- 3 Eylül 2024
- 3
- 0
- 6
- 21
- Konu Sahibi Melike2122
ben normalde 2 hafta öncesine kadar yatağa girdiğim anda 7-8 saat uyuyabilen biriydim fakat bir diş ağrısıyla bütün düzenim bir anda alt üst oldu. diş ağrısı yaşadıktan sonra tam 2 gün uyuyamadım. zombiye dönmüştüm adeta diğer gün dişçiye gittim ağrı falan kalmadı fakat benim uyku düzenim eski haline de dönmedi. sürekli olarak aralık aralıklı uyumaya başladım bazen 1 saat uyuyup uyanıyordum daha uyuyamıyordum diğer gün 6-7 saati buluyordum bazen ama yine en az 3-4 kere kalkıyordum. ayrıca yatakta kendimi hiç rahat hissedemiyordum eskinin aksine. yatağa girmek korku haline gelmişti ya bu gecede uyuyamazsam düşünceleri dönüyordu kafamda, kalbim çarpıyordu. bunun kronikleşmesinden korkuyordum açıkçası ve her hangi bir ilaç da kullanmak istemiyordum bağımlılık yapar diye. o yüzden kendi yöntemlerimle uyumaya çalıştım. yatakta saatlerce kalsam bile orada sabit bir şekilde durup uyumaya çalışıyordum. nitekim biraz işe yaramıştı da eski düzenime benzer bir düzen yakalamıştım. fakat bu hafta yine her şey bir anda berbat oldu, bir hastalık geçirdim ve uyku düzenim yine berbat hale geldi. bu sefer 3 gündür uyuyamıyorum çok kötüyüm ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyorum. başım, kollarım, bacaklarım aklınıza gelebilecek her tarafım ağrıyor ve çok yorgun. öyle ki hasta olduğum zamandan daha hasta hissediyorum kendimi, hayattan zevk alamıyorum göz altlarım mosmor bir şekilde geziniyorum. gerçekten yoruldum son 2 haftada 3-4 kilo falan verdim adamakıllı bir şey yiyemiyorum ağız tadıyla. bizimkilerle de uğraşıyorum bir yandan bana bağırıp çağırıyorlar gözünü kapatırsan uyursun diyorlar. ama öyle olmuyor işte yok yapamıyorum. anksiyete atakları geçiriyorum artık yatakta. eskiden güvenli bölgem olan yer benim için tehlikeli bir alana dönüştü ve ne yapacağımı bilmiyorum. delirmekten, halisünasyon görmekten korkuyorum. bir psikiyatriste gidip uyku ilacı falan mı almalıyım sizce? bağımlılık yaparlar mı :///