Yardım lütfen!!!

merileyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
168
31
323
Kayseri
Arkadaşım 2 aylık hamile şu anda dişi çok ağrıyo malum ilaçta alamıyor dişçide bir müdahalede yapamıyor başka doğal bir yöntem var mı bildiğiniz yardımcı olursanız çok sevineceğiz :43:

Selam. Benim de hamileyken diş problemim olmuştu. Diş doktoru müdahale etmişti ancak bebeğe zarar vermeyecek şekilde. Hatta demişti ki şimdilik geçici bir çözüm, mutlaka doğum sonrası gel, sonra yine gitmiştim.
Mutlaka iyi bir diş hekimine gitsin bence ve de koltuğa oturmadan hamile olduğunu söylesin.
Geçmiş olsun

teşekkürler ama ilk üç ayın içinde birşey yapmıyolar şuanda da gidebilecek gibi değil geçici bi çözüm arıyoruz şimdilik :)

hmmm aklıma gelen tek şey uyumayı denemesi o zaman.
Gerçi bence sabah başka bir doktorla da görüşün, ben de çok yeni hamileydim bunu yaşadığımda, iki aylık bile değildi. iğne yapmadan, bir fıs fıs sıkıp, geçici dolgu yapmıştı 5 dk sürmüştü.
Aman dikkat iltihap varsa onun yayılması da sakıncalı olabilir. Sabah gitsin doktora aman.

karanfil yağı ağrıyan diş etine sürüldüğünde o bölgeyi uyuşturuyor.dolayısıyla da ağrı geçici bi süre dinmiş oluyor.ama hamilelikte zararı var mı onu bilemicem.
yada şu dişeti hasssasiyeti için bi diş macunu var ya reklamlarda mutlaka görmüşsünüzdür.reklamında sürüp te buzlu su filan içiyolar.onu kullansın.bana çok iyi gelmişti.o da hafif uyuşturma etkisi yapıyo.

tabi dişçiye gitmek lazım ama anneme sordum şunu önerdi
bir dal sigaranın tütününü bir çay tabağına boşalt içine 5-6 damla limon kolonyası damlat o tütünü yak azcık soğuduğu zaman ağrıyan dişine o tütünü bastır umarım ağrısını geçirir

nete baktım bunlar yazıyor
Diş ağrısı için pratik bitkisel çözümler :

1-Defne yaprağı sirke ile kaynatılarak gargara olarak kullanılır.
2-Bir bardak suya bir kaç damla karanfil esansı konularak bu Su ile ağız çalkalanır.
3-Sarımsak ezilir,ağrıyan dişin afı ovulur.
4-Bir bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı Adaçayı konulur.20 Dakika demlendirildikten sonra ılık halde gargara yapılır.
5-Maydanoz ezilerek ağrıyan dişe sürülür.
Bunlar tabii ki geçici çözümlerdir.Diş ağrılarılarının tedavisi için mutlaka bir diş hekimine danışınız.

çok üzüldüm geçmiş olsun :31:

ağrıyan dişine bulgur basıp sıksın dişini bi süre. çok iyi geliyor. bide zeytini çekirdeğinden ayırıp ağrıan dişe basarsa o da iyi gelir. ama bulgur çok etkili ben denemiştim.

Back
X