• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edinn dayanamıyorum...

zaten o kadının amacı bu seni tahrik etmek annemin dediğimi her şey erkek milletine anlatılmaz yangına körükle gitmişsin zaten adam batmış böyle bir konuyu söylemen lüzumsuzdur bunlara takılırsan çok başın ağrır bırak desin ne istiyorsa desin onların hayatları bitmiş artık ama sen öyle değilsin önünde yönlendirebileceğin şekil vereceğin bir hayat var adaletin ayağı topaldır ama gideceği yere geç de olsa gider bir daha aynı hataya düşme tatlım...

yerinde olsam gider rapor alırdım ilk iş olarak ilerde lazım olur sana inş olmazda
evden hem ne diye sen gidiyorsun çok istiyorsa kendisi defolsun gitsin
hiçbir de şey şiddete bahane olamaz

Kizlar artik sunu yapmayin, eslerinizle anneleri yuzunden tartismayin. Sonuc esinizle aranizin acilmasina neden oluyor. Annelerinden soguyacaklari yerde onlara daha da baglaniyorlar ve kotu olan sikayet eden gelinler oluyor.

Biz sadece esimizle degil de genellikle onun ailesiyle de evleniyoruz. Esimizin soyadini aldiktan sonra artik onlarin sulalesine karismis oluyoruz. Onlarin gorgusu, saygisi, seviyesi her ne ise nikah masasinda imzamizi atarken aslinda onlari ailecek oldugu gibi kabul etmis oluyoruz.

Uzun lafin kisasi esinin annesi o. Gercekte hatali bile olsa esin onu kendi gozuyle gormedigi surece sen zorla gozune sokamazsin. Anneleri hakkinda hatali da olsa atilip tutulmasindan hoslanmiyorlar.

Aksi takdirde herseyde bir kusur arayan huzur bozan gelin-es durumuna dusersin.

Her ne olursa olsun kendine zarar verme gibi girisimlerde de asla bulunma.

ben gerçekten çok kızıyorum . kardeşim dayak yiyorsun küfür yiyorsun gururun onurun ayaklar altında . bir hayvanı bile dövmek suçken sen bir insansın ve dayak yiyorsun . bir insan bunu kendine nasıl yedirir . ayakları üzerinde duran bir kadın değilsin sanırım . çalış bir işe gir o adamdanda kurtul . iflasta etse seni dövmesi küfür etmesini meşru kılmaz . canım kocanın üstüne gitme bilmem ne denmiş ya yazık bee . sizin hiç onurunuz yok mu ?bunu diyenler kesin dayak yiyip oturanlar . normal bir kadın asla şiddete destek vermez . biraz silkelen kendine gel .birde hep kayınvalide kötü onun yüzünden . ya o olmasada bşka şekilde kavga çıkıcaktı . yani bunu anlamıyormusunuz . adamın karekteri bu . seni eziyor buda hoşuna gidiyor . sende hasta babana gidip bakmak yerine dayakçı küfürcü bir erkeğin egemenliği altında eziliyorsun işte . neyse herkes hak ettiğini yaşar demek ki burdanda bu çıkıyor . birde kocamı seviyorum diyorsun . normal bir aile böle bir düzende yaşamaz . hayır karşı çıkan evli kadınlara hemen sen yokmusun sen senin hayatın mükemmel bilmem ne sanki diye çıkış yapılıyor nedense bir tür kıskançlık heralde .

Son düzenleme:
ey Allahim yarabbim sen akil verirken bu ruh hastalari nerdeydi acaba ne yani iflas eden herkes karisinimi dovsun benimde esim iflas etti hemde cok iyi yasamdan en alt sevilere kadar indik simdi eski rantti tutturamadik ama sukurler olsun rabbime ac degilim acikda degilim hicde siddet uygulamadik ustelik ailelerimizde dahil kim dost kim dusman ogrenmis olduk elele astik kimseye caktirmadan yeri gekdi bir kuru ekmegi paylasti ne o ne ben isyan ettim sukur ettim onu bile bulduguma aclikdan olen insanlar varken bizim yasamimiz kral gibi diye ne yani her iflas eden ondan bundan alsin hirsini kadincagizin ne gunahi var es diye derdini anlatmis oda ortaligi ayaga kaldirmis bide ozur dilemeye gidecekmis cok suclusun arkadasim davagi yiyen sen assagilanan sen kufur edilen sen hakli olan o ama varya her konuda haklisinda su bilek kesme ne tatlim ya hayatta tek senin basina gelmiyor boyle talihsizlikler hemen canami kastedelim bak hayatta senin canindan degerli hicbir sey yok bunu ogrendinmi zaten dogru yolu bulmussun demekdir cunku ozaman kendine bunlari yaptirmazsin sana kalkan elin cezasini kesersin takarsin sepeti koluna sen yoluna ben yoluma dersin

komsulara rezıl oldum oldum bıleklermı sussun dıye kestım kndı ayaklarm ustundede durabılırım unverste mezunuyum ama kavganın ardından cıkp gdemıyorum cnku aılem bende uzak bı sehrde ben kapdan cktıgımla tutup getrıyo bagra cagra bende mallete ayıp olck utanc belası gerı donuyorum

Dayanıcaksın canım şuan en doğru olan hiç bir şey yapmaman zamana bırak biliyorum çok zor çok lanet bir durum ama inan geçicek zaten istesen de aynı kalamaz lütfen kendini yalnız hissetme biz burdayız...

yazcklarım braz uzun olucak ama nolur okuyun cok doluyum kıme anlatıcam bilemedim. esım iflas ettı we bı sredır uzerınde bunun sıtresı war aıleden de gram fayda yok ama heryerde kaynanam bzı o gecındıryomus gbı konusuyo ve bu bana cok dokundu aksm esım ewe geldı bı problem yoktu ben esıme annesnı bu tawrlarından bıktıgı falan soledım we tartısmaya basladık ewde ne warsa kırdı doktu etmedıgı kfur kalmadı bana vurduu defalarca snra yetmezmıs gbı annesnı aradı onada kfrettı ben bu kızı gturuyom falan dedı kapattı gtur dedım o sırdada kaynanamlar geldı kndımı banyoya kıtledım al hesabı sen wer dedım ortalıgı bu kadar karıstrmanın ne alemı wardı tabı bz tartsmısız etmısız kadının umrunda deıl bunda bıle kendıne pay cıkarttı hastalancam etcem falan ama bzım ıcın gram uzuldugunu sanmıyorum.... onlar gdıncede tekrar aynı seyler bana gıt gıt gıt tmm dıyorum sabah gdıcem falan
derken kavga ıyce buyudu emınım tum apartman duymustur en sonunda dayanamadm krdım bardagı bılegımı kestım uc bes yerden czdım attım esm aldı camı elmden smdı ustnden bı saat falan gectı we hc konusmadık hala tamamen bnm haksız oldugumu dsnuyo napıyım ben gdıyımmı? kanser bı babam war bu ılk kavgamız deıl bu gune kadar hc bı tartısmamı anlatmadım onlara ıcımde kendı kendımı sakınlestrdım hep ve daha oncekı kavgalarmın hepsınde haklıydım buna ragmen sabrettım şimdide tek sucum esme annesnı atmamdı ama bıktım ınanın ole bole bı kadın deıll aglamaktan gozumde yas kalmadı nolur bı akıl werın

eşin iflas ettikten sonra ona ne kadar destek oldun, oldun mu olmadın mı bilmiyorum
ama şu an durum bunu değerlendirecek kadar basit değil bence
kaldı ki eşin iflas etmiş olup, sen ona destek olmasan dahi eşinin sana sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaya hakkı yok
tartıştınız diye adam tutmuş ne var ne yoksa kırıp dökmüş, yetmezmiş gibi sana küfredip defalarca vurmuş
annesini arayıp ben bu kızı götürüyorum demiş, çanta mısın sen nesin ki bunu diyebiliyor?
fiziksel olarak gücünün yetmeyeceği kesin, gitsin kendi kalıbında bi adama vursun bakalım o kadar cesursa yiğitse
sen onun eşisin yahu nasıl böyle birşey yapabilir?
bu hakkı ona nasıl verirsin?
elimden birşey gelmiyor deme bana nolur, baban kanser dahi olsa bunları yaşayacağına git ailenin yanına
kurtul lütfen o adamdan
bardağı kırıp bileğini kesmişsin "eşin!" almış camı elinden
o kadar kıyamıyorsa küfretmeseydi, vurmasaydı
kendine daha fazla zarar verme lütfen
nolur biraz cesur ol, o adama katlanmak zorunda değilsin
lütfen

Son düzenleyen: Moderatör:
Dayanıcaksın canım şuan en doğru olan hiç bir şey yapmaman zamana bırak biliyorum çok zor çok lanet bir durum ama inan geçicek zaten istesen de aynı kalamaz lütfen kendini yalnız hissetme biz burdayız...

dayanıyorum zaten dayanmayıp napıyım bazı arkadaslar gt dayak atıyo nası yapyo falan dıyo ama ıste bazı seylerı yasamadan bılemezsn ben bunlar basma gelmeden bole bı yazı okusaydım kesınlıkle katlanma derdım karsımdakınee ama oyle olmuyo esım sınrlenmedıgı srece o kadar ıyıkı haa bole brne ıyı denmez bunuda bılıyorum ama suda war esım bılmesede ben onun aılesnın ona destek cıkmıııcanıda bılıyorum bıde ıflas ettı ben gdersem yapayalnız kalıcak aslında gtmeyıde cok ıstıyorum hersey cok zorma gdıyo bnm esım ıflas ettı bnm aılem destek oluyo ona bende elımden gelenı yapamıyorum bı eksıgım olsa bıle soylemıyorum yazlık alıswerıs yap dıyo kart veryo almıyorum eskılerı gsteryorum bak ne kadr fazla gerek yok dıyorum hanı su durumda bıle oda cebmden paramı eksık etmıyo ewme herseyı alıyo ama işte snrlenınce tanıyamıyorum onu hem bana vuryoo hemde gt dıyo bundan sonra yuzne bakamam dıyo gtcek oluyorum bagra bagra gerı cewrıyo napcamı sasrdım hanı ha dedınmıde gıdecek byerım yok bnm kmseye bsey anlatamıyorum zaten kavga etmısız derdımız basmızdan askın bıde dk bası kaynanam arıyo tansıyonum yukseldı bayıldım flan bnı mahvttınız dıyo ama yalan bugun gezmedeydı hanfendı bunların arasında kaldım iştee

millet sizi kayınvalidenin geçindirdiğini sansa ne olur ki... boşver gitsin ağzı olan konuşuyor.

merak ettim canım çocuğun var mı? yani biran gözümün önüne geldi annesini intihar ederken gören bir çocuk falan içim gitti, yoksa eğer hem maddi hem psikolojik durumunuz düzelene kadar çocuk düşünmeyin derim canım, sende biraz daha sabır göster dua et herkes iyi niyetli değil ki bu dünyada, benim akrabaları anlatsam sana ne laflar söylüyorlar birde kendi akrabam kime şikayet edim artık gülüp geçiyorum benim sınavım da oymus deyip hiçbiriylede görüşmüyorum çok huzurluyum :) en azından kaynana seninki öz akraban değil, huyuna alıştıkça insanların lafları batmıyor zaten, sende en fazla evet yardımcı oluyor benim ailemde oluyor zor zamanda belli olur dost düşman dersin, çevreye karşı rezil olcam diye de üzülme millet neleri yaşıyor dört duvar arasında dışarı yansıtmıyor milleti eleştirmek kimseye kalmadı, lafı yapıştır ağzına sussun millet.

aılem arkadmda durur bebegmde yok ama esmı cdden sewyorum bıde ben kck bıyerde yasıyorum akrabalrın lafı bıle btrır benı

komsulara rezıl oldum oldum bıleklermı sussun dıye kestım kndı ayaklarm ustundede durabılırım unverste mezunuyum ama kavganın ardından cıkp gdemıyorum cnku aılem bende uzak bı sehrde ben kapdan cktıgımla tutup getrıyo bagra cagra bende mallete ayıp olck utanc belası gerı donuyorum

Stockholm Sendromu yaşıyorsunuz galiba?? Yapmayın etmeyin, akrabanın konu komşunun lafı sözü canınızdan, ruh sağlığınızdan en önemlisi onurunuzdan haysiyetinizden daha mı önemli?? kınamıyorum yanlış anlamayın nasıl sevilir böyle bir adam? zerre kadar değeriniz yok kocanızın ve ailesinin gözünde bu gerçekle yüzleşin!!! "ben gidersem yalnız kalacak" naifliğiyle sizi kum torbasına çeviren bir adamın öküzlüğü bir türlü örtüşmüyor. bu kadar değersiz misiniz siz?
kadına şiddet konusunda köylerde seminerler verdim söylediğim ilk şey hep şu oldu: "şiddetin hiçbir türü kabul edilemez, dayak yemek ya da sözle aşağılanmak kötü davranışa maruz kalmak -kesinlikle- evliliğin bir parçası olamaz kimsenin böyle bir hakkı yok"
şimdi gelip de bana "aslında bir sorun yokken iyidir sinirlenince şiddet var" demeyin iyiyken herkes iyidir her sinirlenen karşıdakini dövecekse ve bu mazur görülecekse işimiz var!

Son düzenleme:
dayanıyorum zaten dayanmayıp napıyım bazı arkadaslar gt dayak atıyo nası yapyo falan dıyo ama ıste bazı seylerı yasamadan bılemezsn ben bunlar basma gelmeden bole bı yazı okusaydım kesınlıkle katlanma derdım karsımdakınee ama oyle olmuyo esım sınrlenmedıgı srece o kadar ıyıkı haa bole brne ıyı denmez bunuda bılıyorum ama suda war esım bılmesede ben onun aılesnın ona destek cıkmıııcanıda bılıyorum bıde ıflas ettı ben gdersem yapayalnız kalıcak aslında gtmeyıde cok ıstıyorum hersey cok zorma gdıyo bnm esım ıflas ettı bnm aılem destek oluyo ona bende elımden gelenı yapamıyorum bı eksıgım olsa bıle soylemıyorum yazlık alıswerıs yap dıyo kart veryo almıyorum eskılerı gsteryorum bak ne kadr fazla gerek yok dıyorum hanı su durumda bıle oda cebmden paramı eksık etmıyo ewme herseyı alıyo ama işte snrlenınce tanıyamıyorum onu hem bana vuryoo hemde gt dıyo bundan sonra yuzne bakamam dıyo gtcek oluyorum bagra bagra gerı cewrıyo napcamı sasrdım hanı ha dedınmıde gıdecek byerım yok bnm kmseye bsey anlatamıyorum zaten kavga etmısız derdımız basmızdan askın bıde dk bası kaynanam arıyo tansıyonum yukseldı bayıldım flan bnı mahvttınız dıyo ama yalan bugun gezmedeydı hanfendı bunların arasında kaldım iştee

arkadasim sana vuran,kovan adamin ne iyiliginden bahsediyorsun anlayamadim?yasamayan bilemez kolay konusmasi gibi ifade ediyorsunuz ama ben siddetide hakareti de dibine kadar yasadim ve bu yuzden kesinlikle siddet var ise evlilik sonlandirilmali.bu kadar mi degersizsiniz siz???

merak ettim canım çocuğun var mı? yani biran gözümün önüne geldi annesini intihar ederken gören bir çocuk falan içim gitti, yoksa eğer hem maddi hem psikolojik durumunuz düzelene kadar çocuk düşünmeyin derim canım, sende biraz daha sabır göster dua et herkes iyi niyetli değil ki bu dünyada, benim akrabaları anlatsam sana ne laflar söylüyorlar birde kendi akrabam kime şikayet edim artık gülüp geçiyorum benim sınavım da oymus deyip hiçbiriylede görüşmüyorum çok huzurluyum :) en azından kaynana seninki öz akraban değil, huyuna alıştıkça insanların lafları batmıyor zaten, sende en fazla evet yardımcı oluyor benim ailemde oluyor zor zamanda belli olur dost düşman dersin, çevreye karşı rezil olcam diye de üzülme millet neleri yaşıyor dört duvar arasında dışarı yansıtmıyor milleti eleştirmek kimseye kalmadı, lafı yapıştır ağzına sussun millet.

yok cnm zaten su olaydan snrada baya bı sre dusunmucem

Kizlar artik sunu yapmayin, eslerinizle anneleri yuzunden tartismayin. Sonuc esinizle aranizin acilmasina neden oluyor. Annelerinden soguyacaklari yerde onlara daha da baglaniyorlar ve kotu olan sikayet eden gelinler oluyor.

Biz sadece esimizle degil de genellikle onun ailesiyle de evleniyoruz. Esimizin soyadini aldiktan sonra artik onlarin sulalesine karismis oluyoruz. Onlarin gorgusu, saygisi, seviyesi her ne ise nikah masasinda imzamizi atarken aslinda onlari ailecek oldugu gibi kabul etmis oluyoruz.

Uzun lafin kisasi esinin annesi o. Gercekte hatali bile olsa esin onu kendi gozuyle gormedigi surece sen zorla gozune sokamazsin. Anneleri hakkinda hatali da olsa atilip tutulmasindan hoslanmiyorlar.

Aksi takdirde herseyde bir kusur arayan huzur bozan gelin-es durumuna dusersin.

Her ne olursa olsun kendine zarar verme gibi girisimlerde de asla bulunma.

cnm yazdıgın bişey dikkatimi çekti yazamadan duramadım. demişsinki imzayı atarken onları ailecek oldugu gibi kabul etmiş oluyoruz, onların saygısı görgüsü seviyesine de imza atmış oluyoruz. Haklısın onlar bu açıdan düşünüyor ama hukuken onlarla değil eşlerimizle evleniyoruz. Eşlerimizle aileleriyle tanışmadan önce gül gibi geçinirken, evlenme yoluna girince sorunların çıkma sebebi bu yuzden hep ailesi oluyor. Yaptıkları aslında suç, dinen de suç. Örneğin Anne her hafta çağırıyorsa bu oğlunu bağlar, karısını beraberinde götürmeye dahi zorlamaya hakkı yoktur.Ama günümüzde öyle mi? Annesi zaten beraber gelinmesini bekliyor. Dışardan o imzayı attıgımız aileden baskı var çünkü.

Yine karısını annesinin istediği gibi davranması için de zorlayamaz.Karısı annesiyle anlaşamıyor da olabilir. Herkes herkesle anlaşmak zorunda değil, Annesinin lafları ya da davranışları rahatsız ediyor da olabilir. Benim anlamadığım neden gelinler bu davranışları çekmeye zorlanıyor. Cevap basit: kendi huzurumuz içinmiş. İyide işte asıl huzur o zaman bozuluyor. İki kadın birbirini sevmek zorunda değil. Ama mecbur bırakılıyor. Mecbur bırakan da kendi hem cinsi oluyor, Kadın kadının düşmanı EVET. Anlaşamayan iki kadından ''gelin' olanına sen idare edip sen sabır gösterceksin o büyüktür sen seveceksin diye yükleniliyor. Dinde dahi zorlama yokken bu insanlar da dinci imancı geçiniyor. Gelinin üzerinde hep baskı zorlama vardır.

Kadın yemek yapmaya, temizlik yapmaya bile dinen mecbur değilken, annesi sürekli oğlunu ve gelinini sahiplenip atıp tutarken, istediği gibi at koşturmak isterken geline olsun sen idare edeceksin ,deyip zorla idare etmesi bekleniyor. Annesi ise oğlu gözünde her zaman ne yaparsa yapsın anında melek durumuna düşüyor. Gelin şikayet edince ise şeytan oluyor. Gelin mecbur çünkü, şikayet etmeyede hakkı yok! Bu hak yemektir zulumdur.

Yani biz onları oldukları gibi kabul ederken onlar bizi kabul etmiyor. Yapacaklarını da yaptıktan sonra yani gelinden kendilerini mutemadiyen soğuttuktuktan sonrada oğullarına ben gelini çok seviyorum diye gözüküyorlar , bu defa yine gelin suç oluyor.
Her zaman gelin suçlu, demişsin ya huzur bozan gelin- eş durumuna düşersin diye.

Evet hem suçlular hem güçlüler.Ama bu kabul edilebilir bişey değil, bu gerçekten haksızlık.
Evlilik denilen kurum eşinle değil annesiyle evlenmekmiş, evlenecekler bunu düşünerek tez zamanda dönsün kararlarından, evliliğin de çivisini çıkarmışlar artık.
Kayınvalideniz olmayacaksa, arada bi mixer yoksa evlenin.
aksi halde dunyanın öbür ucuna gitsenizde en iyisi bile peşinizi bırakmayacaktır.

Son düzenleme:
bu arada arkadaşım konun içinde yazabileceğim, eşin annesi hakkında en ufak bişey söylemeni bekliyomuş ki olay çıkarsın, söyleyemessin çünkü, söylememelisin gözlerinde. Annesi diyebilir etrafada atıp tutabilir, ama sen annesi hakkın bi laf söylersin böyle gününü gösterirler işte, yazıklar olsun eşine de diyeceğim bu.
psikolojik şiddet bile gösteremez ki değil dayak atacak.sen ortalıgı ayaga kaldıracak bişey söylememişsin, ama dediğim gibi annesi ya en ufak bişi söyleyemezsin.sen susacaksın rahatsız olmaya da hakkın yok! annesi haklıdır her zaman.

Bir an önce hayatını kurmaya başla , ne zaman hazır hissedeceksen de bırak git,madem mecbursun şu an, hazırlamaya çalış kendini, nereden dönersek kardır yine de.

cnm yazdıgın bişey dikkatimi çekti yazamadan duramadım. demişsinki imzayı atarken onları ailecek oldugu gibi kabul etmiş oluyoruz, onların saygısı görgüsü seviyesine de imza atmış oluyoruz. Haklısın onlar bu açıdan düşünüyor ama hukuken onlarla değil eşlerimizle evleniyoruz. Eşlerimizle aileleriyle tanışmadan önce gül gibi geçinirken, evlenme yoluna girince sorunların çıkma sebebi bu yuzden hep ailesi oluyor. Yaptıkları aslında suç, dinen de suç. Örneğin Anne her hafta çağırıyorsa bu oğlunu bağlar, karısını beraberinde götürmeye dahi zorlamaya hakkı yoktur.Ama günümüzde öyle mi? Annesi zaten beraber gelinmesini bekliyor. Dışardan o imzayı attıgımız aileden baskı var çünkü.

Yine karısını annesinin istediği gibi davranması için de zorlayamaz.Karısı annesiyle anlaşamıyor da olabilir. Herkes herkesle anlaşmak zorunda değil, Annesinin lafları ya da davranışları rahatsız ediyor da olabilir. Benim anlamadığım neden gelinler bu davranışları çekmeye zorlanıyor. Cevap basit: kendi huzurumuz içinmiş. İyide işte asıl huzur o zaman bozuluyor. İki kadın birbirini sevmek zorunda değil. Ama mecbur bırakılıyor. Mecbur bırakan da kendi hem cinsi oluyor, Kadın kadının düşmanı EVET. Anlaşamayan iki kadından ''gelin' olanına sen idare edip sen sabır gösterceksin o büyüktür sen seveceksin diye yükleniliyor. Dinde dahi zorlama yokken bu insanlar da dinci imancı geçiniyor. Gelinin üzerinde hep baskı zorlama vardır.

Kadın yemek yapmaya, temizlik yapmaya bile dinen mecbur değilken, annesi sürekli oğlunu ve gelinini sahiplenip atıp tutarken, istediği gibi at koşturmak isterken geline olsun sen idare edeceksin ,deyip zorla idare etmesi bekleniyor. Annesi ise oğlu gözünde her zaman ne yaparsa yapsın anında melek durumuna düşüyor. Gelin şikayet edince ise şeytan oluyor. Gelin mecbur çünkü, şikayet etmeyede hakkı yok! Bu hak yemektir zulumdur.

Yani biz onları oldukları gibi kabul ederken onlar bizi kabul etmiyor. Yapacaklarını da yaptıktan sonra yani gelinden kendilerini mutemadiyen soğuttuktuktan sonrada oğullarına ben gelini çok seviyorum diye gözüküyorlar , bu defa yine gelin suç oluyor.
Her zaman gelin suçlu, demişsin ya huzur bozan gelin- eş durumuna düşersin diye.

Evet hem suçlular hem güçlüler.Ama bu kabul edilebilir bişey değil, bu gerçekten haksızlık.
Evlilik denilen kurum eşinle değil annesiyle evlenmekmiş, evlenecekler bunu düşünerek tez zamanda dönsün kararlarından, evliliğin de çivisini çıkarmışlar artık.
Kayınvalideniz olmayacaksa, arada bi mixer yoksa evlenin.
aksi halde dunyanın öbür ucuna gitsenizde en iyisi bile peşinizi bırakmayacaktır.
arkadaşı ayakta alkışlıyorum benim içimden geçenleri söylemiş bende şöyle düşünüyorum sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız saygı ayrıdır.sen artık istesende sewemezsin.allah yardımcınız olsun.eşiniz özünde iyi biriyse hatasını elbet anlayacaktır.ve sizin kıymetinizi bilecektir.cocuk düşünme ama biraz daha sabret.sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.ben canımı yakanlar için sürekli benimle uğraşıpta huzurumu bozanlar için rabbime şöyle dua ediyorum.allahım sen falan kuluna başka bir meşgale ver (illa musibet demek değil)ki benimle uğraşmaya zamanı kalmasın .....!

Back
X