim eşim cevap bile vermezdi sinir olurdum,şimdi aynı şeyi ben yapıyorum o kendi kendine söyleniyor kendi söylüyor kendi işitiyor. yani anlıyacağın eşimden öğrendiklerimi eşime uyguluyorum.

çok haklısın canım. bazısı böyle ne yapsan çare yok gibi. benim abimde annecidir dizinin dibinden ayrılmaz Allahtan annem günde kaç kere arıyosun diye kızarak açar telefonu onu karısına yönlendirmeye alışır da eşi için çekilmez olmuyor böylece sanırım:uhm:

sorun çok büyük bir sorun değil aslında. eşinize demediniz mi elektrik su yok, annenlere hazırlık yapamam sonra onlar alınır gücenir falan diye politik bi dille açıklamadınız mı ki?
eşinizin ailesini sevmeseniz de belli etmeyin, onların her hafta her hafta gelmemesi için esinize "aileni bende ağırlamak isterim ama bazen yorgun oluyorum ve iyi ağırlamadanda misafir alınmaz ayıp olur filan diyin. kibarca konuarak çözülür durum bence.

ama evliliğinizde baska problemlerde var bence, yoksa buna bu kadar takmazsınız.

medeni durumunuzda bekar olduğunuz yazıyor,yinede şunuda belirteyim düşüncelerinize saygı duyuyorum.evet konuya dışardan baktığınızda çok basit gibi duruyor ama iki sene boyunca kaynananız ve kayınpederiniz hayatınıza müdale ediyorsa ve kocanızda onları kuzu gibi dinliyorsa,artık bir noktada patlıyorsunuz. sorun eşimin ailesinin gelmeside değil,eşimin ailesinin her zamanki gibi bizi düşünmeyerek yanlarında misafir getirmeleri.sonuçta eşimin annesi babası her zaman başımın üzerlerinde yeri var,evim isterse pislik içinde yüzsün.sonuç olarak,eşim anne ve babasını kırmaktan çok korkuyor hep beni kırıyor.bu onun doğrusu değiştiremezsin.nasılki sığara bagımlısı bir insan paketin üzerinde öldürücüdür yazısını umursamadan siğara içmeye devam ediyorsa,hasta olduğunu kabül edemiyorsa buda onun gibi. onun doğrusu bu,malesef

Değiştirmeye çalışmak da hem seni hem evliliğini yıpratmaktan başka bir işe yaramıyor.

arkadaş bekarolsa da doğru söylemiş.benim eşimde çok anneci.daha önce de dediğim gibi hep onlae haklı,onlar doğru,onlar iyiniyetli vs.vs.biraz politik olmalı.bende çok beceremiyorum ama kv. bunu çok iyi beceriyor. o yüzden bizde evliliğimiz için sabretmeli,gerekirse biraz politik olmalı ve biraz da çenemizi tutmalıyız diye düşünüyorum.yanlış anlaşılmasın çoğul konutum ama kadınlar illa ki içlerini boşaltıp rahatlayacaklar.aslında bu eşlere şikayetten çok dertlerini paylaşma oluyor ama onlar yanlış anlıyor.o yüzden çok akıllı olmalıyız.

aman nerden bulduk bu annecileri benimki anneci değil ama anası oğulcu eşim bile diyor evlenmeden önce benimle vakit geçirmezdi diye kardeşi duyma özürlü kayınvaldem dul kardeşi her hafta özlüyomuş abisini (ki 33 yaşında kendileri) pazarları bizdeler kardeşim yurt dışından geldi iyi haberlerini almışım ya gitmem gerekmezmiş benim ailem uzakta tek bayram gidiyoruz onda da gitmesem olmazmıymış yada onlarda gelsinmiş ama komşuların yanın da yavrucum özledinse git ailenin yanın da der ertesi gün kocaı arayıp yağmur var bu havada sakın gitmeye kalkmasın bizde eşimle hep kavga halindeyiz o konuşuyor ama ben ona uyuyormuyum onun ağzına bakıyormuyum der ama yaptıkları bile yetiyor bide eşim anasının ağzına baksa
oyüzden Allah sana ve senin gibilere kolaylık versin ben bile eşime evlenmeyip annenle otursaydın diyorum (çünkü şuara beraber oturalım diye tutturuyo) ben de boşanalım yaşa annenle annenin oğluşunu çalmışım bilmeden diyorum ayyyyyyy herkezin 1derdi işte

yok canım yanlış anlaşılmıyorsun,herkesin karekteri ve yaşam tarzı ayrıdır.düşüncelerine saygı duyuyorum.belkide benim eşim,senin eşinden daha annecidir,hiçbu açıdan baktınmı olaya! yoksa hangi kadın durduk yere yakınsın ki,evliliğini bitirme noktasına gelsin.bakın politik davranmak gerekiyor diyosunuz,davrandım çok konuştum,düşüncelerini sordum.güzel güzel konuştum,anlamıyor.külkedisi moduna girme diyen bir arkadaş vardı ona çok çok teşekkür ediyorum.hiç takmıyorum eşimi iki gündür peşimde geziyor.erkek ezilmekten hoşlanıyor galiba:)

- Can Dündar/BİR KADIN

.Bir kadın çocuktur aslında..
Çocuk gibi davranmayı sever.
Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini de ister.
Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını.
Ama her kadın çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister.
Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz,
ama asla onu bir Çocuk olarak görmeyeceksiniz.

Bir kadın güçlüdür aslında.
Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez.
İster ki Erkeğin gücü kendisine huzur versin.
Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile Erkeğin yapmasını bekler.
Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de
erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir.
Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz.
Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgilidir aslında.
İçinde her zaman sevgiyi taşır.
Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz.
Zor sever ama tam sever.
Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için
yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir.
Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız.
Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz.
Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz.
Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette.
Bunun nedeni ise engelleyemedikleri "acımak" duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında.
Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz.
Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır.
O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.
Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz.
Yalnızlık onun sığınağıdır.
O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir.
Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın bilgindir aslında.
Neler yapabileceğini erkek aklI hayal bile edemez.
Yaratıcılığının sınırı yoktur.
Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler.
Hoyratça harcamaz yaratıcılığını sadece erkeğine saklar.
Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir.
Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır.

Bir kadın hayattır aslında.
Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor.
Yemek yemek, su içmek bile.
Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup
içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz?

Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz...
Bir açıklama ekle
Bir kadın çocuktur aslında..
Çocuk gibi davranmayı sever.
Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini de ister.
Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını.
Ama her kadın çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister.
Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz,
ama asla onu bir Çocuk olarak görmeyeceksiniz.

Bir kadın güçlüdür aslında.
Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez.
İster ki Erkeğin gücü kendisine huzur versin.
Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile Erkeğin yapmasını bekler.
Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de
erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir.
Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz.
Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgilidir aslında.
İçinde her zaman sevgiyi taşır.
Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz.
Zor sever ama tam sever.
Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için
Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz.
Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette.
Bunun nedeni ise engelleyemedikleri "acımak" duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında.
Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz.
Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır.
O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.
Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz.
Yalnızlık onun sığınağıdır.
O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir.
Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın bilgindir aslında.
Neler yapabileceğini erkek aklI hayal bile edemez.
Yaratıcılığının sınırı yoktur.
Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler.
Hoyratça harcamaz yaratıcılığını sadece erkeğine saklar.
Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir.
Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır.

Bir kadın hayattır aslında.
Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor.
Yemek yemek, su içmek bile.
Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup
içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz?

Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz.....

bu yazıyı buğün okudum,çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için
Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz.en çokta bu sözünü.

aynı düşüncelerı paylaşıyoruz sızınle küstüğünde her dfasında gıtmeyın yanına barışmak için bu sefer bunu alışkanlık halıne getırcektır haksızda olsa ee ne olsa gelıp barışıyo deyıp özur dılemıycektır sonuçta çalışıyosunuz bıde gelıp ınsanlalramı ugrasıcaksınız aa tabıkıde evınızı mısafır gelıcektır sonuçta eşinizin ailesı ama sureklde onlarında sıızı bunaltmaması lazım esınınzde eger tercıhını sureklı aılesınden yana kullanıyosa oturup bı düşünün derimm ortada ters gıden bıseyler var ınsan ınye esıyle vakıt gecırmek ıstemesınkı ..Çok üzgünüm çoook

küsüyor diye ayağına gittiğimiz her seferinde ne oluyor biliyomusun
o içimizdeki kocaman sevgi varya yavaş yavaş azalıyor
ne yazık ki böyle
kendimizi tutup yaptığı hatayı görmesini sağlamalıyız
gelmiyorsa da zaten boşuna uğraştığımızı anlarız şimdiye kadar

Aynen öyle canım,sen ne kadar ayaklarının üzerine sağlam basarsan o kadar kıymetli olursun.Ne kadar az verirsen,ne kadar önce ben dersen o kadar iyi olursun.Bak şöyle yap,artık asli görevin gibi görünen işleri az biraz ser.İnsiyatifine bağlı olarak yapacağın izlenimini ver,işte o zaman bir bardak su verdiğinde eşine o kadar kıymetli olursun.
Verici olmak,saçını süpürge etmek artık erkeklerin gözünde pek değerli değil.Hatta farkında bile olmazlar vericiliğinin,çünkü memnuniyet içinde yapıyorsundur bazı şeyleri.Homurdanmak,bir işi,özellikle onun işini yaparken hafif memnuniyetsiz ama hadi neyse yapayım bari modunda yapmak inan etkili olur :)

oturduğumuz yer pekte yakın değil 30-40 dak var.ama hergün annesiyle ayrı babasıyla ayrı tlfda konuşur.bir erkek annesiyle hergün ne konuşur tuhaf.

tatlım benim eşimde ankaralı ve hergün annesiyle 1 kız kardeşiyle 2 ya da 3 değişir telefonda konuşur mutlaka.ilk sıralar evi arayıp benimlede konuşmak isterler ve sorarlardı oğluşuma ne yemeği yaptın bugün?

Allah sabır versin.

altta kalmamaya çalışıyorum. gittiği yere kadar.

onu bunu bilmem bir erkege vazgecilmezsin izlenimini vermeyeceksin ben buyum diyip yumrugunu masaya vurmayi bileceksin
buradada bir cok konuda gördügümüz gibi erkekler tatli dilden anlamiyor ne zaman ki kadin cinnet noktasina gelir adamin akli basina gelir

böyle zamanlarda esine ilgi göstermeyi kes sakin küsme ama hersey yolundaymis gibi ye ic gez toz yani onu takma bak insani cildirtmak nasil oluyormus görsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…