yardım edinn:(

eşim anlatmıştı
arkadaşının babası oğlunu yakalayınca önüne Bir sürü sigara paketi koymuş ve iç demiş. Çocuk bir paket iki paket derken beş pakete yakın sigarayı arka arkaya içmiş ve o günden beri sigara içmiyormuş :KK70:
Arkadaşlar bu işe yarar mıı

arkdaşları arasında cool görünme isteği işte sigara içme nedeni.
kabul görme falan.
sigarayla karizmanın ilgili olmadığına dair o bilinç daha önce verilse zaten başlamazdı.
bence şimdi nasihat verir gibi değil de dertleşir gibi konuşsun baba.
kendisi nasıl sigaraya başladı onu anlatsın
sonra neden bıraktı neler yaşadı bunları hikaye gibi dertleşirken anlatsın oğluna

arkdaşları arasında cool görünme isteği işte sigara içme nedeni.
kabul görme falan.
sigarayla karizmanın ilgili olmadığına dair o bilinç daha önce verilse zaten başlamazdı.
bence şimdi nasihat verir gibi değil de dertleşir gibi konuşsun baba.
kendisi nasıl sigaraya başladı onu anlatsın
sonra neden bıraktı neler yaşadı bunları hikaye gibi dertleşirken anlatsın oğluna
Babasıda çok fevri adam 16 senedir hem annelik hem babalık yapıyo kaldıramıyor artık bazı şeyleri

Kızlar bu kez konum farklı.Kaynımın çocuğu 16 yaşında ve Anadolu lisesine gidiyor ve geçen sene sigaraya başlamış kaynım bunu öğrenince almış karşısına güzelce konuşmuş çocukta bir daha yapmayacağına söz vermiş .Aradan 6 ay kadar zaman geçtikten sonra kaynım cebinde Çakmak bulmuş ve hırpalarmış.Çocuk bu kez yalan söylemiş benim değil diye.Neyse geçen gün kaynım odasına bir girmiş sigara kokusu ve balkondaymış içmiş yani.Şimdi bu adamcağız ne yapsın 3 gündür konuşmuyor çocukla ve çocuğunda annesi bırakıp gitmiş bebeken adamcağız baktı bu yaşına kadar!!!!lütfen yardım edin ne yapalım yada ne yapsın kaynımmm

Bir yerde mi okudum, yoksa birinden mi dinledim emin degilim ama ayni boyle bir olayla karsilasmis bir ebeveyn cocugunu karsisina almis. En agirindan bir sigara burda ismini vermeyeyim bir iki paket almis adam, ogluna yak demis karsisinda icirmis. 1, 2.... derken tum paketi pespese araliksiz iceceksin demis. Kac adetten sonra kusmus bilmiyorum ama tiksinip icmedigi kismi aklimda kalmis. Her cocuk ayni sekilde terbiye edilmez ama hirpalamasi babasi ile arasini iyice acabilir, yumusak davransa da otoriteyi saglamasi gerek.

Bir yerde mi okudum, yoksa birinden mi dinledim emin degilim ama ayni boyle bir olayla karsilasmis bir ebeveyn cocugunu karsisina almis. En agirindan bir sigara burda ismini vermeyeyim bir iki paket almis adam, ogluna yak demis karsisinda icirmis. 1, 2.... derken tum paketi pespese araliksiz iceceksin demis. Kac adetten sonra kusmus bilmiyorum ama tiksinip icmedigi kismi aklimda kalmis. Her cocuk ayni sekilde terbiye edilmez ama hirpalamasi babasi ile arasini iyice acabilir, yumusak davransa da otoriteyi saglamasi gerek.
Evet eskiden konuşmuş zaten bırakmayınca bu kez hiçbirşey yokmuş gibi davranmak istemiyo ve haliyle tavır alıyo ama yanlış yapıyo sanırım

bi keresinde eşime kızıp sigara içmeye kalktım onun paketinden alıp yapma-etme diye yalvardı ama içtim:cool: sonrasında bütün gün çikolata yiyip durdum ağzım da ki o iğrenç tadı atmak için:KK70:o günden beri daha da merak eder oldum bu insanlar bu berbat şeyi nasıl içiyolar diye

Psikoloğa sigarayı bıraksın diye değil,sigaraya başlamasına neden olan sorunları çözmesi için götüreceksiniz.
Sorunlar belli canım annesizlik ve babasının tahammülsüz olması galiba bunlarada çare yok gibi çünkü annesi 16 yıldır ne arayıp ne sormuş:KK43:

Ya arkadaşlar uzun süredir fitness e gitmek istiyordu acaba fitness yaparken sigara kullanmak yasakmı

Back
X