yardim hangis daha mantikli?

Ayni yasta degiller birde bir isim oluyor oda seninle gelsin diyorlar. Ve cocukta oyle bir huy varki markete gitsem harcadigim parayi kv gorur gormez soyluyor ben daha alisveris yaptim demeden su kadar tuttu anneanne diyor. Misafirim gelse laf dinliyor oraya tasiyor. Rahat edemiyorum anlayacaginz o yuzden istemiyorum bir cocuk bunu akil edemez biliyorum demekki git dinle bize soyle diyorlar. Birde benm cocugum dusse bile hemen esime tasiyor esimle kavga etmemizi sagliyor yengem bugun xxxx e kizdi diyor yada esimle kavga edecegimz bose olduysa gun icinde gelir gelmez hemen anlatiyor. Esimde bana kiziyor. Istemiyorum birakmalarini

bu çocuk kaç yaşında?merak ettim.

benim demek istediğim bi yuvayı yıkacak kadar sorunlu davranıyolar he kamelyanın sesi çıkmıyor ama sesini çıkarsa olan yuvalarına olur kaynanada zil takıp oynar yani öyle insan bunlar iyilik yaramaz

Bu ne ya!
sizin hic söz hakkiniz yokmus ki.Adam bir tek kendini düsünüyor.Nasil bir vicdani var esinizin.
Acaba siz yeterrrrrr artik diyemiyor musunuz.Cocugunuzu da alip bir süreligine annenize ya da bir arkadasiniza gidemez misiniz?
Sartlar düzelene kadar eve dönmeyecegim diye ayak direyemez misiniz?
Bütün yorumlari okumadim ama okuduklarim beni cileden cikarmaya yetti.
Hic degilse ben artik calismaya karar verdim cocugu da krese birakicam deseniz olmaz mi?
Hem kendi paranizi kazanirsaniz kendinize olan güveniniz geri gelir onlarin da size saygi duymasini saglayabilirsiniz belki.
Vallahi cok sinirlendim sanki benim basima gelmis gibi....
Artik hayatiniz hakkinda kendi kararlariniozi vermenizin zamani gelmis.Yapmayin lütfen nasil bir zorunluluk size böyle bir hayati yasamaya muhtac ediyor.
Adama bak tasinirken bile sart koyuyor.Zaten önceden düsünüp karar vermis bile....
Kusura bakmayin saygisizlik yapmak ya da sizi kirmak degil amacim.Sadece caresizliginiz sinirlendirdi beni.

Cocugum kres icin cok kucuk bnde cok istiyorum ise girmek muhtacta deilim bn cokistedm esimle evlenmek silem karsiydi hic birseymz uymuyor kulturumz aile yapimz yetsme tarzimiz yasama bakisim. Simdi bak boz demistik dedirtmek istemiyorum duzelir diye bekliyorum iste ama bn tavir koymadikca duzelmiyor

bu çocuk kaç yaşında?merak ettim.

9 yasinda...ama cocuk gibi deil herseye laf yetstirir saygisizdir herkese hukmeder biri bise istesn getrmek zorunda miyim kalk kendin al falan die cvp verir dayisina serefsiz dedigini bile duydum

Son düzenleme:
benim demek istediğim bi yuvayı yıkacak kadar sorunlu davranıyolar he kamelyanın sesi çıkmıyor ama sesini çıkarsa olan yuvalarına olur kaynanada zil takıp oynar yani öyle insan bunlar iyilik yaramaz

Aynen arkadan biz bisey yapmadk kendileri anlasamadilar der biliyorm millete ben evlerine bile gitmiyorm die anlatiyomus

bn cokistedm esimle evlenmek silem karsiydi hic birseymz uymuyor kulturumz aile yapimz yetsme tarzimiz yasama bakisim. Simdi bak boz demistik dedirtmek istemiyorum duzelir diye bekliyorum iste ama bn tavir koymadikca duzelmiyor

Sen kendin yazmışsın,bu ailenin yaşam tarzı bu şekilde.
Yani üzgünüm ama sen fizana bile taşınsan bu kafalar değişmez.
Biraz kendi sınırlarını koy,çizgiyi çek yoksa yakanı kurtaramazsın.
İstiyorum-istemiyorum demek bu kadar zor değil.
Sen de insansın,koskoca ev bark sahibi kadınsın,elbette söz hakkın olacak,kendi düzenin olacak.

Ben senin yerinde olsam taşınma fırsatını kaçırmam.Bu fırsat bir daha eline geçmeyebilir.Hayat boyu orada yaşamaktan iyidir.
O evden kendini atınca Allah yardım eder,bakarsın yeni evden evsahibi çıkarır filan mecburen başka yere taşınırsınız.
Çocuk bakma konusunda dirayetli davranman lazım.Bak kayınvaliden ne güzel açık açık "bakamam" demiş.Sen de de...
Eşine de açıkça söyle,rahatsız oluyorum,laf taşıyor,heryere yanımda taşımak zorunda mıyım,çocuğum değil birşey değil diye....

Sen kendin yazmışsın,bu ailenin yaşam tarzı bu şekilde.
Yani üzgünüm ama sen fizana bile taşınsan bu kafalar değişmez.
Biraz kendi sınırlarını koy,çizgiyi çek yoksa yakanı kurtaramazsın.
İstiyorum-istemiyorum demek bu kadar zor değil.
Sen de insansın,koskoca ev bark sahibi kadınsın,elbette söz hakkın olacak,kendi düzenin olacak.

Ben senin yerinde olsam taşınma fırsatını kaçırmam.Bu fırsat bir daha eline geçmeyebilir.Hayat boyu orada yaşamaktan iyidir.
O evden kendini atınca Allah yardım eder,bakarsın yeni evden evsahibi çıkarır filan mecburen başka yere taşınırsınız.
Çocuk bakma konusunda dirayetli davranman lazım.Bak kayınvaliden ne güzel açık açık "bakamam" demiş.Sen de de...
Eşine de açıkça söyle,rahatsız oluyorum,laf taşıyor,heryere yanımda taşımak zorunda mıyım,çocuğum değil birşey değil diye....

Tasincagmz ev dukkanin karsisi baska eve tasinirim demiyorki esime soyledm o bakmiyor torununu niye bna birakiyor bn nie bakayim dedm bn yengeyim onun kan bagi var dedm ertesi gun birakmadilar snraki gun okulda hastalanms deyip getrdiler

Arkadaslar bnmde bir sorunum var tam sorun denmesede. Ben kvlerin alt katinda oturuyorum ve surekli beraberiz . Esim surekli bize gelin diye arar. Gelmzlerse biz cikariz yukari. Cok konustum bunu yapma diye. Ya umursanmadm ya da burasi bnmde evim istedigimi cagiririm yaniti aldm. Ben cagirma demiyorum ki ama hergun olmaz diyorum inada yapar gibi hergun ariyor. Bu yuzden evimi bir turlu sevemedm isinamadm bu evde ben esim ve oglum aile gibi degiliz.
esimin ablasi ve esi kvlere uakin bir ev ariyorlar cunku kizlarina kv bakiyor. bende dun esime dedimki onlar bu eve gelsin biz tasinalim. Esimde benm cok istedigim bir ev var oraya tasinirsak olur dedi. Ama bir sorun var o ev esin dukkaninin tam karsisi yani esim annesi ve babasi dukkanda beraber calisiyorlar. Oraya tasinsam yigenini hergun bana birakabilirler bu evde bile surekli getirip bana birakiyorlar komsumun bile dikkatini cekmis sen ne kadar iyi bir kizsin surekli getirip sana birakiyorlar surat bile asmiyorsn dedi. Asmiyorum ama surekli biraksinlar istemiyorum. Ve bnmde cocugum var asla birgun bile bakmazlar kv ben bakamam cok acil hastane gibi isin yoksa bana birakma dedi. Ama torununu hic utanmadan bana birakiyor.
Neyse cok uzattim yani diger evdede bundan farkli olmayacagim gibi gorunuyor. Ama olur olmaz saatte pat diyede gelemezler diye dusunuyorum. Sizce tasinmali miyim yoksa bu evde ev sahibi cikartana kadar oturmali miyim 3 senedir bu evde oturuyorum

Cıkarsanız mutlaka ileriye dogru bir adım atmiş olursunuz...Şimdi ki evden iyi olacagı kesin ama ne kadar ıyı onu bilemeyis =)
Basarılar

Belirttigim zaman esimi dolduruyorlar onceden bi kere offf falan diyip surat etmistim ertesigun esim yigenini getirdi gec burasi senin evin kimse karisamaz istedigini yap dedi bnm yuzume bakmadan gitti hamileydim birde o zaman karnm burnumdaydi temzlik yapiodm gordude

O zaman eşinle çözeceksin.Sana hiçmiş gibi,o evde senin bir fikrin yokmuş gibi davranamaz.Bütün suç eşinde.Tavrını ona koyacaksın.Ne yaparsa yapsın tavrından geri adım atmayacaksın hiçbirine karşı.

Back
X