- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 123
- 27
- Konu Sahibi WomanAndProud
-
Tesekkurler tahmin ettigim gibi cok pahali malesefBilgi üniversitesi mimarlık
Peşin: 31.708,80
Taksitli : 32.799,60
Bende Hemşirelik okumadığıma çok pişmanım. Tekrar girdim tercih yapacağım bu yıl. Bence neyi çok okumak istiyorsan onun için savaş.
Zor ama imkansız değil
Bu ucret bize fazla malesef belki fatih sultan mehmeti dusunebilirim 17.500du baktigimdaGeçen sene bilgi'den mezun oldum fiyatlar malum 30.000 civarı İstanbul'un en pahalı üniversitelerinden... Onun dışında ücretine rağmen tercih etmeyi düşünürsen başarılar dilerim...
Cok da iyi degil belki 15000 falan olsaydi neyse ama bu biraz fazla bizeBilgi'nin ücreti o kadar pahalı mı ya? Şaşırdım.
Ailenin maddi geliri iyiyse yaz ama ailem bu ücreti karşılayamaz diyorsan 1 sene daha sıkı çalış.
İstemediğin bir bölüm tercih etme bence eğitim hayatın işkence olur.
Ailemin parasini harcama meraklisi olmak mi?Üni sınavında 25.binlerde olduğum için ne kadar üzülmüştüm,zar zor istediğim bölümü kazanmıştım..şimdi siz 90.binle mimarlığa girebiliyorsunuz kıymetini bilin,biraz daha çalışsan daha iyi yerler gelir demek ki..
ailenin parasını harcama meraklısı olmak niye..30.bin lira fazla değil mi? diğer masraflarla ne kadar pahalı olur.
ben olsam bu durumda güzel bir üniversitesinin istediğim bölümü için beklerdim ya da şehir dışını yazardım..açıkçası o kadar pahalı bir yerde okumayı başarı olarak görmezdim..
Ailemin parasini harcama meraklisi olmak mi?
hicbir zaman oyle bir merakim olmadi cok sukur
Fakat burda gelecegim soz konusu
onlar benim annem babam kesin bu parayi vermek zorundalar demiyorum tabiki
ama sacma sapan bi egitim sistemi yuzunden gelecegimi kaybetmek de sacma degil mi?
kimya anlamiyorum sinavi kazanamadim diyelim belki cok iyi bir mimar olucam?
seneye kazanip kazanamayacagim belli degil zaten
ama elimden geleni yapicam tabi ki
Peki ben sana soruyorum ailenin maddi durumu iyi olmasa çok iyi mimar olamayacak mısın?
İstanbul bilgi üniversitesini çok istiyorum demişsin,neden?? itü olsa ne olacak,odtü olsa ne olacak???ya da atıyorum elazığ da bir üni olsa ne olacak??
Yani sen istediğin bölümü okuduktan sonra nerde okuduğun o kadar da önemli değil..iyi bir mimar olmak istiyorsan her yerde olursun sana bağlı..illa özel de okumak istiyorsan bilemem tabi..
Her üniversitede tanıtım günleri var şu an bu sene yazmasan bile git okulları bi gör,orda konuş,aklına takılanları falan sorarsın.
Bütün vakıf üniversiteleri aynı ayarda değil bence,belli başlı okullar dışında bana uzak diğerleri.
Her üniversiteden diploma alınır ama her üniversitenin eğitim kalitesi aynı değil malesef.Üniversite meslek eğitiminin çok ötesinde bi eğitim,kültür,yaşam tarzı verebilmeli insana.
En son baktığımda Bilgi'de 24 bindi,30 bin lira olmuş ücretler
Tekrar girdiğinde puanını epey yükselten örnekler mevcut,kişinin kendisine kalmış.Disiplinli çalışılırsa olabilir.
Baska bir universitede yari fiyatina nerdeyse tutuyor hem de guzel bi universite benim hosuma gitti bakalim insallah o olur :)
tanitim gunleri mi?
hic duymadim nasil bir sey ki gidip geziyor muyuz?
haklisiniz egitim kadar kulturu ortami da onemli
ben kendime o konuda guvenemiyorum iste ya yapamazsam diye kendimi yiyorum gunlerdir insallah su istedigim universite olur
su an istedigim okul olmazsa oyle yapicam zatenTatlim otur dersine calis devlet unv de oku.
İstediğiniz üniversitenin internet sitesine bakın,orda tanıtımlarla ilgili bilgi olur.Bazı okullar kendi servisleriyle belli saatte bi noktadan alıp okula götürüyo,okulu,kampüsü falan gezdirip tanıtıyolar.Orda okulla,bölümle ilgili soru sorabilceğiniz kişiler de olur aklınıza gelen her konuda bilgi alırsınız.Okul,yurt,ulaşım,burs,çift anadal vs. ya da aklınıza takılan ne varsa artık.
Bence mutlaka okulu gidin,görün tercih öncesi.Hatta bölümü,hocalarını,okutulcak dersleri falan da öğrenin.
Umarım istediğiniz okula,bölüme yerleşirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?