Tencere de pisiriyorsan cok zor.Düdüklü tencere de pismesi lazim.
bende hiç akşamdan ıslatmam kurufasülyeleri
reisin kuru fasülyelerini kullanıyorum
fasülyeleri ayıklıyorum bi güzel yıkıyorum tencereye koyuyorum sıcak su ekliyorum
soğanları içine doğruyorum (eşim içinde soğan görmeyecek)ve haşlanmaya bırakıyorum haşlanıyor gayet yumuşak şekilde oluyorlar ve salçasını toz biberinide ilave edip bir taşım daha kaynatıyorum gayet iyi oluyor
bazı fasülyelerde pişmeye bilirler ben her zaman açık değil de kapalı alırım
Evet duduklude pisirmen lazim o zaman yumusacik olur ve siserler yerimseniben
fasülye Düdüklüde Güzel Olur
Tencerede 1 Hafta Kaynat Pişmeezz:)
Suyunuda çok Koymamaya çaliş Hafif Kivamli Olsun Yaneee
Ama Bu Havada Da Gitmezki Kuru:)
ay canım çekti ustacım ya ne güzel anlattın öyle. ellerine sağlık walla.ustasından tarif: fasulyeyi bi gece ıslat. ertesi gün haşla. sonra tencereye sıvı yağ koy göz kararı, ardından soğanları ince ince doğra bi güzel kavur. ardından ince doğrınmış domates, salça. kemkli et at (atmayabilirsinde. ) onlarıda kavur sonra haşlanmış fasulyeyeri at. biraz kavur ardından suyunu koy, eğer fasulyen çok haşlanmışsa suyu az koy çok pişip boca az pişip sulu olmasın. eğer haşlamadrn sonra hala diriyse pişirme suyunu az koy. sonra düdüklünün kapağını kapat.pişir. ocaktan indirmee yakın bi kapta tereyağını erit. içine sivi biber, sarımsak doğra çok hafif yakmadan kavur. pişen fasulyenin altını kapatıp, düdüklünün havasını aldıktan sonra hazırladığın sosu içine at. gene pişir.
mümknüse bir gece beklet çünkü fasulye bir gece dinleditkten sonra anca kendine gelir ve çok daha lezzetli olur.
afiyet olsun
not: fasulyenin icinsi çok önemli bazı fasulyeler hem gece bekletmeye hemde haşlanmaya gelmiyo , pişerken parca parça oluyo . genelde iri taneli fasulyeler oluyo öyle. aynı zamanda iri taneli fasulyeler çokdaha lezzetli olur.
afiyet olsun, valla canım çekti, yanında turşu ve soğan piyazı ile harika olur. ve tereyağlı pilav.yerimsenibena.s.
düdüklü tencere kullan hayatım harika pişiyor ben şimdi farklı bi usulle pişiriyorum fasülyeKuru fasulye yapamıyorum .Nedendir bilmiyorum pişmiyor fasulyem.
Kuru fasulyeyi aksamdan ıslatıyorumSonra fasulyeleri haşlıyorum.Soganları kavuruyorum salçasını koyuyorum. fasulyelerini koyuyorum biraz kavuruyorum sonra suyunu ilave edioyrum .Ama pişmiyorYardım edin ne yapmam gerek ?
Bazı arkadaslar fasulyenden kaynaklanıyordur her fasulye pişmez diyorlar sizce neden pişiremiyorum ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?