yardım edinn:(

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Kızlar bu kez konum farklı.Kaynımın çocuğu 16 yaşında ve Anadolu lisesine gidiyor ve geçen sene sigaraya başlamış kaynım bunu öğrenince almış karşısına güzelce konuşmuş çocukta bir daha yapmayacağına söz vermiş .Aradan 6 ay kadar zaman geçtikten sonra kaynım cebinde Çakmak bulmuş ve hırpalarmış.Çocuk bu kez yalan söylemiş benim değil diye.Neyse geçen gün kaynım odasına bir girmiş sigara kokusu ve balkondaymış içmiş yani.Şimdi bu adamcağız ne yapsın 3 gündür konuşmuyor çocukla ve çocuğunda annesi bırakıp gitmiş bebeken adamcağız baktı bu yaşına kadar!!!!lütfen yardım edin ne yapalım yada ne yapsın kaynımmm

Sigara içiyor diye çocuk hırpalamak nedir Allasen? Doğrusunu yanlışını anlattıktan sonra yapacak bir şey yok. İçmese keşke ama içiyorsa da engellemek pek mümkün değil. Belki harçlığından bir miktar kesinti yapılabilir ki bunun da bir seçenek olduğunu sanmıyorum, açıkçası.

Bırakmaz mı kesin:KK43:
İçeceği varsa dövse de sövse de para vermese de bi türlü içer. Lisede arkadaşlarımdan biliyorum. O dönem annelerinden babalarından bıkmışlardı artık. Ama hepsi yine de içiyodu hatta daha çok içiyolarsı.
Bırakırsa kendiğinden bırakır anca.

Offff kızlar vallahi eşimle kafa kafaya verdik bizde çıkamadık işin içinden belki aynı şey başına gelmiş ve vazgeçirmiş olan biri vardır babası 3 gündür perişan adama dokunsak ağlayacak yani

Kızlar bu kez konum farklı.Kaynımın çocuğu 16 yaşında ve Anadolu lisesine gidiyor ve geçen sene sigaraya başlamış kaynım bunu öğrenince almış karşısına güzelce konuşmuş çocukta bir daha yapmayacağına söz vermiş .Aradan 6 ay kadar zaman geçtikten sonra kaynım cebinde Çakmak bulmuş ve hırpalarmış.Çocuk bu kez yalan söylemiş benim değil diye.Neyse geçen gün kaynım odasına bir girmiş sigara kokusu ve balkondaymış içmiş yani.Şimdi bu adamcağız ne yapsın 3 gündür konuşmuyor çocukla ve çocuğunda annesi bırakıp gitmiş bebeken adamcağız baktı bu yaşına kadar!!!!lütfen yardım edin ne yapalım yada ne yapsın kaynımmm

Üstüne giderse inat edip içicek . Bende 15 yaşından beri sigara kullanıyorum. Yaş oldu 31 hala içiyorum. Annem ve babam çok diretti zamanında çok üstüme geldiler daha çok içesim geldi. Güzellikle konuşmalı sabırla anlatmalı o zaman içmez.

Biraz nasihat daha edip dertleşelim vs desin

Çocuk ergen anne yok
Hayatı zaten zor daha beterine itmesin çocuğu evet sigara da kötü ama babadan koparsa daha fena olabilir

Bir de kaynınız içiyorsa hele hiç uğraşmasın çocukla

Imkan varsa da gençlik psikoloğu diye tabelalar var cafcaflı belki öyle birileri konuşma da iyi gelir delikanlıya

Sigara içiyor diye çocuk hırpalamak nedir Allasen? Doğrusunu yanlışını anlattıktan sonra yapacak bir şey yok. İçmese keşke ama içiyorsa da engellemek pek mümkün değil. Belki harçlığından bir miktar kesinti yapılabilir ki bunun da bir seçenek olduğunu sanmıyorum, açıkçası.
Bence o zaman daha kötü marilyn, çocuk akşama kadar yemek yemez sigara içicem diye. Genelde öyle yapıyolar :/

eşim anlatmıştı
arkadaşının babası oğlunu yakalayınca önüne Bir sürü sigara paketi koymuş ve iç demiş. Çocuk bir paket iki paket derken beş pakete yakın sigarayı arka arkaya içmiş ve o günden beri sigara içmiyormuş :D

Benım kardedımdeoyle alıstı ne ysparsa yapsın brakmaz hırpalayıp da zrlamasın daha ınada bındırırde cocuk alkol falan alır snra onada alısır ergenlık ıste daha beterlerıne alışmasın ınsallah hep ccuklar uyusturucı batagnda

Offff kızlar vallahi eşimle kafa kafaya verdik bizde çıkamadık işin içinden belki aynı şey başına gelmiş ve vazgeçirmiş olan biri vardır babası 3 gündür perişan adama dokunsak ağlayacak yani
17 yaşında başladım. tek tük içtim üniversitede non-stop içtim. üniversiteden sonra sıkıldım ara ara içtim. Şimdi 3-4 ay oldu sanırım içmiyorum.
Yani kendi bırakmak istemediği sürece dıştan bir itkiyle bıraktıramazsınız. Baba boşuna çocukla arasına set çekmesin okulda falan sosyal bir problemi varsa iyice içine kapanır.
Ergen şimdi, eğer aile sigara konusunda hassassa bir nevi başkaldırı, özgürlük olarak görüyor olabilir.

Biraz nasihat daha edip dertleşelim vs desin

Çocuk ergen anne yok
Hayatı zaten zor daha beterine itmesin çocuğu evet sigara da kötü ama babadan koparsa daha fena olabilir

Bir de kaynınız içiyorsa hele hiç uğraşmasın çocukla

Imkan varsa da gençlik psikoloğu diye tabelalar var cafcaflı belki öyle birileri konuşma da iyi gelir delikanlıya
Kaynım içmiyo hatta çocuk çok küçükken içiyomuş çocuk elinden alıp yere atıyormuş parçalıyormuş adamda bunu yapan çocuk şimdi nasıl içer deyip kendini yiyo

Keske ilk yaptigi gibi yapsaymis yine konussaymis 16 yasindaki cocugu hirpalamak kotu olmus.
bu sefer de gizli gizli icer.
zararini felan anlatsa diyecem de pekte dinlemez.

eşim anlatmıştı
arkadaşının babası oğlunu yakalayınca önüne Bir sürü sigara paketi koymuş ve iç demiş. Çocuk bir paket iki paket derken beş pakete yakın sigarayı arka arkaya içmiş ve o günden beri sigara içmiyormuş :KK70:

benim babam yakalamadan yapmıştı :KK70: hatta kokusuna bile tahammül edemiyordum o derece yaşıtlarım içiyor tabi..
al dedi çek bir tane çek çekkk iyice içine dedi ..geberiyordum öksürmekten :KK70: aha bak böyle bir şey heves edip başlama sakın dedi..

Back
X